Lekkage verhelpen?

Vergelijk gratis offertes & bespaar op de kosten!

Lekkage plafond: opsporen & repareren

Last van lekkage of vochtplekken in uw plafond? Een vervelend probleem, en het is ook nog eens lastig om de oorzaak op te sporen. Gelukkig is schade door lekkage in het plafond goed te repareren.

Wat moet u doen bij lekkage aan uw plafond? In dit artikel gaan we in op de oorzaken, de oplossingen en de kosten bij plafondlekkage.

Plafond lekkage: alle info in het kort

  • Lekkage moet snel worden verholpen, anders ontstaat grote schade met dure reparaties.
  • Probeer schade te beperken: haal meubels aan de kant, maak vloeren en plafond regelmatig droog of plaats een emmer onder het lek.
  • Draai bij veel waterverlies de hoofdkraan dicht: zo voorkomt u mogelijk grote problemen.
  • Oorzaak lekkage opsporen? Laat een lekdetectie bedrijf langskomen om snel het lek te ontdekken.

Lekkage plafond

Oorzaken van lekkage in het plafond

Een lekkage in het plafond is te merken aan vochtplekken, schimmelvorming of – als het probleem groot is – water dat op de vloer druppelt. Wat zijn de mogelijke oorzaken van een lekkage? Zolang de bron van de lekkage niet bekend is, kan de lekkage niet verholpen worden: dit is dus een belangrijke stap in het proces.

Lekkage door de dakbedekking

Lekkage in het plafond ontstaat vaak doordat water door de dakbedekking heen naar beneden is gelopen. Hoe ontstaat dit?

  • Bij een plat dak gaat het hier vaak om scheurtjes in het dakleer, of door naden die loslaten.
  • Een hellend dak is gevoelig voor lekkage als dakpannen zijn losgewaaid of scheef liggen. Als de dakpannen verouderd zijn,gaan ze lekken door scheurvorming.

Denk aan het dak als oorzaak als u op zolder plafondlekkage heeft, of als de lekkage zich voordoet aan het plafond van uit uitgebouwde woonkamer.

Is dat erg?

Meestal niet, maar dan moet de lekkage wel op tijd worden verholpen. De dakbedekking is altijd te herstellen of te vervangen, wat de lekkage zal verhelpen. De vochtplekken drogen dan na verloop van tijd op, waarna het plafond kan worden hersteld.

Heeft u een houten plafond? Dan is snel reageren noodzakelijk! Als u te lang wacht het verhelpen van de lekkage, ontstaat houtrot.. Houtrot repareren is vaak een ontzettend duur . Handel dus direct.