WC verstopt

Wanneer uw wc niet goed doorspoelt of wanneer het water omhoog komt kan het best zo zijn dat uw wc verstopt is. Een verstopping in uw toilet is natuurlijk behoorlijk vervelend. Daarom is het fijn als dit snel opgelost wordt. U kunt uw wc zelf ontstoppen, maar contact opnemen met een loodgieter om een verstopt toilet op te lossen is ook een optie. Wanneer uw wc verstopt is zijn er verschillende methodes om dit op te lossen. Zo bestaat er een ontstopper, een ontstoppingsveer of u maakt gebruik van soda. De loodgieters uit ons netwerk helpen u bij een toilet dat verstopt is en lossen de verstopping voor u op.

wc verstopt

Jos Laan, netwerk van vakmannen. Direct hulp bij een verstopte wc, riooproblemen en lekkage.

Wij brengen u in contact met diverse bedrijven uit uw buurt. Ondersteuning bij lekkage, problemen aan de riolering en het ontstoppen van uw toilet.

Oorzaken verstopping

Er zijn diverse oorzaken voor een verstopt toilet. Zo kan het zijn dat er simpelweg een voorwerp in de weg zit, zoals een wc-rol of misschien wel speelgoed. Ook kan het zijn dat de afvoer verstopt is. Dit kunt u controleren door te kijken of het water in de douche of een wastafel wel wegloopt. Wanneer ook dit blijft staan, is uw afvoer verstopt en niet alleen uw wc. Het kan zijn dat het riool verstopt is, waarbij een loodgieter een rioolontstopper in moet gaan zetten. Er zijn dus meerdere redenen waardoor uw toilet een verstopping heeft en niet goed doorspoelt. Een loodgieter kijkt dit voor u na en lost de verstopping voor u op.

Nare gevolgen

Een wc of riool dat verstopt is kan nare gevolgen hebben. Ten eerste moet u nooit een tweede keer doorspoelen wanneer het water staan blijft. De kans is groot dat uw wc dan gaat overlopen, waardoor u niet alleen een verstopt toilet heeft maar ook een vieze vloer. Daarnaast zorgt een verstopt toilet vaak voor nare geurtjes. Daarom is het belangrijk dat u geen zaken door de wc spoelt die daar niet in thuis horen. Hierdoor voorkomt u een verstopping en de eventuele nare gevolgen van verstopt toilet. Voor meer informatie over een verstopt toilet, een verstopping in uw afvoer of riool of over lekkage neemt u contact met onze loodgieter op. Onze loodgieter helpt u graag verder.

Zelf ontstoppen

Uiteraard is het mogelijk om uw wc of afvoer zelf te ontstoppen. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar om uw wc of afvoer te ontstoppen. Zo is soda een veelgebruikt middel om een wc te ontstoppen, maar ook een plopper of ontstoppingsveer worden veel gebruikt bij het zelf ontstoppen van een toilet of afvoer. Wanneer u zelf uw wc of afvoer gaat ontstoppen, moet u er eerst achter komen of het probleem daadwerkelijk bij uw toilet zit, of dus bij uw afvoer of riool. Wanneer de verstopping in uw wc of afvoer zit kunt u dit zelf oplossen. Bij problemen met het riool kunt u beter een professionele loodgieter inschakelen, hij zorgt voor een rioolontstopper.

Ontstoppen met soda

Een manier om de verstopping in uw wc te ontstoppen is soda. Hier gaat het niet om de soda die de meeste mensen kennen, maar om zuiveringszout. Deze soda kunt u niet in iedere winkel vinden, maar vaak wel in een natuurwinkel. Ontstoppen met soda werkt alleen wanneer de verstopping organisch is, dus het werkt niet wanneer er daadwerkelijk een voorwerp in de weg zit. U giet het pak soda in de wc en vervolgens giet u azijn er achteraan. Dit zorgt ervoor dat het flink gaat bubbelen. U laat het mengsel een paar minuten inwerken om er vervolgens een emmer heet water overheen te gooien. Dit laat u een nacht staan en de volgende ochtend kunt u uw wc door proberen te spoelen.

Gratis offertes vergelijken

Ontstoppingsveer

Nog een bekende manier om een verstopt toilet op te lossen is met behulp van een ontstoppingsveer. Deze veer voert u in de afvoer, waarbij het belangrijk is dat u dit rustig en voorzichtig doet zodat u op een gegeven moment bij de verstopping terecht komt. Wanneer de ontstoppingsveer het probleem bereikt heeft, trekt u de veer weer omhoog en wanneer u het goed heeft gedaan, wordt de verstopping mee omhoog genomen. Op deze manier is een verstopte afvoer snel opgelost. Wanneer het u niet lukt neemt u contact met ons op. Een loodgieter komt bij u langs om het probleem te verhelpen.

Contact met een loodgieter

Is uw wc verstopt? Of heeft u problemen met uw afvoer of het riool en moet een verstopping opgelost worden met een rioolontstopper? Dan helpen wij u graag! U heeft de keuze om zelf te ontstoppen, met hulp van bijvoorbeeld een ontstopper zoals een ontstoppingsveer of soda. Maar wanneer u zelf alles geprobeerd heeft of wanneer u er zelf niet aan wilt beginnen, zorgt onze loodgieter voor het ontstoppen van uw toilet, afvoer en riool. Zo heeft u geen last meer van water dat niet wegloopt en nare geurtjes. Neem daarom contact met ons op door het contactformulier in te vullen en krijg hulp van een loodgieter. Wij staan dan zo snel mogelijk bij u op de stoep.

Ontstoppers

Naast soda zijn er ook verschillende ontstoppers verkrijgbaar. Dit zijn verschillende methodes van ontstoppen. Zo kunt u een verstopt toilet oplossen met een ontstopper op luchtdruk of op waterdruk. Ook kunt u kiezen voor een vloeibare ontstopper. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om ontstoppers. Onze loodgieter helpt u graag met het zoeken naar een geschikte ontstopper. Hij geeft u informatie en advies over een toilet dat verstopt zit en over een ontstopper of rioolontstopper. Daarnaast lost hij ook graag de verstopping voor u op. Indien u contact met ons opneemt stellen wij u vrijblijvend in verbinding met meerdere bedrijven uit ons netwerk.
loodgieter toilet