Lekkage dakkapel

Wanneer een dakkapel wordt geïnstalleerd, dan hoopt u natuurlijk dat dit direct goed is geplaatst, en dat u hier in de toekomst geen problemen van ondervindt. Helaas is het bij dakkapellen nogal eens het geval dat er na installatie, of na verloop van tijd een lekkage ontstaat. Dit komt doordat de installatie an een dakkapel zeer veel precisie vereist, en er daardoor een relatief grote kans op daklekkage ontstaat in het plafond. Op deze pagina vindt u meer informatie over de oorzaken van een daklekkage, de mogelijkheden voor lekdetectie en de diverse soorten dakbedekking die van invloed zijn op het vinden van een lek bij het plafond van de dakopbouw. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. De bedrijven uit het netwerk van Jos Laan zijn u graag van dienst.

lekkage dakkapel

Hulp nodig bij een lekkage? Het netwerk van Jos Laan staat paraat!

De gelieerde bedrijven hebben jarenlange ervaring op het gebied van lekkages. Vraag vrijblijvend om hulp via het formulier. U ontvangt spoedig meerdere reacties!

Gratis offertes vergelijken

daklekkage dakdekker

Oorzaken daklekkage

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan van een daklekkage. De meest voorkomende oorzaak is de invloed van weer en wind. Wanneer het hard waait of er hevige regen- of sneeuwval plaatsvindt, dan kan het gebeuren dat de dakbedekking verschuift, of dat er scheuren ontstaan in de dakbedekking van het plat dak. Bij een dakkapel is het bovendien mogelijk dat er kleine openingen bestaan tussen de dakkapel en het dak. Deze kunnen leiden tot lekkage en andere vochtproblemen. Een laatste oorzaak voor daklekkage bij de dakkapel is het ontstaan van beschadigingen aan de kapel zelf, die na verloop van tijd steeds groter worden. Zo kan er op lange termijn ook een lek ontstaan. Vermoedt u dat de dakkapel een lek heeft? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een dakdekker voor hulp bij een dakreparatie en het opsporen van de lekkage.

Lekkage opsporen

Voor het opsporen van een daklekkage maken wij gebruik van geavanceerde technieken voor lekdetectie. Bij een daklekkage zetten wij meestal een lekdetectie techniek genaamd rookgasdetectie in. Bij deze vorm van lekdetectie wordt er een gas onder de dakbedekking gespoten. Aan de buitenzijde wordt vervolgens gekeken waar het gas ontsnapt. Zo wordt het gemakkelijk om de exacte locatie van de daklekkage te achterhalen. Wilt u liever geld besparen en zelf het lek opsporen? Ga dan het (plat) dak op om te kijken of een deel van de dakbedekking verschoven is, of dat er anderzijds een mogelijke aanleiding voor de lekkage te vinden is. Het is tevens aan te raden om aan de binnenzijde van de dakkapel te kijken of u met een eenvoudige vorm van lekdetectie het lek kan opsporen bij het plafond. Een dakdekker is u hierbij met alle plezier van dienst.

Dakreparatie

Is de lekkage gevonden? Dan wordt het tijd om het dak en de dakkapel te repareren. Bij menig dakdekker vindt u deze klus onder de term dakreparatie. Er zijn verschillende soorten dakreparatie die wij kunnen uitvoeren. Zo is het bij een plat dak mogelijk om de dakbescherming deels te vervangen als er lekkage is ontstaan vanwege het proces van vorst en dooi. Bij een dakkapel is het bijvoorbeeld een optie om de naden tussen het dak en de dakkapel te laten dichtkitten of –purren bij een dakreparatie door een erkend dakdekker. Wilt u weten wat de kosten worden voor een dakreparatie? Of bent u benieuwd naar de werkzaamheden die een dakdekker verder voor u kan uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Een daklekkage voorkomen

Een daklekkage is zeer vervelend, en de kosten voor een dakreparatie relatief hoog, zeker wanneer er vochtschade in het plafond is ontstaan. Het is dan ook beter om een lekkage te voorkomen. Eén van de manieren waarop dit kan is door periodiek het dak en de dakbedekking te laten onderhouden door een erkend dakdekker. Deze zal tijdens de controle van het plat dak tevens kijken naar de staat van de dakkapel en de mogelijke risico’s op lekkage.

Hulp van een dakdekker nodig?

Wilt u graag geholpen worden bij het opsporen van de daklekkage, of hebt u vragen over onze technieken voor lekdetectie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Via ons netwerk komt u direct in contact met diverse dakdekkers uit uw buurt. De dakdekkers uit ons netwerk beantwoorden uw vragen spoedig en kan desgewenst dezelfde dag nog bij u op de stoep staan om u te helpen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!