Lekkage aan uw dakkapel?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Lekkage dakkapel: alle info en kosten in 2024

Heeft u last van lekkage vanuit uw dakkapel? Een vervelend en dringend probleem, dat u liever vandaag dan morgen verholpen wilt hebben: hoe langer u wacht, hoe groter de schade meestal wordt.

Gelukkig is dakkapel lekkage goed te repareren. Hier leest u hoe.

In dit artikel vertellen we alles wat u moet doen bij een lekkage aan uw dakkapel, van de lekkage aan de dakkapel opsporen tot de lekkage laten repareren. Na het lezen van dit artikel kunt u dus direct aan de slag om de dakkapel lekkage te verhelpen.

Lekkage dakkapel

Wat te doen bij lekkage dakkapel? Handig stappenplan!

Lekkageproblemen vragen om een snelle afhandeling, om hoge reparatiekosten voor bijvoorbeeld houtrot te voorkomen. Heeft u een daklekkage aan uw dakkapel opgemerkt? Volg dan dit stappenplan voor een snelle en goede afhandeling.

Stap 1: lekkage opmerken

Een lekkage van de dakkapel is merkbaar aan vochtplekken op de muur of het plafond. Het regenwater lekt door de constructie heen en dringt door tot de binnenste afwerklaag; meestal het behang of het verfwerk.

Dit kan op termijn voor schimmelvorming zorgen; een tweede kenmerk van een lekkage. Bij een grote lekkage druppelt er zelfs water naar beneden vanaf het plafond of de muur. Als dit gebeurt, is er natuurlijk geen twijfel meer mogelijk.

Stap 2: inboedel, vloer en muren veiligstellen

Probeer zo goed mogelijk uw meubels of andere zaken weg te halen van het lekkende water, om te voorkomen dat deze onbruikbaar worden. Maak vloeren en muren regelmatig droog met een handdoek, of gebruik een emmer om water op te vangen.

Stap 3: schade documenteren

Zodra u de lekkage opmerkt, maakt u direct duidelijke foto’s van de lekkageplekken die u aan de binnenkant heeft gezien. Deze foto’s zijn nodig om de verzekering van goede informatie te voorzien: dat zorgt voor een snelle en duidelijke afhandeling.

Stap 4: verzekering inschakelen

Nu is het tijd om hulp in te schakelen. De verzekering moet op de hoogte van uw lekkage worden gesteld, zodat de afhandeling van de schade snel kan worden opgestart. Daarbij heeft een verzekeraar vaak zelf een netwerk van (nood)reparateurs om de lekkage snel onder controle te krijgen en te herstellen. De verzekering houdt met u contact om op de hoogte te blijven en om u te helpen bij de afhandeling als de lekkage verholpen is.

Stap 5: reparateur inschakelen

Dit is de belangrijkste stap om van de lekkage af te komen: schakel een expert in om de lekkage aan uw dakkapel te repareren!

Neem contact op met een dakdekker om de oorzaak op te laten sporen en de lekkage te verhelpen. Bij een erkende dakdekker is uw dak in goede handen.

Tip! Veel experts hebben een speciale spoedservice. Daarvoor betaalt u meer, maar het bliksemsnel verhelpen van de lekkage is vaak goedkoper. Hoe langer u wacht, hoe hoger de reparatiekosten door toenemende schade worden.