Lekkage Zwolle

Lekkage in Zwolle?

In en om huis kunnen vele soorten lekkage ontstaan. Voorbeelden van woononderdelen waarbij waterlekkage kan optreden zijn de waterleiding, afvoer, schoorsteen, wasmachine, dakkapel en radiator. Ook het sanitair en riool veroorzaken regelmatig lekkages. Bij ons bent u aan het juiste adres voor snelle en vakkundig hulp bij het opsporen en verhelpen van lekkage. Wij maken gebruik van verscheidene methoden voor lekdetectie waarmee zonder hak- en breekwerk de exacte locatie van het lek kan worden opgespoord. Wilt u meer weten over onze werkwijze, of hebt u een vraag over het oplossen van daklekkage of een andere vorm van lekkage? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Een loodgieter uit ons netwerk in Zwolle is u met alle plezier van dienst.

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
24/7 service, snel ter plaatse in Zwolle

Wanneer er lekkage optreedt in uw badkamer, bij het plafond of het plat dak, dan is het van belang om u zo snel mogelijk in verbinding te stellen met een erkend loodgieter. Hoe sneller de waterlekkage verholpen is, hoe minder kans er is op vochtproblemen als houtrot en schimmels. In ons netwerk kunt u 24 uur per dag terecht voor hulp bij lekkageproblemen. Onze loodgieters zijn u met alle plezier van dienst bij het opsporen en verhelpen van lekkages, en zijn gegarandeerd snel ter plaatse. Wij verzekeren u bovendien dat elke loodgieter uit ons netwerk in Zwolle u snel en vakkundig zal ondersteunen.

24/7 lekkageservice Zwolle

Lekkende leiding

Waterleiding lekt ZwolleNaast een daklekkage komt ook een lekkend waterleiding regelmatig voor. Een lek in de waterleiding zorgde tot een aantal jaar terug voor grote problemen, doordat men vaak niet kon achterhalen waar in de leiding de lekkage precies zat. Dankzij de modernere methoden voor lekdetectie is hak- en breekwerk echter amper meer nodig, waardoor ook tijd en kosten van de klus bespaard worden. Vermoedt u dat u last hebt van een lekkende waterleiding? Laat dan een erkend loodgieter uit Zwolle de exacte locatie opsporen en vervolgens de waterlekkage verhelpen. Neem snel contact op en uw waterleiding zal spoedig weer in de juiste staat verkeren.

Lekdetectie

Lekdetectie ZwolleWij noemden hierboven rookgasdetectie al als methode voor het opsporen van daklekkage. Naast de rookgasdetectie zijn er nog verschillende andere soorten lekdetectie die onze specialisten uit Zwolle tot hun beschikking hebben. Een veel toegepaste lekdetectie techniek voor het vinden van lekkages in de waterleiding is de ultrasone detectie. Dit is een techniek waarbij geluidsverschillen worden gebruikt om een lek op te sporen. Ultrasone lekdetectie kan gewoon tijdens de werkdag worden uitgevoerd, en levert geen overlast op. Andere lekdetectie technieken die wij regelmatig toepassen zijn thermografie, endoscopie en een druk-verlies test.

Ultrasone lekdetectie

Wist u dat ieder lek geluiden produceert die u met het blote oor niet kan waarnemen? Deze geluiden versterken wij met een ultrasoon, zodat we het lek zo snel mogelijk lokaliseren. Waar het geluid het sterkst overkomt zit de lekkage. De ultrasone lekdetectie is een relatief voordelige manier om het lek op te sporen en voorkomt dat u de waterleiding moet blootleggen.

Thermografie

Bij thermografie gebruikt de loodgieter uit Zwolle een speciale warmtebeeldcamera om de lekkages op te sporen. Deze registreert natuurlijk geen vocht, maar het water dat uit de waterleiding lekt zorgt wel voor temperatuurverschillen. Op de warmtebeeldcamera zijn de afwijkingen goed te zien, waardoor de loodgieter de lekkage snel en effectief kan opsporen.

Rookgasdetectie

De lekdetectie van kleine haarscheuren is zonder hulpmiddelen erg moeilijk,maar moet wel snel gedaan worden om schade zo veel mogelijk te beperken. Loodgieters uit Zwolle gebruiken bij een daklekkage of lek in de riolering daarom vaak de rookgasmethode. Rook wordt in het riool geblazen en op de locatie van de haarscheurtjes komt dit weer naar boven.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Daklekkage verhelpen

Eén van de meest voorkomende vormen van lekkage is daklekkage. Het dak, en dan met name de dakbedekking is een kwetsbaar onderdeel van het huis, waar al snel lekkages optreden. Een daklekkage kan worden veroorzaakt door verschoven dakbedekking, maar eveneens door problemen met de naden van de dakkapel, of poreus cement bij de schoorsteen. Het opsporen van een daklekkage bij zowel het schuin als plat dak kan het beste met behulp van rookgasdetectie. Dit is een vorm van lekdetectie waarbij een speciaal gas onder de dakspanten wordt gespoten. Dit gas zal op de plaats van het lek ontsnappen, waardoor een dakspecialist of loodgieter de daklekkage kan verhelpen.

Daklekkage oplossen Zwolle

Vakkundige aanpak

Het aanpakken van waterlekkage in de waterleiding, badkamer of andere plaatsen in en om huis vraagt enige vakkundigheid. Wij adviseren daarom onze klanten uit Zwolle over het algemeen om niet zelf aan de slag te gaan bij het oplossen van grote lekkages. Elke loodgieter die zich bij ons samenwerkingsverband heeft aangesloten heeft een ruime ervaring binnen het vakgebied en is uitstekend gediplomeerd. Zij zullen elke soort lekkage dan ook spoedig verhelpen, opdat u weer gebruik kunt maken van de keuken of badkamer.

Badkamer en douche

badkuip lekt ZwolleIn de badkamer, en dan met name bij de douche bevindt zich menig waterleiding. Daarbij hebben zowel douche als toilet eveneens een afvoer. Bij al deze leidingen kunnen lekkageproblemen optreden. Is er waterlekkage in de badkamer? Probeer deze dan eerst zelf te vinden. Het opsporen van een lek kan eenvoudig met behulp van een aardappelschilmesje of schroevendraaier. Controleer onder andere de rozetten en voegen op afbrokkeling of vochtplekken. Hebt u de lekkage gevonden? Schakel dan een loodgieter in, deze kan het probleem verhelpen.

Plat dak en plafond

verstopte Dakgoot ZwolleWanneer er lekkages optreden bij het plafond, dan kan dit door verschillende dingen veroorzaakt worden. Zo kan het een gesprongen waterleiding van de bovenverdieping zijn, waarvan het water naar het laagste punt zijn, of een daklekkage van het plat dak. Wat de oorzaak ook is van het lekkende plafond, het is zaak om deze vlug te achterhalen. Door het plat dak in korte tijd te herstellen of de waterleiding te repareren, voorkomt u dat er vochtproblemen als houtrot, schimmel en vochtplekken ontstaan. Schakel snel een expert in via het contactformulier!

Schoorsteen

Schoorsteen lekkage ZwolleEen daklekkage kan niet alleen het gevolg zijn van een verschoven dakbedekking of scheuren in het dakoppervlak van het plat dak, ook beschadigingen aan de naden van de dakkapel of een probleem met de voegen van de schoorsteen zijn veelgehoorde veroorzakers. De schoorsteen wordt bij een controle van de hemelwaterafvoer en het dak nogal eens vergeten, omdat de meest van onze klanten uit Zwolle deze niet meer gebruiken. Toch kan poreus cement de oorzaak zijn van naar beneden lopend water.

Wasmachine

Wasmachine lektDe meeste wasmachines gaan lang mee voordat er een lekkage optreedt. In de meeste gevallen zal een lekkende wasmachine veroorzaakt worden door een verschoven afvoerslang of beschadigingen aan deze slang. Dit komt onder andere door het trillen van de wasmachine tijdens het centrifugeren. Daarnaast kan een uitdroging van het deurmanchet gevolgen tot waterlekkage leiden. Is het deurmanchet lek? Dan adviseren wij een loodgieter in te schakelen om het probleem te verhelpen.

Lekkende kraan

Lekkende waterkraan ZwolleEen lekkende kraan wordt in negen van de tien gevallen veroorzaakt door de verkalking van het kraanleertje. Wanneer het leertje is verkalkt, dan kunt u deze ontkalken met behulp van schoonmaakazijn. Heeft dit geen effect? Overweeg dan om de gehele kraan te ontkalken, of het kraanleertje te vervangen. Wanneer beide methoden niet zorgen voor het stoppen van de lekkage, dan is het nodig om de gehele lekkende kraan te vervangen. Het is handig om hier een erkend loodgieter voor in te zetten zodat de klus snel en goed afgehandeld wordt.

Lekkende radiator

Radiator lekkage ZwolleEen lekkende radiator is meestal het gevolg van een probleem met de radiatorknop of het radiatorventiel. Wanneer de radiator is beschadigd, dan kunt u deze beschadigingen eventueel zelf oplossen met behulp van speciaal kneedmetaal, dat de beschadigingen afsluit. Gaat u liever niet zelf aan de slag om de lekkende radiator te herstellen? Geen probleem. De specialisten uit ons netwerk in Zwolle zijn u met alle plezier van dienst. Vul op het contactformulier uw wensen in, en wij beantwoorden uw hulpvraag binnen korte tijd.

WC lekt

WC lekt ZwolleAls de WC lekt, dan zijn hiervoor verschillende oorzaken mogelijk. Een lekkende spoelbak is hiervoor de meest gebruikelijke reden. Evenals een kraanleertje, kan ook de spoelbak aan de binnenzijde ontkalkt worden. Leeg hiervoor een fles schoonmaakazijn in de stortbak, en laat dit een nacht staan. De volgende dag zijn als het goed is alle afsluitingen ontkalkt, en werkt het toilet weer naar behoren. Lekt de WC nog steeds? Laat een loodgieter uit Zwolle dan kijken naar het vlottersysteem. Wellicht moet deze worden vervangen.

Afvoer lek?

afvoer verstopt ZwolleDe afvoer is het meest kwetsbare deel van de riolering. Dit komt doordat er door de afvoer niet alleen water wordt weggespoeld, maar ook andere zaken zoals etensresten, toiletpapier en zeepresten. Wanneer een afvoer verstopt raakt zal er lekkage optreden, welke niet alleen voor wateroverlast, maar ook voor stankoverlast kan zorgen. Het herstellen van een afvoerslang of –buis is niet eenvoudig. Schakel hiervoor dan ook de hulp van een ervaren loodgieter uit Zwolle in. Uw afvoer bevindt zich spoedig weer in optimale staat.

Sifon lekt

gootsteen sifon lektEen lekke sifon is naast daklekkage en een lekkage van de waterleiding eveneens een veelvoorkomende vorm van waterlekkage. Dit komt doordat in de sifon (het bochtige gedeelte van de afvoer) etensresten zich vaak ophopen, en daarmee zorgen voor een verstopping. Deze verstopping zal vervolgens de lekkage veroorzaken. Door alle onderdelen van de sifon eenvoudigweg met water te reinigen zult u de lekkage snel verhelpen. Het is wel belangrijk om bij het monteren van de sifon de onderdelen in de goede volgorde te plaatsen.

Keukenkraan lekt

Keukenkraan vernieuwen ZwolleLekt de keukenkraan? Volg dan hetzelfde stappenplan dat wij hierboven al aangaven bij het verhelpen van een lekkende kraan. Veel van onze klanten uit Zwolle weten het niet, maar een lekkende kraan, hoe langzaam het druppelen ook gaat, kan leiden tot een groot waterverlies, en daarmee op hoge waterkosten voor u. Wij drukken onze klanten dan ook altijd op het hart om een lekke keukenkraan zo spoedig mogelijk te verhelpen, en daarmee het waterverlies tot een minimum te beperken.

lekdetectie kosten

Wat te doen bij lekkage?

Heeft u in Zwolle vochtplekken op het plafond ontdekt? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen wat de oorzaak is. Staat de wasmachine boven en heeft deze gelekt? Of bevinden de vochtplekken zich recht onder de badkamer? Heeft u een plat dak en vermoedt u een daklekkage? Probeer de lekkages zoveel mogelijk te stoppen. Bedek bij een daklekkage het gat of zet uw wasmachine uit. Gebruik in het geval van een daklekkage eventueel een emmer om het water in op te vangen, zodat u verdere schade beperkt. Wanneer u de exacte locatie van het lek niet kunt achterhalen, schakel dan een professioneel loodgieter in voor een lekdetectie.

Verzekerd tegen lekkage?

De schade na een lekkage kan helaas flink oplopen, maar gelukkig bent u hier in de meeste gevallen goed voor verzekerd. Een inboedelverzekering verzekert alle spullen in uw woning, terwijl u met de opstalverzekering waterschade aan uw woning zelf verzekert. Wanneer u schade opmerkt is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekering. Waarschijnlijk wil uw verzekeraar foto’s van de schade ontvangen en wellicht hebben zij nog tips voor een noodreparatie of kunnen zij u ondersteunen bij het vinden van een professioneel loodgieter uit Zwolle. Wat en hoeveel u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw verzekering. In de meeste gevallen bent u in ieder geval verzekerd door schade door regen, sneeuw of hagel, hevige neerslag, een breuk in de waterleiding en water dat binnenkomt door een verstopping van het riool.

Lekkage opsporen kosten

Vermoedt u een lekkage in uw waterleiding en wilt u een professionele lekdetectie laten uitvoeren? Dan vraagt u zich vast af wat u dit gaat kosten. De totale prijs is echter afhankelijk van een groot aantal factoren: de locatie van het lek, het formaat, de gebruikte lekdetectie methode en het moment waarop u de loodgieter uit Zwolle inschakelt. Is het geen noodgeval en kan de lekdetectie nog even wachten? Bel in het weekend dan geen noodloodgieter. Vaak betaalt u hier een toeslag voor die oploopt tot wel €100,-. Wanneer u niet weet waar de lekkage zit, reken dan op een prijs van ongeveer €150,- tot €200,-. Hierbij zal de loodgieter het huis stap voor stap bij langsgaan met één van de detectiemethodes en de lekkage daarna repareren. Bij daklekkage betaalt u gemiddeld €150,- tot €250,- per vierkante meter. Zit er een lekkage in de badkamer? Reken dan op een hogere prijs. Dit komt omdat er gespecialiseerde werkzaamheden gevraagd worden. Gemiddeld kost u dit €200,- tot €300,-.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Bent u op zoek naar een erkend vakman uit de regio die u van dienst kan zijn bij het opsporen en verhelpen van een lekkage? Wilt u weten waardoor een daklekkage of lekkage van de waterleiding meestal ontstaat? Of bent u benieuwd naar de prijzen voor de hulp van één van onze specialisten? Aarzel dan niet om vandaag nog ons contactformulier in te vullen. Onze professionals informeren u graag over de diverse mogelijkheden, en komen spoedig bij u langs om een lekkage te verhelpen.

prijs lekdetectie Zwolle
Offertes aanvragen