Dakgoot coaten: voordelen & kosten

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten en bespaar!

Het coaten van dakgoten is een belangrijke behandeling om de levensduur van uw dakgoot te verlengen. Met name zinken dakgoten kunnen aanzienlijk profiteren van een kwalitatieve coating. Maar wat zijn precies de voordelen van een dakgoot coaten en wat zijn de kosten hiervan?

Op deze pagina leest u over de voordelen, het proces en de kosten van zink coating voor dakgoten.

Korte samenvatting over dakgoten coaten

  • Bescherming en levensduur: het coaten van een dakgoot biedt bescherming tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur door het voorkomen van roest en lekkages.
  • Onderhoudsgemak: een gecoate dakgoot vereenvoudigt het onderhoud, aangezien vuil en bladeren minder snel hechten.
  • Coatingproces: het coaten van een dakgoot vereist een zorgvuldig proces van schoonmaken, inspecteren, primer aanbrengen en het gelijkmatig aanbrengen van de coating.
  • Kosten: de gemiddelde kosten voor het coaten van een zinken dakgoot liggen rond de €25,- per strekkende meter, exclusief de schoonmaakkosten van ongeveer €5,- per meter.

Wat zijn de voordelen van een dakgoot coaten?

Het coaten van een dakgoot biedt meerdere voordelen. Ten eerste, door het aanbrengen van een beschermende laag, wordt de dakgoot beschermd tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en uv-straling. Dit komt door het materiaal van coating zoals epoxy, acryl of polyurethaan. Het is een vorm van dakgootbescherming. Dit voorkomt roestvorming en lekkages, waardoor de levensduur van de dakgoot aanzienlijk wordt verlengd.

Daarnaast zorgt een coating ervoor dat vuil en bladeren minder snel hechten aan de binnenkant van de dakgoot, wat het onderhoud vereenvoudigt.

Dakgoot coaten is een belangrijk onderdeel bij de dakgoot afwerking.

dakgoot coaten

Wat kost zinken dakgoot coating?

De kosten voor het coaten van een zinken dakgoot zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de dakgoot en de staat waarin deze zich bevindt. Gemiddeld kunt u rekenen op een tarief van €25,- per strekkende meter voor het coaten. Dit is exclusief de kosten voor het schoonmaken van de dakgoot, wat ongeveer €5,- per strekkende meter kost.

Zink coating dakgoot prijs 2024

Omschrijving Tarieven*
Schoonmaken dakgoot €5,- per strekkende meter
Dakgoot coating €25,- per strekkende meter

*Deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van de dakdekker en de specifieke eisen die aan het project worden gesteld. Het is daarom aan te raden om verschillende gratis offertes te vergelijken voor het coaten van uw dakgoot.

Dakgoten beschermen met een coating? Schakel een specialist in!

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!


Hoe wordt een dakgoot gecoat?

Het coaten van een dakgoot is een nauwkeurig proces dat bij voorkeur door een professional wordt uitgevoerd:

  • Schoonmaken: begin met het grondig schoonmaken van de dakgoot om alle vuil, bladeren en mos te verwijderen.
  • Inspectie: inspecteer de dakgoot zorgvuldig op eventuele beschadigingen. Een dakgoot reparatie kan benodigd zijn voorafgaand aan het coaten.
  • Primer aanbrengen: breng een primer aan op de dakgoot om de hechting van de coating te verbeteren.
  • Coating aanbrengen: breng de coating gelijkmatig aan over de gehele dakgoot.
  • Uitharden: zorg dat de coating voldoende tijd krijgt om uit te harden voor een duurzaam en effectief resultaat.

Wat is er nodig voor dakgoot coating?

Voor het coaten van een dakgoot is een grondige voorbereiding nodig. Dit begint met het schoonmaken van de dakgoot, waarbij alle vuil, bladeren en eventueel mos verwijderd moeten worden. Vervolgens wordt de dakgoot zorgvuldig geïnspecteerd op eventuele beschadigingen. Kleine beschadigingen kunnen vaak tijdens het coatingproces worden gerepareerd.

Kan dakgoot coating op alle soorten dakgoten worden toegepast?

Het is niet mogelijk om alle soorten dakgoten te coaten, het is bijvoorbeeld geen goed idee om houten dakgoten te coaten. Bij de meeste soorten is het echter wel mogelijk, denk aan metalen, kunststof of betonnen dakgoten. De meest voorkomende toepassing is op een zinken dakgoot.

Dakgoten laten coaten? Vergelijk gratis offertes!

Overweegt u uw dakgoot te laten coaten? Vergelijk de opties en prijzen door gratis offertes aan te vragen. Dit helpt u bij het vinden van de beste service en prijs voor uw specifieke situatie. Een professionele dakgootcoating kan de levensduur van uw dakgoot aanzienlijk verlengen en toekomstige onderhoudskosten verminderen.