Dakgoten Groningen

Dakgoten Groningen

Zoekt u goede dakgoten in Groningen? Dan bent u bij ons op de juiste plek. De specialisten uit ons netwerk helpen u met alle plezier bij het repareren van de dakgoten of het vervangen van regenpijpen. Wanneer een onderdeel verstopt is, en het lukt u niet om deze te ontstoppen, ook dan is het een optie een specialist uit ons samenwerkingsverband in te schakelen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen voor een bepaalde klus? Vul dan vandaag nog het contactformulier in. Geef hierop aan welke wensen u hebt, en wij sturen u geheel vrijblijvend meerdere offertes toe van bedrijven uit uw regio. Door het vergelijken van offertes kan u het bedrijf kiezen dat voor u het beste aanbod heeft of het snelst de klus kan voltooien. Wij garanderen altijd een snelle en vakkundige ondersteuning.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes.

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend


Specialisten in hemelwaterafvoer

De experts uit ons netwerk beschikken allen over een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zorgen dan ook gegarandeerd voor een vakkundige ondersteuning bij het plaatsen, vervangen en repareren van uw hemelwaterafvoer. Ook het monteren van een dakgootbescherming of het verhelpen van een verstopt onderdeel valt binnen het takenpakket. Omdat wij enkel werken met de beste specialisten uit de regio Groningen weet u zeker dat u altijd profiteert van de nieuwste technieken en materialen. Wilt u zelf de levensduur van uw dakgoten verlengen? Reinig dan minimaal eens per jaar de goten, of installeer een bladrooster.

dakgoten specialist

Dakgoot reparatie

Omdat dakgoten te maken krijgen met veel externe invloeden door weer en wind, is het mogelijk dat zij na verloop van tijd slijten of beschadigingen oplopen. Deze kunnen leiden tot lekkage en de daarbij horende waterschade. Laat daarom bij het vermoeden van slijtage zo spoedig mogelijk een dakgootspecialist uit Groningen langskomen die u zal helpen met een reparatie van de dakgoot. Wanneer één van onze specialisten langskomt om uw dakgoten te repareren dan kan deze ze direct schoonmaken, en controleren of een reparatie voldoende is, of dat het nodig is om de goten te vervangen door steviger exemplaren. Dit kost extra geld, maar verhelpt alle problemen.

Dakgoot vervangen

Veel mensen uit Groningen laten het vervangen van de dakgoten over aan een professional. Hoewel dit een goed idee is, zeker als u verzekerd wilt zijn van een optimaal resultaat en een eventuele reparatie in de toekomst wilt voorkomen, is het een optie de klus zelf uit te voeren. Voor het plaatsen van een mastgoot of bakgoot dient u deze eerst op maat te maken, en daarna aan elkaar te verbinden. Vervolgens dient u bij het dak de benodigde beugels te plaatsen – houd rekening met het uitzetten van het materiaal. Plaats tot slot de nieuwe dakgoten in de beugels. Vul het bovenstaande contactformulier in voor hulp en ondersteuning bij het vervangen van de dakgoot of regenpijpen!

dakgoot repareren

Dakgoten schoonmaken

Naast het schoonmaken van de regenpijpen is het ook van belang om uw goten goed schoon te houden. Hiermee voorkomt u dat de regenpijp verstopt raakt en bent u eventuele lekkages voor. Daarnaast zorgt u door goed onderhoud er ook voor dat de goten slijten en bespaart u het geld voor een eventuele reparatie. Het schoonmaken van de dakgoten is eenvoudig eigenhandig uit te voeren met behulp van een tuinschepje, emmer en tuinslang. Gebruik wel altijd een stevige ladder of steiger voordat u het dak opgaat, en trek stevige werkhandschoenen aan. Het veiligst is dat één persoon de ladder vasthoud. Verklein de kans op verstopping door de installatie van een dakgootbescherming.

dakgoten schoonmaken Groningen

Dakgoot plaatsen

Een dakgoot plaatsen is geen lastige klus, mits u hiervoor voldoende tijd neemt. Bent u het zat om uw dakgoten steeds maar weer te moeten laten repareren of ontstoppen? Kijk dan over het plaatsen van een nieuw exemplaar op den duur niet meer voordelen oplevert. Kiest u ervoor om zelf de nieuwe goten te plaatsen, dan krijgt u de keus uit het gebruik van klemverbindingen en lijmverbindingen. De meest goedkope oplossing is om te kiezen voor de verbindingen die u tot op dat moment ook gebruikt had. Dit is met name handig wanneer u dakgoten plaatst die dezelfde afmetingen hebben als de vorige. Laat u deze klus toch liever over aan een professional? Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan van bedrijven uit uw regio!

regenpijp kapot

Onderhoud aan uw regenpijp

Het schoonmaken en onderhoud van de regenpijp is niet heel ingewikkeld maar moet wel op een veilige manier gebeuren. Stap bijvoorbeeld nooit zomaar op het dak, zodat u beter bij de pijp kan. Veel van het onderhoud van regenpijpen bestaat uit het oplossen van verstoppingen en het verwijderen van groene aanslag. Dit kan in veel gevallen met enkel een vochtige doek en standaard reinigingsmiddel. Is dit niet voldoende? Koop dan bij een specialist of de lokale bouwmarkt speciaal schoonmaakmiddel. Door de regenpijpen te verven met verf die bestand is tegen weer en wind is het mogelijk het onderhoud te verminderen en de levensduur van het product te verlengen.

regenpijp ontstoppen

Regenpijpen ontstoppen

Uw dakgoten en regenpijpen kunnen na verloop van tijd te maken krijgen met slijtage. Door overtollig regenwater kan hierdoor een lekkage en verstopping optreden. De specialisten uit ons netwerk kunnen u dan assisteren met het ontstoppen van onderdelen, maar ook met het repareren van verschillende gedeeltes. Wilt u graag zelf de regenpijpen ontstoppen? Maak dan gebruik van een lange stok. Hiermee prikt u de verstopping door om die vervolgens wegspoelen. Heeft de stok geen effect? Zaag dan de regenpijp aan de onderzijde door, vanaf hier kunt u de verstopping weghalen. Hulp nodig bij het ontstoppen? De aan ons gelieerde bedrijven helpen u graag verder.

regenpijp vernieuwen

Zelf de regenpijp vervangen

Het vervangen van de regenpijpen vereist enige handigheid. Veel van onze klanten uit Groningen dragen deze klus daarom het liefst over aan een ervaren vakman. Het is echter ook mogelijk om zelf de regenpijp te vernieuwen. Om u hierbij enige handreikingen aan te geven, hebben onze experts een eenvoudig stappenplan gemaakt. Bent u begonnen aan het project, maar wilt het niet lukken? Neem dan alsnog contact op met één van de professionals uit ons samenwerkingsverband via het contactformulier. Zij kunnen uw vragen beantwoorden en u meerdere prijsindicaties voorleggen van experts uit de omgeving. Wij helpen u met alle plezier!

Stap 1: Het vervangen van de regenpijpen begint met het uitzoeken van nieuw basismateriaal. Koop altijd voldoende materiaal, zo voorkomt u dat u halverwege nog nieuwe buizen moet halen bij de bouwmarkt. Wij adviseren ongeveer 10% meer te kopen dan u denkt te moeten gebruiken.
Stap 2: Verwijder vervolgens de oude regenpijp. Wees hierbij zeer voorzichtig, en voorkom beschadigingen aan de dakgoten of riolering.
Stap 3: Zaag daarna de nieuwe buizen op maat. Hiervoor kunt u de oude pijpen als model gebruiken.
Stap 4: Vervolgens moet u de verscheidene onderdelen aan elkaar bevestigen. Dit doet u met speciale beugels. Zet deze niet te vast, tijdens de zomermaanden kan het materiaal uitzetten.
Stap 5: Als de regenpijpen gereed zijn, kunt u deze aan de dakgoot bevestigen. Maak hiervoor gebruik van soldeermateriaal, speciale producten als Everseal en Mariseal, of met verbindingsstuken. Welke methode u dient te gebruiken is afhankelijk van verschillende factoren. Kijk in de handleiding van het materiaal, of contacteer een professional uit Groningen.
Stap 6: Om het hemelwater goed af te voeren moet de regenpijp uitkomen op het riool of een grindgat. Een grindgat is alleen geschikt als u maar een klein dak heeft.
Stap 7: Wilt u voorkomen dat u direct weer veel onderhoudswerk heeft aan de regenpijpen? Plaats dan een bladrooster.
verstopte regenpijp Groningen

Regenpijp verstopt? Los het snel op!

Een regenpijp die verstopt is, is zoals hierboven al aangegeven, zelf op te lossen. Hebt u echter geen behoefte om een dag te besteden aan het ontstoppen van het hemelwaterafvoer of hebben uw inspanningen geen resultaat opgeleverd? De professionals uit ons netwerk in Groningen helpen u met alle plezier verder. Zij zullen bij een controle of onderhoudsbeurt niet alleen de verstopping verhelpen, maar ook andere onderhoudswerkzaamheden of een kleine reparatie voor u uitvoeren. Door eens per jaar een dergelijke onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een expert weet u zeker dat u altijd geniet van een optimaal hemelwaterafvoer.

dakgoot materialen

Dakgootbescherming

Er zijn diverse zaken die vallen onder de term dakgootbescherming zoals het dak onderhoud of het ervoor zorgen dat wij een expert de dakgoot niet hoeft te repareren . Bij de meeste specialisten staat het begrip dakgootbescherming echter voor de installatie van filtersystemen waardoor vuil en bladeren niet meer in de dakgoot terecht komen, en daarmee een verstopping van de regenpijpen voorkomen. Bij een dakgootbescherming installeert men dan ook een soort filter onder de dakrand, maar boven de dakgoot. Zo weet u zeker dat de regenpijpen niet verstopt raken. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Dakgoot materialen

U verwacht het misschien niet, maar dakgoten zijn verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende materialen. Is een reparatie van uw dakgoot niet meer voldoende, en dient u deze dus te vervangen? Dan hebt u de keuze uit onder andere plastic, aluminium, kunststof en koper als basismateriaal voor uw nieuwe exemplaren. Welk van deze materialen het meest geschikt is, dat is afhankelijk van de eisen die u aan het hemelwaterafvoer en de dakgootbescherming stelt. Alle basismaterialen bieden natuurlijk hun eigen voor- en nadelen, en vallen in diverse prijscategorieën.

kunststof dakgoot Groningen

Zinken dakgoten

Tot een aantal jaar geleden kozen de meeste klanten uit Groningen voor de plaatsing van zinken dakoplossingen. Zinken woononderdelen hebben dan ook een lange levensduur, en is het een zeer duurzaam materiaal. Een ander voordeel van zinken producten is dat u deze makkelijk kunt repareren, en dat een reparatie dan ook weinig kosten met zich meebrengt. Het nadeel van zink is echter dat u deze regelmatig moet schoonmaken en ontstoppen om lekkage te voorkomen. Het schoonmaken van de zinken woononderdelen vraagt dan ook redelijk wat tijd en moeite. Kies eventueel voor de installatie van bladroosters om een verstopt systeem te voorkomen.

Kunststof dakgoten

Eén van de meest populaire materialen voor bouwproducten is kunststof. Dit komt doordat kunststof weinig onderhoud vraagt, een lange levensduur kent, en de juiste isolatie biedt. Voor dakgoten geldt dat kunststof niet alleen als basis kan dienen voor de dakgoten zelf, maar ook voor de dakgootbescherming. Of u nu kiest voor een mastgoot of bakgoot: een dakgoot van kunststof is een uitstekende keuze. Daarbij is kunststof leverbaar in vele kleuren: het past altijd bij de bestaande aanblik van uw pand in Groningen. Het grote nadeel van de kunststoffen woononderdelen is de lastige reparatie bij een beschadiging. Repareren kost dan ook veel tijd.

roestvrijstalen dakgoten Groningen

Aluminium dakgoten

Een ander basismateriaal waar u voor zou kunnen kiezen is aluminium. Aluminium staat bekend vanwege het lichte gewicht maar desondanks grote draagkracht. Dit heeft als gevolg voor het hemelwaterafvoer dat aluminium naadloos is te plaatsen. Dankzij de sierlijke vormgeving van de aluminium dakgoten zijn deze te plaatsen bij zowel nieuwbouw- als renovatieklussen. Wel dient u er rekening mee te houden dat aluminium altijd een enigszins industriële aanblik zal bieden. Het is daarom geen geschikte oplossing voor monumentale panden. De naadloze aluminium goten kunt u bij menig bouwmarkt en specialist bestellen in verschillende afmetingen. Onder meer 5, 6, en 8 inch behoren tot de mogelijkheden.

houten dakgoot Groningen

Houten dakgoten

Een laatste materiaal dat geschikt is voor gebruik bij het produceren van afvoersystemen is hout. Hout biedt evenals zinken oplossingen een traditionele en authentieke aanblik. Daarnaast is hout relatief eenvoudig te repareren of in een andere kleur te schilderen. Voor de reparatie van uw houten hemelwaterafvoersysteem hoeft u dan ook niet perse de ondersteuning van een erkend vakman uit Groningen in te schakelen. Het nadeel van hout is dat schoonmaken vrij lastig is, en de levensduur vrij kort. Dit betekent dat op de lange termijn het gebruik van kunststof goedkoper uitvalt. Kijk eventueel naar de opties voor kunststof met een houtdesign.

mastgoot Groningen

Mastgoten

Bij menig leverancier uit Groningen bestelt u eenvoudig diverse soorten dakgoten. Zo krijgt u bijvoorbeeld de keus uit een blokgoot, bakgoot of mastgoot. Een mastgoot is een halfronde dakgoot, die vroeger werd gemaakt van een halve mast. Tegenwoordig vormen zink of pvc vaker de basis voor een mastgoot. Het voordeel van een mastgoot is dat deze een elegante uitstraling biedt, en relatief eenvoudig te bevestigen is. Er bestaan 3 verschillende soorten mastgoten, die elk hun eigen afmeting en daarom een eigen capaciteit hebben. Zo bestaat er bijvoorbeeld eens speciale mastgoot voor schuurtjes. U kiest de goede afmeting door te kijken naar de daklijn.

bakgoot Groningen

Bakgoten

Een bakgoot is de dakgootvariant die we het meeste zien in Groningen. Bakgoten hebben een vierkante vorm, met een platte onderkant. Meestal kunt u bij een aanbieder kiezen uit een bakgoot van 5 verschillende afmetingen. De meest voorkomende maten zijn B44 en B37 waarbij de laatste variant iets compacter is. Deze worden dan ook voornamelijk gebruikt bij de wat kleinere daken. Bent u benieuwd naar de geschikte maat voor een bakgoot bij u thuis? Laat dan een expert uit Groningen de huidige dakgoot controleren. Wil u de dakgoten vernieuwen? Kijk dan ook altijd naar de gootbeugels. Wanneer deze nog van voldoende kwaliteit zijn, hoeft u deze niet te vernieuwen.

hemelwaterafvoer Groningen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u meer weten over onze service voor uw hemelwaterafvoer? Bent u benieuwd welke klussen wij uitvoeren op het gebied van de dakwerken in Groningen? Wenst u meer te weten over de methodes die wij gebruiken voor het repareren en schoonmaken van zinken regenpijpen? Of hebt u een vraag over de geschikte methode voor het vervangen van een bakgoot of mastgoot? Voor al uw vragen vult u het contactformulier in. Wij sturen u dan enkele vrijblijvende offertes toe. Onze offertes vraagt u kosteloos en niet-bindend aan. Geniet mee van goede service van een ervaren specialist in Groningen!

Werkgebied Groningen