Lekdetectie

Een lek kan grote gevolgen hebben, zoals houtrot, schimmel en vochtplekken. Daarnaast kunt u met een lekkende kraan of een slecht werkende spoelbak vele kubieke meters water per jaar verliezen, wat de kosten voor het waterverbruik sterk doet stijgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende technieken beschikbaar, waarmee professionals lekkages kunnen opsporen. Deze vormen van lekdetectie worden uitgevoerd zonder ingrijpend hak- en breekwerk. U vindt op deze pagina meer informatie over het opsporen van lekkage, en lekdetectie technieken. Heeft u behoefte aan direct contact met een loodgieter voor meer informatie of praktische ondersteuning? Via het contactformulier komt u in contact met diverse vakmannen!

Joslaan lekdetectie

Via ons netwerk van vakmannen is de lekkage snel opgespoord en verholpen. Vakkundige lekdetectie!

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan. Wij zijn snel ter plaatse in het geval van spoed. Wel zo gemakkelijk!

Innovatieve technieken

Waar het opsporen van lekkages vroeger gepaard ging met vrij ingrijpende verbouwingen, zoals het doorbreken van muren of het opbreken van de vloer, kan dankzij nieuwe vormen van lekdetectie een lek eenvoudig worden opgespoord. De meeste gebruikte vorm van lekdetectie is thermografie. Hierbij wordt met een speciale meter gekeken naar het warmteverlies in waterleidingen, om zo de locatie van het lek te bepalen. Naast thermografie wordt voor lekkage bij het dak ook gebruik gemaakt van rookgasdetectie. Hiermee kan een professional het lek opsporen door rook onder het dak te blazen. De lekkage bevindt zich daar waar het gas ontsnapt. Een laatste vorm van lekbepaling is ultrasoon detectie, dit is met name voordelig voor het opsporen van lekkage in grote bedrijfspanden.

Vloerverwarming

Lekkage komt niet alleen voor bij uw normale waterleidingen, of bij het dak na hevige regenval. Doordat er in de laatste jaren steeds meer vloerverwarmingen zijn geplaatst, is een lek in de verwarmingsbuizen gebruikelijker geworden. Ook lekkage van de vloerverwarming is eenvoudig te lokaliseren met de huidige vormen van lekdetectie. Door snel het lek te detecteren voorkomt u dat de vloer hier nadelige gevolgen van ondervindt, en bespaart u op de kosten voor verbouwing. Een professioneel lekdetectiebedrijf gaat aan het werk met het opsporen van het lek bij uw vloerverwarming, om vervolgens technieken toe te passen om de lekkage bij de vloerverwarming op te lossen.

Thermografie

Een vorm van lekdetectie is thermografie, waarbij het opsporen van een lekkage gebeurt door middel van infrarood technieken. Hierdoor is het opsporen van het lek mogelijk, zonder de complete vloer of het plafond er uit te trekken. Thermografie is een geschikte vorm van opsporen van lekkages bij vloerverwarming in bijvoorbeeld de badkamer, maar kan ook prima gebruikt worden bij een plafond lekkage. Een professioneel lekdetectiebedrijf gaat voor u aan het werk met lekdetectie door middel van thermografie en zorgt voor het oplossen van het lek van bij uw vloerverwarming of in de badkamer. Wij helpen u graag verder bij lekkages door middel van lekdetectie.

Gratis offertes vergelijken

Rookgasdetectie

Een andere vorm van lekdetectie is rookgasdetectie. Rookgasdetectie wordt toegepast bij het opsporen van daklekkage bij een plat dak. Bij rookgasdetectie wordt rook onder de dakbedekking van het plat dak geblazen, waardoor aan de buitenkant van het plat dak gemakkelijk te zien is waar de rook ontsnapt. Hier zit de daklekkage in het plat dak. Door rookgasdetectie is het opsporen van daklekkage bij een plat dak een gemakkelijke klus. Daarnaast wordt rookgasdetectie ook ingezet bij lekkages van het rioleringsstelsel. Hierbij wordt de rook in het stelsel geblazen, waardoor het lek gemakkelijk te vinden is. Schakel een lekdetectiebedrijf in voor rookgasdetectie.

Lekkage plat dak opsporen

Voor het opsporen van een lek bij het plat dak zijn er diverse technieken van lekdetectie mogelijk. Zoals eerder gemeld is thermografie een goede techniek voor het traceren van lekkage aan een plat dak. Daarnaast is ultrasoon detectie ook een goede vorm van lekdetectie bij daklekkage. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren bij het zoeken naar de lekkage, of het hier nu gaat om platte daken, een plafond of een badkamer. Een professioneel lekdetectiebedrijf helpt u graag verder bij het zoeken naar het lek en wij brengen u graag in contact met zo’n bedrijf. Neem daarom nu contact met ons op.

Ultrasoon detectie

Naast thermografie en rookgasdetectie is het voor een lekdetectiebedrijf ook nog mogelijk om te werken met ultrasoon detectie als vorm van lekdetectie. Bij ultrasoon detectie wordt een zender in uw woning geplaatst, welke ultrasone geluidsgolven in alle richtingen verstuurt. Daarna gaat een expert buiten op zoek naar het signaal. Daar waar het signaal sterker is, zit vaak de lekkage. Ultrasoon detectie kan vooral bij daklekkage toegepast worden, eventueel ook bij het plafond, maar is voor ruimtes zoals een badkamer vaak minder geschikt. Laat u door een expert van een lekdetectiebedrijf informeren over lekdetectie bij een plafond of badkamer en over de mogelijkheden voor ultrasoon detectie.

Direct contact

Wanneer u vermoedt dat één van de waterleidingen een lek bevat, dan is het zaak hier zo snel mogelijk bij te zijn. De loodgieters van Jos Laan kunnen bij spoed dezelfde dag nog bij u op de stoep staan, om de problemen te verhelpen. Neem hiervoor direct contact op via het contactformulier. Wij helpen u graag! Een lekdetectiebedrijf voert lekdetectie voor u uit voor het opsporen van het lek en gebruiken diverse technieken om de daklekkage of andere lekkage te verhelpen. Ook bij lekkage bij vloerverwarming, in de badkamer of aan het plafond helpen wij u graag. Neem daarom direct contact op via het contactformulier. Wij helpen u graag verder door u in contact te brengen met diverse specialisten uit ons netwerk.