Dakgoten

Vraagt u zich af of u uw dakgoten al moet laten vervangen? Hoewel dakgoten jarenlang meegaan, kan het natuurlijk z’n voordelen hebben om een nieuwe dakgoot te plaatsen. Misschien wilt u het uiterlijk van uw woning veranderen of zijn uw oude zinken goten inmiddels zodanig beschadigd dat repareren maar weinig zin meer heeft. Op deze pagina leest u meer over de levensduur van dakgoten en wanneer het tijd is om deze te vervangen. Ook vindt u meer informatie over verschillende soorten dakgoten, zoals de mastgoot en de bakgoot. Tot slot krijgt u een inzicht in de kosten van het plaatsen van goten. Wilt u besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag

Vergelijk dan gratis en vrijblijvend de kosten van meerdere specialisten uit uw regio!

 
 
 
dakgoten

Uw dakgoot repareren of schoonmaken? Schakel ons netwerk in!

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het contactformulier. Wij zijn operatief in heel Nederland. Wel zo gemakkelijk!

Gratis offertes vergelijken

Wanneer dakgoten vervangen?

Met goed onderhoud kan een dakgoot tot wel 40 jaar lang meegaan. Bij een beschadiging aan uw dakgoten is het vaak mogelijk deze te herstellen met een simpele reparatie. In sommige gevallen is de dakgoot echter zodanig beschadigd, dat de specialist aanraadt om deze volledig te vervangen. Daarnaast kunt u er natuurlijk eerder voor kiezen om de dakgoten te vervangen, om het uiterlijk van uw woning te veranderen. Als u op dit moment een dakgoot van kunststof heeft, kunt u overwegen om een zinken dakgoot te plaatsen voor een mooiere uitstraling.

Soorten dakgoten

Wanneer u nieuwe dakgoten wilt laten plaatsen, dan heeft u de keuze uit verschillende modellen en materialen. Twee modellen die erg populair zijn, zijn de mastgoot en de bakgoot. De mastgoot is een standaard dakgoot. Deze is te herkennen aan zijn halfronde vorm. Een mastgoot is eenvoudig op maat te maken en verkrijgbaar in siervormen, waarmee u de dakgoot een uniek uiterlijk geeft. De bakgoot is qua vorm een stuk rechter. Hierdoor is hij snel te plaatsen en een reparatie is ook relatief eenvoudig. Een groot voordeel van de bakgoot is dat deze bovendien gemakkelijker schoon te maken is.

Materialen

Bij het plaatsen van een nieuwe dakgoot kun je bovendien kiezen voor het materiaal. Dakgoten worden in verschillende materialen geproduceerd, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo is kunststof een goede keuze voor iedereen met een beperkt budget terwijl zink juist een unieke en robuuste uitstraling aan het huis toevoegt. Daar komt nog bij dat niet elk materiaal geschikt is voor elke soort dakgoot. Een mastgoot van kunststof is bijvoorbeeld vaak niet sterk genoeg voor grote dakoppervlakken.

Populaire materialen waar u uit kunt kiezen zijn:

 • Zink
 • Kunststof
 • Aluminium
 • Polyester
 • Koper

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis – Vrijblijvend

  Zinken dakgoot

  Zink wordt in Nederland al jarenlang gebruikt als materiaal voor de dakgoot. Dakgoten worden van oudsher zelfs al van zink geproduceerd. Het voordeel hiervan is dat het ook mogelijk is dakgoten uit één stuk te plaatsen.

  Zink heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo is het enorm sterk, goed bestand tegen vorst en warmte en heeft het een lange levensduur van wel 40 jaar. Er zijn twee manieren waarop u een zinken dakgoot kunt bevestigen: met behulp van beugels op de muur of door middel van een houten omlijsting.

  Kunststof dakgoten

  Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een bakgoot van kunststof of PVC. Kunststof is namelijk een goed betaalbaar materiaal, wat het vervangen van de dakgoten een stuk goedkoper maakt. PVC is niet altijd geschikt voor grotere dakoppervlakken. Kunststof dakgoten bestaan doorgaans niet uit één stuk. Met behulp van hulpstukken en pvc-lijm maakt de specialist de dakgoot waterdicht. Hierdoor is de kans op lekkages wel een stuk groter. Ook is het materiaal minder bestand tegen kou dan zinken goten. Het plaatsen van kunststof dakgoten wordt daarom vooral gedaan bij tuinhokjes en schuren, waar een lekkage minder vervelende gevolgen heeft.

  Zinken dakgoot plaatsen

  Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?