Dakgoot bekleden: mogelijkheden & kosten

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten en bespaar!

Dakgootbekleding is een effectieve methode om uw dakgoten te beschermen en de levensduur te verlengen. Het betreft het aanbrengen van een beschermende laag over uw bestaande dakgoten, wat helpt tegen weersinvloeden en slijtage. Deze bekleding kan van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder pvc en kunststof, en biedt naast bescherming ook een nieuwe uitstraling aan uw woning.

Op deze pagina leest u meer over de opties voor het bekleden van dakgoten, inclusief materialen zoals pvc, kunststof en Trespa, en kijken we naar de bijbehorende kosten.

Korte samenvatting over dakgoot bekleden

 • Dakgootbekleding beschermt tegen wateroverlast en verlengt de levensduur van dakgoten, met keuzes uit materialen zoals pvc, kunststof, en Trespa.
 • Bekleden is aan te raden bij tekenen van slijtage, zoals roest en lekkages, of voor een nieuwe uitstraling.
 • Keuze tussen bekleden of vervangen hangt af van de staat van de dakgoten; bekleden is kosteneffectief bij intacte goten.
 • Kosten variëren per materiaal: pvc (€75,- tot €85,-), Kunststof (€80,- tot €90,-), Zinken (€110,- tot €120,-), Trespa (€120,- tot €130,-).
 • Voor een moderne uitstraling en duurzaamheid in koude klimaten is EPDM of Trespa ideaal; kunststof is veelzijdig en pvc is betaalbaar voor gematigde klimaten.

Welke soorten dakgootbekleding zijn er?

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor dakgootbekleding, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen.

Kunststof dakgootbekleding

Kunststof dakgootbekleding is zeer populair vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het materiaal is bestand tegen diverse weersomstandigheden en vereist weinig onderhoud. Als we kijken naar de vormgevingbiedt het een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor het gemakkelijk is om uw dakgoot aan te passen aan de algehele uitstraling van uw woning. Een dakgoot bekleden met kunststof heeft een prijs van €80,- tot €90,- per meter.

Dakgootbekleding pvc

pvc dakgootbekleding staat bekend om zijn sterke, weerbestendige kwaliteiten. Het is een kosteneffectieve oplossing die goed bestand is tegen corrosie en slijtage. pvc is licht van gewicht, wat de installatie vergemakkelijkt, en het vereist minimaal onderhoud. Daarnaast biedt het een strakke en nette afwerking. Een dakgoot bekleden met pvc heeft een prijs van €75,- tot €85,- per meter.

Dakgoot bekleden met EPDM

EPDM is een synthetisch rubbermateriaal dat uitstekend geschikt is voor dakgootbekleding. Het is uiterst duurzaam, elastisch en bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals UV-stralen en ozon. EPDM is ook milieuvriendelijk en recyclebaar, waardoor het een duurzame keuze is.

dakgoot bekleding

Dakgootbekleding van Trespa

Trespa is een hoogwaardig materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en aantrekkingskracht. Het is een composietmateriaal dat bestand is tegen UV-straling en behoudt zijn kleur en structuur gedurende vele jaren. Trespa biedt een modern en strak uiterlijk, wat ideaal is voor hedendaagse woningontwerpen.

Dakgootbekleding van Keralit

Het bekleden van dakgoten met Keralit is een populaire keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een duurzame en onderhoudsarme oplossing. Keralit is een hoogwaardig, kunststof gevelbekledingsmateriaal dat bekend staat om zijn weerbestendigheid en het vermogen om de look van traditioneel hout na te bootsen zonder de noodzaak van regelmatig onderhoud.

Voordelen van Keralit:

 • Duurzaamheid: keralit is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en UV-straling, waardoor het materiaal niet rot, barst of verbleekt.
 • Onderhoudsarm: un tegenstelling tot hout, vereist Keralit geen jaarlijkse schilderbeurt. Een eenvoudige reiniging is voldoende om het er als nieuw uit te laten zien.
 • Uitstraling: keralit biedt een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor u de uitstraling van uw dakgoten kunt aanpassen aan de stijl van uw woning.

Wat kost een dakgoot bekleden?

De kosten voor het bekleden van uw dakgoten variëren afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Pvc is een betaalbare optie, geprijsd tussen de €75,- en €85,- per meter. Het biedt duurzaamheid en is gemakkelijk te onderhouden. Kunststof, variërend van €80,- tot €90,- per meter, is eveneens een populaire keuze vanwege zijn lange levensduur en veelzijdigheid in ontwerp. 

Zinken dakgootbekleding, die tussen de €110,- en €120,- per meter kost, staat bekend om zijn sterke en elegante uitstraling. Trespa, aan de hogere kant geprijsd tussen €120,- en €130,- per meter, biedt een combinatie van duurzaamheid en aantrekkingskracht.

Dakgootbekleding prijs 2024

Materiaal Prijs per meter
Pvc €75,- tot €85,-
Kunststof €80,- tot €90,-
Zinken €110,- tot €120,-
Trespa €120,- tot €130,-

*Deze prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de dakgoten en de complexiteit van de installatie.

Dakgoten laten bekleden door een specialist?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!


Welk materiaal is het beste voor mijn dakgoot?

 • Woont u in een omgeving met veel koude en regenachtige dagen? Hecht u veel waarde aan duurzaamheid en een moderne uitstraling voor uw woning? Dan is EPDM of Trespa een uitstekende keuze voor uw dakgootbekleding. Deze materialen zijn niet alleen bestand tegen extreme weersomstandigheden, maar bieden ook een strak en modern uiterlijk, perfect passend bij hedendaagse woningontwerpen.
 • Bent u op zoek naar een duurzame en veelzijdige optie voor uw dakgootbekleding en wilt u een breed scala aan ontwerpmogelijkheden? Dan is kunststof dakgootbekleding een uitstekende keuze. Het combineert duurzaamheid met flexibiliteit en is geschikt voor verschillende woningstijlen.
 • Zoekt u naar een kosteneffectieve, weerbestendige oplossing voor uw dakgoot in een regio met gematigde weersomstandigheden? Pvc dakgootbekleding is dan een ideale keuze. Het is licht, gemakkelijk te installeren en vereist minimaal onderhoud, wat het een praktische optie maakt voor veel huiseigenaren.

Wanneer dakgoot bekleden?

Het bekleden van dakgoten is vooral aan te raden wanneer u merkt dat uw huidige dakgoten tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Dit kan zijn in de vorm van roest, lekkages of scheuren. Ook als u uw woning een frisse, nieuwe uitstraling wilt geven, kan dakgootbekleding een goede keuze zijn.

Vervangen of bekleden?

De keuze tussen het vervangen of bekleden van uw dakgoten hangt af van de huidige staat van de goten. Als de structuur nog intact is, biedt bekleden een kosteneffectieve en duurzame oplossing. Is er echter sprake van ernstige schade, dan is vervanging wellicht de betere optie.

Hoe kunt u een dakgoot bekleden?

Het bekleden van een dakgoot is een taak die precisie en vakmanschap vereist. Hieronder volgt een kort overzicht van de stappen die genomen worden tijdens het bekledingsproces:

 • Voorbereiding: de oude dakgoot wordt gereinigd en voorbereid voor de bekleding.
 • Meten en snijden: het bekledingsmateriaal wordt op maat gesneden.
 • Bevestiging: de bekleding wordt zorgvuldig aan de dakgoot bevestigd.
 • Afwerking van de dakgoten: eventuele naden en randen worden afgewerkt voor een strak en waterdicht resultaat.

Dakgoot betimmering: wat is dat?

Dakgoot betimmering, ook wel gootbetimmering genoemd, is het proces waarbij de dakgoten worden omhuld met een houten, kunststof, of metalen bekleding. Deze bekleding wordt aangebracht om de dakgoten en de bevestigingsconstructie te beschermen tegen weersinvloeden, maar ook om een nette, afgewerkte look te geven aan de dakranden.

Dakgoot betimmering is een praktische en mooie toevoeging aan de buitenkant van uw woning. Het betreft de afwerking rondom dakgoten met behulp van hout of andere materialen, die niet alleen dient ter bescherming maar ook het uiterlijk van de dakgoten en daarmee van het gehele huis verbetert. Ook dit kan worden gezien als een vorm van dakgoot bekleding.

Wat zijn de voordelen van betimmering?

Betimmering verbergt de vaak minder fraaie dakgoten en bevestigingsmaterialen, wat resulteert in een strakkere en vaak luxueuzere uitstraling van het huis. Door het omhullen van de dakgoten wordt extra bescherming geboden tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en UV-straling, wat de levensduur van de dakgoten kan verlengen. Een goed uitgevoerde dakgoot betimmering kan bijdragen aan de waarde van uw woning door de verbeterde uitstraling en duurzaamheid.

Soorten gootbetimmering

Dakgoot betimmering kan worden uitgevoerd in verschillende materialen, elk met hun eigen karakteristieken en uitstraling:

 • Hout: biedt een natuurlijke en warme uitstraling, maar vereist regelmatig onderhoud zoals schilderen of lakken om weersbestendig te blijven.
 • Kunststof: weinig onderhoud nodig en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Het is duurzaam en weerbestendig, maar mist soms de natuurlijke uitstraling van hout.
 • Metaal: metalen betimmering, vaak uitgevoerd in aluminium of verzinkt staal, biedt een moderne look en is zeer duurzaam en onderhoudsarm.

Wat kost dakgoot betimmering?

De kosten voor dakgoot betimmering variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, de complexiteit van de installatie en de omvang van het project. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €250,- en €350,- per meter. Deze prijs is inclusief materialen en arbeidskosten.

dakgoot bekleden

Dakgoot laten bekleden? Vergelijk gratis offertes!

Het is aan te raden om verschillende offertes te vergelijken voordat u besluit uw dakgoot te laten bekleden. Dit helpt u om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Vraag gratis offertes aan via Joslaan en kies de optie die het beste bij uw behoeften en budget past.