kunststof dakgoten

Kunststof dakgoten

Wilt u nieuwe dakgoten kopen en bent u benieuwd naar de voordelen van kunststof? Op deze pagina vindt u alle informatie over kunststof dakgoten. Zo leest u wat de voordelen zijn, welke soorten en zijn en met welke kosten u rekening moet houden.

Voor het monteren van dakgoten is het altijd verstandig om een vakman in te schakelen. U hoeft dan zelf geen hoge ladder op te klimmen en u bent verzekerd van vakwerk. Hoe vindt u gemakkelijk een betaalbare vakman uit de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt scherp geprijsde offertes van een dakgotenspecialist. Er is altijd een vakman met veel ervaring in de buurt!

Gratis offertes vergelijken

Waarom kiezen voor kunststof dakgoten?

Door te kiezen voor kunststof dakgoten, profiteert u van vele voordelen. Het grootste voordeel is wel de voordelige prijs. Maar dat is niet alles!

Wat zijn de voordelen van kunststof dakgoten?

 • Ze zijn erg duurzaam en hebben daardoor een lange levensduur.
 • U hoeft weinig onderhoud te plegen.
 • U heeft een ruime keuze uit verschillende modellen en kleuren.
 • Ze zijn ook verkrijgbaar als prefab model, waardoor de montage extra snel gaat.

Wilt u meer weten over deze vier voordelen? Lees dan snel hieronder verder!

kunststof dakgoten

1. Duurzaam en lange levensduur

Wanneer u kiest voor kunststof dakgoten, heeft u daar jarenlang plezier van. Het materiaal is zeer sterk, wat betekent dat de levensduur ook lang is. Een kunststof dakgoot gaat tot wel 25 jaar mee! Omdat kunststof te recyclen is, is het materiaal bovendien een duurzame keuze.

Bij kunststof dakgoten is de kans op slijtage klein. Beschadigingen treden namelijk vaak op bij de naden tussen verschillende delen. Omdat deze dakgoten tot wel 15 meter lengte naadloos gemonteerd kunnen worden, is de kans op beschadigingen klein.

2. Weinig onderhoud nodig

Houdt u er niet van om op een hoge ladder onderhoud aan de dakgoten uit te voeren? Met kunststof is dat ook nauwelijks nodig. Omdat het materiaal zo sterk is, is de kans op scheuren en andere beschadigingen erg klein. Kunststof is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden en luchtverontreiniging.

Bij zinken goten moet u deze regelmatig controleren op roestvorming. Er zijn echter wel rvs dakgoten. Bij kunststof is het niet nodig. Wel wordt kunststof broos bij kouder weer, waardoor het gevoeliger is voor breuk. Het is wel verstandig om de goten jaarlijks te (laten) reinigen.

3. Verschillende modellen en kleuren

Er zijn steeds meer regengootmodellen in kunststof te verkrijgen. Waar u vroeger slechts keuze had tussen ronde of vierkante goten, vindt u nu altijd modellen die precies bij uw woning passen.

Zelfs voor een klassieke uitstraling heeft u een ruime keuze uit verschillende kunststof dakgoten. Met decoratieve elementen stelt u zelf de perfecte dakgoot samen.

Daarnaast heeft u een ruime keuze uit verschillende kleuren. De goten zijn in de meeste RAL-kleuren verkrijgbaar, zodat u ze goed kunt combineren met andere onderdelen van uw woning.

4. Snelle montage: prefab

Prefab kunststof dakgoten wordt in de fabriek al helemaal op maat voor uw woning gemaakt. Dat heeft verschillende voordelen. Ten eerste gaat de montage erg snel. De vakman hoeft de goten niet meer op maat te zagen bij uw woning. Hij kan ze direct aan uw huis bevestigen.

Dat is nog niet alles!

Ten tweede kunnen kunststof dakgoten tot wel 15 meter naadloos geleverd worden. Dat heeft als voordeel dat de goten minder gevoelig zijn voor scheuren bij de verbinding tussen verschillende gootdelen.

Wat kost een kunststof dakgoot?

Bent u benieuwd naar de prijzen van kunststof dakgoten? Voor een kunststof dakgoot wordt de prijs altijd per strekkende meter gerekend. U moet rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €25,- tot €35,- per meter.

Voor een complete hemelwaterafvoer zijn er naast goten ook regenpijpen nodig. Wat kost een regenpijp? U moet rekenen op een prijs van ongeveer €30,- per strekkende meter.

Omdat de totaalprijs van verschillende factoren afhankelijk is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wilt u wel graag een exacte prijs weten? Vraag vandaag nog gratis offertes aan! U weet direct met welke kosten u rekening moet houden en de offerteservice is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Kunststof dakgoten: prijzen in 2024

Type Prijs per meter*
Kunststof dakgoot €25,- tot €35,-
Kunststof regenpijp €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montagekosten. Vergelijk gratis offertes om te besparen.

Besparen op de kosten van kunststof dakgoten?

Ontdek de scherpe prijzen van een dakgootspecialist uit de buurt!

Kunststof dakgoot: kiezen voor pvc of polyester?

Wanneer u kunststof dakgoten koopt, heeft u keuze uit twee soorten kunststof: pvc en polyester. Ieder materiaal heeft specifieke eigenschappen en bepaalde voordelen.

Wat is voor u de beste keuze?

Lees snel verder voor meer informatie over de twee soorten kunststof. Of vraag gratis offertes aan! Een dakgootspecialist vertelt u graag meer over de dakgootsoorten. Ook geeft hij u persoonlijk en deskundig advies.

Pvc

Dakgoten van pvc worden uit één stuk gemaakt. Dat heeft als voordeel dat er minder verbindingen zijn tussen verschillende dakgootdelen. Die verbindingen zijn vaak de plekke waar slijtage optreedt na verloop van tijd. Bij pvc-dakgoten heeft u dus minder last van slijtage.

Het nadeel van pvc is dat het slechts beperkt uv-bestendig is. Dat betekent dat de goten na verloop van tijd kunnen verkleuren. Ook wordt het materiaal brosser bij temperaturen later dan 5 graden Celsius, waardoor de kans op lekkages toeneemt.

Polyester

Polyester dakgoten worden ook uit één stuk gemaakt, waardoor de kans op vervelende lekkages heel klein is. Daarnaast is polyester, in tegenstelling tot pvc, wel uv-bestendig. Deze goten zullen dus niet verkleuren bij het verstrijken van de tijd.

Wilt u niet standaardgoten, maar een sierlijke vorm? Dan is polyester ook de beste keuze. Doordat dit materiaal erg goed bestand is tegen vorst, zijn er meerdere vormen mogelijk. Zo creëert u bijvoorbeeld een klassieke en landelijke uitstraling, met alle voordelen van kunststof!

kunststof dakgoot

Soorten kunststof dakgoten

Naast verschillende materialen en kleuren, moet u ook een dakgootvorm kiezen wanneer u uw hemelwaterafvoer vernieuwt. De beste keuze is afhankelijk van de uitstraling die u wenst. Zo geeft een mastgoot een traditionele uitstraling en valt deze goot minder op dan de strakke bakgoot.

Welke soorten kunststof dakgoten zijn er?

 • Bakgoten: deze goten herkent u direct aan de vierkante vorm en is de meest gekozen dakgootsoort in Nederland. De goot heeft een platte bodem en is daardoor gemakkelijk schoon te maken.
 • Kilgoten: op de lijn waar twee schuine daken samenkomen, wordt vaak een kilgoot geplaatst. Deze zorgt voor de waterafvoer van beide daken.
 • Blokgoten: een blokgoot werd traditioneel gemaakt van een houten balk, waaruit een gedeelte werd weggestoken. Tegenwoordig is deze dakgootvorm ook in kunststof verkrijgbaar.
 • Mastgoten: een mastgoot, ook wel hanggoot genoemd, wordt gekenmerkt door de halfronde vorm. Vroeger werden deze dakgoten van hout gemaakt, maar tegenwoordig ook van kunststof.

Geen onderhoud en een lange levensduur?

Kies voor kunststof dakgoten en laat ze plaatsen door een vakman!

Kunststof dakgoten plaatsen: werkwijze

De dakgootspecialist doorloopt doorgaans de volgende stappen bij het plaatsen van kunststof dakgoten.

Wil u uw hemelwaterafvoer vervangen?

Dan begint de specialist met het verwijderen van de oude dakgoten. Hebben de nieuwe goten dezelfde afmetingen als de oude? Dan kunnen de gootbeugels vaak blijven hangen. Als u wel voor een andere vorm heeft gekozen, verwijdert de vakman ook de beugels. Daarna plaatst hij nieuwe beugels waarin hij tenslotte de goten bevestigt. Hij zorgt ervoor dat de goten goed worden aangesloten op de regenpijpen.

Gaat het om nieuwbouw?

Bij nieuwbouwwoningen hoeven natuurlijk geen oude goten verwijderd te worden. In dat geval plaatst de vakman direct de beugels, waarna hij de dakgoten daarin plaatst.

Hoe lang duurt het plaatsen van kunststof dakgoten? Afhankelijk van de grootte van uw huis kunnen alle dakgoten binnen één of enkele dagen gemonteerd worden.

Zijn er ook nadelen?

Naast alle voordelen die goedkope kunststof dakgoten met zich meebrengen, zijn er ook enkele nadelen.

Zo is een kunststof dakgoot gevoelig voor temperatuurschommelingen. Bij temperaturen onder de 5 graden Celsius wordt het materiaal broos, waardoor de kans op beschadigingen toeneemt. Daarnaast is een pvc-dakgoot niet uv-bestendig, waardoor deze verkleurt na verloop van tijd.

Het voordeel van kunststof goten is dat een eventuele scheur eenvoudig te herstellen is met een reparatiestrip. Is de dakgoot behoorlijk beschadigd? Dan is een reparatie vaak niet mogelijk. Vanwege de beperkte prijs van kunststof dakgoten, is het dan verstandiger om alles te vervangen.

Goedkope kunststof dakgoten? Bespaartips!

Wilt u kunststof dakgoten laten monteren? Naast dat u een mooi resultaat wilt, vind u het vast ook belangrijk om de totaalprijs zo laag mogelijk te houden.

Doe daarom uw voordeel met de volgende vier bespaartips!

 • Vraag uw buren of zij ook nieuwe dakgoten willen. Wanneer u beide woningen in één keer aanpakt, profiteert u bij de meeste specialisten van kwantumkorting.
 • Voer zelf kleine werkzaamheden uit om te besparen op de arbeidskosten van een vakman. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oude goten of het afvoeren van sloopmateriaal.
 • Huur een vakman uit de buurt in om op de voorrijkosten te besparen.
 • Vraag via onze offerteservice scherp geprijsde offertes aan van een specialist uit de buurt!

kunsstof dakgoten plaatsen

Kunststof dakgoten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Met kunststof dakgoten profiteert u van vele voordelen, zoals een lange levensduur en weinig onderhoud. Met de ruime keuze uit dakgootsoorten en kleuren is er altijd een kunststof dakgoot naar uw wens te krijgen.

Wilt u nieuwe dakgoten plaatsen? Met een vakman bent u altijd verzekerd van kwaliteitswerk. Bovendien hoeft zelf geen ladder op te klimmen. Bent u op zoek naar een vakman voor het plaatsen of vervangen van dakgoten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U hoeft niet verder te zoeken, want u komt snel in contact met een vakkundige dakgootspecialist uit de buurt. Laat u verrassen door de voordelige prijzen en het vakmanschap!