Dakgoten Goes

Dakgoten Goes

Heeft u een specialist nodig voor uw dakgoten? Iemand die u helpt met het repareren, schoonmaken en vervangen van uw dakgoten? De professionals uit ons netwerk staan voor u klaar met maatwerk in Goes! Naast de reparatie en schoonmaak van de dakgoten, kunnen de experts ook uw regenpijpen controleren of ontstoppen. Hebt u een vraag over de prijs voor een bepaalde klus? Vraag dan één of meerdere offertes aan! De verkregen offertes kunt u geheel vrijblijvend met elkaar vergelijken op basis van prijs en aanbod, zo kiest u altijd voor de specialist die het beste bij u past. Voor welke professional uit ons netwerk u echter ook kiest, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp. Het schoonmaken, repareren en ontstoppen van het hemelwaterafvoer is bij de professionals uit Goes in uitstekende handen.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes.

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend


Specialisten in hemelwaterafvoer

Wanneer u op zoek bent naar een erkend specialist uit Goes op het gebied van hemelwaterafvoer, dan zit u bij de specialisten uit ons netwerk op de juiste plek. Elke vakman die zich bij het samenwerkingsverband heeft aangesloten is jarenlang ervaren binnen het vakgebied, en draait dan ook de hand niet om voor het ontstoppen van zowel een mastgoot als bakgoot, of het plaatsen van een zinken of kunststof dakgootbescherming. Wij garanderen dat elke specialist zich regelmatig laat bijscholen, zodat u altijd profiteert van de snelste en nieuwste technieken voor reparatie en onderhoud. Hebt u vragen over onze diensten? Geef deze dan aan via het contactformulier.

dakwerker

Dakgoot reparatie Goes

Door veelvuldig gebruik kan het gebeuren dat uw dakgoot na verloop van tijd slijtage oploopt. Dergelijke slijtages vinden we voornamelijk terug bij de soldeerranden. Wanneer de soldeernaden loslaten of bij andere kleine beschadigingen is het vervangen van de dakgoten niet direct nodig. Vaak is het afdoende om de soldeernaden te repareren met een speciaal plakmiddel. Een reparatie is mogelijk met behulp van EPDM, de rubbersoort die men tevens gebruikt als basis voor een dakbedekking. Door EPDM aan te brengen, zult u de slijtage repareren en de levensduur van de dakgoot met enkele jaren verlengen. Het blijft echter een tijdelijke oplossing.

Dakgoot vervangen

Zoals aangegeven is vaak een reparatie van de toplaag voldoende om de levensduur van dakgoten met enkele jaren te verlengen. Het kan echter zijn dat de beschadigingen te groot zijn, of dat het prijstechnisch verstandiger is om direct de dakgoten te vervangen door een nieuw exemplaar. Het weghalen en plaatsen van een mastgoot of bakgoot is een taak die u relatief gemakkelijk zelf kan uitvoeren. Houdt bij het proces wel altijd rekening met de werking van het materiaal, zinken onderdelen zetten soms uit in de zon. Kies eventueel voor het combineren van een nieuwe bakgoot met het plaatsen van een dakgootbescherming.

dakgoten reparatie Goes

Dakgoten reinigen Goes

Het schoonmaken van dakgoten en regenpijpen is noodzakelijk om de hemelwaterafvoer te optimaliseren. Wanneer de hemelwaterafvoer gestremd wordt loopt u namelijk het risico op lekkage en diverse vormen van waterschade. Het schoonmaken van de dakgoot is een klus die u zelf kunt oppakken wanneer u geen angst voor hoogtes hebt. Gebruik een stevige ladder en trek goede werkhandschoenen aan bij deze taak. Schep met een tuinschepje het vuil en de bladeren weg, en spoel de goten na met een tuinslang. Zo kunt u gemakkelijk kijken of er nog een verstopping in één van de regenpijpen zit. Toch liever een vakman? Wij helpen u graag!

hemelwaterafvoer vervangen Goes

Dakgoot plaatsen Goes

Raken uw goten of regenpijpen regelmatig verstopt, of ontstaan er scheuren die met een reparatie niet meer te verhelpen zijn? Dan is het hoog tijd om nieuwe dakgoten te plaatsen. Het plaatsen van een dakgoot is een klus die u desgewenst eigenhandig kunt uitvoeren. U dient hiervoor ten eerste een keuze te maken uit lijm- of klemverbindingen. Zodra u bij de lokale bouwmarkt alle materialen hebt aangeschaft, is het verstandig om een dag vrij te houden voor het daadwerkelijke plaatsen van de dakgoten. Volg hiervoor een stappenplan op een kluswebsite, of lees goed de handleiding bij de aangeschafte producten voor een lekvrij resultaat.

regenpijp onderhoud Goes

Onderhoud aan uw regenpijp

Om de levensduur van regenpijpen te waarborgen zult u deze van enig onderhoud moeten voorzien. Het onderhoud van een regenpijpen bestaat met name uit het reinigen van de vele onderdelen. Kijk bijvoorbeeld regelmatig de pijpen na op een eventuele verstopping, en verwijder overtollige bladeren. Om de buitenkant van de regenpijp te beschermen is het tevens een optie om deze te verven. Het is dan wel belangrijk dat u eerst een goede onderlaag aanbrengt, en vervolgens een verflaag die bestand is tegen weer en wind. Als een expert uit Goes het onderhoudswerk uitvoert, kan hij eventueel direct kleine beschadigingen repareren.

regenpijp ontstoppen

Regenpijpen in Goes ontstoppen

Is één van de regenpijpen verstopt? De professionals uit ons netwerk in Goes kunnen deze voor u ontstoppen, repareren of schoonmaken. Als ze slechts vuil bevatten, dan is het zeer eenvoudig om de verstopping met behulp van eenvoudige waterdruk te reinigen. Hierbij maakt men natuurlijk wel gebruik van professioneel apparatuur. Komt één van de professionals tijdens het werk een beschadiging of slijtage tegen? Dan zal hij deze bovendien direct repareren. Is de pijp te verstopt, of de beschadiging te groot en is een reparatie niet voldoende? Dan is het een optie om de pijp te laten vervangen tegen aantrekkelijke prijzen.

regenpijp vervangen Goes

Zelf de regenpijp vervangen

Het vervangen van regenpijpen is een klus die door veel van onze klanten uit Goes wordt overgelaten aan een erkend vakman. Het is echter ook een optie om deze klus eigenhandig uit te voeren. Omdat wij u graag een handje op weg willen helpen, hebben onze professionals een handig stappenplan voor u opgesteld. Mocht het aan de hand van dit plan toch niet lukken om alles juist te bevestigen? Aarzel dan niet om hulp in te roepen via het contactformulier. Wij sturen u met plezier een aantal vrijblijvende offertes toe, zodat u zelf kiest voor de vakman uit Goes die het beste bij u past.

Stap 1: Kies eerst het nieuwe materiaal voor de regenpijp. Er zijn vele materialen beschikbaar, met elk hun eigen voor- en nadelen. Bestel altijd ongeveer 10% meer materiaal dan u denkt nodig te hebben, in verband met het op maat zagen en bevestigen van de buizen.
Stap 2: Voordat u een andere pijp kunt bevestigen is het van belang om de oude netjes te verwijderen. Haal de pijp voorzichtig uit de dakgoot, en vervolgens uit de riolering. Op deze manier voorkomt u beschadigingen en latere problemen met het hemelwaterafvoer. Als ook uw dakgoten moeten worden vervangen dient u dit eerst te doen.
Stap 3: Gebruik de verwijderde regenpijp als mal voor het op maat zagen van het nieuwe model.
Stap 4: Verbind de verschillende stukken aan elkaar met beugels. Plaats de beugels niet te strak in verband met het uitzetten van het materiaal in de zomermaanden.

Stap 5: De belangrijkste stap in het proces is de aansluiting van de pijp op de dakgoot. Dit moet met behulp van een soldeermiddel, of speciale verbindingsstukken. Vraag indien gewenst een specialist uit Goes om advies.
Stap 6: Tot slot moet de pijp op de riolering of een grindgat aangesloten worden. Bij grote daken is een rioolaansluiting de beste keuze.
Stap 7: Kies er eventueel voor om na de installatie nog een dakgootbescherming of bladroosters te monteren. Dit zal de kans op een verstopt onderdeel verkleinen. Heeft u vragen aan de hand van dit stappenplan of komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.

regenpijp reparatie Goes

Regenpijp verstopt? Los het snel op!

Eén van de meest voorkomende problemen binnen de dakwerken is een regenpijp die verstopt is geraakt. Een verstopte pijp zorgt niet alleen voor lekkages, ook de kans op rioolproblemen is hierdoor groter. Er zijn verschillende dingen die u zelf kunt uitvoeren om de kans op een verstopping te verkleinen. De eerste is de montage van een dakgootbescherming of bladvanger. Dit vangt de bladeren eerst op, waardoor ze niet in het riool of de buis terecht komen. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig de buizen te ontstoppen, met behulp van een stok of pijpenrager. Wil het ontstoppen niet lukken? Aarzel dan niet om een erkend vakman uit Goes om hulp te vragen.

mastgoten

Dakgootbescherming

De term dakgootbescherming gebruikt men voor een groot aantal zaken op het gebied van de dakgoten. Onze specialisten uit Goes gebruiken het begrip over het algemeen voor de toepassing van filtersystemen in de dakgoot. Bij menig dakgootspecialist bent u aan het juiste adres voor diverse filtersystemen waarmee bladeren, mos en vogelnesten niet meer in de regenpijpen terechtkomen, maar hier boven wegvallen. Zo kan het hemelwaterafvoer optimaal in gebruik blijven, terwijl u niet meer het dak op hoeft om de goten schoon te maken. U voorkomt bovendien verstoppingen en lekkages.

Dakgoot materialen

Als u nieuwe dakgoten laat installeren in Goes, dan hebt u de keus uit een groot aantal materialen. Zo kan de dakgoot worden gemaakt van relatief goedkope basismaterialen zoals plastic, roestvrijstalen of aluminium. Daarnaast zijn er echter ook verschillende kostbare producten beschikbaar zoals kunststof, en hoge uitschieter koper. Kiest u voor koperen dakgoten dan bent u verzekerd van een lange levensduur en een zeer elegante uitstraling. Het materiaal moet hiervoor wel bij uw woning passen. Alle beschikbare materialen hebben diverse voor- en nadelen.

kunststof dakgoot

Zinken dakgoten Goes

Wanneer u kiest voor het vervangen van uw huidige hemelwaterafvoersysteem, dan dient u te kiezen uit een groot aantal basismaterialen voor de goten en regenpijpen. De meest traditionele oplossing is een dakgoot of regenpijp van zink. Zinken oplossingen bieden dan ook een authentieke aanblik. Daarnaast gaan zinken woononderdelen over het algemeen lang mee. Het nadeel van zinken producten is dat deze relatief veel onderhoud vragen. Het is dan ook noodzakelijk om meerdere keren per jaar de zinken dakgoten te reinigen en leeg te scheppen. De installatie van bladroosters zal voorkomen dat u de goten moet ontstoppen. Dit brengt wel extra kosten met zich mee.

Kunststof dakgoten

Het steeds gebruikelijkere alternatief voor een zinken hemelwaterafvoer system is kunststof. Kunststof wordt steeds vaker toegepast als basismateriaal voor bouwproducten, dankzij de uitstekende levensduur en het weinige onderhoudswerk dat noodzakelijk is. Zo is enkel eens per jaar schoonmaken voldoende voor het behoud van de kwaliteit van het kunststof. Het nadeel is dat hoewel schoonmaken eenvoudig is, repareren zeer lastig is. Zelfs bij kleinere scheurtjes is het noodzakelijk om het hele vlak te repareren. Vermoedt u dat er een beschadiging is aan een dakgoot of regenpijp? Vraag dan voor de reparatie direct assistentie van een erkend vakman uit Goes, om ergere problemen te voorkomen.

Zinken dakgoot plaatsen

Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

pvc dakgoten Goes

Aluminium dakgoten

Een volgend materiaal dat ook geschikt is als basis voor de dakgoten is aluminium. Aluminium heeft als voordeel dat het weinig gewicht heeft. Hierdoor is het in grote afmetingen in één keer tegen de gevel te plaatsen. Aluminium is hiermee een uitstekende keuze voor gebruik bij fabriekspanden. Wel zult u er rekening mee moeten houden dat aluminium altijd een enigszins industriële aanblik blijft houden. Hecht u een groot belang aan de aanblik van uw pand? Kies dan liever voor één van de vele andere basismaterialen. Qua onderhoud is bij aluminium schoonmaken minder belangrijk dan bij kunststof, maar wel is een jaarlijkse onderhoudsbeurt vereist.

houten dakgoten Goes

Houten dakgoten

Hoewel de meeste mensen kiezen voor kunststof of aluminium als basismaterialen voor hun gevelonderdelen, levert een enkel bedrijf nog steeds houten woononderdelen. Het grote voordeel van houten producten is dat dit een authentieke uitstraling geeft aan een pand. Met name voor monumentale panden is hout dan ook de beste oplossing. Een tweede positieve eigenschap van houten producten is de eenvoud van reparatie. Als er een beschadiging ontstaat aan de houten dakgoten, dan is dit met een eenvoudige reparatie te verhelpen. Voor het repareren betaalt u dan ook gemiddeld veel minder geld dan bij de kunststoffen variant.

mastgoten Goes

Mastgoten

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe dakgoten voor bij uw woning of bedrijfspand, dan hebt u de keuze uit een bakgoot of mastgoot. Een mastgoot is een goot die een halfronde vorm heeft aan de onderzijde. Vroeger werd een mastgoot van een halve mast gemaakt. Hier komt dan ook de naam vandaan. Mastgoten worden eenvoudig aan de woning bevestigd, en kunt u tegen aantrekkelijke prijzen verkrijgen. Tegenwoordig is een mastgoot niet alleen in houten variant te verkrijgen, maar ook van zink of pvc. Wilt u meer weten over de prijzen voor een mastgoot bij uw huis? Vraag vrijblijvend enkele offertes aan.

bakgoten Goes

Bakgoten

Een volgende soort dakgoot is de bakgoot. Dit is de vorm die in Goes het meeste wordt geplaatst. Een bakgoot is rechthoekig, en bestaat uit een platte bodem en twee opstaande zijkanten. Een bakgoot wordt in de meeste gevallen versterk door ijzeren consoles of gootklossen van hout te plaatsen. Een gootklos is een bouwproduct dat de bakgoot op één plaats houdt. Het is een dun balkje dat voor een deel in de muur wordt gemetseld. Over het algemeen vormen bakgoten de meest eenvoudige oplossing voor het hemelwaterafvoersysteem bij particulieren en bedrijven.

dakgoten schoonmaken Goes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u meer weten over het schoonmaken, repareren of vervangen van uw dakgoten en regenpijpen? Hoort u graag wat service voor uw hemelwaterafvoer kost? Of hebt u vragen over de mogelijkheden voor het uitvoeren van een dakgootbescherming?

Vraag dan enkele vrijblijvende offertes aan via ons contactformulier. Vul zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in voor een reparatie of reiniging naar uw eisen, en u ontvangt spoedig enkele offertevoorstellen.

Het is aan u om te kiezen voor de specialist uit Goes die het beste bij u past.