Dakgoten Groningen

Dakgoten Groningen

Is een dakgoot of regenpijp verstopt en lukt het u niet om deze zelf te ontstoppen? Bent u op zoek naar een specialist die u kan helpen bij het schoonmaken van de dakgoten, of het monteren van een dakgootbescherming? Dan zit u hier op de juiste plek. De specialisten uit ons netwerk in Groningen hebben een ruime ervaring met dakgoten en regenpijpen, die u allen snel en vakkundig van dienst kunnen zijn bij vele werkzaamheden. Ze kunnen het hemelwaterafvoersysteem vervangen, repareren, schoonmaken en ontstoppen, en geven u met alle plezier meer informatie over het verschil tussen een mastgoot en bakgoot. Hebt u een vraag of ontvangt u graag enkele vrijblijvende prijsopgaven? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in. Wij zullen uw hulpvraag spoedig beantwoorden of sturen u tot maximaal 5 prijsindicaties toe.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes.

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)
Specialisten in hemelwaterafvoer

De professionals die zich bij ons netwerk in Groningen hebben aangesloten, beschikken over een ruime ervaring binnen het vakgebied, en kunnen zich dan ook met recht specialist op het gebied van hemelwaterafvoer noemen. Of het nu gaat om het ontstoppen van de regenpijpen, het reinigen van de dakgoten of het repareren van een mastgoot: ze draaien hier hun hand niet voor om. Wij verzekeren u bovendien dat alle specialisten zich regelmatig laten bijscholen om nieuwe technieken en materialen te leren kennen. Zo wordt u altijd spoedig en met behulp van de beste technieken geholpen.

dakdekker

Dakgoot reparatie

Door de invloed van weer en wind, en na verloop van tijd kunnen er enkele beschadigingen ontstaan bij de dakgoot. Zo hebben vele dakgoten kleine scheurtjes en is ook de aansluiting op de regenpijp soms een probleem. Gelukkig is het in veel gevallen mogelijk om met een reparatie de levensduur van de dakgoten aanzienlijk te verlengen. Met producten als Everseal en Mariseal repareren professionals uit Groningen de scheurtjes door deze af te dekken, en ook andere beschadigingen kan men eenvoudig repareren. De kosten voor een reparatie naar uw wensen hangen af van de tijdsduur en de ernst van de beschadiging.

Dakgoot vervangen

Is het niet mogelijk om de dakgoten met een reparatie te herstellen? Dan is het noodzakelijk om deze te vervangen. Het vervangen van dakgoten en regenpijpen is een klus die u eventueel zelf kunt uitvoeren, al is het ook mogelijk om dit over te laten aan een ervaren vakman uit Groningen. Wilt u graag de dakgoten laten vervangen? Dan dient u een keuze te maken uit de vele materialen waarvan deze gemaakt worden. Lange tijd waren zinken goten zeer populair, maar vandaag de dag verkoopt men ook menig dakgoot van kunststof. Wij informeren u met alle plezier over de opties.

dakgoot reparatie Groningen

Dakgoten schoonmaken

Om de levensduur van een blokgoot te verlengen en een goede werking van het hemelwaterafvoer te garanderen is het van belang dat ju de dakgoten en regenpijpen regelmatig onderhoud. Met name het schoonmaken van de dakgoot is hierbij van belang. Onder het schoonmaken verstaan wij het weghalen van bladeren en vuil, en een controle op eventuele beschadigingen van de goot. Komt u bij een controle scheurtjes tegen? Neem dan direct contact op met een professional. Deze kan dan een reparatie uitvoeren en ervoor zorgen dat er geen lekkage ontstaat.

dakgoten vervangen Groningen

Dakgoot plaatsen

Wanneer uw huidige mastgoot of bakgoot niet meer aan de kwaliteitseisen voldoet, dan is het zaak om deze te vervangen. Voor het plaatsen van een dakgoot is het verstandig om de ondersteuning van een vakman in te roepen. Zeker wanneer u ervoor kiest om een goot van een afwijkende afmeting te laten plaatsen. Bent u vrij handig, en wil u proberen om zelf de bakgoot te plaatsen? Kijk dan goed naar de huidige bevestigingsmiddelen. In een aantal gevallen is het mogelijk om bij de montage gebruik te maken van de oude producten. Kies eventueel voor het plaatsen van een dakgootbescherming om verstoppingen te voorkomen.

regenpijp onderhoud Groningen

Onderhoud aan uw regenpijp

Om te voorkomen dat u het hemelwaterafvoer alweer snel moet repareren of vervangen, adviseren wij om regelmatig onderhoud uit te voeren. Voor regenpijpen bestaat het onderhoud met name uit het verwijderen van bladeren en vuil, en het schoonmaken van de buitenkant. Om de kwaliteit van het materiaal te waarborgen, is het een optie de pijp te laten verven. Hiervoor moet gebruik gemaakt worden van de juiste verf, die geen schadelijke invloed heeft op de regenpijp. De specialisten uit Groningen informeren u met alle plezier over de opties, en helpen u graag met een eventuele reparatie, schoonmaak en ander onderhoud.

regenpijp ontstoppen Groningen

Regenpijpen ontstoppen

Het ontstoppen van de regenpijpen is een taak die enige tijd kost, maar welke u wel zelf zou kunnen afhandelen. Een regenpijp raakt meestal verstopt door bladeren en ander vuil dat via de goot weggespoeld wordt. Wilt u voorkomen dat de pijpen verstopt raken? Overweeg dan om een bladrooster te installeren. Om de regenpijpen te ontstoppen dient u gebruik te maken van een lange stok, waarmee u de verstopping kunt doorprikken. Als dit niet werkt, dan adviseren de experts uit Groningen u om aan de onderzijde een deel van de buis af te zagen, en van onderaf het gedeelte dat verstopt is te bereiken.

regenpijp vervangen

Zelf de regenpijp vervangen

Het vervangen van de regenpijp vraagt enige handigheid, maar met behulp van het onderstaande stappenplan wordt het een stuk eenvoudiger. Bent u begonnen met het vervangen van de regenpijpen, maar loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van de professionals uit ons netwerk in Groningen.

Stap 1: Begin met een oriëntatie op de nieuwe regenpijpen en het materiaal dat u hiervoor wilt gebruiken.
Stap 2: Daarna dient u de oude pijp te verwijderen. Kijk daarbij goed uit en beschadig de dakgoot en riolering niet.
Stap 3: Vervolgens kunt u de nieuwe buizen op maat snijden, waarbij de oude pijpen als mal kunnen dienen.
Stap 4: Bevestig de buizen aan elkaar met speciale beugels. Voorkom problemen in de zomermaanden, door wat ruimte over te laten voor het uitzetten van het materiaal.

Stap 5: Als alles gereed is, is het tijd om de regenpijpen aan de dakgoot te bevestigen. Dit is te doen met behulp van verschillende producten, zoals soldeermateriaal of verbindingsstukken.
Stap 6: Loopt de hemelwaterafvoer goed tussen dakgoot en pijp (dit is te testen met een emmertje water), dan dient u deze aan te sluiten op het riool of een grindgat. Bij grote daken is een rioolaansluiting verplicht.
Stap 7: Tot slot is het nog mogelijk om een bladrooster boven de opening van de regenpijpen te plaatsen.
regenpijp verstopt Groningen

Regenpijp verstopt? Los het snel op!

Wanneer de regenpijp verstopt is geraakt, dan is het zaak dit snel op te lossen. Een verstopt onderdeel van het hemelwaterafvoer kan leiden tot waterlekkage, schimmel en andere vochtproblemen. Hebt u geen behoefte om zelf de pijpen te ontstoppen? Neem dan vandaag nog contact met ons netwerk op via het contactformulier. Geef hierop aan wat uw wensen zijn op het gebied van onderhoud en reparatie, en wij zullen u spoedig helpen. Alle professionals uit het samenwerkingsverband in Groningen hebben een jarenlange ervaring met de kluswerkzaamheden. Zij zullen ervoor zorgen dat een verstopt gedeelte snel weer ontstopt is, en repareren direct eventuele scheurtjes.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Wanneer u bezig bent met het onderhouden van uw hemelwaterafvoer, dan is het mogelijk dat u de term dakgootbescherming tegen komt. Dakgootbescherming staat voor alle technieken die u toepast om lekkage en verstoppingen te voorkomen. Ook het weren van ongedierte of vogels onder de dakpannen kan worden uitgevoerd met behulp van een dakgootbescherming. Het gaat dan om verschillende soorten roosters en gaaswerk dat wij over de goten plaatsen. Het voordeel van een dakgootbescherming is dat dit eenvoudig te plaatsen is, en weinig kosten met zich meebrengt. Kies er eventueel voor om eigenhandig de dakgootbescherming te monteren.

Dakgoot materialen

Voor het maken van een dakgoot kunt u kiezen uit verschillende materialen. Van oudsher werd bijvoorbeeld voornamelijk zink als basismateriaal gebruikt. Zink is nog steeds zeer populair vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast wordt PVC (kunststof) tegenwoordig vaak toegepast. Het voordeel van polyester dakgoten is dat deze naadloos aansluiten, waardoor er een kleinere kans is op lekkage. Andere materialen die wij ook toepassen zijn koper en aluminium. Koper is een wat luxer product, dat met name wordt gekozen vanwege de uitstraling die het heeft. Aluminium is toepasbaar op elk gebouw.

zinken dakgoot

Zinken dakgoten

Eén van de oudste materialen die men gebruikte voor het produceren van dakgoten is zink. Zinken woononderdelen brengen verschillende voordelen met zich mee, waaronder een eenvoudige reparatie. Het nadeel van de zinken dakgoten is dat u deze regelmatig moet schoonmaken voor het behoud van de kwaliteit en levensduur. Vindt u het prettig om uw pand in Groningen een authentieke uitstraling te geven dan is een zinken hemelwaterafvoersysteem een uitstekende oplossing. De kosten voor het plaatsen en onderhouden of repareren van zinken woononderdelen hangen af van de mate van beschadiging en vervuiling. Houd er wel rekening mee dat u zinken bouwproducten na 30 jaar moet vervangen.

Kunststof dakgoten

Kunststof is een tweede basismateriaal dat men gebruikt voor het produceren van hemelwaterafvoer onderdelen. Het grote voordeel van kunststof is de uitstekende levensduur en de lage onderhoudintensiviteit. Een kunststof dakgoot moet u eens per jaar schoonmaken voor het beste resultaat. Mocht er een beschadiging ontstaan in het kunststof dan is een reparatie wel relatief duur. Vaak is het noodzakelijk om dan de hele kunststof laag te repareren of vernieuwen in plaats van enkel het beschadigde gedeelte. Groot voordeel van kunststoffen bouwproducten is dat u deze in vrijwel alle kleuren en designs kunt bestellen. Zo passen ze altijd bij de uitstraling van uw pand.

aluminium dakgoten Groningen

Aluminium dakgoten

Een volgend materiaal dat zeer geschikt is als basis voor het hemelwaterafvoersysteem is aluminium. Aluminium staat bekend vanwege de uitstekende draagkracht en het lichte gewicht. Dit betekent onder meer dat aluminium goten altijd naadloos zijn te monteren. Hoewel aluminium van zichzelf een vrij industriële aanblik biedt, zorgt de sierlijke vormgeving ervoor dat het product ook is toe te passen voor particulieren woningen. De naadloze aluminium woonproducten bestelt u eenvoudig bij een lokale bouwmarkt, of bij een dakgotenspecialist. Over het algemeen is het product in afmetingen van 5, 6 en 8 inch verkrijgbaar. Kijk goed naar de afmetingen van uw huidige hemelwaterafvoer voor de juiste maten.

houten dakgoten

Houten dakgoten

Hoewel het tegenwoordig niet meer gebruikelijk is om te kiezen voor hout als basismateriaal voor gevelproducten, is het nog wel een mogelijkheid om houten dakgoten te bestellen. Het grote voordeel van hout is dat het eenvoudige te repareren is. Een reparatie is in korte tijd afgehandeld, en zal dan ook weinig kosten met zich meebrengen. Het nadeel van hout is dat het relatief snel veroudert, wat betekent dat u de goten eerder zult moeten vernieuwen. Kies eventueel voor hout met een extra toplaag voor een langere levensduur. Het schoonmaken van de houten producten is bovendien van groot belang, hierdoor verkleint u de kans op lekkage.

mastgoot vervangen Groningen

Mastgoten

Een mastgoot is een dakgoot die een halfronde vorm heeft. Vroeger werd een mastgoot van een halve mast gemaakt, waar natuurlijk ook de naam vandaan komt. Een mastgoot is één van de vele daksoorten die u bij leveranciers uit Groningen kunt bestellen. De mastgoten worden geleverd in drie afmetingen. Voor het selecteren van de juiste afmeting zult u moeten kijken naar de daklijn. Het water dat van de dakpannen afstroomt moet ongeveer midden in de mastgoot terecht komen. Op basis hiervan is het vrij gemakkelijk om de benodigde maat te berekenen. Kijk of u de oude beugels opnieuw mag gebruiken voor de nieuwe mastgoot, of bestel extra beugels via de bouwmarkt in Groningen.

b44 bakgoot

Bakgoten

Naast mastgoten bestaan er nog andere dakgootsoorten. Wij bieden onder andere blokgoten en bakgoten aan. De bakgoot is de meest standaard vorm dakgoot die in Groningen geplaatst wordt. Een bakgoot heeft een vierkante vorm, en bestaat uit een platte bodem met opstaande randen. De bakgoot is in vijf verschillende maten verkrijgbaar, welke variëren in capaciteit. Voor schuurtjes en andere kleine gebouwen adviseren wij de B30. Een standaard dak van een woning heeft meestal de B44 bakgoot nodig. Wilt u graag weten welke soort bakgoot het beste past bij uw wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

dakgoten offertes

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een vakman in Groningen die u kan ondersteunen bij het repareren, schoonmaken, vervangen of ontstoppen van de dakgoten? Dan bent u bij ons samenwerkingsverband aan het juiste adres. De professionals hebben een ruime ervaring met reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, en zullen u dan ook spoedig en vakkundig van dienst zijn. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het repareren of vernieuwen van de dakgoten? Vraag dan via het contactformulier enkele vrijblijvende offertes aan bij experts uit Groningen. Vergelijk deze zelf en kies voor de specialist die bij u past!

Werkgebied Groningen