Dakgoten Groningen

Dakgoten Groningen

Als woning- en bedrijfseigenaar is het belangrijk om aandacht te besteden aan het onderhoud van de diverse woononderdelen. Eén van de onderdelen waar u jaarlijks onderhoudswerk aan moet plegen is het hemelwaterafvoer. Onder het hemelwaterafvoer vallen alle dakgoten en regenpijpen, en eventuele vormen van dakgootbescherming. Het ontstoppen en schoonmaken van de dakgoten is over het algemeen niet heel lastig, maar kost wel enige tijd. Komt u tijdens het schoonmaken een beschadiging aan een dakgoot tegen? Schakel dan direct een vakman in die u kan ondersteunen bij een reparatie of het vervangen van de goot. Wij beheren een netwerk van erkende specialisten uit Groningen die u allen met plezier helpen bij een reparatie, het vervangen van de dakgoten of het plaatsen van een zinken regenpijp. Vraag via het contactformulier geheel vrijblijvend tot maximaal 5 offertes aan.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes.

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend


Specialisten in hemelwaterafvoer

Wij beheren zoals gezegd een netwerk van experts op het gebied van de dakwerken. Of het nu gaat om het repareren van een beschadigde dakgoot, het monteren van bladroosters of het vervangen van een zinken goot door een kunststoffen variant: de professionals draaien hier hun hand niet voor om. Elke professional uit ons samenwerkingsverband in Groningen beschikt gegarandeerd over de juiste diploma’s en heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied. Wij vragen bovendien van de experts dat zij zich regelmatig laten bijscholen over de nieuwste technieken en innovaties. Hierdoor vergroten wij de kans op een snelle reparatie, en verlaagde kosten voor de klus.

dakdekker Groningen

Dakgoot reparatie

Een verouderde dakgoot heeft een hoger risico op beschadigingen en scheuren. Het is daarom belangrijk om bij het schoonmaken of ontstoppen te kijken naar de staat van de goot. Een klein scheurtje hoeft nog geen probleem te vormen, maar kan op termijn uitmonden in een grotere scheur en daarmee op lekkage. Het is daarom verstandig een professional uit Groningen in te schakelen voor een reparatie. Bij het repareren maakt men gebruik van speciale soldeermaterialen, zoals Everseal en Mariseal. Deze repareren de scheurtjes an sich niet, maar zorgen voor een extra laagje over de bodem en naden van de goot, waardoor lekkage verleden tijd is.

Dakgoot vervangen

Biedt het repareren van de dakgoot geen afdoende oplossing? Of is de reparatie enkel op zeer korte termijn effectief? Dan zal de expert uit Groningen u adviseren over de mogelijkheden voor het vervangen in plaats van het repareren van de beschadigde goten. Bij het vervangen van een dakgoot krijgt u de keus uit een groot aantal basismaterialen en varianten. Kies bijvoorbeeld voor een zinken bakgoot of juist een aluminium mastgoot. Wilt u besparen op de kosten voor het vervangen van de hemelwaterafvoer? Probeer dan dakgoten en regenpijpen van dezelfde afmeting te kiezen. U hoeft dan geen nieuwe bevestigingsmiddelen aan te schaffen.

dakgoot repareren Groningen

Dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten is een klus die minimaal eens per jaar moet worden uitgevoerd, en met dakgootbescherming minimaal twee keer per jaar. Het schoonmaken van de goten is een klus waarvoor u niet perse de ondersteuning van een vakman uit Groningen nodig hebt. Zolang u over een stevige ladder en een tuinslang beschikt, is deze klus prima eigenhandig af te ronden. Schep met een tuinschepje het vuil weg, en spoel de goten daarna schoon met de tuinslang. Controleer tevens of een reparatie nodig is, en of er ergens een gedeelte van de regenpijpen verstopt is geraakt. Eventueel kunt u deze vervolgens ontstoppen.

dakgoot vervangen Groningen

Dakgoot plaatsen

Eén van de klussen die u zelf zou kunnen uitvoeren, maar wel enige handigheid vereist is, is het plaatsen van een nieuwe dakgoot. Voor het plaatsen van dakgoten kunt u de benodigde materialen vaak huren bij de lokale bouwmarkt in Groningen. Denk bijvoorbeeld aan een steiger of een soldeerapparaat. Daarnaast adviseren de experts uit ons netwerk om op voorhand voldoende informatie op te vragen over de werkzaamheden en de daarbij horende tijdsduur en gereedschappen. Bent u begonnen aan het plaatsen van een mastgoot of bakgoot maar lukt het niet de installatie af te ronden? Aarzel dan niet om alsnog een expert in te schakelen.

regenpijp schoonmaken Groningen

Onderhoud aan uw regenpijp

Naast het schoonmaken en repareren van uw dakgoten, is het ook noodzakelijk om aandacht te besteden aan het onderhoud van de regenpijpen. Veel mensen uit Groningen denken bij het onderhoudswerk van de regenpijpen enkel aan de noodzaak voor het ontstoppen van een verstopt gedeelte. Bij het onderhoudswerk horen echter ook andere klussen zoals het schilderen van een buis van PVC of het verwijderen van groene aanslag. Dit laatste doet u het beste met een standaard sopje en een harde borstel. Ga voorzichtig te werk: te hard schrobben verhoogt de kans op beschadigingen en kan de regenpijp uit de dakgoot lostrekken.

regenpijp vervangen Groningen

Regenpijpen ontstoppen

Een regenpijp zal gemiddeld eens in de 10 jaar verstopt raken, als u deze niet jaarlijks onderhoudt. Een verstopte regenpijp dient u spoedig te ontstoppen om lekkageproblemen te voorkomen. Voor het ontstoppen van regenpijpen bestaan er verschillende geschikte technieken. De eerste en meest eenvoudige techniek is het gebruik van waterdruk. Met een krachtige tuinslang of een hogedrukreiniger spoelt u zo de verstopping door. Een tweede oplossing is het gebruik van een stok voor het doorprikken van het verstopte gedeelte. Werkt dit niet? Overweeg dan om de regenpijp aan de onderzijde door te zagen. Zo ontstopt u de pijp gemakkelijk van onderaf.

zelf regenpijp vervangen

Zelf de regenpijp vervangen

Op het moment dat één van de regenpijpen zo verstopt zit, dat repareren niet meer mogelijk is, dan is het een optie om deze te vervangen. Het plaatsen van nieuwe regenpijpen vraagt enige tijd, maar is eventueel een taak die u eigenhandig kunt uitvoeren. Omdat het wel belangrijk is voorzichtig te werk te gaan, hebben de professionals uit ons samenwerkingsverband in Groningen een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Door het volgen van de stappen, profiteert u al snel van een verhoogd wooncomfort. Bent u begonnen met de plaatsing van een nieuwe pijp, maar wil het werk niet vlotten? Vraag dan alsnog of een dakspecialist u wil ondersteunen.

Stap 1: Start met het verzamelen van de juiste materialen en gereedschappen. Bij een bouwmarkt in Groningen kunt u de meeste gereedschappen huren tegen gereduceerd tarief. Koop wat betreft de buizen en verbindingstechnieken altijd 10% meer dan u denkt te gebruiken.
Stap 2: Verwijder vervolgens de oude onderdelen. Ga hierbij zeer voorzichtig te werk: beschadig het dak en de riolering niet. Eventueel kunt u hiervoor de hulp van een professional vragen.
Stap 3: Zaag de pijpen op maat. Neem hiervoor de afmetingen van de oude regenpijpen, of maak een tekening op schaal voor een nieuw ontwerp.

Stap 4: Bevestig de diverse onderdelen aan elkaar. Dit kan met bevestigingsbeugels. Omdat de beugels uitzetten in de zon, is het verstandig om deze niet te strak vast te draaien.
Stap 5: Plaats de regenpijpen vervolgens op de juiste plek. Hiervoor is een standaard soldeermateriaal een geschikt product. Ook vaste verbindingstukken zijn soms noodzakelijk. Op de handleiding van de buizen staat meestal aangegeven welk product u dient te gebruiken.
Stap 6: Tot slot dient u de afvoer aan te sluiten op het riool of een grindgat. Voor kleinere daken is een grindgat voldoende.

regenpijp verstopping Groningen

Regenpijp verstopt? Los het snel op!

Zoals hierboven al aangegeven is het belangrijk om een verstopt onderdeel in het hemelwaterafvoer direct op te lossen! Doet u dat niet, dan zult u op termijn last krijgen van vochtproblemen als houtrot, schimmel en natuurlijk overstromingen. Wil u voorkomen dat een regenpijp verstopt raakt? Probeer dan om een dakgootbescherming te plaatsen. Hebt u geen tijd of zin om dit zelf te doen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in! Wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende prijsopgaven toe, die u zelf met elkaar kan vergelijken. Eén van de specialisten uit ons netwerk zal u spoedig helpen bij het ontstoppen van de regenpijpen.

bladvangers Groningen

Dakgootbescherming

De term dakgootbescherming is hierboven al een aantal keer gevallen. De term dakgootbescherming staat voor alle methoden die u kunt gebruiken voor het voorkomen van verstoppingen van de hemelwaterafvoer en het tegengaan van het dichtslibben van de dakgoten. Voorbeelden van dakgootbescherming zijn onder meer de plaatsing van bladvangers of een dakgootrooster. Een dakgootrooster heeft bovendien nog als extra functie dat het moeilijker wordt voor vogels om onder de dakspanten te komen. Het plaatsen van een dakgootbescherming kan u het beste overlaten aan een erkend vakman uit Groningen.

Dakgoot materialen

Is het niet meer mogelijk om uw huidige hemelwaterafvoersysteem te repareren en kiest u voor het vervangen van de dakgoten of regenpijpen? Dan krijgt u een ruime keuze uit geschikte materialen. Onder meer zink, eikenhout en kunststof vormen mogelijk basismaterialen voor het hemelwaterafvoer. Welk basismateriaal het meest geschikt is voor bij u thuis is afhankelijk van de eisen die u hieraan stelt. Kunststof is bijvoorbeeld de juiste oplossing wanneer u weinig onderhoudswerk wenst te doen, terwijl een houten dakgoot de beste keuze is als u de kosten voor een eventuele reparatie laag wilt houden. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse materialen.

kunststof dakgoot vervangen

Zinken dakgoten

Eén van de eerste materialen waar wij u graag meer informatie over willen geven is zink. Zinken woononderdelen waren lange tijd zeer populair, zeker voor het hemelwaterafvoersysteem. Het voordeel van zinken onderdelen is dat u deze gemakkelijk kunt laten repareren, en dat de levensduur van het materiaal zeer lang is. Daarnaast bieden zinken bouwproducten een authentieke uitstraling. Vindt u zinken woononderdelen te weinig klasse uitstralen? Overweeg dan om te kiezen voor koperen goten en pijpen. Koperen dakgoten zullen de eerste paar jaar een goudkleur hebben, en op termijn vervagen naar het welbekende kopergroen. U moet dan wel rekening houden met aanzienlijke prijzen.

Kunststof dakgoten

Een basismateriaal dat tegenwoordig zeer populair is binnen de bouw is kunststof. Kunststof bouwproducten brengen namelijk verschillende voordelen met zich mee: van een hoge isolatiewaarde tot lange levensduur, en van weinig onderhoudstijd tot een grote variatie aan kleuren: het is allemaal mogelijk. Het nadeel van kunststof is dat een reparatie relatief lastig is. Wanneer er een scheur ontstaat in het kunststof is het noodzakelijk om het hele oppervlak aan te pakken, in plaats van enkel het scheurtje zelf. De kosten voor het plaatsen van kunststof dakgoten zijn gemiddeld. Dankzij de lange levensduur zult u echter op lange termijn geld besparen, zeker in vergelijking met hout.

aluminium dakgoten

Aluminium dakgoten

Een derde mogelijk basismateriaal voor uw hemelwaterafvoersysteem is aluminium. Over het algemeen wordt aluminium gekozen als basismateriaal bij grotere bedrijven, vanwege de lange afstanden die in één keer te overbruggen zijn, maar ook voor particuliere klanten is aluminium een geschikte oplossing. U dient dan wel te kiezen voor een wat sierlijkere vormgeving om de industriële look te vermijden. Het grote voordeel van aluminium is dat het naadloos op elkaar aansluit, en daarbij over een grote draagkracht beschikt. Het nadeel van aluminium is dat dit enkel in de standaard kleur verkrijgbaar is. Het aluminium moet dan ook wel aansluiten bij de aanblik van het pand.

houten dakgoot Groningen

Houten dakgoten

Tot slot willen wij u nog enige informatie geven over de mogelijkheden voor houten gevelonderdelen. Tot een aantal jaar geleden was hout het meest gebruikte materiaal voor bouwproducten. Tegenwoordig bestaan er echter heel wat alternatieven voor hout, en is het wat minder populair. Toch bieden houten producten diverse voordelen die u bij andere materialen niet krijgt. Een voordeel van hout is bijvoorbeeld dat reparatie zeer eenvoudig is. Daarnaast is het ook gemakkelijk om de houten kozijnen, dakgoten of deurprofielen in een hippere kleur te schilderen. Zo past u de aanblik aan, tegen lage kosten. Wel moet u de houten onderdelen eens per 20 jaar vervangen.

mastgoot plaatsen Groningen

Mastgoten

Wij noemden al dat u bij het vervangen van uw huidige afvoersysteem de keus krijgt uit diverse basismaterialen. Daarnaast dient u tevens te kiezen uit verschillende dakgootsoorten. Zo levert menig leverancier uit Groningen zowel bakgoten als mastgoten. Een mastgoot heeft het uiterlijk van een halve mast, vandaar ook de naam. Het voordeel van een mastgoot is dat deze een elegante aanblik biedt, en dat het in diverse afmetingen verkrijgbaar is. De juiste maat voor de mastgoot hangt af van de afstand van de dakrand. Het water zou ongeveer midden in de mastgoot moeten vallen voor de laagste kans op overstromingsproblemen.

bakgoot reparatie Groningen

Bakgoten

Naast de mastgoot is een bakgoot ook een optie. Een bakgoot is een wat meer robuustere variant, die met name geschikt is voor gebruik bij grotere panden en bedrijven. De bakgoot heeft één hoge opstekende rand, en kan aan één kant onder het dak geschoven worden. De bakgoot bestaat eveneens in meerdere afmetingen. De B40 variant is de meest standaard maat, voor kleinere maten is de B33 bakgoot meer geschikt. Het is verstandig om een erkend vakman uit Groningen in te zetten voor het nemen van de maten, en het bepalen van de juiste gootmaat. De experts uit ons netwerk helpen u met plezier verder.

dakgoot prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is het hemelwatersysteem bij u thuis verstopt en hebt u hulp nodig om dit te verhelpen? Heeft u een vraag over het verschil tussen een mastgoot of bakgoot? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het schoonmaken en repareren van een dakgoot met behulp van EPDM? Aarzel dan niet om u met ons samenwerkingsverband in Groningen in verbinding te stellen. Geef op het contactformulier aan wat uw wensen zijn, en wij sturen u spoedig een aantal offertes toe.

Werkgebied Groningen