loodgieter

Loodgieter

Heeft u last van een lekkage of verstopping in huis? Een loodgieter verhelpt deze en andere problemen. U schakelt een loodgietersbedrijf in voor het opsporen van lekkages, het ontstoppen van het riool of een afvoer of het repareren van dakgoten of defecten aan uw cv-ketel.

Loodgieter gezocht voor het opsporen van een lekkage? Zoek niet verder!

Start gratis offerteaanvraag

Op deze pagina leest u alles over wat een ontstoppingsdienst of loodgieter (met spoed 24/7) voor u kan betekenen. Ook vindt u informatie over de kosten en handige bespaartips.

Vraag een gratis én vrijblijvende offerte aan bij een loodgietersbedrijf uit uw regio. Dan weet u precies wat uw klus gaat kosten.

Gratis offertes vergelijken

Met spoed een loodgieter in uw woning nodig?

Maak gebruik van de 24-uurs spoedservice!

Met spoed een loodgieter nodig? 24/7 service!

Is uw toilet verstopt, of zit er een lekkage in het riool? Dat is erg vervelend! Deze problemen wilt u natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Gelukkig komt u met onze 24/7 spoedservice altijd snel in contact met een goedkoop loodgietersbedrijf. Of het nu ’s nachts is, weekend of een feestdag, met spoed staat er altijd een loodgieter voor u klaar.

Met spoed staat een vakman staat binnen 30 minuten bij u op de stoep!

Met de 24/7 spoedservice bent u verzekerd van een snelle service en reparatie, en dat tegen een scherpe prijs. De lekkage of het defect is in een mum van tijd weer opgelost!

Werkzaamheden van een loodgieter

Het werk van een loodgieters is zeer divers. Het is daarom ook lastig om in één zin aan te geven waar u een loodgietersbedrijf zoal voor in kunt schakelen. Over het algemeen houdt een loodgietersbedrijf zich bezig met alles wat te maken heeft met water- en afvoerleidingen en riolering. Maar ook voor onderhoud aan uw cv-ketel kunt u een loodgietersbedrijf inhuren.

Een loodgietersbedrijf voert onder andere de volgende loodgieterswerken uit:

 • Het opsporen en repareren van lekkages
 • Het aanleggen en onderhouden van leidingen of riolering
 • Advies geven en helpen bij vochtbestrijding
 • De ontstopping van de riolering of afvoer
 • Het verhelpen van daklekkage

kosten loodgieter inschakelen

Erkende loodgieter inschakelen: wat zijn de kosten?

Bent u benieuwd naar de kosten van een loodgietersbedrijf voor het opsporen van een lekkage? Voor kleine klussen hanteert een loodgieter meestal een uurtarief tussen de €40,- en €60,- euro per uur. Hij kan dan goed inschatten hoe lang hij met de klus bezig is, zodat u van tevoren al weet hoe hoog de kosten ongeveer zullen zijn.

Wanneer spreekt u een vaste prijs af?

Bij grotere klussen, zoals het opsporen en van een lekkage in het riool of de ontstopping met een hogedrukreiniger, is het verstandiger om een vaste prijs voor de klus af te spreken. Als de klus dan iets langer duurt, komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Reken voor de meeste projecten op gemiddelde kosten tussen €75,- en €150,- per klus.

Wat kost een loodgieter in 2024?

Factor Gemiddelde kosten*
Uurtarief loodgieter €40,- tot €60,-
Vast tarief per project €75,- tot €150,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van een loodgieter?

De prijs voor een loodgietersklus bestaat voor het grootste deel uit arbeidskosten, maar daarnaast zijn er meer factoren van invloed op de prijs. Denk bijvoorbeeld aan voorrijkosten. Het is daarom altijd verstandig om een loodgietersbedrijf uit de buurt in te schakelen, dan houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.

De volgende factoren bepalen de prijs van uw loodgietersklus:

 • Loodgieters met veel ervaring rekenen een hoger uurtarief dan een beginnend loodgieter.
 • Ook materiaalkosten zijn van invloed op de totaalprijs.
 • Een loodgietersbedrijf hanteert voorrijkosten voor iedere klus.
 • Voor dringende opdrachten buiten kantooruren en in het weekend betaalt u een toeslag van 25% op het uurtarief.

Wat kosten de werkzaamheden van een loodgieter?

Heeft u een loodgietersbedrijf nodig voor een klus in huis? Dan bent u vast benieuwd naar de prijzen. Een loodgieter zorgt er altijd voor dat u snel van uw rioolprobleem of ander leidingleed bent verlost. Lees snel verder op deze pagina om meer te weten te komen over de prijzen van verschillende klussen van een loodgieter.

Lekkage opsporen met lekdetectie

Het opsporen van lekken is met het blote oog erg lastig. Omdat leidingen voor afvoer en het riool vaak onder de grond of in muren zijn weggewerkt, kunt u niet zomaar zien waar een lek zich precies bevindt. Vooral omdat de lekkage zich meestal op een andere plek bevindt dan waar het probleem zich uit. Een loodgieter gebruikt speciale apparatuur voor het opsporen van een lekkage, oftewel lekdetectie, waardoor in de meeste gevallen geen hak- en breekwerk nodig is! Lekdetectie kost gemiddeld €75,-.

De meest voorkomende lekdetectiemethodes zijn:

 • infraroodcamera;
 • endoscopie met een kleine camera;
 • rookgasdetectie;
 • thermografie;
 • ultrasone detectie.

wc ontstoppen

Wc ontstoppen

Komt het water omhoog wanneer u de wc doortrekt? Probeer niet vaker door te spoelen en ga ook niet met chemische ontstoppingsmiddelen voor het opsporen aan de slag, maar schakel, als uw wc verstopt is, direct een ontstoppingsdienst uit de buurt in. Hij gebruikt een ontstoppingsveer of een hogedrukspuit om uw toilet snel te ontstoppen. U bent binnen no-time van het probleem verlost! De prijs? De ontstopping van een toilet kost zo’n €90,-.

Afvoer ontstoppen

Spoelt uw wasbak in de keuken niet meer goed door? Of staat u bij een douchebeurt in de badkamer met uw voeten in een laag water? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping in de afvoer. Ga niet zelf aan de slag met chemische ontstoppingsmiddelen of een ontstoppingsveer, de kans is groot dat u de afvoer dan beschadigt. De vakman van de ontstoppingsdienst weet precies wat hij doet en heeft veel ervaring met het ontstoppen van een afvoer. Houd rekening met gemiddelde kosten van €90,-.

Wat doet een loodgieter?

Bekijk in deze video welke werkzaamheden loodgieters allemaal doen.

Dakgoot repareren

De dakgoten van uw woning zorgen ervoor dat regenwater snel wordt afgevoerd en niet langs de gevel naar beneden loopt. Een kapotte dakgoot veroorzaakt schade aan de gevel, of zelfs vochtplekken in huis. De loodgieter maakt de goot schoon en gebruikt een reparatiestrip om het lek te repareren. Bij grote beschadigingen vervangt hij (een gedeelte van) uw dakgoten. Het repareren van een dakgoot kost gemiddeld €150,-.

Cv-ketel onderhoud

Net als iedere installatie heeft ook uw cv-ketel regelmatig onderhoud nodig. Hiermee voorkomt u vervelende storingen en onnodige reparaties. Niet veel mensen weten dat loodgieters ook ketelonderhoud uitvoeren. Toch is dat wel het geval. Met een loodgietersbedrijf bent u verzekerd van kwalitatieve onderhoudswerken. Onderhoud aan de cv-ketel kost gemiddeld €75,- per keer.

Prijs loodgieter

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Opsporen lekkage €75,-
Onderhoud cv-ketel €75,-
Ontstoppen afvoer €90,-
Repareren dakgoot €150,-
Ontstoppen riool €150,-

* Let op: de prijzen zijn gemiddeld en verschillen per loodgieter. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis een offerte aan.

Veelgestelde vragen

Wilt u weten hoe lang een loodgietersbedrijf met het opsporen van een lekkage bezig is? Of heeft u na het lezen van de informatie over loodgieters nog vragen? Om het u gemakkelijk te maken, vind u hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe lang is een loodgieter bezig met een klus?

Hoe lang een loodgieter bezig is met uw klus is afhankelijk van de precieze werken. Het repareren van een lekkage kost bijvoorbeeld ongeveer 30 minuten. De ontstopping van een afvoer kost gemiddeld 1 uur. Wilt u het riool laten ontstoppen? Dat neem ongeveer 3,5 uur in beslag.

In de volgende tabel vindt u een handig overzicht van de gemiddelde tijd van verschillende loodgietersklussen.

Werkzaamheden loodgieter en gemiddelde tijd

Werkzaamheden Tijd*
Cv-onderhoud 30 min.
Lekkage verhelpen 30 min.
Afvoer ontstoppen 1 uur
Dakgoot repareren 2 uur
Riool ontstoppen 2,5 uur

* Let op: dit is de gemiddelde tijd die een loodgieter nodig heeft. De exacte tijd verschilt per situatie. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis een offerte aan.

Welk btw-tarief geldt bij een loodgieter?

Lange tijd gold er een btw-regeling voor bouwwerkzaamheden in en rond huis, waardoor u slechts 6% btw betaalde. Uw woning moest wel ouder dan 2 jaar zijn en het verlaagde btw-tarief gold alleen voor de arbeidskosten. Deze regeling is inmiddels grotendeels afgeschaft. Als u een loodgietersbedrijf inschakelt, betaalt u dus weer het standaardtarief van 21% btw over de arbeidskosten.

Hoe kan ik besparen op de kosten?

Wanneer u een loodgieter inschakelt, wilt u natuurlijk zeker weten dat u niet te veel betaalt. Met de volgende bespaartips zorgt u ervoor dat de totaalprijs zo laag mogelijk is!

 • Schakel direct een loodgieter in om waterverspilling te voorkomen.
 • Kies een loodgietersbedrijf uit de buurt om te besparen op de arbeidskosten.
 • Help mee door de boel op te ruimen om de loodgieter tijd te besparen.

loodgietersbedrijf

Loodgieter zoeken? Vraag gratis een offerte aan!

Is uw toilet verstopt? Of zoekt u een goedkope loodgieter voor onderhoud aan het riool of uw cv-ketel? Mankementen aan leidingen of het riool komen altijd ongelegen. Gelukkig staat er ieder moment van de dag een vakman uit de buurt voor u klaar. Met de 24/7 spoedservice staat er binnen 30 minuten een specialist van een ontstoppingsdienst op uw stoep!

Bent u benieuwd naar de kosten van een loodgieter?

Start gratis offerteaanvraag

Of wilt u weten welke methode voor lekdetectie in uw geval het meest geschikt is? Vraag dan eenvoudig en gratis en vrijblijvende offerte aan bij een loodgietersbedrijf de buurt. U zit nergens aan vast!