Lekkende radiator

Wanneer u al een aantal jaar gebruik maakt van dezelfde radiatoren, dan kan het voorkomen dat deze na verloop van tijd een lekkage zullen vertonen. De kans op een lekkende radiator is bij alle radiatoren mogelijk, maar komt voornamelijk voor in de badkamer. Het verhelpen van een lekkage hoeft niet moeilijk te zijn, maar het kan ook zijn dat u hulp van een erkend loodgieter nodig hebt om de beschadiging te repareren. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de lekkage, en de bereikbaarheid van het lekkende gedeelte. Op deze pagina vindt u meer informatie over de oorzaken van een lekkende cv, geven we tips over het repareren van het probleem, en adviseren we u wanneer u de radiator of radiatorknop dient te vervangen. Een vakman inschakelen? Via ons netwerk komt u in contact met meerdere loodgieters uit uw regio.

lekkende radiator

Last van een lekkende radiator? Wij brengen u in contact met vakbedrijven.

Via ons netwerk komt u in contact met diverse loodgieters bij u uit de buurt. De problematiek snel opgelost!

Gratis offertes vergelijken

lekkende radiator badkamer

Oorzaken

Over het algemeen worden er twee mogelijke oorzaken aangegeven voor het ontstaan van een lekkende radiator. De eerste oorzaak is dat de radiator tijdens de installatie niet voldoende is behandeld met radiatorlak. Het gevolg is dat de radiator, en dan met name het gedeelte rondom de radiatorknop gaat roesten, waardoor er op de lange termijn een lekkage ontstaat. Merkt u dit op tijd, dan kan het voldoende zijn om de gehele cv bij te werken met radiatorlak, is er al roest ontstaan bij de radiatorknop? Dan is het waarschijnlijk niet meer mogelijk om de radiator te repareren, en wordt het noodzakelijk deze volledig te vervangen. Een tweede reden voor lekkage bij de cv kan zijn dat er tijdens werkzaamheden in en om huis iets beschadigd is. Vaak wordt een dergelijke beschadiging pas op het laatste moment opgemerkt, wat betekent dat er een loodgieter nodig is om de radiatoren te repareren.

Hoe ontdek ik de lekkage?

Denkt u dat u te maken hebt met een lekkage van de cv? Dan is dit eenvoudig te bevestigen. Meet ’s ochtends de waterdruk in de cv-ketel, en kijk aan het einde van de dag of de waterdruk is gezakt. Is dit het geval? Dan hebt u te maken met een aanzienlijke lekkage. Is de waterdruk vrijwel niet gedaald? Wacht dan enkele dagen en kijk of er een significante daling heeft plaatsgevonden. Wanneer de waterstand met meer dan 0.2 bar is gezakt, dan raden wij aan om een loodgieter in te schakelen. Om de controle optimaal te maken, adviseren wij bovendien om eerst de cv bij te vullen. De standaard waterdruk bevindt zich tussen 1.8 en 2.0 bar op de manometer.

Waarom lekt de radiator in de badkamer zo snel?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag hoe het komt dat de radiator in de badkamer zo snel lekt, en wat zij kunnen doen om dit te repareren. Hierop is een vrij eenvoudig antwoord te geven: de radiatoren in de badkamer lekken sneller, doordat het in de badkamer vaak vochtiger is dan in de rest van het huis. Is er te weinig radiatorlak rondom de radiatorknop gekomen, dan zal dit gedeelte in een badkamer dan ook sneller roesten. Daarnaast is het ook lastiger om een cv in de badkamer te installeren. Dit heeft ook tot gevolg dat er eerder een lekkage kan ontstaan, die meestal alleen een loodgieter kan repareren.

Radiator vervangen?

Is de radiatorknop afgebroken? Hebt u last van een lekkende cv, of is er anderzijds een probleem met de verwarming? Dan is het in de meeste gevallen voldoende om dit te laten repareren door een erkend loodgieter bij u uit de buurt. Het kan echter zijn dat de beschadiging (zoals roest door lekkage) niet te verhelpen is. Dan zullen onze professionals met u overleggen over de mogelijkheden voor het vervangen van de radiator. Het vervangen van (een deel van) de cv brengt enige kosten met zich mee. Door de cv-ketel en radiatoren te vervangen kunt echter ook heel wat besparen op de stookkosten.

Directe hulp van een loodgieter

Bent u op zoek naar de hulp van een ervaren loodgieter bij u uit de regio? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze loodgieters zijn u graag van dienst bij het oplossen en repareren van diverse beschadigingen, en adviseren u desgewenst over het vervangen van uw huidige cv. Wilt u weten wat de kosten worden voor het verhelpen van een lekkende radiator? Aarzel dan niet om via het offerteformulier vrijblijvende prijsindicaties op te vragen. Wij helpen u met alle plezier!