Dakgoten Middelburg

Dakgoten Middelburg

Bent u de eigenaar van een woning of bedrijfspand in Middelburg, dan is er een groot aantal klussen welke u jaarlijks moet uitvoeren. Eén daarvan is het schoonmaken en ontstoppen van de dakgoten. Komt u tijdens het schoonmaakwerk een beschadiging tegen, en hebt u de ondersteuning van een vakman nodig voor de reparatie? Dan bent u hier op de juiste plek. Wij beheren een netwerk van dakwerkspecialisten, die allen een ruime ervaring hebben met het vervangen, repareren, schoonmaken en ontstoppen van dakgoten en regenpijpen. Ook bij het plaatsen van een zinken of kunststof dakgootbescherming helpen zij u met alle plezier. Wilt u meer weten over de prijzen voor een bepaalde reparatie of het verhelpen van een verstopt gedeelte? Vraag dan via het contactformulier geheel vrijblijvend enkele offertes aan. Wij sturen u tot maximaal 5 offertes van professionals uit Middelburg.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes.

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend


Specialisten in hemelwaterafvoer

Zoals gezegd beheren wij een netwerk van dakexperts uit de regio van Middelburg. Dit betekent dat er altijd een ervaren professional voor u klaarstaat voor het ontstoppen van de hemelwaterafvoer of het repareren van een beschadiging. Wij garanderen dat wij enkel samenwerken met specialisten die een ruime ervaring hebben op het vakgebied, en beschikken over de juiste diploma’s. Daarnaast verwachten wij dat alle professionals zich regelmatig laten bijscholen, zodat u altijd profiteert van de nieuwste technieken. Of het nu gaat om het afhandelen van een kleine reparatie, de installatie van een mastgoot of bakgoot, of het verhelpen van een lekkage. U wordt spoedig geholpen.

dakdekker Middelburg

Dakgoot reparatie Middelburg

Door veelvuldig gebruik zal elke dakgoot, zelfs bij regelmatig schoonmaken, op een gegeven moment slijtageplekken vertonen. Om te voorkomen dat de lichte beschadigingen uitmonden in scheuren, is het verstandig om direct een vakman uit Middelburg in te schakelen voor een reparatie. Voor het repareren van kleine scheurtjes maakt een professional over het algemeen gebruik van producten als Mariseal of Everseal. Deze zorgen ervoor dat er een laagje over de bodem en zijden van de dakgoten ligt, waardoor lekkage wordt voorkomen. Ook bij het vervangen van de beugels of een andere kleine reparatie is het een mogelijkheid een professional uit ons netwerk in te zetten.

Dakgoot vervangen

Komt de vakman erachter dat het niet zal helpen om de beschadigingen te repareren, dan zal hij u adviseren over de opties voor het vervangen van het hemelwaterafvoer. In sommige gevallen is het voor de kwaliteit van het hemelwaterafvoer om een reparatie achterwege te laten, en een andere dakgoot of regenpijp te plaatsen. Hoewel de oude dakgoot met een reparatie nog wel even had gewerkt, zou u op korte termijn deze dan alweer moeten laten repareren, wat de kosten alleen maar laat stijgen. Kijk bij het vervangen van de dakgoten naar de opties voor materialen. Zo kunt u de aanblik van het pand veranderen.

dakgoot repareren Middelburg

Dakgoten reinigen Middelburg

Wij noemden hierboven al het belang van het schoonmaken van de dakgoten. Door de goten regelmatig te reinigen voorkomt u niet alleen een reparatie, maar zorgt u er tevens voor dat u de regenpijpen niet hoeft te ontstoppen. Het schoonmaken van de dakgoten is een klus waarvoor u geen professionele ondersteuning nodig hebt. Maak gebruik van een schepje en een tuinslang om de bladeren te verwijderen, en het hele systeem door te spoelen. Wilt u voorkomen dat de bladeren in de regenpijpen terecht komen? Plaats dan een dakgootbescherming, zoals een bladvanger of dakgoot rooster. Dit kost vrij weinig, maar biedt grote voordelen.

dakgoot vervangen Middelburg

Dakgoot plaatsen Middelburg

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Middelburg de vraag of het een optie is om zelf de dakgoten te vervangen. Het antwoord hierop is: Ja, mits u enigszins handig bent. Bij het plaatsen van een bakgoot of mastgoot dient u eerst te kijken naar de bestaande ophanging. Kiest u voor dakgoten in dezelfde afmetingen, dan is het verstandig om de gootbeugels te laten hangen, en hier de nieuwe dakgoten in te plaatsen. Hebt u het eerste deel van de klus zelf uitgevoerd, maar wil het plaatsen van de dakgoot niet helemaal lukken? Aarzel dan niet om alsnog het contactformulier op deze pagina in te vullen.

regenpijp onderhoud

Onderhoud aan uw regenpijp

Naast het repareren, ontstoppen, vervangen en schoonmaken van de regenpijpen kunnen de professionals uit ons netwerk in Middelburg u ook ondersteunen bij het onderhoud. Het onderhoud van een regenpijp bestaat uit diverse klussen. Zo is het noodzakelijk om de groene aanslag van de regenpijp te verwijderen, en adviseren wij om ter bescherming van het PVC de regenpijp periodiek te schilderen. Hebt u gekozen voor een zinken hemelwaterafvoer dan raadt men af om deze te schilderen. Het onderhoud bestaat dan met name uit het voorkomen van het verstopt raken van de regenpijpen door het verwijderen van bladeren, en het doorprikken van de pijp.

regenpijp verstopping

Regenpijpen in Middelburg ontstoppen

Wanneer één van de regenpijpen verstopt raakt, dan is het zaak om dit spoedig te verhelpen. Blijft de pijp verstopt, dan loopt u risico op vochtproblemen als houtrot en lekkage. Het ontstoppen van een verstopt onderdeel is op verschillende manieren mogelijk. De eerste techniek is het gebruik van waterdruk. Soms spoelt u hiermee de verstopping door, zonder verdere problemen. Een tweede techniek is het doorprikken van de verstopping. Gebruik hiervoor een lange stok zoals de achterkant van een bezem. Een derde techniek voor het ontstoppen van de regenpijpen is het doorzagen van de pijp. Van onderaf kunt u dan proberen de blokkade te doorbreken.

regenpijp vernieuwen Middelburg

Zelf de regenpijp vervangen

Wanneer het repareren van de regenpijpen geen optie meer is voor het behoud van de kwaliteit, dan is vervangen het enig alternatief. Hoewel het vervangen van de pijpen enige tijd en moeite vraagt, is dit een klus die u eventueel zelf zou kunnen afhandelen. Omdat het belangrijk is om bij het vervangen van de hemelwaterafvoer de riolering en het dak niet te beschadigen. Heeft één van de experts uit ons samenwerkingsverband in Middelburg een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hebt u de stappen gevolgd, maar lukt het toch niet om de regenpijp te vervangen? Aarzel dan niet om alsnog een specialist voor het kluswerk in te zetten.

Stap 1: Start met het uitzoeken van de juiste materialen en gereedschappen. Bij een bouwmarkt is het soms een optie om gereedschappen als een steiger te huren. Bestel altijd zo’n 10% meer materiaal dan u verwacht te gebruiken.
Stap 2: Verwijder de oude onderdelen. Trek deze heel voorzichtig uit de dakgoot en de riolering. Probeer deze niet te beschadigen om verder kluswerk te voorkomen.
Stap 3: Zaag de nieuwe onderdelen op maat. Doe dit aan de hand van de oude pijpen, of aan de hand van een tekening als u veranderingen in de afvoer wenst.

Stap 4: Bevestig de diverse delen aan elkaar. Dit doet u het gemakkelijkst met behulp van speciale bevestigingsbeugels. Afhankelijk van het basismateriaal van deze beugels is het mogelijk dat deze uitzetten in de zon. Zet deze daarom niet te strak.
Stap 5: Met soldeermateriaal kunt u vervolgens de nieuwe pijp aan de dakgoot bevestigen. Vaak staat op de handleiding van de buizen welk exacte soldeermateriaal hiervoor het meest geschikt is.
Stap 6: Sluit hierna de pijp op de riolering of een grindgat aan.
Stap 7: Kies eventueel nog voor een dakgootbescherming, om de kans op verstoppingen te verkleinen.

verstopte regenpijp

Regenpijp verstopt? Los het snel op!

Wij gaven hierboven al diverse technieken voor het oplossen van verstopte regenpijpen. Is één van de regenpijpen bij u thuis verstopt geraakt, maar hebt u geen tijd om dit zelf te verhelpen? Aarzel dan niet om u met ons netwerk in verbinding te stellen. Geef op het contactformulier aan waar u ondersteuning bij nodig heeft, en wij sturen u met alle plezier enkele vrijblijvende offertes toe. Niet alleen voor het ontstoppingswerk, ook voor het plaatsen van een dakgootbescherming of het repareren van kleine beschadigingen helpen de specialisten u graag verder. Zo geniet u in korte tijd van een aangenaam wooncomfort.

dakgootbescherming Middelburg

Dakgootbescherming

Eén van de termen die menig dakspecialist uit Middelburg gebruikt is de term dakgootbescherming. Dit is een verzamelbegrip voor alle methoden die men gebruikt ter voorkoming van verstopte regenpijpen en het verlengen van de levensduur van de dakgoten. Onder de categorie dakgootbescherming vallen oplossingen zoals bladvangers of roosters voor over de dakgoot. Een dakgootrooster verkleint de kans op teveel bladeren in de goot, en voorkomt eveneens dat vogels zich onder de dakspanten nestelen. Het nadeel van vrijwel elke vorm van dakgootbescherming is dat u de goten vaker zult moeten schoonmaken. Dit is wel een stuk eenvoudiger: verwijder simpelweg de bladeren van het rooster.

Dakgoot materialen

Voor het produceren van dakgoten, maken fabrikanten gebruik van een groot aantal materialen. Onder meer EPDM, PVC en aluminium vormen mogelijk basismaterialen, maar ook hout en zink zijn een optie. De keuze voor het best passende materiaal hangt af van de eisen die u hieraan stelt. Vindt u het bijvoorbeeld heel belangrijk dat uw hemelwaterafvoer gemakkelijk te repareren is? Dan valt het gebruiken van kunststof af, hecht u een grote waarde aan een naadloze aansluiting? Dan is aluminium de meest geschikte oplossing. Hieronder vindt u per product meer informatie over de voor- en nadelen, zodat u gemakkelijker de juiste keus maakt.

dakgoot van zink

Zinken dakgoten Middelburg

Lange tijd kozen de meeste woningeigenaren uit Middelburg voor een zinken hemelwaterafvoer. Het voordeel van zinken woononderdelen is dat deze zeer duurzaam zijn, en een eenvoudige reparatie kennen. Daarnaast bieden zinken onderdelen een authentieke uitstraling voor elk pand. Het nadeel van zinken bouwproducten is dat deze relatief veel onderhoudstijd vragen. Vindt u dat een zinken dakgootsysteem te weinig uitstraling heeft? Overweeg dan te kiezen voor koper. Koper brengt een hogere prijs met zich mee, maar geeft wel een luxueuze aanblik. Koper zal eerst de traditionele koperkleur hebben, maar na enkele jaren oxideert in het welbekende kopergroen. Ook voor koper geldt dat regelmatig onderhoudswerk vereist is.

Kunststof dakgoten

Een volgend materiaal waar wij u graag meer informatie over willen geven is kunststof. Steeds vaker kiest men voor kunststof bouwproducten dankzij de vele voordelen die dit product met zich meebrengt. De grootste voordelen van de kunststof zijn de hoge isolatiewaarde en lange levensduur. Met name deze lange levensduur is voor de dakgoten van belang: pas na 40 jaar hoeft u de goten weer te vervangen. Het nadeel van kunststof is dat het lastig te repareren is. Zo dient u het hele oppervlak te vernieuwen in het geval van één scheurtje. Zorg daarom altijd voor het juiste periodieke onderhoud om reparatiewerk te voorkomen.

Zinken dakgoot plaatsen

Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

houten dakgoten Middelburg

Aluminium dakgoten

Bent u de eigenaar van een bedrijfspand in Middelburg? Ook dan zult u aandacht moeten besteden aan de dakgoten en regenpijpen. Eén van de materialen die in de industriële wereld zeer populair is, is aluminium. Aluminium beschikt over een grote draagkracht, terwijl het zelf weinig weegt. Aluminium dakgoten kunt u naadloos op elkaar laten aansluiten, waardoor de kans op lekkages aanzienlijk kleiner is dan bij andere materialen. Wist u bovendien dat het ook een optie is om bij particuliere woningen te kiezen voor aluminium? Dankzij een speciale sierlijke vormgeving zal de industriële uitstraling verminderen, en profiteert u ook thuis van de voordelen van aluminium.

houten dakgoot reparatie

Houten dakgoten

Tot slot is het een optie te kiezen voor hout als basismateriaal voor uw hemelwaterafvoersysteem. Hoewel houten woononderdelen tegenwoordig weinig meer gebruikt worden, brengt het nog steeds enkele voordelen met zich mee. Zou is hout eenvoudig te repareren, en is het een optie het hout te schilderen voor een stijlverandering. Het nadeel van hout is dat het vrij veel onderhoudstijd vraagt, en een korte levensduur kent. U dient het na ongeveer 20 jaar te vervangen. Met name voor monumentale panden vormen houten gevelonderdelen een goede oplossing. In andere gevallen adviseren de professionals uit Middelburg te kiezen voor kunststof met een houtdesign.

mastgoten

Mastgoten

Bij elke leverancier uit Middelburg krijgt u de keus uit een ruim assortiment aan dakgoten. Zo bestaat er de mastgoot, blokgoot en bakgoot. Een mastgoot is van deze drie de meest elegante en sierlijke oplossing. Een mastgoot is daarmee een geschikte oplossing voor gebruik bij woonpanden, maar minder voor kantoren en appartementscomplexen. De mastgoot werd vroeger van een halve mast gemaakt, vandaar de naam. Een mastgoot is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. Welke afmeting het beste bij uw wensen aansluit is afhankelijk van de stand van het dak en de daklijn: de mastgoot dient midden onder de regenval geplaatst te worden voor het meeste effect.

bakgoot vervangen Middelburg

Bakgoten

Naast mastgoten bestaan er zoals aangegeven ook bakgoten. Een bakgoot is een dakgoot met een vierkante en wat meer robuuste vorm. Hierdoor is de bakgoot bij vrijwel elk pand toepasbaar. De bakgoot heeft opstaande randen, om zo de kans op vochtoverlast tot een minimum te beperken. Bakgoten bestaan in vele afmetingen, waaronder de B44 en B30 variant. Een B44 bakgoot is het standaard model voor woonhuizen, terwijl de B30 geschikt is voor kleinere daken. Hebt u geen idee welke afmeting nodig is voor bij u thuis? Aarzel dan niet om één van de experts uit Middelburg om hulp te vragen.

dakgoten offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Hebt u vragen over de mogelijkheden voor het plaatsen van een bakgoot? Wilt u meer weten over de kosten voor het herstellen van een dakgoot of het voorkomen van een verstopt onderdeel? Dan zit u bij ons netwerk op de juiste plek.

Via het offerteformulier vraagt u geheel vrijblijvend enkele offertes aan van experts uit Middelburg, die u met alle plezier van dienst zijn bij de verschillende dakwerken.

Vergelijk de prijsopgaven op basis van prijs en aanbod en kies voor de professional die bij u past!