lekkage plat dak

Lekkage plat dak

Heeft u last van lekkage in een plat dak? Het vervelende van lekkage in daken is dat u ook aan de binnenkant van uw woning waterschade krijgt. Dat wil natuurlijk niemand. Op deze pagina leest u alles over wat u het beste doet bij lekkage in uw platte daktype en hoe een specialist te werk gaat met het opsporen van het lek. Ook vindt u informatie over de kosten.

Goedkope dakdekker gezocht? Zoek niet verder!

Start hier uw offerteaanvraag!

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u snel een aantrekkelijk geprijsde offerte van een vakkundige dakwerker uit de buurt. Deze service is geheel gratis én vrijblijvend! Zo vindt u snel en gemakkelijk een goede dakspecialist die uw plat dak komt dichten en repareren.

Gratis offertes vergelijken

Lekkage in uw plat dak? Schakel een dakdekker in!

Vul het offerteformulier in voor gratis offetes!

Plat dak lekt: wat zijn de oorzaken?

Platte daken zijn berucht door de lekkages die er vaak in voorkomen. Deze daken hebben namelijk vaak teerhoudende dakbedekkingen, die kunnen verslijten of scheuren. Bovendien wordt bitumen in stroken aangebracht, waardoor er veel naden op een dak zitten. Bij EPDM kunnen lekkages ontstaan in de hoeken en rondom ramen. Vocht en vorst kunnen tussen de naden komen, waardoor op den duur een lek ontstaat. Regelmatig onderhoud en periodieke controles voorkomen dat er lekken ontstaan.

De meest voorkomende oorzaken van een lek op een plat dak:

 • Stilstaand water
 • Scheuren of gaten in het bitumen of EPDM
 • Vocht en vorst tussen de naden
 • Achterstallig onderhoud

Lekkage plat dak opsporen

Het opsporen van de lekkage op een plat dak is niet eenvoudig. De waterschade hoeft zich niet precies onder het lek te bevinden. Omdat het vaak om een klein scheurtje gaat, is het niet gemakkelijk om met het blote oog de precieze plek van het lek te vinden. Een dakdekker klimt moeiteloos de ladder op om een visuele inspectie te doen en de lekkage te opsporen.

Lukt het op deze manier niet om het lek te vinden?

Dan gebruikt de dakdekker speciale technieken waarmee hij de lekkage precies vindt. Bijvoorbeeld met een rookproef of met behulp van een infraroodcamera krijgt hij een goed beeld van uw dak. Het lek is zo snel gevonden!

Lekdetectie

Zoals eerder vermeld, gebruikt een dakwerker bij een lekdetectie geavanceerde technieken om een exacte plek van een lek snel te opsporen. In de meeste gevallen is er zelfs geen hak- of breekwerk nodig! Met een infrarood detectie gebruikt de vakman een warmtecamera om de lekkage te vinden. Bij het lek ontsnapt namelijk warmte uit uw woning, waardoor het zichtbaar wordt op de camera.

Bij rookgasdetectie spuit de dakwerker rook in de ruimte onder het lek. Waar rook uit het dak naar buiten ontsnapt, bevindt zich het lek.

daklekkage plat dak repareren

Lekkage plat dak repareren

Bent u benieuwd naar hoe het dichten van uw plat dak verloopt? Uw dakdekker doorloopt de volgende stappen bij het verhelpen van de lekkage.

 • Analyse van het probleem: met speciale apparatuur vindt de specialist de boosdoener snel.
 • Reiniging van het dak: voordat de reparatie kan beginnen, moeten vuil, water en eventueel grind verwijderd worden.
 • De reparatie: de dakdekker gebruikt een reparatiestrip om kleine beschadigingen te verhelpen. Is de schade te groot? Dan is het nodig om de gehele bedekking te vervangen.
 • Controle: na de reparatie controleert de vakman of uw plat dak helemaal waterdicht is.

Video: dakbedekking plat dak repareren

Bekijk deze video om te zien hoe een dakdekker een lekkage op de rand van een plat dak repareert.

Plat dak repareren: wat zijn de kosten?

Moet u uw plat dak laten repareren? De reparatie van een bitumen dakbedekking kost gemiddeld tussen de €40,- en €55,- per m². Heeft u een EPDM bedekking? Reken dan op gemiddelde prijzen van €50,- tot €65,- per m².

Bent u benieuwd naar meer prijzen?

Het repareren van pvc-bedekking kost gemiddeld €50,- tot €65,- per m². In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van gemiddelde prijzen van dakreparaties. Wilt u weten wat uw dakreparatie precies gaat kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Prijstabel: reparatie plat dak prijs in 2024

Reparatie plat dak Gemiddelde prijs per m²*
Dakreparatie met bitumen €40,- tot €55,-
Dakreparatie met EPDM €50,- tot €65,-
Dakreparatie met pvc €50,- tot €65,-
Dakgoten vervangen €65,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeid. Exacte prijzen? Vraag gratis een offerte aan.

Last van lekkage bij een plat dak?

Laat het snel repareren door een vakman tegen een scherpe prijs!

Lekkage plat dak voorkomen

Hoewel een lek niet altijd te voorkomen is, verkleint u wel de kans met goed onderhoud van uw platte daktype. Laat regelmatig een dakinspectie uitvoeren door een dakdekker. Het gehele dakoppervlak wordt dan onderworpen aan een grondige inspectie, waarbij de specialist kijkt of de bedekking nog in goede conditie is. Eventuele gebreken worden zo tijdig opgemerkt en gerepareerd, voordat lekkage veroorzaakt wordt.

Lekkage plat dak zorgt voor waterschade: wat dekt de verzekering?

Heeft u last van lekkage in uw platte dak? Dat is erg vervelend! Gelukkig wordt de meeste gevolgschade gedekt door uw verzekering. Bij daklekkages heeft u zowel schade aan uw woning als aan spullen die in uw woning staan. Schade aan uw meubels en bezittingen in uw woning wordt gedekt door uw inboedelverzekering. Wilt u ook de vaste onderdelen van uw woning, zoals de muren en het plafond, verzekeren? Dan heeft u een opstalverzekering nodig.

Waar moet u rekening mee houden?

Schade die ontstaat door achterstallig onderhoud en eigen schuld, wordt niet vergoed door uw verzekering. Meer weten? Kijk op de site van Independer.

Tips om te besparen op de kosten van een dakreparatie

Dakreparatie nodig? Bespaar op de kosten met deze handige tips:

 • Hebben uw buren ook last van lekkage in het dak? Schakel samen een dakspecialist in en profiteer van kwantumkorting.
 • Laat na de reparatie direct uw hele dakoppervlak controleren op zwakke plakken, om verdere schade te voorkomen.
 • Voer zelf kleine werkzaamheden uit, zoals het schoonmaken van het dakoppervlak en het opruimen achteraf.
 • Sluit een onderhoudsabonnement, zodat uw dak zich altijd in een goede conditie bevindt.

lekkage plat dak verhelpen

Lekkage plat dak verhelpen? Dakdekker inschakelen!

Een lek in een plat dak is altijd erg vervelend. Vaak komt u er pas achter als er al veel schade ontstaan is door het naar binnen sijpelende water. Vochtplekken, schimmelplekken en schade aan de constructie van uw woning zijn vervelende gevolgen van daklekkages. Als u merkt dat u een lek heeft, schakelt u dus het best zo spoedig mogelijk een dakdekker in.

Hoe vind ik gemakkelijk een goede dakwerker?

Dat is heel gemakkelijk! U hoeft niets meer te doen dan het offerteformulier in te vullen. Daarna ontvangt u snel een scherp geprijsde offerte van een dakspecialist bij u uit de buurt. Deze prijsopgave is geheel vrijblijvend én helemaal gratis! Zo is het lek in het dak van uw woning snel gedicht!