lekkage

Lekkage

Heeft u last van lekkage in huis? Een lek is altijd erg vervelend! Bij waterlekkage in het plafond is het tevens vaak lastig om de precieze plek te vinden. Met een lekkagespecialist bent u altijd snel van uw probleem verlost. Hij gebruikt speciale apparatuur voor een snelle lekdetectie en verhelpt het lek in een mum van tijd.

Lekdetectiebedrijf gezocht? Zoek niet verder!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel een scherp geprijsde offerte voor het oplossen van het lek in uw woning. De offerte is geheel gratis én vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

Start gratis offerteaanvraag

Of maak gebruik van de 24/7 spoedservice. Zo weet u zeker dat uw lekkage snel verholpen is!

Lekkage in uw woning direct verhelpen?

Neem contact op met de 24-uurs spoedservice en uw lek is snel verholpen.

Waterlekkage? Schakel een lekdetectiebedrijf in!

Heeft u een last van een lekkende kraan in de badkamer? Of ziet u vochtplekken verschijnen op het plafond? Het is belangrijk dat u snel een lekkagespecialist inschakelt, voor een snelle lekdetectie om verdere schade te voorkomen. Bij grote lekkages maakt u het best gebruik van de spoedservice.

De voordelen van een lekdetectiespecialist:

 • U voorkomt onnodige waterverspilling en kosten.
 • Dag en nacht, op feestdagen en in het weekend staat er een lekkage specialist voor u klaar.
 • Bij spoed staat er 24/7 binnen 30 minuten een vakman bij u op de stoep!

Wat te doen bij lekkage in huis?

Bij lekkages is het belangrijk dat u snel handelt. Zeker bij een gesprongen waterleiding in bijvoorbeeld het plafond moet u snel actie ondernemen. Het water kan veel schade aan uw woning aanrichten. Als de precieze plek van het lek niet duidelijk is, voert de specialist eerst een lekdetectie. Daarna gaat hij verder met het vakkundig verhelpen van het probleem. Handel snel om onnodige schade en kosten te voorkomen.

Wat doet u bij een lek in huis?

 • Draai de hoofdkraan dicht.
 • Neem maatregelen om de waterschade te beperken.
 • Neem direct contact op met een lekkagespecialist voor het opsporen en verhelpen van het lek.

Een lekkage opsporen: hoe werkt dat?

Het vervelende van een waterlek is dat u deze pas opmerkt wanneer de gevolgen zichtbaar worden. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken op uw plafond of vochtige muren. Het opsporen van de exacte locatie van het lek is niet altijd makkelijk, omdat de vochtproblemen zich vaak ergens anders bevinden.

Een lekkage specialist helpt u graag met geavanceerde lekdetectie!

Daarvoor begint hij altijd met een visuele inspectie. Een lek in een pannendak is bijvoorbeeld goed te zien. Het wordt lastiger wanneer het lek zich in een weggewerkte leiding bevindt. In dat geval gebruikt de vakman geavanceerde apparatuur om het lek snel en nauwkeurig op te sporen.

lekdetectie

Lekdetectie

Een waterlek in het plafond is een zeer vervelend probleem. Een lekkage is niet altijd gemakkelijk op te sporen en soms kan een lek maanden onopgemerkt blijven. Voor waterlekken in verborgen leidingen zijn moeilijk te lokaliseren, behalve met een professionele lekdetectie. Een lekexpert gebruikt speciale apparatuur voor het snel het nauwkeurig opsporen van het lek.

Geen hak- en breekwerk nodig!

De specialist gebruikt bijvoorbeeld een infraroodcamera door warmteverschillen op zoeken. Ook is ultrasone detectie mogelijk, of een druktest. Met een rookgasdetectie ontsnapt rook uit het lek en met endoscopie kijkt de expert met een kleine camera in de leidingen. Zo ziet hij snel waar een lek zich precies bevindt, waarna hij verder kan met het verhelpen.

Wat kost het opsporen van een lekkage?

Bent u nieuwsgierig naar de prijzen van het opsporen van een lek in het plafond? Lekdetectie en het repareren van een lekkage in verwarmingsbuizen kost gemiddeld €75,- per project. Bevindt het lek zich in de badkamer? Reken dan op gemiddelde kosten van €300,- voor het repareren van de lekkage en het vervangen van de douchebak.

Wilt u meer prijzen weten?

Ieder lek en iedere situatie is anders, waardoor het lastig is om hier exacte prijzen te geven. In de volgende prijstabel vindt u daarom een handig overzicht van gemiddelde prijzen voor het opsporen van lekkages in uw woning. Houd er rekening mee dat lekkage-experts vaak ook voorrijkosten rekenen.

Kosten lek opsporen in 2024

Soort lekkage Gemiddelde kosten * Toelichting
Lekkage verwarmingsbuizen opsporen en verhelpen €75,- Gebaseerd op gemiddeld arbeidsloon voor 1 uur arbeid.
Lekkage opsporen en verhelpen €150,- Gebaseerd op gemiddeld arbeidsloon voor 2 uur arbeid.
Badkamer lekkage verhelpen en vervangen douchebak €300,- Gebaseerd op gemiddeld arbeidsloon voor 4 uur arbeid. Exclusief kosten douchebak.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief materiaal en btw, maar exclusief btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis een offerte aan.

Waar bevindt de lekkage zich?

Lekkages komen overal in huis voor. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of de keuken. Maar ook buitenshuis op het dakoppervlak of bij de dakgoten is waterlekkage geen onbekend probleem. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten lekkages die veel voorkomen in woningen? Lees dan snel hieronder verder.

Lekkage cv-ketel

Wanneer uw cv-ketel lekt, ziet u vaak water lopen langs de leidingen onder de ketel. Daarnaast kan het zijn dat u geen of heel weinig warm water krijgt uit de kraan. Waar komen de meeste lekkages in een cv-ketel voor?

De lekkage wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een defecte warmtewisselaar. Ook kan er sprake zijn van een lek in het expansievat. Het advies is dat u snel een lekkage specialist inschakelt. Daarmee voorkomt u verdere lekkage, schade en energieverlies.

Lekkage dak

Lekkages komen zowel bij schuine als bij platte daken voor. U ziet vochtplekken verschijnen op binnenmuren of het plafond. Probeer bij een daklekkage het probleem tijdelijk op te lossen door er een plastic zeil overheen te spannen.

Wacht niet lang en schakel snel een specialist in!

Een lekexpert klimt met gemak het dak op om het lek te opsporen. Vervolgens voert hij een reparatie uit, of vervangt hij (een gedeelte van) de dakbedekking om ervoor te zorgen dan uw woning weer waterdicht is.

Lekkage dakkapel

Lekexperts worden vaak ingezet voor het repareren van lekken rond een dakkapel. Met name bij de overgang van de dakkapel naar het dakoppervlak is gevoelig voor lekkages. Er wordt op deze plekken vaak zink gebruikt om de dakonderdelen waterdicht te maken. Na verloop van tijd scheurt het zink of wordt het poreus, waardoor waterlekkage ontstaat.

lekkage plafond

Lekkage plafond

Een lekkage in het plafond ontstaat bijvoorbeeld in de badkamer boven waar het water niet goed wegloopt. Ook een daklekkage kan vochtplekken op het plafond veroorzaken, vooral platte daken zijn een beruchte veroorzaken van lekkages.

U zit natuurlijk niet te wachten op verdere waterschade. Met een lekdetectiespecialist gaat de lekdetectie van het probleem snel. Het verhelpen van het lek voert de specialist net zo snel voor u uit, zodat u snel weer een droge woning heeft.

Lekkage badkamer

In de muren van de badkamer en de vloer lopen veel leidingen. Daarmee ligt een lekkage ook om de hoek. Lekkages in de badkamer komen vooral voor in de afvoerleidingen van de douche, het bad of een wasbak. Het gevolg is natte muren, schimmelplekken of zelfs houtrot in de muren.

Het is dus belangrijk dat u de lekkage snel laat oplossen. De lekdetectie en het verhelpen doet een loodgieter bijvoorbeeld met een kleine reparatie aan een leiding, waarbij hij het hak- en breekwerk minimaliseert.

Lekkage kraan

In Nederland bevinden zich in ieder huis gemiddeld vijf kranen. Een lekkende kraan is dan ook niet zo verwonderlijk. In de meeste gevallen gaat het om een versleten kraanleertje. Het verhelpen van het probleem is dan niet meer dan het vervangen van het leertje. Ook is mogelijk dat de kraan versleten is. Dan is het verstandig om de kraan volledig te vervangen.

Lekkage wasmachine

Ligt er allemaal water op de vloer rond uw wasmachine? Lekkages in de wasmachine zijn erg vervelend, omdat het apparaat vaak dagelijks gebruikt wordt. U kunt tijdelijk geen was meer draaien, tot het lek gerepareerd is.

Het probleem bevindt zich vaak bij de waterpomp, de afvoerslang of bij versleten rubbers en sluitringen. Uw lekexpert repareert het lek en voorziet uw wasmachine direct van een schoonmaakbeurt. Zo weet u zeker dat uw wasmachine langer meegaat en dat een waterlek niet snel meer voorkomt.

lekkende radiator

Lekkende radiator

Na verloop van tijd kunnen radiatoren lekken vertonen. Vooral bij radiatoren in de badkamer komen vaak lekken voor, omdat het daar vaak vochtiger is dan in de rest van de woning.

Wanneer de radiator niet genoeg behandeld is met radiatorlak, gaat het gedeelte rondom de radiatorknop roesten. Daardoor ontstaan na verloop van tijd lekkage in de radiator. Daarnaast is het mogelijk dat de radiator tijdens werkzaamheden in huis beschadigd is geraakt. De specialist vervangt een kapotte radiatorknop, of voert een kleine reparatie uit. Als de radiator versleten is, is het verstandiger om deze te vervangen.

Lekkage vloerverwarming

Vermoed u dat er een lek in uw vloerverwarming zit? Voordat de lekspecialist gaat hakken, sluit hij eerst uit of er een defect is in bijvoorbeeld de thermostaat, het expansievat of de pomp. Met een thermografische camera ziet hij door de temperatuurverschillen snel waar het lek in de verwarming zich precies bevindt. Daarna kunt u de verwarming laten repareren.

Kelderlekkage

Omdat kelder zich onder de grond bevinden, zijn het altijd vochtige ruimtes. De keldermuren en -vloer staan onder constante druk van grondwater. Omdat kelders vaak als opslagruimte gebruikt worden, is het belangrijk dat de ruimte droog is.

Met name bij de naad tussen de muren en de vloer sijpelt vaak water naar binnen. Met een kelderdrainage of kelderbekuiping zorgt uw lekkagespecialist ervoor dat uw kelderruimte vrij van vocht is. U kunt er gerust spullen opslaan, of de kelder als leefruimte gebruiken.

Lekkage waterleiding

Waterleidingen staan onder constante druk. Dat betekent dat de lekkage ook constant is, waardoor er snel veel schade is. Bij een lekkage in een waterleiding is het belangrijk dat u de hoofdkraan dichtdraait en zo snel mogelijke en loodgieter of lekkage-expert inschakelt. Die hebben ruime ervaring in het opsporen en oplossen van lekken in waterleidingen.

Allereerst wordt het lek opgespoord. Daarvoor gebruikt de vakman speciale technieken, zoals een akoestische test of thermografie. Daarna repareert hij de schade door een gedeelte van de waterleiding te vervangen.

Lekkage verhelpen

Heeft u last van lekkage? Dan bent u vast benieuwd naar hoe een vakman te werk gaan bij het oplossen ervan. Met een professional weet u zeker dat het probleem vakkundig verholpen wordt, zodat de problemen niet terugkeren. Bij het verhelpen van een lek doorloopt hij een aantal stappen:

 • Het opsporen van de bron van de waterlekkage met een visuele inspectie
 • Het uitvoeren van een lekdetectie, indien nodig
 • Het delen met de bevindingen met u en het beslissen van de beste oplossing
 • De reparatie of het vervangen van kapotte onderdelen

Lekkage dakgoot verhelpen

Bekijk in deze video welke werkzaamheden loodgieters allemaal doen.

Hoe voorkom ik een lekkage?

Lekkages zijn ontzettend vervelend. Gelukkig kunt u wel veel doen om waterlekken te voorkomen. Het belangrijkste is dat u de onderdelen van uw woning goed onderhoudt. Dan worden zwakke plekken opgemerkt, voordat u schade heeft.

 • Schakel regelmatig een dakspecialist in voor onderhoud van uw dak.
 • Laat uw cv-ketel tweejaarlijks onderhouden.
 • Zorg ervoor dat uw dakgoten vrij zijn van bladeren en ander vuil.
 • Controleer kitnaden in de badkamer en keuken regelmatig.
 • Gebruik geen chemische ontstoppers.
 • Tap buitenkranen in de winter af om vorstschade te voorkomen.

lekkage verhelpen

Lekkage oplossen? Schakel een lekkage specialist in!

Een lekkage komt altijd ongelegen en is erg vervelend. Wilt u meer weten over welke apparatuur een specialist gebruikt bij lekdetectie? Of wilt u weten wat een vakman doet om lekkage bij bijvoorbeeld een dakkapel of het plafond te repareren? Wilt u weten hoe u gemakkelijk een goede lekkagespecialist vindt?

Zoek niet langer naar een goedkope lekspecialist!

Start gratis offerteaanvraag

Vul eenvoudigweg het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een scherp geprijsde offerte van een specialist bij u uit de buurt. Deze service is volledig gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast! Met een goede lekexpert bent u binnen no-time van de vervelende problemen verlost.