lekkage pannendak

Lekkage pannendak

Heeft u een pannendak en is er ergens lekkage ontstaan? Daar zit u vast niet op te wachten. Een lek is erg vervelend en veroorzaakt snel veel schade aan uw woning en inboedel. Op deze pagina leest u alles over de oorzaken van een lekkage in hellende daken en wat een specialist doet om het lek te opsporen en repareren.

Zoek niet verder naar een goedkope dakdekker! Start hier uw offerteaanvraag!

Vul eenvoudigweg het offerteformulier in en u ontvangt snel een gratis én vrijblijvende offerte van een dakwerker bij u uit de buurt! Met een professionele dakspecialist weet u zeker dat u snel van de lekkage verlost bent.

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Lekkage in uw schuin dak? Schakel een dakdekker in!

  Voorkom waterschade en laat een lek snel repareren!

  Start nu de offerteaanvraag

  Oorzaken lekkage pannendak

  Bij een schuin dak komen daklekkages niet vaak voor, maar ze kunnen wel op allerlei plekken voorkomen. Zo zijn er verschillende oorzaken van een lek in een pannendak te noemen. De laatste jaren komen flinke stormen steeds meer voor in Nederland. De storm zorgt ervoor dat dakpannen van daken gewaaid worden en lekkage veroorzaken. Ook kan het zijn dat uw dakpannen poreus zijn geworden, waardoor water naar binnen kan dringen.

  De meest voorkomende oorzaken van lekkages in een schuin dak:

  • Een verstopte of versleten dakgoot
  • Een fikse storm waardoor dakpannen van het dak waaien
  • Lekkage bij een dakkapel of schoorsteen
  • Versleten dakpannen

  Lekkage dakpannen opsporen

  Bij een pannendak is het probleem vaak gemakkelijk te zijn vanaf de grond. U ziet bijvoorbeeld dat er enkele dakpannen missen, of dat er een scheur in een van de dakpannen zit. Bij een dakkapel en schoorsteen is de loodslab, die zorgt voor de dichting tussen de verschillende dakonderdelen, vaak beschadigd of verouderd.

  Wat als u de schade niet kunt opsporen?

  Dan is de kans groot dat uw dakpannen hun levensduur bereikt hebben. Na verloop van tijd wordt het materiaal poreus, waardoor water naar binnen dringt en voor vorstschade zorgt.

  lekkage schuin dak repareren

  Daklekkage pannendak repareren, hoe werkt dit?

  U heeft geconstateerd dat er een lek in het pannendak van uw woning zit. Wat doet de dakdekker om het lek te repareren? De reparatie verloopt in een aantal stappen: