daklekkage

Daklekkage

Last van lekkage in het dak? Met alle regenval en stormen in Nederland is een daklekkage geen onbekend probleem. Een loodgieter kan een lekkage in een platte of hellende daken in korte tijd opsporen én repareren, zodat u snel van uw problemen verlost bent. Schakel snel een expert in!

Start gratis offerteaanvraag

Door de daklekkage zo snel mogelijk te laten herstellen, voorkomt u vervelende problemen zoals houtrot en schimmel. Op deze pagina leest u meer over de oorzaken en gevolgen van daklekkages. Ook leest u hoe loodgieters beschadigingen aan het dak, schoorstenen of dakkapellen herstellen.

Bent u op zoek naar een specialist uit uw eigen regio? Zoek niet verder en vraag een gratis én vrijblijvende offerte aan!

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis – Vrijblijvend

  Met spoed een specialist voor een dakreparatie nodig?

  Maak gebruik van de 24-uurs spoedservice!

  Spoedservice

  Dak lekt, wat zijn de oorzaken?

  Er zijn verschillende zaken die een daklekkage kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen is het weer de oorzaak. Door temperatuurverschillen zet de bedekking op het dak uit en krimpt het weer, waardoor de bedekking verzwakt of scheurt. Zware regenval kan ook voor lekkage zorgen. Als het water op een plat dak te lang blijft liggen, tast het de bedekking aan.

  Een andere mogelijke oorzaak is een constructiefout of bouwveroudering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scheur in de dakgoot, of slijtage bij dakkapellen of dakramen.

  De meest voorkomende oorzaken van daklekkage:

  • Een beschadiging aan de bedekking
  • Een verstopte of kapotte dakgoot
  • Slijtage van een dakraam
  • Een beschadiging van de dakkapel

  Dakdekker nodig? 24-uurservice!

  Lekt uw dak? Dat is erg vervelend! Het is belangrijk dat u snel een vakman inschakelt om het lek te komen opsporen en verhelpen, om ergere schade te voorkomen. Een lekkage bij platte en hellende daken veroorzaakt veel schade aan de dakconstructie, zeker als u er niet op tijd bij bent.

  Maak gebruik van de 24-uursservice en profiteer van de volgende voordelen:

  • Een specialist levert een snelle en vakkundige reparatie.
  • U voorkomt grote schade.
  • Bij spoed staat er binnen 30 minuten een vakman op de stoep!

  Daklekkage herkennen

  Vaak is het eerste teken van een daklekkage een lelijke vochtplek op het plafond. Het probleem hiervan is dat het dak meestal al langer lekt voordat de vochtplekken ontstaan. Ook is de locatie van de vochtplekken niet per se de plek van de lekkage.
  Andere tekenen die erop wijzen dat uw platte dak lekt, zijn schimmelvorming op het plafond of op de muren en een loslatende wandafwerking. Door de hogere luchtvochtigheid zal het behang, stucwerk of verlaag loslaten of afbladderen. Met behulp van een dakinspectie kunt u mogelijke lekkages al