dakgoten Groningen

Dakgoten Groningen

Direct contact: 085 500 1376

Wilt u de dakgoten van uw woning in Groningen laten vervangen? Of wilt u meer weten over materialen waar een dakgoot van gemaakt wordt? Dan zit u op deze pagina goed! Hier leest u meer over de hemelwaterafvoer, het vervangen en repareren van goten en de verschillende materiaalsoorten. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde prijzen van nieuwe dakgoten en een reparatie.

Voor het vernieuwen van uw dakgoten heeft u de keuze uit verschillende dakgoten, bijvoorbeeld mastgoot of een dakgoot. Plaats bijvoorbeeld een kunststof goot of juist een van aluminium voor een strak resultaat. Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk een geheel vrijblijvende offerte aan voor vervangen, repareren of reinigen van uw dakgoot.

  Gratis offerte ontvangen

  Uw dakbedekking (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend


  Werkzaamheden dakgootspecialist

  Een dakgootspecialist heeft meerdere werkzaamheden. Deze hebben allemaal te maken met de hemelwaterafvoer. Vaak wordt gedacht dat alleen dakgoten tot de hemelwaterafvoer horen, maar ook regenpijpen zijn hiervan een onderdeel. De belangrijkste werkzaamheden van een dakgootspecialist uit Groningen zijn het onderhouden, reinigen en vervangen van de onderdelen van de afvoer. Bel naar 085 500 1376 om direct in contact te komen met een specialist. De werkzaamheden van een dakgootspecialist zijn:

  • Beschadigingen repareren
  • Dakgoten vernieuwen
  • Plaatsen nieuwe goten
  • Reparatie en vervanging regenpijpen
  • Onderhoud en schoonmaken hemelwaterafvoer

  Waarom dakgoot in Groningen vervangen?

  Dakgoten zorgen ervoor dat het regenwater op het dak snel en op de juiste manier afgevoerd wordt. Wanneer het hemelwater niet meer afgevoerd wordt, is het nodig om de dakgoten te vervangen. Dit is ook nodig wanneer een vakman een beschadiging niet meer kan repareren.

  Soms is het mogelijk om slechts een gootdeel te vernieuwen, maar vaak wordt de gehele goot vervangen. Laat uw dakgoten vervangen wanneer:

  • ze verouderd zijn;
  • een reparatie niet meer voldoende is;
  • u de stijl van de hemelwaterafvoer wilt veranderen;
  • het water niet meer goed wordt afgevoerd.

  dakgoot plaatsen Groningen

  Werkwijze nieuwe dakgoot plaatsen

  Wanneer u uw dakgoten laat vernieuwen, worden eerst de oude goten verwijderd. De vakman uit Groningen haalt ook de ophangbeugels van de muur af. Daarna begint hij met het plaatsen van de nieuwe ophangbeugels. De vakman plaatst deze op de muur met een afstand van 50 centimeter. De beugels bepalen de plaats van de goot, deze mogen dus niet te hoog en niet te laag hangen. Daarnaast is er een kleine helling nodig richting de afvoer, zodat het water de goede kant oploopt. Daarna zaagt hij de gootdelen op maat en plaatst hij ze in de gootbeugels. Voor het verbinden van de delen gebruikt een vakman speciale verbindingsstukken of hij soldeert ze aan elkaar.


  dakgoot reparatie Groningen

  Dakgoot reparatie Groningen

  Een verstopping, scheur, verzakking of andere beschadiging moet u zo snel mogelijk laten repareren door een specialist uit de omgeving van Groningen. U voorkomt met een snelle reparatie namelijk grotere problemen en hoge repareerkosten. Voor het repareren van een scheur wordt vaak een waterdichte pasta gebruikt, EPDM of speciale reparatietape. Eén van de voordelen van repareren met EPDM is dat het elastisch is, hierdoor beweegt het licht mee en scheurt het minder snel. Een vakman zorgt voor een vakkundige reparatie. Het repareren is onder andere afhankelijk van de ernst van het probleem en van welk materiaal de goten gemaakt zijn.

  Dakgoten reinigen Groningen

  Het regelmatig onderhouden van uw dakgoten is erg belangrijk. Zo voorkomt u een dure reparatie en zelfs een eventueel gat of verstopt dakgootdeel. Het regelmatig reinigen van de dakgoot zorgt ervoor dat het regenwater altijd voldoende kan doorstromen. Zo slijt de goot minder snel en is de kans op een scheur dus minimaal. Is uw goot in Groningen erg slecht bereikbaar? Overweeg dan om een waarschuwingssysteem in te laten bouwen. Als de regenpijpen of dakgoten dan verstopt zijn, stroomt het water via het spuwertje (gesoldeerd pijpje) naar buiten. Zo weet u als bewoner dat het water in de goot blijft zitten en er dus een specialist langs moet komen. De vakman bekijkt meteen alle onderhoudspunten, zodat een dure reparatie zo veel mogelijk wordt voorkomen.

  Waarom dakgoten schoonmaken in Groningen?

  Het schoonmaken van de dakgoten is een belangrijk klusje. Toch stelt men het reinigen vaak uit, omdat het veel werk is en u op een hoge trap moet staan. Maar wist u dat er bladeren, takjes en ander vuil zich langzaam ophopen in de goten als u dit niet schoonmaakt? Door het gewicht van de bladeren kan een goot verzakken en uiteindelijk scheuren.

  Daarnaast zorgt het voor een verstopping waardoor het water niet meer goed wegloopt. Stilstaand water beschadigt de gootdelen en vermindert de levensduur, daarnaast heeft u kans op waterschade. Laat daarom minstens één keer per jaar de dakgoten schoonmaken door een vakman uit Groningen.

  Dakgoot prijzen

  De totaalprijs van een nieuwe dakgoot is afhankelijk van het materiaal en het aantal meters dat u nodig heeft. Traditionele zinken goten kosten €35,- tot €60,- per meter, voor 12 meter bent u dan ongeveer €1.200,- kwijt. Deze prijzen zijn inclusief de montage en de btw.

  Kunststof is iets goedkoper, dan heeft u al een goot van 12 meter vanaf €1.080,-. De prijzen zijn daarnaast afhankelijk van de het overige materiaal dat nodig is. Denk hierbij aan verbindingsstukken en gootbeugels.

  Het monteren van een goot uit één stuk gaat het snelste, want dan hoeft de vakman uit Groningen niets te verbinden of te solderen.

  dakgoot vervangen Groningen

  Prijzen voor dakgoot vervangen

  Huidige dakgoot vervangen door: Gemiddelde kosten per meter (excl. montage) * Gemiddelde kosten per meter (incl. montage) **
  een kunststof dakgoot €25,- tot €35,- per meter Vanaf €90,-
  een aluminium dakgoot *** €30,- tot €60,- per meter Vanaf €95,-
  een zinken dakgoot €35,- tot €60,- per meter Vanaf €100,-
  een koperen dakgoot Vanaf €55,- Vanaf €120,-

  * Dit zijn gemiddelde kosten per strekkende meter incl. btw voor het materiaal.
  ** Dit is inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.
  ** Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.

  Let op: Montagekosten verschillen per dakdekker enorm. Vraag daarom altijd een vrijblijvend offerte aan, voor een exacte prijsberekening.

  Kosten werkzaamheden aan dakgoot

  Werkzaamheden Prijs * Opmerkingen
  Dakgoot reparatie €100,- tot €150,- Kosten afhankelijk van materiaal dakgoot
  Dakgoot schoonmaken €60,- (voor eerste 12 meter) €1,50 meer voor elke extra meter
  Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van soort woning

  * Dit zijn gemiddelde kosten per incl. btw en montage. Vraag voor een exact prijs gratis een offerte aan.

  Dakgoot in Groningen lek en met spoed op zoek naar een dakgootspecialist?

  Bel gelijk met 085 500 1376! Geen spoed? Vul dan het offerteformulier in en voor een scherpe offerte.

  Bel direct: 085 500 1376

  Soorten dakgoten

  Wanneer u nieuwe dakgoten laat plaatsen door een specialist uit Groningen heeft u de keuze uit twee modellen, namelijk een bakgoot en een mastgoot. Een bakgoot heeft een rechthoekige vorm en is iets strakker en moderner dan een mastgoot. Mastgoten hebben namelijk de bekende halfronde vorm. Welke goot voor u geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten goten.

  mastgoot Groningen

  Mastgoten

  Eén van de modellen dakgoten die u bij onze leveranciers uit Groningen kunt bestellen is de mastgoot. Een mastgoot is een dakgoot met een halfronde vorm die met gootbeugels aan de gevel wordt bevestigd. Mastgoten vormen een populaire keuze bij onze klanten omdat deze een zeer prettige en elegante uitstraling hebben, en daarmee de aanblik van de woning verbeteren. Naast de standaard halfronde mastgoten bestaan er ook speciale siervormen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een mastgoot bij u thuis, of hebt u vragen over de bijbehorende prijzen? Bel dan naar 085 500 1376 of vul ons webformulier in.

  bakgoot Groningen

  Bakgoten

  Hebt u een pand met een vrij robuuste uitstraling? Dan past daar geen mastgoot bij. Het alternatief is de bakgoot. Een bakgoot heeft een rechthoekige vorm en is bij de meeste aanbieders uit Groningen in vele maten te verkrijgen. Het voordeel van een bakgoot ten opzichte van een mastgoot is dat er meer water in één keer door bakgoten vervoerd kan worden. Uw hemelwaterafvoer zal dan ook sneller gaan. Wilt u uw huidige bakgoten vervangen? Overweeg dan om dakgoten van exact dezelfde afmetingen te kiezen. Dit heeft als voordeel dat u geen geld hoeft te betalen voor nieuwe gootbeugels en andere materialen voor het plaatsen.

  Dakgoten materiaalsoorten

  Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een mastgoot of een bakgoot, moet u nog een keuze maken uit één van de materiaalsoorten. Bijvoorbeeld het onderhoudsarme kunststof, hierbij heeft u de keuze uit diverse kleuren en stijlen. Of kies voor koper. Koper oxideert na verloop van tijd, hierdoor krijgen de goten de prachtige groene kleur. Daarnaast heeft u ook nog de keuze uit zink en aluminium.

  Dakgoten van kunststof

  Eén van de grootste voordelen van kunststof dakgoten is dat ze onderhoudsarm zijn. U hoeft er dus minder onderhoudswerkzaamheden aan te plegen. Daarnaast is het materiaal duurzaam en milieuvriendelijk, want het kan volledig gerecycled worden. Dakgoten van kunststof gaan lang mee, zeker dertig jaar. Ze zijn namelijk goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en temperatuurswisselingen. Het is mogelijk om een gootdeel tot wel 18 meter geheel naadloos te plaatsen. Hoe minder naden een goot heeft, hoe minder kans u heeft op een scheur bij de verbindingen. De lange gootdelen zijn mogelijk, doordat het materiaal zeer licht is.

  Aluminium dakgoten Groningen

  Aluminium is net als pvc een licht materiaal. Hierdoor zijn er lange naadloze gootdelen mogelijk en zakt het materiaal minder snel door. In tegenstelling wat men vaak denkt, is aluminium verkrijgbaar in allerlei kleuren, ook RAL-kleuren! Ze worden tijdens het productieproces voorzien van een krasvaste coating, die tevens het materiaal beschermd. Aluminium dakgoten verkleuren niet snel door bijvoorbeeld uv-straling of de zon, want ze zijn kleurvast. Aluminium wordt vaak gebruikt voor het renoveren van woningen in Groningen, maar is uiteraard ook geschikt voor uw nieuwbouw- of bestaande woning.

  Zinken dakgoten Groningen

  Zink blijft een zeer populair materiaalsoort in Groningen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium is het niet mogelijk om lange gootdelen te maken van zink, maar met speciale verbindingsstukken zijn alle verbindingen eenvoudig waterdicht te maken. Bij een dakgoot van meer dan 12 meter lengte wordt er een expansiestuk toegevoegd. Dit stuk is nodig omdat het materiaal een beetje kan krimpen of uitzetten door de temperatuur.

  Eén van de voordelen van zink is dat het materiaal eenvoudig te repareren is. Zo heeft u niet te maken met hoge kosten voor het repareren of dat er een deel vervangen moet worden.

  Zinken dakgoot plaatsen

  Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

  Dakgootbescherming

  Eén van de vele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dakgoot en regenpijp is de dakgootbescherming. Het beschermen van de dakgoten wordt gezien als een ideale oplossing voor het voorkomen van verstoppingen. Een dakgootbescherming bestaat in de meeste gevallen uit een rooster dat over de goot wordt geplaatst. Dit rooster zal overtollige bladeren opvangen, en voorkomt bovendien dat u de goten onnodig moet laten schoonmaken. Een derde voordeel van de dakgootbescherming is dat hiermee de kans op nesten onder het dak wordt verkleind. Hebt u een vraag over de mogelijkheden van een dakgootbescherming bij u thuis in Groningen? Wij informeren u graag.

  Dakgootbekleding

  Dakgootbekleding bestaat vaak uit aluminium of kunststof. Het is hoe dan ook ideaal om uw dakgoot netjes weg te werken. Het geeft een strak resultaat en biedt daarnaast praktische voordelen. Zo hoeft u minder onderhoudswerkzaamheden aan uw dakgoot te laten uitvoeren, aangezien die nu extra beschermd is door de dakgootbekleding. U heeft een ruime keuze uit kleuren, zo weet u zeker dat er altijd een geschikte variant is voor uw woning in Groningen. Wilt u in de massa gekleurde dakgootbekleding? Of toch liever een structuurfolie? Aan u de keus. Vandaag de dag kiezen ook steeds meer mensen ervoor om meteen spotjes te plaatsen in de dakgootbekleding. Dat geeft een luxe uitstraling.

  Schakel een vakman in voor het vervangen van een dakgoot.

  U bent verzekerd van het beste resultaat en deskundige hulp. Ontvang een gratis prijsofferte!

  Offerte aanvragen

  regenpijpen Groningen

  Regenpijpen Groningen

  U bent er natuurlijk niet met alleen dakgoten, want het regenwater moet nog wel naar het riool afgevoerd worden. Hiervoor heeft u regenpijpen nodig. De goten worden met een kleine helling richting de afvoer geplaatst, zodat het water direct naar beneden stroomt.

  Om te voorkomen dat er bladeren en takjes in de regenpijp komen, is het verstandig om een speciaal rooster te plaatsen. Soms is een reparatie nodig bij een aantal kwetsbare punten. Deze punten zijn de verbindingsstukken tussen de goten en de regenpijp en de verbindingen tussen de verschillende regenpijpdelen.

  regenpijp verstopt in Groningen

  Regenpijp verstopt? Bel 085 500 1376!

  Eén van de veel voorkomende problemen met de hemelwaterafvoer is dat de regenpijpen verstopt raken. Een pijp die verstopt is kan op verschillende manieren worden verholpen (zie hierboven). Bent u begonnen met het ontstoppen van een verstopt gedeelte, maar krijgt u het niet voor elkaar, of wil de installatie van de nieuwe pijp niet lukken? Aarzel dan niet om u met een specialist in verbinding te stellen. De experts uit ons netwerk zorgen er snel en vakkundig voor dat uw regenpijp weer in optimale staat verkeert, en uw regenafvoer zonder problemen verloopt. Bent u benieuwd naar de kosten voor deze klus? Vraag een prijsopgave aan van een specialist uit Groningen via het offerteformulier.

  Regenpijp onderhouden

  Net als bij dakgoten is het ook belangrijk om de regenpijp te onderhouden. Hierbij hoort onder andere het schoonmaken van de hemelwaterafvoer bij. Vuil zoals blaadjes en takjes verstoppen de pijp en zorgen ervoor dat het water niet meer goed wegloopt. Met een rooster in de dakgoot is dit te voorkomen, maar desondanks is het verstandig om het af en toe te controleren. Voor het schoonmaken gebruikt een vakman een speciale borstel gebruiken. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden controleert een vakman ook of de regenpijpen nog in goede staat verkeren. Hij let bijvoorbeeld op scheurtjes, veroudering en of de verbinding met de dakgoot nog waterdicht is.

  Regenpijp in Groningen vervangen

  Laat uw regenpijpen vervangen wanneer ze te veel beschadigd of verouderd zijn. Voor het vervangen van de regenpijpen verwijdert een vakman uit de omgeving van Groningen eerst de oude exemplaren. Ook de ophangbeugels worden verwijderd, zodat de vakman nieuwe kan plaatsen.

  De specialist zaagt dan de nieuwe regenpijpdelen op maat en plaatst de delen dan in de nieuwe beugels. Hij zorgt ervoor dat de verbinding met het gootdeel waterdicht is. Hiervoor worden speciale verbindingsstukken gebruikt, of het wordt vast gesoldeerd. Tot slot zorgt de vakman ervoor dat de regenpijp verbonden is met het riool.

  Regenpijpen verouderd of beschadigd? Laat ze dan vervangen!

  Ontvang een scherp geprijsde offerte. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

  Gratis offerte ontvangen

  Dakgoot zelf reinigen

  Vaak kiest men ervoor om de dakgoten zelf te reinigen. Hiervoor heeft u een hoge trap, een borstel en een schepje nodig. Pas wel op dat u de dakgoten niet beschadigt tijdens het reinigen met het schepje. Houd daarnaast de veiligheid te allen tijde in de gaten, zorg er bijvoorbeeld voor dat de trap stevig op zijn plaats staat. Verwijder de bladeren en dergelijke met het schepje en borstel het daarna nog verder uit. Spoel de dakgoten nog even door met water uit een tuinslang. U kunt dan direct zien of het water goed wegloopt of dat er ergens anders nog verstoppingen zitten. Ziet u dit niet zitten? Neem dan contact op via 085 500 1376 of via het offerteformulier voor een dakgootspecialist uit Groningen.

  Dakgoten in Groningen onderhouden

  Onderhoud uw dakgoten minstens 1 à 2 keer per jaar. Wanneer u woont in een omgeving met veel bomen is het verstandig om dit vaker te doen. Bladeren en dergelijke leiden namelijk niet alleen tot verstoppingen, maar zorgen ook voor stilstaand water. Stilstaand water beschadigt uw dakgoot en zorgt ervoor dat de goot sneller slijt.

  Het onderhoud bestaat uit het reinigen van de dakgoot en eventueel een kleine reparatie. Het voordeel van onderhoud is dat beschadigingen en andere problemen tijdig worden opgemerkt, zo voorkomt u hoge kosten.

  dakgoot reinigen Groningen

  Voordelen dakgootspecialist Groningen inschakelen

  Voor het repareren van een goot of regenpijp is vakkennis en ervaring nodig. Een vakman uit de omgeving van Groningen heeft jarenlange ervaring en weet precies waar hij op moet letten. Hierdoor verloopt een reparatie vakkundig en is het in een mum van tijd afgerond. Dit zijn de grootste voordelen van een vakman:

  • U hoeft zelf geen duur gereedschap aan te schaffen.
  • De vakmannen hebben veel ervaring en vakkennis en geven u graag deskundig advies.
  • Het onderhouden, repareren of vervangen verloopt snel.
  prijs dakgootspecialist Groningen

  Vrijblijvende offerte van een dakgootspecialist

  Door uw dakgoten regelmatig te onderhouden en schoon te maken verlengt u de levensduur. Uw goten gaan langer mee en u voorkomt problemen zoals een dakgoot dat verstopt raakt en waterschade. Is er een reparatie nodig? Schakel dan een vakman uit Groningen in voor het repareren. U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp.

  Laat uw hemelwaterafvoer vervangen wanneer deze te verouderd of beschadigd is. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een offerte met scherpe prijs. Geheel kosteloos en vrijblijvend. Of bel naar 085 500 1376 om direct in contact te komen met een medewerker, bijvoorbeeld voor een spoedreparatie!