Lekkende kraan

In een gemiddeld Nederlands huishouden bevinden zich zo’n vijf kranen. Denk hierbij onder andere aan de keukenkraan, de mengkraan in de douche en de kraantjes in het toilet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld eens in de tien jaar een probleem ontstaat bij één van de kranen. In de meeste gevallen gaat het dan om een lekkende kraan. Een kraan die lekt kan op verschillende manieren vervelend zijn, zoals het geven van een hinderlijk geluid. Het vervelendste van een lekkage bij uw keukenkraan of andere kranen is het waterverlies dat dit tot gevolg heeft. Hoewel een kleine lekkage vaak niet tot zoveel waterverlies leidt, kan het lek op de lange termijn steeds groter worden. Het is daarom zaak om de lekkende kraan spoedig te repareren, of de hulp van een de ervaren loodgieters uit ons netwerk in te schakelen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

lekkende kraan

Hulp nodig van een expert? Kom via Jos Laan in contact met diverse loodgieters!

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van lekkages. Via het contactformulier u vrijblijvend in contact met diverse loodgieters uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken

keukenkraan mengkraan repareren

Oorzaken lekkage

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen waarom een kraan lekt. Een lekkende kraan is in de meeste gevallen het gevolg van een versleten kraanleertje. Dit betekent dat het vaak voldoende is om het kraanleertje te vervangen, en zo de werking van de keukenkraan te herstellen. Een tweede mogelijke oorzaak van een lekkende kraan is een verkalking van de binnenzijde, of bij de kraanknop. Verkalking komt het meeste voor bij kranen die vaak voor warm water gebruikt worden, zoals de mengkraan in de badkamer. Lekt uw keukenkraan of mengkraan door verkalking? Dan dient u dit zo snel mogelijk te herstellen. Hoe erger de verkalking wordt, hoe minder goed ook uw kraan zal werken.

Lekkende kraan zelf repareren

Het repareren van een lekkende mengkraan door het kraanleertje te vervangen is niet eenvoudig, maar kan wel zelf worden uitgevoerd. Kijk voordat u de mengkraan gaat herstellen eerst naar een overzichtstekening. Een standaard keukenkraan of mengkraan bestaat uit een knop, sierhuls, kraanleertje, moertje, pakking en kraanhuis. Draai vervolgens eerst de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien. Draai daarna de sierhuls los. Tip: houdt een doekje tussen de tang en de huls om schade te voorkomen. Vervolgens kunt u het kraanleer vervangen, en tevens kijken of u lekkage in de toekomst voor kunt zijn door de kalkaanslag te verwijderen in de andere kraanonderdelen.

Keukenkraan vervangen

Wanneer de kraan lekt kunt u tevens overwegen om de huidige kraan volledig te vervangen, in plaats van een deel te herstellen of repareren. Voor een standaard keukenkraan zijn er bijvoorbeeld diverse alternatieve opties. Zo is het mogelijk om een zogeheten Quooker te installeren. Dit is een keukenkraan die zowel koud, als warm en kokend heet water kan geven. Een keramische keukenkraan is tevens een mogelijke optie. Keramische kranen hebben als voordeel dat ze een mooie uitstraling bieden aan uw keuken of badkamer, en een lange levensduur kennen. Wilt u graag hulp bij het vervangen van uw mengkraan of lekkende keramische kraan? Aarzel dan niet om de hulp van een loodgieter uit ons netwerk in te schakelen.

Prijzen voor het herstellen van een lekkende kraan

De kosten voor het repareren van een kraan lekkage zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de oorzaak van de lekkage: een keramische douchekraan kunnen wij soms in vijf minuten repareren, in andere gevallen is het noodzakelijk om het hele geval te vervangen. Dit is een verschil in kosten van ongeveer €50,-. Daarnaast is ook de ernst van de lekkage van invloed op de prijzen en het soort kraan dat lekt. Vraag via de contactpagina gratis en vrijblijvend een offerte aan om een inzicht te krijgen in de kosten voor het repareren, vervangen of herstellen van een (keramische) kraan die lekt bij u thuis.

Loodgieter nodig?

Elke loodgieter die zich bij ons heeft aangesloten heeft een ruime ervaring op het gebied van het herstellen en repareren van lekkende kranen. Wilt u graag weten wat u zelf kunt doen om de lekkage te herstellen? Of hebt u behoefte aan inzicht in de prijzen voor het repareren van uw lekkende mengkraan? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in, en wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag spoedig beantwoord wordt. Wij stellen u in contact met diverse loodgieters uit ons netwerk. Indien gewenst kan er nog dezelfde dag een ervaren loodgieter bij u op de stoep staan om de lekkende kraan te repareren. Wij zijn u met alle plezier van dienst.