lekkage pannendak

Lekkage pannendak

Heeft u een pannendak en is er ergens lekkage ontstaan? Daar zit u vast niet op te wachten. Een lek is erg vervelend en veroorzaakt snel veel schade aan uw woning en inboedel. Op deze pagina leest u alles over de oorzaken van een lekkage in hellende daken en wat een specialist doet om het lek te opsporen en repareren.

Zoek niet verder naar een goedkope dakdekker! Start hier uw offerteaanvraag!

Vul eenvoudigweg het offerteformulier in en u ontvangt snel een gratis én vrijblijvende offerte van een dakwerker bij u uit de buurt! Met een professionele dakspecialist weet u zeker dat u snel van de lekkage verlost bent.

Gratis offertes vergelijken

Lekkage in uw schuin dak? Schakel een dakdekker in!

Voorkom waterschade en laat een lek snel repareren!

Oorzaken lekkage pannendak

Bij een schuin dak komen daklekkages niet vaak voor, maar ze kunnen wel op allerlei plekken voorkomen. Zo zijn er verschillende oorzaken van een lek in een pannendak te noemen. De laatste jaren komen flinke stormen steeds meer voor in Nederland. De storm zorgt ervoor dat dakpannen van daken gewaaid worden en lekkage veroorzaken. Ook kan het zijn dat uw dakpannen poreus zijn geworden, waardoor water naar binnen kan dringen.

De meest voorkomende oorzaken van lekkages in een schuin dak:

  • Een verstopte of versleten dakgoot
  • Een fikse storm waardoor dakpannen van het dak waaien
  • Lekkage bij een dakkapel of schoorsteen
  • Versleten dakpannen

Lekkage dakpannen opsporen

Bij een pannendak is het probleem vaak gemakkelijk te zijn vanaf de grond. U ziet bijvoorbeeld dat er enkele dakpannen missen, of dat er een scheur in een van de dakpannen zit. Bij een dakkapel en schoorsteen is de loodslab, die zorgt voor de dichting tussen de verschillende dakonderdelen, vaak beschadigd of verouderd.

Wat als u de schade niet kunt opsporen?

Dan is de kans groot dat uw dakpannen hun levensduur bereikt hebben. Na verloop van tijd wordt het materiaal poreus, waardoor water naar binnen dringt en voor vorstschade zorgt.

lekkage schuin dak repareren

Daklekkage pannendak repareren, hoe werkt dit?

U heeft geconstateerd dat er een lek in het pannendak van uw woning zit. Wat doet de dakdekker om het lek te repareren? De reparatie verloopt in een aantal stappen:

  • Schoonmaken van het dak: voordat de reparatie uitgevoerd kan worden, is het belangrijk dat het dak wordt vrijgemaakt van alle vuil, grind en bladeren.
  • Analyse van het probleem: als het dakoppervlak schoon is, zijn de meeste beschadigingen goed te zien. Mocht dat niet het geval zijn, dan gebruikt de vakman speciale apparatuur voor het opsporen van de lekkage.
  • Reparatie: door kapotte of beschadigde onderdelen te vervangen, repareert de specialist de beschadigingen.

Wat kost een reparatie bij een pannendak?

Wilt u een reparatie aan een hellend dak laten uitvoeren? Dan bent u vast benieuwd naar het prijskaartje. Het dak repareren door dakpannen te vervangen kost gemiddeld €150,- tot €350,- per m².

Waar wordt de prijs door beïnvloed?

De prijs is afhankelijk van het soort dakpan dat op uw dak ligt. Betonnen pannen kosten gemiddeld €50,- tot €75,- per m² en de prijs van keramische pannen ligt gemiddeld tussen de €70,- en €95,- per m². Keramische pannen zijn duurder, maar hebben wel een veel langere levensduur dan betonnen dakpannen. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Prijstabel: dakreparatie pannendak

Dakreparatie pannendak Gemiddelde kosten*
Dakpannen vervangen €150,- tot €350 per m²
Betonnen dakpannen vervangen €50,- tot €75,- per m²
Keramische dakpannen vervangen €70,- tot €95,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw en arbeid. Voor exacte kosten vraagt u gratis een offerte aan.

lekkage pannendak verhelpen

Wanneer dakpannen vervangen?

Wanneer het schuin dak zijn levensduur bereikt heeft, beschermt het uw woning niet meer tegen regen en wind. Niet alleen loopt de kans op lekkage aanzienlijk toe, ook loopt uw energierekening flink op. Wanneer u een vakman inschakelt voor een kleine reparatie, kan het zijn dat hij ziet dat de schade groter is dan gedacht. Dan is het vaak verstandig om te besluiten de gehele dakbedekking te vervangen.

Wanneer is het beter om uw pannendak te vervangen?

  • Mos- en alggroei
  • Poreuze pannen
  • Oude dakpannen

Waterschade door lek: wat vergoedt de verzekering?

In geval van waterschade door lekkage in het pannendak van uw woning, heeft u zowel schade aan uw woning als aan uw inboedel. Gelukkig wordt gevolgschade door lekkage vergoed door uw verzekering. Schade aan uw meubels en spullen in huis wordt vergoed door uw inboedelverzekering. Wilt u ook de schade aan de muren, plafonds of de dakconstructie laten vergoeden? Dan heeft u een opstalverzekering nodig.

Een lekkage bij een pannendak voorkomen

Een lek in een schuin dak is niet altijd te voorkomen, maar u kunt de kans op lekkage wel kleiner maken. Hoe doet u dat? Laat een dakexpert regelmatig dakonderhoud uitvoeren. Met een professionele dakinspectie wordt de conditie van uw gehele dakoppervlak duidelijk. Door mogelijke gebreken op tijd te opsporen en oplossen, voorkomt u dat er grote beschadigingen ontstaan.

Sluit een onderhoudscontract af!

Om zeker te zijn van goed onderhoud, sluit u het best een onderhoudscontract af bij een dakexpert. Dan weet zeker dat uw dak zich in topconditie bevindt!

reparatie daklekkage pannendak

Lekkage pannendak repareren? Schakel een erkend dakdekker in!

Zit er een lek in het pannendak van uw woning? Dat is ontzettend vervelend! Lekkage wordt vaak pas opgemerkt als er veel schade is ontstaan aan uw inboedel en woning. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een goedkope dakdekker in te schakelen voor het oplossen van het probleem.

Hoe vind ik gemakkelijk een dakdekker voor een scherpe prijs?

Zoek niet verder naar een goede dakexpert, maar vul vandaag nog het offerteformulier in. Het kost u maar 1 minuut en daarna ontvangt u snel een prijsopgave met een aantrekkelijke prijs. Bovendien is de offerte helemaal gratis en geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast! Met uw dakspecialist bent u verzekerd van een goede service en reparatie van uw schuin dak.