kunststof dakgoten

Kunststof dakgoten

Wilt u nieuwe dakgoten kopen en bent u benieuwd naar de voordelen van kunststof? Op deze pagina vindt u alle informatie over kunststof dakgoten. Zo leest u wat de voordelen zijn, welke soorten en zijn en met welke kosten u rekening moet houden.

Voor het monteren van dakgoten is het altijd verstandig om een vakman in te schakelen. U hoeft dan zelf geen hoge ladder op te klimmen en u bent verzekerd van vakwerk. Hoe vindt u gemakkelijk een betaalbare vakman uit de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt scherp geprijsde offertes van een dakgotenspecialist. Er is altijd een vakman met veel ervaring in de buurt!

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis – Vrijblijvend

  Waarom kiezen voor kunststof dakgoten?

  Door te kiezen voor kunststof dakgoten, profiteert u van vele voordelen. Het grootste voordeel is wel de voordelige prijs. Maar dat is niet alles!

  Wat zijn de voordelen van kunststof dakgoten?

  • Ze zijn erg duurzaam en hebben daardoor een lange levensduur.
  • U hoeft weinig onderhoud te plegen.
  • U heeft een ruime keuze uit verschillende modellen en kleuren.
  • Ze zijn ook verkrijgbaar als prefab model, waardoor de montage extra snel gaat.

  Wilt u meer weten over deze vier voordelen? Lees dan snel hieronder verder!

  kunststof dakgoten

  1. Duurzaam en lange levensduur

  Wanneer u kiest voor kunststof dakgoten, heeft u daar jarenlang plezier van. Het materiaal is zeer sterk, wat betekent dat de levensduur ook lang is. Een kunststof dakgoot gaat tot wel 25 jaar mee! Omdat kunststof te recyclen is, is het materiaal bovendien een duurzame keuze.

  Bij kunststof dakgoten is de kans op slijtage klein. Beschadigingen treden namelijk vaak op bij de naden tussen verschillende delen. Omdat deze dakgoten tot wel 15 meter lengte naadloos gemonteerd kunnen worden, is de kans op beschadigingen klein.

  2. Weinig onderhoud nodig

  Houdt u er niet van om op een hoge ladder onderhoud aan de dakgoten uit te voeren? Met kunststof is dat ook nauwelijks nodig. Omdat het materiaal zo sterk is, is de kans op scheuren en andere beschadigingen erg klein. Kunststof is zeer goed bestand tegen alle weersomstandigheden en luchtverontreiniging.

  Bij zinken goten moet u deze regelmatig controleren op roestvorming. Dat is bij kunststof niet nodig. Wel wordt kunststof broos bij kouder weer, waardoor het gevoeliger is voor breuk. Het is wel verstandig om de goten jaarlijks te (laten) reinigen.

  3. Verschillende modellen en kleuren

  Er zijn steeds meer regengootmodellen in kunststof te verkrijgen. Waar u vroeger slechts keuze had tussen ronde of vierkante goten, vindt u nu altijd modellen die precies bij uw woning passen.

  Zelfs voor een klassieke uitstraling heeft u een ruime keuze uit verschillende kunststof dakgoten. Met decoratieve elementen stelt u zelf de perfecte dakgoot samen.

  Daarnaast heeft u een ruime keuze uit verschillende kleuren. De goten zijn in de meeste RAL-kleuren verkrijgbaar, zodat u ze goed kunt combineren met andere onderdelen van uw woning.

  4. Snelle montage: prefab

  Prefab kunststof dakgoten wordt in de fabriek al helemaal op maat voor uw woning gemaakt. Dat heeft verschillende voordelen. Ten eerste gaat de montage erg snel. De vakman hoeft de goten niet meer op maat te zagen bij uw woning. Hij kan ze direct aan uw huis bevestigen.

  Dat is nog niet alles!

  Ten tweede kunnen kunststof dakgoten tot wel 15 meter naadloos geleverd worden. Dat heeft als voordeel dat de goten minder gevoelig zijn voor scheuren bij de verbinding tussen verschillende gootdelen.

  Wat kost een kunststof dakgoot?

  Bent u benieuwd naar de prijzen van kunststof dakgoten? Voor een kunststof dakgoot wordt de prijs altijd per strekkende meter gerekend. U moet rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €25,- tot €35,- per meter.

  Voor een complete hemelwaterafvoer zijn er naast goten ook regenpijpen nodig. Wat kost een regenpijp? U moet rekenen op een prijs van ongeveer €30,- per strekkende meter.

  Omdat de totaalprijs van verschillende factoren afhankelijk is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wilt u wel graag een exacte prijs weten? Vraag vandaag nog gratis offertes aan! U weet direct met welke kosten u rekening moet houden en de offerteservice is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

  Kunststof dakgoten: prijzen in 2022

  Type Prijs per meter*
  Kunststof dakgoot €25,- tot €35,-
  Kunststof regenpijp €30,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en montagekosten. Vergelijk gratis offertes om te besparen.

  Besparen op de kosten van kunststof dakgoten?

  Ontdek de scherpe prijzen van een dakgootspecialist uit de buurt!

  Gratis offertes vergelijken

  Kunststof dakgoot: kiezen voor pvc