daklekkage repareren kosten

Daklekkage repareren kosten

Heeft u last van daklekkage en bent u benieuwd naar de kosten van het repareren?

Op deze pagina vindt u veel prijsvoorbeelden en leest u hoe de totaalprijs is opgebouwd. Ook vindt u handige bespaartips. De eerste krijgt u alvast: door offertes aan te vragen vindt u altijd een betaalbare dakspecialist uit de buurt!

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U hoeft niet verder te zoeken naar een vakkundige specialist. Er is altijd een vakman in de buurt die snel bij uw langs komt om de daklekkage te repareren.

Door snel een specialist in te schakelen voorkomt u grote schade aan de dakconstructie en de rest van uw woning.

Gratis offertes vergelijken

Wat kost het repareren van een lekkend dak?

De kosten van een daklekkage repareren zijn afhankelijk van het type dak en het de grootte van het probleem.

Heeft u een lekkage in een plat dak? Dan moet u voor de reparatie rekening houden met een gemiddelde prijs van €40,- tot €65,- per m².

Bij een hellend dak ligt de prijs van repareren ongeveer tussen de €50,- en €95 per m². Het vervangen van de nokvorsten, de ronde dakpannen helemaal bovenop het dak, kost gemiddeld €50,- per meter.

Heeft u ook nieuwe dakgoten nodig? Dan moet u rekening houden met kosten van ongeveer €65,- per meter.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van de richtprijzen. Wilt u liever een exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan, u zit nergens aan vast!

Daklekkage repareren: prijzen 2024

Reparatiewerkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €40,- tot €65,- per m²
Hellend dak: zwakke gedeeltes vervangen €50,- tot €95 per m²
Nokvorsten vervangen €50,- per meter
Nieuwe dakgoten €65,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

De totale kosten van daklekkage repareren worden door zes verschillende factoren en keuzes beïnvloed. Zo is het type dak dat u heeft van grote invloed op de prijs. Ook het soort dakbedekking bepaalt de totaalprijs. Dakpannen zijn bijvoorbeeld duurder dan bitumen.

Daarnaast zijn de locatie van het lek, de grootte van het probleem van invloed op de prijs. Is er spoed bij? Dan moet u rekening houden met een toeslag. Ook moet u rekening houden met extra kosten van een dakdekker. Lees snel verder voor meer informatie over de prijsopbouw.

1. Type dak

Het type dak waarin de daklekkage zich bevindt is van invloed op de prijs. Dat komt omdat de verschillende dakbedekkingssoorten verschillen van prijs. Zo zijn dakpannen duurder dan bijvoorbeeld bitumen of EPDM op een plat dak. Dat betekent dat de reparatie vaak ook duurder is.

Bij een pannendak is het wel zo dat er soms maar enkele dakpannen gerepareerd of vervangen hoeven te worden. Dakbedekking op een plat dak heeft een kortere levensduur, waardoor het vaak verstandiger is om een nieuwe laag aan te laten brengen of het gehele dak te renoveren.

Wanneer de daklekkage veroorzaakt wordt door een versleten glazuurlaag op de dakpannen, hebben deze hun levensduur bereikt en moeten alle pannen vernieuwd worden.

daklekkage schuin dak repareren kosten

2. Soort dakbedekking

De prijzen van verschillende soorten dakbedekking lopen uiteen, omdat er verschillende materialen gebruikt worden. Over het algemeen is dakbedekking voor een plat dak goedkoper dan dakpannen.

Op een plat dak wordt vaak een bitumineuze bedekking toegepast. Dit is een voordelige optie. Wanneer er grote daklekkages in een bitumen dak zitten, is het vaak verstandig om nieuwe bitumen aan te brengen. Anders is de kans op nieuwe lekkages groot. EPDM is ook een veel gekozen dakbedekkingssoort voor platte daken. EPDM is duurder dan bitumen, maar het heeft ook een langere levensduur.

De meeste daken in Nederland hebben dakpannen als dakbedekking. Dakpannen hebben een zeer lange levensduur, zeker wanneer u kiest voor kleipannen met een ingebakken glazuurlaag.

3. Locatie van het lek

De derde factor die van invloed is op de totale kosten van daklekkage repareren is de locatie van het lek. U kunt zich voorstellen dat de prijs zal oplopen wanneer het lek moeilijk bereikbaar is.

Op een plat dak is het vaak gemakkelijker werken dan op een hellend dak. Op een plat dak kan de vakman immers gewoon staan. Bij een hellend daktype wordt het lastiger. Dan moet de specialist vaak op grote hoogte werken, zeker wanneer het om de nokvorsten gaat. Dit zijn de bovenste dakpannen die zich op de nok bevinden.

Daarnaast is het lek soms erg lastig te vinden. De specialist gebruikt dan speciale lekdetectie technieken. Hier zal wel een meerprijs voor gerekend worden.

Bespaar op de kosten van een daklekkage repareren!

Laat u verrassen door de scherpe prijzen van een vakman uit de buurt.

4. Grootte van het probleem

Ook de grootte van het probleem is van invloed op de kosten van daklekkage repareren. U kunt zich vast voorstellen dat de kosten toenemen wanneer het probleem groter wordt.

Een klein probleem op een plat dak is bijvoorbeeld een kleine scheur die de specialist kan repareren met een reparatiestrip en pasta. Bij een pannendak gaat het dan om een enkele kapotte of weggewaaide dakpan.

Grotere problemen zijn wanneer de dakbedekking zijn levensduur bereikt heeft. Dan wordt het oppervlak poreus, waardoor water naar binnen kan dringen met alle gevolgen van dien.

Hoe groot of klein het probleem ook is, het is altijd belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

5. Spoedklus of niet

Is het dak van uw woning door een herfststorm zo erg beschadigd, dat er direct een reparatie nodig is? Wanneer er spoed bij is, rekenen dakdekkers vaak een meerprijs. Dat geldt ook voor reparaties buiten kantooruren of in het weekend.

Wanneer u een spoedreparatie nodig heeft, is de dakspecialist snel ter plaatse. Als het mogelijk is, repareert hij het dak direct zodat het probleem verholpen is. Lukt dat niet direct? Dan zorgt de vakman ervoor dat het dak tijdelijk wort gedicht met bijvoorbeeld een plastic zeil. Dan komt hij later terug om de reparatie uit te voeren.

daklekkage plat dak repareren kosten

6. Extra kosten

Naast bovenstaande kosten moet u ook rekening houden met andere kosten. De eerste daarvan zijn de arbeidskosten van een vakman. Deze rekent hij vaak per uur. Hoe meer ervaring de dakdekker heeft, hoe hoger zijn uurtarief. Hij kan van tevoren vaak goed inschatten hoeveel tijd hij aan uw dakreparatie kwijt is, zodat u weet waar u ongeveer rekening mee moet houden.

Daarnaast rekenen dakdekkers voorrijkosten. Het is dus verstandig om een specialist uit de buurt in te schakelen. Zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Via onze offerteservice vindt u gemakkelijk een specialist uit uw regio!

Verzekerd tegen kosten repareren daklekkage?

Wanneer u een opstalverzekering heeft, bent u ook verzekerd tegen de schade die door een daklekkage veroorzaakt wordt. De verzekeraar controleert wel of u de schade had kunnen voorkomen. Als dat het geval is, krijgt u niets vergoed.

Daarom is het erg belangrijk dat u bij dakschade direct in actie komt. Ook moet u maatregelen treffen om (water)schade te voorkomen. Probeer zo snel mogelijk het lek te vinden en breng uw spullen in veiligheid.

Ook is het verstandig om de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar te melden. Om ervoor te zorgen dat u het juiste bedrag vergoed krijgt, maakt u foto’s en filmpjes van de situatie.

Besparen op de kosten? Tips!

Een daklekkage komt nooit op een gelegen moment en een reparatie is vaak niet goedkoop. U wilt de kosten vast zo laag mogelijk houden. Met de volgende drie bespaartips weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

  • Goed dakonderhoud voorkomt beschadigingen en onnodige reparaties. Laat daarom na een reparatie uw gehele dak controleren op eventuele zwakke plekken. Daarmee voorkomt u later hoge onkosten.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen en tref zelf voorbereidingen. Daarmee bespaart u op een specialist. Bij een plat dak verwijderdt u bijvoorbeeld de grindlaag of u maakt het dak bladvrij.
  • Vraag via onze offerteservice gratis offertes aan van betaalbare dakdekkers uit de buurt!

daklekkage repareren

Daklekkage laten repareren? Vergelijk gratis offertes!

Heeft u last van daklekkage? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen voor een reparatie. Door snel te handelen voorkomt u verdere (water)schade. Een vakman spoort het lek snel op en heeft de juiste kennis en materialen om het probleem voor lange tijd te verhelpen. Bent u benieuwd naar de kosten van daklekkage repareren?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U hoeft niet verder te zoeken naar een vakkundig specialist. Er is altijd een dakdekker in de buurt die uw dak komt repareren tegen een scherpe prijs. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!