Stankafsluiter voor dakgoot plaatsen?

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten en bespaar!

Stankafsluiter dakgoot: voorkom nare luchtjes!

Heeft u ooit last gehad van onaangename geuren die uit uw dakgoot lijken te komen? Dit veelvoorkomende probleem kan eenvoudig worden opgelost met een stankafsluiter.

Op deze pagina leest u alles over de regenpijpsifon: hoe ze werken, waarom ze zo belangrijk zijn, de kosten en hoe ze worden geplaatst.

Korte samenvatting over regenpijpsifon

 • Preventie van Geuren: een stankafsluiter voorkomt effectief dat nare geuren uit het riool via de dakgoot uw huis of tuin bereiken.
 • Eenvoudige Installatie: stankafsluiters zijn over het algemeen makkelijk te installeren en vereisen geen ingrijpende aanpassingen aan uw dakgootsysteem.
 • Betaalbare Oplossing: de kosten voor een stankafsluiter liggen tussen de €40,- en €90,-, een betaalbare oplossing voor een veelvoorkomend probleem.

Wat is een regenpijpsifon?

Een regenpijpsifon, ook bekend als stankafsluiter, is een essentieel onderdeel voor uw dakgootsysteem. Het zorgt ervoor dat nare luchtjes uit het riool niet via de regenpijp uw huis of tuin bereiken. Dit wordt gerealiseerd door het principe van een waterslot, waarbij een laag water in de sifon twee gassen (lucht uit de regenpijp en het riool) scheidt, vergelijkbaar met het systeem van een toilet. De regenpijpsifon wordt meestal geplaatst bij de overgang van de regenpijp naar de riolering.

Wat zijn de voordelen van een stankafsluiter voor uw dakgoot?

Het gebruik van een stankafsluiter biedt diverse voordelen:

 • Voorkomt onaangename geuren: het belangrijkste voordeel is het voorkomen van nare luchten uit de riolering, die anders via de dakgoot uw leefomgeving kunnen bereiken.
 • Eenvoudige installatie: de stankafsluiters zijn meestal eenvoudig te installeren, zelfs door doe-het-zelvers, en vereisen geen ingrijpende aanpassingen aan uw bestaande dakgootsysteem.
 • Duurzaam materiaal: de stankafsluiters zijn gemaakt van PVC, een sterk en duurzaam materiaal, wat zorgt voor een lange levensduur.

Stank uit dakgoot weghalen? Schakel een specialist in!

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!


Hoe wordt een regenpijpsifon geplaatst?

Het plaatsen van een regenpijpsifon, ook bekend als stankafsluiter, is een relatief eenvoudige taak die doorgaans door een doe-het-zelver of een professionele dakdekker kan worden uitgevoerd. Hier volgt een stappenplan voor de installatie:

 1. Locatie bepalen: de regenpijpsifon moet worden geïnstalleerd waar de regenpijp de riolering of het afvoersysteem ontmoet. Dit is meestal bij de grond, dicht bij de fundering van het huis.
 2. Regenpijp voorbereiden: als er nog geen opening is, moet er een stuk uit de regenpijp worden gesneden waar de sifon zal worden geplaatst.
 3. Sifon monteren: de sifon heeft meestal een bovenaansluiting waar de regenpijp in past en een zij-aansluiting voor de afvoer naar de riolering. Zorg ervoor dat de sifon stevig vastzit en dat alle verbindingen goed zijn afgedicht.
 4. Waterdichte afsluiting: het is belangrijk dat de verbindingen tussen de regenpijp en de sifon waterdicht zijn. Dit kan bereikt worden door het gebruik van geschikte lijmen of klemmen, afhankelijk van het type sifon en regenpijp.
 5. Controle op lekken: nadat de sifon is geïnstalleerd, is het verstandig om te controleren op lekken. Dit kan gedaan worden door water door de regenpijp te laten lopen en te kijken of er lekken zijn bij de sifon.
 6. Afwerking van dakgoot: zodra u bevestigd hebt dat alles correct is geïnstalleerd en er geen lekken zijn, is de installatie voltooid.

Het is belangrijk om tijdens de installatie de instructies van de fabrikant van de sifon te volgen, aangezien er variaties kunnen zijn afhankelijk van het specifieke model en ontwerp.

Wat kost een stankafsluiter?

De prijzen van stankafsluiters variëren. U kunt rekenen op prijzen tussen de €40,- en €90,-, afhankelijk van het type en de grootte van de stankafsluiter. Daarnaast dient u rekening te houden met de installatiekosten. Het uurtarief van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de €35,- en €60,- per uur.

Regenpijpsifon prijs 2024

Omschrijving Prijzen*
Stankafsluiter €40,- tot €90,-
Uurtarief dakdekker €35,- tot €60,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Stankafsluiter laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Hoewel het mogelijk is om zelf een stankafsluiter te installeren, is het aan te raden dit door een professional te laten doen voor een optimaal resultaat. Door offertes te vergelijken via Joslaan, kunt u de beste service vinden. Het aanvragen is gratis en doet u zonder verplichtingen.