Daklekkage

In Nederland komt het regelmatig voor dat na hevige regenval het dak gaat lekken. Hoewel een dergelijke lekkage niet direct zware gevolgen heeft, is het wel belangrijk de daklekkage te verhelpen, om eventuele houtrot of schimmel te voorkomen. Het opsporen van daklekkages is dankzij nieuwe vormen van lekdetectie zeer eenvoudig, en is binnen korte tijd gebeurd. Op deze pagina vindt u meer informatie over de oorzaken van daklekkage, en opsporingsmethodes. Heeft u een lekkend dak, en wilt u rechtstreeks contact met een loodgieter? Vul dan ons contactformulier in en u ontvangt spoedig meerdere reacties!

Joslaan daklekkage

Het netwerk van Jos Laan verhelpt daklekkages. Uw dak snel weer gerepareerd!

Wij brengen u in contact met diverse specialisten uit uw buurt. 24/7 service, waardoor uw daklekkage snel verholpen kan worden.

Oorzaken

Er zijn verschillende aspecten die bijdragen aan het ontstaan van een lek bij het dak. De belangrijkste hiervan is het weer: door het proces van vorst en dooi, evenals hevige regenval vormen zich sneller een lek. Deze kan over het algemeen relatief eenvoudig verholpen worden. Een tweede oorzaak van daklekkage zijn constructiefouten, en bouwveroudering. Denk hierbij aan scheuren in de gootsteen, een probleem met de dakkapel, of slijtage van het dakraam. Een dergelijke lekkage wordt alleen opgelost door een zwaardere verbouwing. Een laatste oorzaak voor daklekkage, zijn verstopte dakgoten. Door deze van periodiek onderhoud te voorzien, kunt u een lek van het dak voorkomen.

Rookgasdetectie

De meest gebruikte vorm van lekdetectie om lekkage van het dak op te sporen, is rookgasdetectie. Hierbij wordt tijdens het proces rook onder de dakspanten gespoten. Daarna kijkt de professional aan de buitenzijde waar dit rookgas ontsnapt. Zo kan er eenvoudig en snel het lek worden achterhaald. Vervolgens wordt samen met de cliƫnt gekeken naar mogelijke oplossingen. Andere detectiemogelijkheden zoals thermografie en endoscopie kunnen indien nodig ook ingezet worden. Onze medewerkers hebben daarnaast jarenlange ervaring, wat het detectie proces bespoedigt.

Direct contact

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over de verschillende mogelijkheden? Wilt u weten wat het kost om lekkage te laten opsporen? Vermoedt u een daklekkage? Neem dan vandaag nog contact op met onze medewerkers via het contactformulier. Wij beantwoorden uw hulpvraag en sturen u desgewenst geheel vrijblijvend diverse offertes toe. U bepaalt zelf of u van onze diensten gebruik wilt maken. Tot snel!

Gratis offertes aanvragen

Omschrijving opdracht (*)