lekkage plat dak

Lekkage plat dak

Heeft u last van lekkage in een plat dak? Het vervelende van lekkage in daken is dat u ook aan de binnenkant van uw woning waterschade krijgt. Dat wil natuurlijk niemand. Op deze pagina leest u alles over wat u het beste doet bij lekkage in uw platte daktype en hoe een specialist te werk gaat met het opsporen van het lek. Ook vindt u informatie over de kosten.

Goedkope dakdekker gezocht? Zoek niet verder!

Start hier uw offerteaanvraag!

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel een aantrekkelijk geprijsde offerte van een vakkundige dakwerker uit de buurt. Deze service is geheel gratis én vrijblijvend! Zo vindt u snel en gemakkelijk een goede dakspecialist die uw plat dak komt dichten en repareren.

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Lekkage in uw plat dak? Schakel een dakdekker in!

  Vul het offerteformulier in voor gratis offetes!

  Start de offerteaanvraag!

  Plat dak lekt: wat zijn de oorzaken?

  Platte daken zijn berucht door de lekkages die er vaak in voorkomen. Deze daken hebben namelijk vaak teerhoudende dakbedekkingen, die kunnen verslijten of scheuren. Bovendien wordt bitumen in stroken aangebracht, waardoor er veel naden op een dak zitten. Bij EPDM kunnen lekkages ontstaan in de hoeken en rondom ramen. Vocht en vorst kunnen tussen de naden komen, waardoor op den duur een lek ontstaat. Regelmatig onderhoud en periodieke controles voorkomen dat er lekken ontstaan.

  De meest voorkomende oorzaken van een lek op een plat dak:

  • Stilstaand water
  • Scheuren of gaten in het bitumen of EPDM
  • Vocht en vorst tussen de naden
  • Achterstallig onderhoud

  Lekkage plat dak opsporen

  Het opsporen van de lekkage op een plat dak is niet eenvoudig. De waterschade hoeft zich niet precies onder het lek te bevinden. Omdat het vaak om een klein scheurtje gaat, is het niet gemakkelijk om met het blote oog de precieze plek van het lek te vinden. Een dakdekker klimt moeiteloos de ladder op om een visuele inspectie te doen en de lekkage te opsporen.

  Lukt het op deze manier niet om het lek te vinden?

  Dan gebruikt de dakdekker speciale technieken waarmee hij de lekkage precies vindt. Bijvoorbeeld met een rookproef of met behulp van een infraroodcamera krijgt hij een goed beeld van uw dak. Het lek is zo snel gevonden!

  Lekdetectie

  Zoals eerder vermeld, gebruikt een dakwerker bij een lekdetectie geavanceerde technieken om een exacte plek van een lek snel te opsporen. In de meeste gevallen is er zelfs geen hak- of breekwerk nodig! Met een infrarood detectie gebruikt de vakman een warmtecamera om de lekkage te vinden. Bij het lek ontsnapt namelijk warmte uit uw woning, waardoor het zichtbaar wordt op de camera.

  Bij rookgasdetectie spuit de dakwerker rook in de ruimte onder het lek. Waar rook uit het dak naar buiten ontsnapt, bevindt zich het lek.