Soorten dakbedekking

In Nederland hebben wij veel verschillende daken en daardoor ook veel verschillende soorten dakbedekking. Er zijn verschillende soorten voor een hellend- en een plat dak. Wilt u graag een ander soort dakbedekking, laat u dan eerst informeren over de voor- en nadelen van de verschillende soorten dakbedekking. Zo hebt u keuze uit bitumen, Epdm, Pvc en dakpannen. Voor u deze soorten dakbedekking op een rijtje met alle voor- en nadelen en de prijzen op een rijtje.

soorten dakbedekking

Het netwerk van Jos Laan dakdekker, de daklekkage snel opgespoord en verholpen!

Wij zijn brengen u in contact met bedrijven uit uw buurt. Snel ter plaatse in het geval van spoed. Wel zo gemakkelijk!

Bitumen

Bitumen is een erg populaire dakbedekking dat over de hele wereld gebruikt wordt. Tevens is het de meest gebruikte dakbedekking voor de platte daken in Nederland. Bitumen komt in twee verschillende varianten, zo hebt u de SBS en de APP variant. De APP is een elastische variant dat redelijk goed tegen Uv-straling kan. De SBS variant is ook elastisch en kan daardoor goed over elk soort ondergrond geplaatst worden. Toch kan SBS niet goed tegen Uv-straling en zal hierdoor uitdrogen en kan hierdoor gaan scheuren. Dit wilt u liever voorkomen, omdat u anders met een lekkage zit. Bitumen hebt u al voor een gemiddelde prijs van €45,- per m², dit is inclusief het laten leggen door een professionele dakdekker.

Epdm

Epdm is een dakbedekking dat steeds populairder wordt. Het kent veel voordelen dat het erg aantrekkelijk maakt om ook op uw platte dak Epdm te laten plaatsen. Het is erg elastisch en kan uit één stuk gesneden worden. Wanneer u de juiste maten doorgeeft, kan het op maat geleverd worden. Het materiaal is erg sterk en kan erg lang mee gaan. Het is ook wortelbestendig, dus ideaal voor een groen dak. Tevens zal het weer geen invloed hebben op de elasticiteit en zal daardoor niet scheuren. Epdm hebt u al voor een prijs van €50,- per m².

Pvc

Pvc is een dakbedekking dat gemaakt is van kunststof en wordt op dezelfde manier aangebracht als bitumen. Het komt in rollen en wordt op uw dak gesmolten. De rollen wordt op maat gesneden en oneffenheden worden weggesneden. Het materiaal is water- en Uv-bestendig. Daarnaast is het onderhoudsvrij, recyclebaar en wortelbestendig. De gemiddelde prijzen voor het plaatsen van Pvc ligt rond de €50,- en de €60,- per m² in. Voor een hellend dak wordt toch aangeraden en meestal ook gekozen voor dakpannen.

Gratis offertes vergelijken

dakpannen

Dakpannen

Voor een hellend dak is aan te raden om dakpannen te laten leggen. Dit komt omdat de levensduur van dakpannen vele malen groter is dan Pvc. De voordelen ten opzichte van Pvc is dat de dakpan gemiddeld 100 jaar mee gaat en in vergelijking niet duur zijn. Mocht er een dakpan kapot gaan, dan is deze gemakkelijk te vervangen. Gaat de dakbedekking van een plat dak kapot, dan moet er een specialist langskomen die het gedeelte wegsnijdt en vervangt voordat er daklekkage ontstaat. Er zijn twee verschillende soorten dakpannen voor uw dak, betonnen en keramische. Het verschil is dat de één gemaakt wordt van beton en de ander van klei. Beide worden ze voorzien van een coating die tegen algen en mossen beschermen. De prijs per m² voor dakpannen liggen rond de €50,- en den €60,- in.