Aluminium dakgoot laten plaatsen?

Laat u helpen door een professional in het monteren van dakgoten.

Aluminium dakgoot: info & kosten in 2024

Aluminium dakgoten zijn in 2024 een populaire keuze onder huiseigenaren. Deze populariteit is te danken aan de goede balans tussen duurzaamheid, stijl en functionaliteit die een aluminium dakgoot biedt. Daarnaast hebben aluminium dakgoten een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Op deze pagina leest u meer over aluminium goten, de verschillende types, de prijs en tot slot leest u ook meer over praktische zaken zoals de werkwijze bij het plaatsen.

aluminium dakgoot

Waarom kiezen voor aluminium dakgoten?

Aluminium dakgoten hebben diverse voordelen, waardoor deze materiaalsoort steeds vaker wordt gekozen. Ze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar, zijn eenvoudig te plaatsen en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Hieronder leest u meer over de voordelen van een aluminium goten!

Lichtgewicht en sterk

Een aluminium dakgoot is lichtgewicht, wat de installatie van de dakgoten vergemakkelijkt. Ondanks het lichte gewicht is aluminium uitzonderlijk sterk.

Deze eigenschap zorgt ervoor dat de dakgoten bestand zijn tegen zware weersinvloeden, zoals sterke wind, hevige regenval of sneeuw.

Weersbestendigheid

Dakgoten van aluminium zijn goed bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal krimpt niet bij koude temperaturen en zwelt niet bij hitte, waardoor het gedurende het hele jaar zijn vorm behoudt. Deze eigenschap zorgt voor een consistente prestatie, ongeacht de weersomstandigheden.

In tegenstelling tot andere in tegenstelling tot andere materialen, roest aluminium niet. Dit maakt aluminium dakgoten ideaal  voor het Nederlandse klimaat, dat vaak vochtig en veranderlijk is. De weerstand tegen roest draagt bij aan een langere levensduur van de aluminium goot, wat betekent dat vervanging minder vaak nodig is.

Duurzaamheid

Aluminium is 100% recyclebaar en behoudt daarbij zijn eigenschappen. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het product. Door te kiezen voor aluminium, draagt u bij aan een verminderde ecologische voetafdruk, omdat het materiaal aan het einde van zijn levensduur eenvoudig hergebruikt kan worden.

Veelzijdigheid in ontwerp en kleur

Aluminium dakgoten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en kleuren. Bent u op zoek naar een aluminium dakgoot in antraciet? Of kiest u liever voor een dakgoot in het zwart van aluminium? Ook andere kleuren zijn mogelijk.

Dit maakt het gemakkelijk om een goot te vinden die past bij de architectuur en het kleurenschema van uw huis. Of u nu een modern, strak ontwerp wilt of een meer traditionele uitstraling, er is altijd een aluminium dakgoot die aan uw wensen voldoet.

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium goten vergen weinig onderhoud. Ze hoeven slechts af en toe gereinigd te worden om bladeren en ander vuil te verwijderen. Dit gemak van onderhoud bespaart tijd en geld op de lange termijn.

Onderhoud verlengt de levensduur van de dakgoten en voorkomt hoge kosten aan de reparatie van een dakgoot.

Aluminium dakgoot op maat

Maatwerk is cruciaal voor de perfecte pasvorm en functionaliteit van dakgoten. Aluminium dakgoten kunnen precies op maat worden gemaakt, wat zorgt voor een naadloze installatie en optimale prestaties. Dit betekent dat, ongeacht de architectuur of het ontwerp van het gebouw, een dakgoot kunt hebben die perfect past.

Naadloze aluminium dakgoten

Naadloze aluminium dakgoten verminderen de kans op lekkages. Deze goten worden ter plaatse op maat gemaakt, wat zorgt voor een perfecte pasvorm. Door de afwezigheid van naden en verbindingen is er een aanzienlijk lagere kans op lekken, wat resulteert in een betrouwbaardere waterafvoer. Dit ontwerpvoordeel is vooral belangrijk in gebieden met hevige regenval, waar dakgoten zwaar op de proef worden gesteld.

aluminium dakgoten

Wat is de prijs van een aluminium dakgoot?

De prijs van een aluminium dakgoot is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte, het gekozen model, en eventuele extra opties. Gemiddeld liggen de prijzen voor aluminium dakgoten tussen de €30,- en €60,- per meter, exclusief montage.

Wanneer u kiest voor professionele installatie door een dakdekker, beginnen de prijzen vanaf ongeveer €95,- per meter. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de locatie van uw woning.

Extra opties voor een aluminium dakgoot

Extra opties zoals bladroosters en bladvangers kunnen de functionaliteit van uw dakgoot verbeteren en onderhoud vergemakkelijken. Bladroosters, die tussen de €5,- en €15,- per meter kosten, voorkomen dat bladeren en takken de dakgoot verstoppen, wat vooral handig is in gebieden met veel bomen.

Bladvangers, die ongeveer €40,- per stuk kosten, worden vaak geplaatst op plekken waar de dakgoot aansluit op de regenpijp. Ze vangen bladeren en ander groot vuil op voordat het in de regenpijp terecht kan komen. Deze accessoires zijn niet alleen nuttig voor het verminderen van het onderhoud, maar kunnen ook de levensduur van de dakgoot verlengen door verstoppingen en daarmee samenhangende problemen te voorkomen.

Aluminium dakgoten prijs 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Aluminium goot inclusief montage €30,- tot €60,- per meter
Aluminium goot exclusief montage Vanaf €95,- per meter
Extra opties  
Bladroosters €5,- tot €15,- per meter
Bladvangers €40,- per stuk

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekkersbedrijf kunnen verschillen.

Aluminium dakgoot op maat laten plaatsen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een dakdekker bij u in de regio!


Welke soorten aluminium dakgoten zijn er?

Een dakgoot van aluminium is beschikbaar als mastgoot of als bakgoot. Hieronder leest u wat deze soorten precies inhouden.

Aluminium mastgoot

De aluminium mastgoot is een veelgebruikt type dakgoot met een kenmerkende halfronde vorm. Deze vorm zorgt voor een efficiënte waterafvoer en geeft een klassieke uitstraling aan de woning. Mastgoten zijn bijzonder geschikt voor traditionele en landelijke huizen, en bieden een tijdloze elegantie. Hun gestroomlijnde ontwerp maakt ze niet alleen aantrekkelijk, maar ook effectief in het afvoeren van regenwater.

Aluminium bakgoot

Een aluminium bakgoot heeft een rechthoekige of vierkante vorm en is ideaal voor moderne of industriële bouwstijlen. Deze goten bieden een grotere capaciteit, wat ze bijzonder geschikt maakt voor gebouwen met grote dakoppervlakken. Door hun robuuste ontwerp zijn ze uitermate effectief in het omgaan met grote hoeveelheden water, wat ze een betrouwbare keuze maakt voor regio’s met zware regenval. Bakgoten combineren functionaliteit met een modern esthetisch aspect, waardoor ze een populaire keuze zijn voor hedendaagse architectuur.

Wist u dat een zelfdragende aluminium dakgoot ook bestaat? Dit type wordt vanaf de binnenkant van de goot bevestigd. Hierdoor is een ondersteunende gootbeugel niet nodig. Dit geeft een super strak resultaat.

Aluminium dakgoten plaatsen: de werkwijze

Het correct plaatsen van dakgoten van aluminium is een essentiële stap om hun functionaliteit en duurzaamheid te garanderen.

Hier is een stap-voor-stap uitleg van het proces:

  1. Voorbereiding: voordat de werkzaamheden beginnen, moet het dakoppervlak en de dakrand grondig geïnspecteerd worden op eventuele schade of obstakels. Ook is het belangrijk om te zorgen dat alle benodigde materialen en gereedschappen beschikbaar zijn.
  2. Meten en plannen: een nauwkeurige meting van de dakrand is cruciaal om de juiste lengte van de dakgoot te bepalen. Tijdens deze fase wordt ook de helling van de goot gepland, zodat het regenwater effectief naar de afvoer kan stromen.
  3. Op maat maken: aluminium dakgoten worden vaak ter plekke op maat gemaakt, vooral als het gaat om naadloze modellen. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en minimaliseert het risico op lekkages.
  4. Bevestigingspunten installeren: voordat de goot geplaatst wordt, moeten eerst de bevestigingspunten langs de dakrand geïnstalleerd worden. Dit zijn vaak beugels die op regelmatige afstanden worden aangebracht om de dakgoot te ondersteunen. Deze stap wordt overgeslagen als u hebt gekozen voor zelfdragende aluminium goten.
  5. Plaatsen van de goot: de aluminium dakgoot wordt voorzichtig op de beugels gelegd en vastgemaakt. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt om beschadiging van het materiaal te voorkomen.
  6. Aanbrengen van afvoerpijpen: na het plaatsen van de goot worden de afvoerpijpen geïnstalleerd. Deze zorgen ervoor dat het water vanuit de goot efficiënt wordt afgevoerd.
  7. Afwerking en controle: na montage wordt de gehele installatie nogmaals gecontroleerd op eventuele lekkages of zwakke punten. Ook wordt gekeken of de goot goed aansluit en de juiste helling heeft voor optimale waterafvoer.
  8. Opruimen: ten slotte wordt de werkplek opgeruimd en eventueel restmateriaal verwijderd.

aluminium goot

Besparen op de prijs van aluminium dakgoten? Vergelijk gratis offertes!

Ben jij na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen een aluminium dakgoot? Het wordt aangeraden om de installatie door een dakdekker te laten uitvoeren, om zo de kans op lekkages en andere ongemakken te voorkomen. Bent u op zoek naar een dakdekker?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u gratis offertes van dakdekkers uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Geen zorgen: uw aanvraag is volledig vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast.