Dakgoten Terneuzen

Dakgoten Terneuzen

In Nederland is een goede werking van het hemelwaterafvoer ontzettend belangrijk. In verband met de vele regenbuien en (herfst)stormen is het noodzakelijk dat overtollig water snel wordt weggevoerd, het liefst door het riool. Bij woningen moet daarom ook voldoende aandacht worden besteed aan de dakgoten en regenpijpen en de dakgootbescherming. Wanneer een regenpijp beschadigt of verstopt raakt, dan is de kans groot op een daklekkage en ander wateroverlast. Zoekt u naar een specialist in Terneuzen die u kan ondersteunen bij het repareren, vervangen, schoonmaken of ontstoppen van dakgoten of regenpijpen? Dan bent u op het juiste adres terechtgekomen. De professionals uit ons netwerk in Terneuzen kunnen u bij vele diensten op het gebied van dakonderhoud helpen, en zij rekenen hiervoor aantrekkelijke prijzen. Vraag vrijblijvend enkele offertes bij ons aan.

Gratis offertes vergelijken

U ontvangt maximaal 5 offertes.

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend


Specialisten in hemelwaterafvoer

Wanneer u een specialist uit het netwerk van Jos Laan inschakelt, dan profiteert u gegarandeerd van een vakkundige hulp door een erkend vakman. Elke professional die zich bij ons samenwerkingsverband in Terneuzen heeft aangesloten beschikt over de juiste diploma’s en een jarenlange ervaring. Of het nu gaat om het reinigen van de dakgoten, de reparatie van een lekkage, of het plaatsen van een dakgootbescherming: de experts draaien hier hun hand niet voor om. Daarnaast informeren zij u met alle plezier over het verschil tussen een mastgoot en bakgoot, of geven ze tips over het ontstoppen van een verstopt onderdeel.

dakdekker Terneuzen

Dakgoot reparatie Terneuzen

Dakgoten zullen na verloop van tijd slijten. Dit heeft als gevolg dat er scheurtjes ontstaan in de bodem van het materiaal. Met een kleine reparatie is het in de meeste gevallen mogelijk om deze scheuren te repareren. Voor een dergelijke reparatie maken professionals gebruik van producten als Everseal en Mariseal, een soort folie dat de beschadigingen bedekt. Ook andere beschadigingen aan de dakgoten zal men eenvoudig voor u repareren. Wilt u weten wat de kosten worden voor een reparatie? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan. Is het niet mogelijk om de goten te repareren, dan is het noodzakelijk deze te vervangen.

Dakgoot vervangen

Het vervangen van de dakgoot is nodig wanneer een reparatie niet meer helpt bij het voorkomen van lekkages en andere vochtproblemen. Wilt u de dakgoten vervangen? Kijk dan altijd eerst naar de materialen die bij de leverancier beschikbaar zijn. De leveranciers uit Terneuzen leveren onder meer dakgoten van zink, epdm en aluminium. Onder deze producten is zink lange tijd zeer populair geweest, met name vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Eén van onze professionals uit Terneuzen ondersteunt u desgewenst bij het vervangen van een dakgoot, en informeert u met alle plezier over het basismateriaal dat u voor uw woning het beste kunt kiezen.

dakgoot repareren Terneuzen

Dakgoten reinigen Terneuzen

Het onderhoudswerk van dakgoten bestaat met name uit het schoonmaken van de binnenzijde. Het gaat dan om het verwijderen van bladeren en het controleren van de goot op eventuele beschadigingen. Het schoonmaken van de dakgoot is een klus die niet moeilijk is, maar wel een middag kost. Bovendien dient u bij het schoonmaken rekening te houden met uw veiligheid. Zorg altijd voor een stevige ladder, gebruik de juiste gereedschappen en draag beschermende kleding. Wilt u het schoonmaken liever uitbesteden? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier.

dakgoot vervangen Terneuzen

Dakgoot plaatsen Terneuzen

Het plaatsen van dakgoten is een lastige klus, maar u hoeft hiervoor niet perse de ondersteuning van een erkend vakman uit Terneuzen in te roepen. Gaat u het liefst zelf aan de slag? Kijk dan ten eerste naar de afmetingen van uw huidige bakgoot of mastgoot. Wanneer u voor het plaatsen van dakgoten in dezelfde afmeting kiest, dan is het een optie om de bestaande gootbeugels opnieuw te gebruiken. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Bent u begonnen met het plaatsen van een zinken dakgoot, maar wil dit toch niet helemaal lukken? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met een professional.

regenpijp schoonmaken

Onderhoud aan uw regenpijp

Net als de dakgoten moeten ook de regenpijpen regelmatig van onderhoud worden voorzien. Het onderhoud van de regenpijpen bestaat met name uit het schoonmaken van de buitenzijde om zo groene aanslag te voorkomen. Wilt u helemaal geen groene aanslag zien? Overweeg dan om de pijpen te verven. Dit kunt u het beste laten doen door een professional uit Terneuzen. Zo weet u zeker dat dit snel en vakkundig wordt uitgevoerd. Door een expert bovendien periodiek het hemelwaterafvoer te laten controleren voorkomt u beschadigingen. Een expert uit ons netwerk is u graag van dienst bij het repareren, onderhouden en schoonmaken van de regenpijpen en dakgoten.

regenpijp ontstoppen

Regenpijpen in Terneuzen ontstoppen

Door gebrekkig onderhoud kan het voorkomen dat een regenpijp verstopt raakt. Een verstopt onderdeel dient u spoedig te laten herstellen, om te voorkomen dat er waterlekkage ontstaat. Het ontstoppen van de regenpijpen kan op verschillende manieren. De meest eenvoudige methode is met behulp van een lange stok, bijvoorbeeld de achterkant van een bezem. Hiermee kunt u het deel dat verstopt is doorprikken, en daarna wegspoelen. Is ontstoppen op deze wijze geen optie? Zaag dan aan de onderkant van de pijp een gedeelte open. Haal vervolgens vanaf de onderzijde de verstopping weg.

regenpijp vernieuwen

Zelf de regenpijp vervangen

Is uw regenpijp dusdanig beschadigd dat een reparatie geen optie meer is? Dan wordt het tijd deze te vervangen. Het vervangen van regenpijpen vereist wat tijd en moeite, maar het is een optie om deze klus eigenhandig uit te voeren. Hierbij is het met name van belang dat u voorzichtig te werk gaat, en geen beschadigingen aanbrengt aan de dakgoot en riolering. Eén van de specialisten uit Terneuzen heeft een stappenplan voor u opgesteld, op basis waarvan u de regenpijpen kunt vervangen. Lukt het tijdens de werkzaamheden niet om het hemelwaterafvoer te repareren of optimaliseren? Een expert uit ons netwerk helpt u met alle plezier verder.

Stap 1: Begin met een oriëntatie op nieuwe materialen en de benodigde gereedschappen voordat u aan de slag gaat. Laat u desnoods informeren door een professional. Koop altijd meer materiaal dan u nodig denkt te hebben.
Stap 2: Verwijder de oude regenpijpen. Wees voorzichtig als u de pijp uit de dakgoot en riolering haalt. Een beschadiging levert nog meer problemen op. Roep bij twijfel altijd de hulp van een specialist in.
Stap 3: Zaag de nieuwe pijpen op maat. Gebruik hiervoor de oude regenpijpen als model.
Stap 4: Bevestig de verschillende onderdelen aan elkaar. Dit kan met behulp van speciale bevestigingsbeugels. In verband met het uitzetten van de beugels adviseren wij om deze niet te strak te zetten.

Stap 5: Zet de regenpijp vast aan de dakgoot. Producten die hiervoor geschikt zijn, zijn soldeermateriaal, Everseal of verbindingsstukken. Op de handleiding van de buizen staat vaak aangegeven waar u voor moet kiezen.
Stap 6: Tot slot moet u het hemelwaterafvoer aansluiten op de riolering of een grindgat. Enkel bij een klein dak is een grindgat afdoende. Installeer bovendien een bladrooster om onnodig ontstoppen te voorkomen.
Stap 7: Wilt u voorkomen dat er een verstopping in de regenpijpen ontstaat? Overweeg dan om een dakgootbescherming of bladrooster te plaatsen.

regenpijp verstopt Terneuzen

Regenpijp verstopt? Los het snel op!

Is uw regenpijp ondanks alle onderhoudswerkzaamheden toch verstopt geraakt, en hebt u geen zin om deze zelf te ontstoppen? Een professional uit ons netwerk in Terneuzen neemt u met plezier de klus uit handen. Geef hiervoor op het contactformulier aan waar u naar op zoek bent. Gaat u toch zelf aan de slag? Probeer dan eerst met een stok de verstopping in de regenpijpen te doorbreken. Een alternatief is het doorzagen van de regenpijp bij het verstopte gedeelte, en dan van onderaf het probleem te verhelpen. Hulp bij het ontstoppen? Schakel een specialist in via het contactformulier!

dakgootbescherming Terneuzen

Dakgootbescherming

Overweegt u om een bladrooster te plaatsen, en doet u onderzoek naar de diverse mogelijkheden op het gebied van hemelwaterafvoer? Dan zult u wellicht de term dakgootbescherming tegenkomen. Dakgootbescherming is de verzamelnaam voor alle technieken die wij inzetten om de goten en het dak te beschermen tegen overtollig vuil, bladeren, maar ook ongedierte en vogels. Met speciale roosters, die men over de hele dakgoot plaatst, zorgt u ervoor dat het hemelwaterafvoer gewoon door blijft gaan, en dat het ontstoppen van de goten verleden tijd is.

Dakgoot materialen

Is uw dakgoot dermate beschadigd dat repareren geen optie meer is? Dan zult u deze moeten laten vervangen. Voordat u de nieuwe goten kan plaatsen, dient u een keuze te maken uit de vele materialen die men aanbiedt. Zoals gezegd is zink het meest gebruikelijke product vanwege de goede eigenschappen en prijs-kwaliteitverhouding. Een ander product dat veel door de specialisten in Terneuzen toegepast wordt is kunststof. PVC is naadloos leverbaar, waardoor de kans op een lekkage aanzienlijk lager ligt. Bovendien is de levensduur van pvc zeer groot. Aluminium en koper vormen andere geschikte materialen.

kunststof dakgoot plaatsen

Zinken dakgoten Terneuzen

Bent u op zoek naar dakgoten die weinig reparatie vereisen, en van een duurzaam materiaal gemaakt worden? Dan vormen zinken woononderdelen waarschijnlijk de beste keus voor u. Zinken gevelproducten dient u wel regelmatig te reinigen, maar verder vragen zij weinig onderhoud. Omdat het repareren van zinken producten vrij gemakkelijk is, is het mogelijk de levensduur sterk te verlengen. Een laatste positief punt van zinken dakgoten is de authentieke uitstraling die zij bieden. Zowel voor particuliere woningen als bedrijfspanden is zink een prima oplossing. Vindt u zinken woononderdelen te ouderwets? Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten uit Terneuzen voor kunststof als alternatief.

Kunststof dakgoten

Bijna alle bouwproducten worden tegenwoordig van kunststof gemaakt. Niet alleen dakgoten, maar ook kozijnen, gevelbekleding en dakkapellen hebben kunststof als basis. De belangrijkste reden voor de populariteit van kunststof is de hoge isolatie en lange levensduur van dit materiaal. Kunststof vereist daarnaast weinig onderhoud, behalve dan dat u de goten eens per jaar moet schoonmaken. Het nadeel van kunststof ten opzichte van andere materialen is dat een reparatie relatief lastig is. Voor het repareren van een kunststoffen dakgoot is het vaak noodzakelijk om een hele laag te vernieuwen, in plaats van dat de specialist ervoor kiest om enkel het scheurtje te repareren.

Zinken dakgoot plaatsen

Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

houten dakgoten Terneuzen

Aluminium dakgoten

Een volgend basismateriaal waar wij u graag meer informatie over willen geven is aluminium. Veel klanten denken dat aluminium alleen geschikt als basismateriaal voor industriële panden. Hoewel aluminium een vrij industriële aanblik kan bieden, is het dankzij de sierlijke vormgeving van het hemelwaterafvoersysteem echter ook prima toepasbaar in de particuliere sector. De grote draagkracht en het lichte gewicht van dit materiaal vormen grote voordelen. Bovendien is aluminium naadloos te plaatsen. Dit verkleint de kans op lekkage en overige vochtproblemen. Het nadeel van aluminium is dat het niet in diverse kleuren verkrijgbaar is, dit betekent dat de kleur wel moet passen bij uw gevelaanblik.

houten dakgoot vervangen Terneuzen

Houten dakgoten

Een laatste optie voor het materiaal voor uw hemelwaterafvoersysteem is hout. Traditioneel werd hout het meest gekozen als basismateriaal voor woononderdelen, maar de populariteit is enigszins verdwenen. Wel is hout nog steeds een goede oplossing voor gebruik bij monumentale panden. Hecht u een grote waarde aan de aanblik van uw pand of aan een makkelijke reparatie? Ook dan vormt hout de beste oplossing. Het repareren van kleine beschadigingen vraagt weinig tijd, en daarmee weinig kosten. Bovendien kunt u de houten dakonderdelen op elk gewenst moment in een andere kleur schilderen. Houd er rekening mee dat u houten woononderdelen na ongeveer 20 jaar dient te vervangen.

mastgoot reparatie Terneuzen

Mastgoten

Bij een leverancier kunt u verschillende soorten dakgoten bestellen. Zo krijgt u onder meer de keus uit een bakgoot, blokgoot en mastgoot. Een mastgoot ziet er zeer elegant uit, door de halfronde onderzijde. Vroeger werd een mastgoot van een halve mast gemaakt, vandaar ook de naam. Een mastgoot is met name geschikt voor de wat statigere huizen, waarbij een elegante dakgoot past. Mastgoten zijn verkrijgbaar in drie afmetingen. Voor welke afmeting u dient te kiezen, is afhankelijk van de stand van het dak en de daklijn. Een mastgoot moet ongeveer midden onder de straal van regenval geplaatst worden, om zo het meeste water op te vangen.

bakgoot plaatsen Terneuzen

Bakgoten

Bij een leverancier kunt u verschillende soorten dakgoten bestellen. Zo krijgt u onder meer de keus uit een bakgoot, blokgoot en mastgoot. Een mastgoot ziet er zeer elegant uit, door de halfronde onderzijde. Vroeger werd een mastgoot van een halve mast gemaakt, vandaar ook de naam. Een mastgoot is met name geschikt voor de wat statigere huizen, waarbij een elegante dakgoot past. Mastgoten zijn verkrijgbaar in drie afmetingen. Voor welke afmeting u dient te kiezen, is afhankelijk van de stand van het dak en de daklijn. Een mastgoot moet ongeveer midden onder de straal van regenval geplaatst worden, om zo het meeste water op te vangen.

dakgoten offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een specialist die u wil helpen bij het schoonmaken of repareren van het hemelwaterafvoer? Zijn uw dakgoten regelmatig verstopt en wenst u nu een dakgootbescherming te plaatsen? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor een bepaalde reparatie?

Neem dan vandaag nog contact op met onze professionals uit Terneuzen. Zij voorzien u graag van de benodigde informatie of bieden u praktische ondersteuning.

Hebt u behoefte aan vrijblijvende prijsindicaties? Geef dan uw wensen zo nauwkeurig mogelijk door via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig meerdere vrijblijvende offertes van dakgootspecialisten uit ons netwerk.