Lekkage Enschede

Lekkage in Enschede?

Gemiddeld heeft jaarlijks elk Nederlands huishouden te maken met lekkage. Dit kan een lek zijn in de waterleiding, maar het betreft ook daklekkage en lekkage van de CV-ketel. Het is van groot belang dat u een dergelijke lekkage spoedig en vakkundig laat verhelpen, om schade van waterlekkage zoals schimmel of vochtplekken te voorkomen. Bovendien kan een klein lek langzaam maar zeker groter worden, wat problemen als gevolg van het lek alleen maar verergerd. Aan het netwerk van Jos Laan zijn verschillende loodgieters verbonden, die over het hele land actief zijn in het verhelpen van lekkage, zowel daklekkage als een lek in de waterleiding. Woont u in Enschede en heeft u de hulp van een loodgieter nodig? Neem dan contact met ons op!

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
Daklekkage verhelpen

Daklekkage EnschedeHoewel een loodgieter van Jos Laan u kan assisteren bij het verhelpen van een daklekkage in Enschede, zijn er enkele zaken die u zelf kunt doen, om het ontstaan van een lek bij het dak te voorkomen. Het belangrijkste is dat u regelmatig de dakgoten controleert op verstopping. Doordat bladeren en ander vuil zich ophopen in de goten, kan een dakgoot overstromen. Zeker bij een plat dak kan dit snel zorgen voor lekkage. Andere controles ter voorkoming van daklekkage die u zelf kunt uitvoeren zijn het controleren van het dak op scheuren in de dakbedekking of problemen met bouwconstructies. Heeft u hulp nodig bij deze lekdetectie? Er kan vandaag nog een loodgieter bij u in Enschede zijn, om u te assisteren. Ook wanneer de daklekkage al is ontstaan roept u de hulp van een professional in. Deze zal zo spoedig mogelijk het lek verhelpen zodat u er niet langer hinder van ondervindt.

Lekdetectie

LekdetectieOm een dergelijke lekkage op te sporen in Enschede, maken loodgieters gebruik van verschillende methoden van lekdetectie. De meest voorkomende vorm van lekdetectie bij het dak, is rookgasdetectie. Hierbij wordt rook onder de dakspanten geblazen, waarna aan de buitenzijde achterhaalt wordt waar de rook ontsnapt. Andere vormen van lekdetectie zijn ultrasone lekdetectie en thermografie. Beide vormen van lekdetectie zijn gericht op het vinden van lekkage met zo weinig mogelijk intrusieve acties. Het opsporen van een lek te Enschede in zowel waterleiding als dak heeft tegenwoordig dan ook geen nadelige gevolgen meer. Nadelige gevolgen waren veel hak- en breekwerk in bestaande muren wat enorm veel extra schade opleverde. Wilt u meer weten over lekdetectie of heeft u een lek dat u zelf niet kan vinden? Vraag vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan.

Ultrasone lekdetectie

De ultrasone lekdetectie wordt vooral gebruikt bij lekkages op aansluitingen van rubbers, kozijnen en dergelijke. De vakmannen uit Enschede plaatsen hiervoor een zender in uw huis welke ultrasone geluidsgolven uitzendt. Vervolgens gaan zij naar buiten met een ultrasoonontvanger. Meet deze ergens een extra sterk signaal? Dan zit hier de lekkage.

Thermografie

Met behulp van thermografie worden warmtebeelden in bijvoorbeeld de waterleiding weergegeven. Dankzij de warmtebeelden van deze infraroodtechniek weet de specialist uit Enschede al gauw waar de waterlekkage zich bevindt. Een groot voordeel hiervan is dat onnodig hak- en breekwerk niet plaatsvindt, omdat de exacte locatie van de lekkage bekend is.

Rookgasdetectie

Rookgasdetectie werkt eigenlijk heel simpel. Een rookgasdetector blaast rook in een afgesloten ruimte. Vervolgens gaan de specialisten naar buiten, op zoek naar rook. Het probleem bevindt zich daar waar de rook ontsnapt. Rookgasdetectie wordt veelal gebruikt bij een plat daklekkage maar ook bij lekkages in het rioleringsstelsel.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Lekkende leiding

Lekkage komt, naast daklekkage, het meest voor in een leiding, of afvoer van de CV-ketel. Een lek in de leiding zorgt ervoor dat het water niet meer met volle druk bij het eindpunt aankomt, waardoor problemen ontstaan tijdens het douchen, of met de verwarming. Daarnaast is het mogelijk dat een lek in de waterleiding zorgt voor vochtplekken in muren of onder de vloer. Daarnaast zorgt het getik van een lekkende kraan voor een vervelend geluid. Laat dergelijke problematiek aanpakken door een vakman.

Leiding lekkage

24/7 service, snel ter plaatse in Enschede

Omdat we begrijpen dat u niet lang wilt blijven zitten met een lekkage, hebben veel loodgietersbedrijven uit ons netwerk een 24uurs service in het leven geroepen. Dit betekent dat zij dag en nacht voor u bereikbaar zijn. Als u ’s avonds laat thuiskomt en ziet dat een deel van het dak lekt, of als er plotselinge lekkage is ontstaan in de waterleiding; zij staan zo snel mogelijk bij u in Enschede op de stoep. Vul hiervoor het contactformulier in, geef uw locatie aan en geef aan dat u moet spoed een loodgieter nodig heeft. Wij helpen u graag in Enschede!

Vakkundige aanpak

Dankzij ons brede netwerk, profiteren onze vakmannen van een uitwisseling van expertise. Dit betekent dat geen enkel probleem ons voor een verrassing doet komen te staan. Daarnaast garanderen wij dat elke vakman die aan ons gelieerd is, jarenlange ervaring heeft op zijn vakgebied, en u snel en vakkundig van dienst zal zijn. U bent verzekerd van een deskundige aanpak, een snelle afhandeling en een hoge kwaliteit. Uw lekkage in Enschede is snel verleden tijd.

Badkamer en douche

Lekkage badkamerUw badkamer en douche zijn plaatsen in huis waar vaak een waterlekkage kan komen. Zo kan uw wasmachine een waterlekkage krijgen. Ook kan u last krijgen van een lekkende kraan. Tevens kunnen de strips bij uw douche een oorzaak zijn voor een waterlekkage. Ieder probleem vraagt om een andere aanpak. Om u te verzekeren van goed werk in Enschede, neemt u contact op met Jos Laan. We sturen meteen een loodgieter om uw problematiek te verhelpen. Uw badkamer en douche stralen weer rap en een lekkage plafond blijft uit.

Plat dak en plafond

plat dak lek EnschedeAls u een plat dak of dakkapel heeft, kan dat leiden tot een waterlekkage. Om een lekkage plafond te omzeilen, zult u de daklekkage op uw plat dak of dakkapel moeten opsporen. Op de plaats van de daklekkage snijdt u de plek open, maakt u deze goed schoon en brengt u een laag reparatiekit aan. Lukt het u niet de daklekkage op uw plat dak te vinden? Een loodgieter kan deze ook voor u opsporen in Enschede. Hij gebruikt geavanceerde systemen voor lekdetectie en dicht de waterlekkage. Een lekkage aan uw plafond wordt zo verleden tijd.

Lekkende kraan

Lekkende kraan EnschedeEen lekkende kraan is een oorzaak voor een waterlekkage. Zorg ervoor dat het niet zo ver komt dat een lekkage van het plafond het gevolg is. Hoe lost u dit op? De waterlekkage wordt meestal veroorzaakt door de waterleiding. Speur het lek op en vervang een deel van de waterleiding. Vindt u deze klus zelf te ingewikkeld, dan helpt een loodgieter u vanzelfsprekend. Door lekdetectie te gebruiken, kunnen we uw badkamer lekkagevrij maken en het lek opsporen.

Lekkende radiator

Lekkende radiator EnschedeAls u een lekkende radiator heeft, zijn er enkele dingen die u kan doen. We raden u aan de pakking voorzichtig aan te draaien. Dicht de lekkende radiator ook eens af met kneedbaar metaal. Toch, deze opties zijn geen oplossing van lange duur. Een loodgieter moet een radiator na 10 tot 15 jaar doorgaans vervangen. Heeft u de diensten van een loodgieter nodig of is uw radiator aan vervanging toe? Laat een loodgieter het probleem dan verhelpen door een nieuw apparaat te installeren.

Schoorsteen

Lekkage schoorsteenHeeft u een waterlekkage bij uw schoorsteen? Dit kan worden veroorzaakt door gebarsten stenen. Regenwater kan zo de schoorsteen in worden geblazen. Indien de bouwstenen met water verzadigd zijn, kan het voegwerk loslaten. Ook dient de schoorsteenkap in orde te zijn. Indien dit niet zo is, kan regenwater in de schoorsteen lopen. Een loodgieter kan iedere daklekkage in uw schoorsteen opsporen. Hierbij gebruikt hij lekdetectie methodes. We voorzien u van een sterke service om uw schoorsteen lekkagevrij te krijgen. Benieuwd naar de kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan middels ons contactformulier.

Wasmachine

Lekkage wasmachine EnschedeUw wasmachine is essentieel voor uw badkamer, maar de machine kan ook voor waterlekkage zorgen. Om beneden een lekkage plafond te vermeiden, kijkt u naar de oorzaak van de waterlekkage. Is de plastic aansluiting bij de afvoerslang gescheurd, dan kan de wasmachine tijdens het centrifugeren lekken. Vervang de plastic aansluiting. Kijk ook of het manchet scheuren bevat en vervang eventueel ook het manchet. Een loodgieter regelt dat uw wasmachine weer spoedig werkt, zodat u een lekkage plafond voorkomt. We gebruiken professionele lekdetectie om ons doel te bereiken.

WC lekt

WC lekkage EnschedeRegelmatig worden onze loodgieters ingeroepen voor hulp bij een lekkende WC. Een WC die lekt kan te maken hebben met twee problemen. De eerste is een beschadiging aan of verstopping van de toiletafvoer. Dit zorgt voor de welbekende water bij de onderzijde van de WC-pot. Daarnaast zijn er ook regelmatig problemen met de stortbak. Deze hebben een voortdurende waterdoorloop tot gevolg. Beide vormen van lekkage kunt u het beste laten verhelpen door een erkend vakman uit ons netwerk.

Vaatwasser

vaatwasser lektWanneer de vaatwasser lekt, is het zaak om eerst te kijken of dit niet komt door een fout die u zelf heeft gemaakt. Is de machine bijvoorbeeld verkeerd gevuld, of hebt u een ander vaatwasmiddel dan normaal gebruikt? Wanneer dit niet het geval is, dan adviseren wij de afvoerslang te controleren. Ziet u beschadigingen aan de afvoerslang? Dan is het probleem eenvoudig te verhelpen. Wanneer de pomp de lekkage veroorzaakt, dan adviseren wij om u spoedig in verbinding te stellen met een loodgieter.

Sifon lekt

Sifon lektEen lek in de waterleiding wordt meestal veroorzaakt door een lekkende sifon. De sifon, ook wel zwanenhals genoemd, is een bocht in de waterleiding waar gemakkelijk etensresten en vet zich kunnen ophopen. Wanneer de sifon lekt is de handigste oplossing om deze los te schroeven en te reinigen. Maak hierbij goed alle randen schoon, zodat er op geen enkele wijze water kan lekken door de verbindingen heen. Zorg er bij de montage voor dat u alle onderdelen op de goede plek teruggeplaatst.

Keukenkraan lekt

Keukenkraan lekt EnschedeWanneer de keukenkraan lekt, dan is dit over het algemeen het gevolg van een verouderd of verkalkt kraanleertje. De snelste oplossing voor de waterlekkage is over het algemeen dan ook om het kraanleertje schoon te maken en te ontkalken. Heeft dit geen effect? Probeer dan om een nieuw leertje te plaatsen. De keukenkraan zal snel weer optimaal werken. Lekt de keukenkraan aan de onderzijde? Dan kan het nodig zijn om de volledige kraan los te schroeven en ook aan de onderzijde te reinigen.

lekkage verzekering

Wat te doen bij lekkage?

Een lekkage is erg vervelend en komt altijd op het verkeerde moment. Het is echter belangrijk om lekkages spoedig te verhelpen. Als u dit niet doet dan is de kans op schimmel, vochtplekken en bijvoorbeeld loslatend behang aanwezig. De eerste stap is het zoeken van de oorzaak. Heeft het de afgelopen dagen veel geregend? Het is mogelijk dat het water van buitenaf is binnengedrongen, controleer daarom op een daklekkage. Is dit niet het geval? Het is mogelijk dat u last hebt van een interne lekkage, zoals een gesprongen waterleiding. Als de bron zich bij de waterleiding bevindt dan moet u de hoofdkraan zo snel mogelijk dichtdraaien.

Verzekerd tegen lekkage?

Omdat lekkages in sommige gevallen hoge kosten met zich meebrengen, is het goed om te weten of u hiervoor verzekerd bent. Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in uw woning die niet aard- en nagelvast zitten. Waterschade als gevolg van een daklekkage of een lekkage in de waterleiding hoort hier ook bij. De opstalverzekering dekt schade aan spullen die juist in en aan de woning vastzitten. Ook bij deze verzekering bent u gedekt tegen schade als gevolg van lekkages. Bij beide geldt dat de verzekering alleen uitkeert wanneer u zelf geen schuld hebt aan het ontstaan van de lekkage.

Lekkage opsporen kosten

Bent u benieuwd naar de kosten voor het opzoeken van een lekkage? De kosten worden door verschillende factoren bepaald, zoals de gebruikte methode en de grootte van de lekkages. Het uurtarief van een vakman ligt rond de €50,-, exclusief voorrijkosten. Met het verhelpen of repareren van een lekkage bij de radiator is de vakman uit Enschede gemiddeld een uur bezig. Zoals u in de prijstabel ziet, moet u hiervoor rekening houden met kosten tussen de €80,- en €100,-. Hebt u een grotere klus, zoals het verhelpen van een lekkage in de badkamer? Dan moet u rekening houden met hogere kosten.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Wanneer u te maken heeft met waterlekkage, dan is het zaak om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een loodgieter. Een loodgieter uit ons netwerk in Enschede kan u van de benodigde informatie voorzien om eigenhandig de lekkage te verhelpen, of kan desgewenst bij langskomen voor praktische ondersteuning. Aarzel niet om op het contactformulier uw wensen nauwkeurig in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

contact lekkagespecialist Enschede
Offertes aanvragen