dakgoten Breda

Dakgoten Breda

Direct contact: 085 500 9937

De dakgoten zorgen ervoor dat het hemelwater wordt afgevoerd van het dak van uw woning in Breda naar het riool. Belangrijk om de dakgoot en de regenpijp in goede conditie te houden, anders heeft u kans op verzakkingen of verstoppingen. Een reparatie is dan noodzakelijk. U heeft de keuze uit verschillende materialen voor een dakgoot, denk aan kunststof of zink.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een dakgootspecialist uit Breda en waarom het verstandig om is om deze in te schakelen voor het vervangen en repareren van goten. Daarnaast vertellen we u meer over de materialen en verschillende dakgootsoorten. Uiteraard geven we ook meer inzicht in de gemiddelde prijzen. Wilt u een exacte prijs voor uw situatie? Vraag dan vrijblijvende een offerte op maat aan.

  Gratis offerte ontvangen

  Uw dakbedekking (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend


  Werkzaamheden dakgootspecialist

  De werkzaamheden van een dakgootspecialist zijn zeer divers. Zo repareren specialisten vakkundig beschadigingen en verhelpen ze verstoppingen, maar plaatsen ze ook moeiteloos nieuwe dakgoten. De werkzaamheden hebben te maken met de gehele hemelwaterafvoer, hier horen ook de regenpijpen bij. Ook het schoonmaken van de goten is een veelvoorkomende taak van een dakgootspecialist. De belangrijkste werkzaamheden op een rij:

  • Repareren van beschadigingen en verstoppingen.
  • Plaatsen nieuwe dakgoten.
  • Vervangen verouderde of beschadigde dakgoten.
  • Repareren en plaatsen regenpijpen.
  • Schoonmaken van de hemelwaterafvoer.

  Waarom dakgoot in Breda vervangen?

  Vervang uw dakgoot wanneer deze te verouderd is of wanneer repareren van niet meer mogelijk is. Een kapotte dakgoot veroorzaakt namelijk wateroverlast, belangrijk dus om het snel te vervangen.

  Vervang uw dakgoot wanneer:

  • de goot verouderd is;
  • de hemelwaterafvoer niet meer goed werkt;
  • de dakgoten ernstig beschadigd zijn;
  • reparatie van een verstopping of beschadigde dakgoot niet mogelijk is.

  dakgoot plaatsen Breda

  Werkwijze nieuwe dakgoot plaatsen

  De vakman uit Breda verwijdert eerst de oude dakgoten en beugels en bepaalt daarna de plaats van de nieuwe goten. Het regenwater moet goed opgevangen worden, hiervoor moeten ze niet te hoog of te laag hangen. Het is belangrijk dat u nieuwe hemelwaterafvoer voldoende capaciteit hebben voor de hemelwaterafvoer. Daarna plaatst hij de gootbeugels met een maximale afstand van 50 centimeter. Vervolgens zaagt hij de goten op maat en plaatst hij het eerste en laatste gootdeel met een goed afschot richting de regenpijp. Met een strak gespannen koord zorgt hij er vervolgens voor dat alle gootdelen op de juiste hoogte hangen.


  dakgoot reparatie

  Dakgoot reparatie Breda

  Een kapotte of verstopte dakgoot moet u zo snel mogelijk laten repareren door een vakman uit Breda. Reparatie is namelijk noodzakelijk om waterschade te voorkomen. Voor het repareren van een dakgoot zijn er verschillende mogelijkheden, de reparatie is onder andere afhankelijk van het materiaal waar de dakgoot van gemaakt is. Reparatie is bijvoorbeeld mogelijk met EPDM op de naden. EPDM dicht het gat direct af en heeft elastische eigenschappen, hierdoor beweegt het mee en scheurt het minder snel. Een vakman gebruikt soms ook reparatietape voor het repareren. Deze tape is zelfklevend en geheel waterdicht.

  Dakgoten reinigen Breda

  Het reinigen van de hemelwaterafvoer is een belangrijk klusje, toch gebeurt dit niet vaak. Men vergeet het of zien het niet zitten om op een hoge trap te staan. Wanneer u niet regelmatig de goten schoonmaakt, hoopt het vuil zoals bladeren, takjes en aanslag zich op. Een goot raakt verstopt en soms veroorzaakt het zelfs een verzakking. Bovendien zorgt stilstaand water ervoor dat de dakgoten sneller slijten. Een vakman verwijdert alle vuil en spoelt ze schoon, zo raken ze niet verstopt. Daarnaast controleert hij bij het reinigen direct de staat van de dakgoten, denk hierbij aan onderhoudspunten bij de aansluitingen en de afwatering. Het reinigen van de hemelwaterafvoer kost ongeveer €60,- per 12 meter en €1,50 voor elke extra meter.

  Waarom dakgoten schoonmaken in Breda?

  U kunt uw dakgoten zelf schoonmaken, maar het is verstandiger om dit over te laten aan een specialist uit de omgeving van Breda. Wanneer u namelijk de goten moet schoonmaken, moet u op een hoge trap staan. Een vakman heeft hier geen probleem mee en houdt steeds rekening met de veiligheid. Daarnaast weet hij precies waar hij op moet letten en is de klus in een mum van tijd geklaard. Laat tijdens het schoonmaken direct uw hemelwaterafvoer onderhouden. De vakman controleert de verbindingen, zorgt dat alles waterdicht is en repareert direct kleine beschadigingen. Door de goten schoon te maken en te onderhouden verlengt u de levensduur. Bel naar 085 500 9937 voor een specialist voor de reiniging of reparatie van uw goten.

  Dakgoot prijzen

  De prijzen voor het plaatsen van dakgoten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Natuurlijk is de lengte aan goot dat u laat plaatsen van invloed, maar ook het materiaal waar het van is gemaakt. Een kunststoffen dakgoot is het goedkoopste, een ander voordeel is dat deze goten zeer lang mee gaan. Per meter kost een kunststof dakgoot ongeveer €25,- tot €35,-. Koper is het duurste, maar geeft de woning ook een zeer luxe uitstraling. Houd rekening met een vanaf prijs van €55,- per meter. Let op, dit zijn de prijzen exclusief montage door de dakspecialist. Raadpleeg de tabel voor de prijzen inclusief montage

  In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. De prijs wordt ook beïnvloed door de arbeidskosten en het overige materiaal dat er nodig is, zoals de beugels. Vraag een offerte aan voor exacte prijzen via het formulier of bel naar 085 500 9937.

  dakgoot vervangen Breda

  Prijzen voor dakgoot vervangen

  Huidige dakgoot vervangen door: Gemiddelde kosten per meter (excl. montage) * Gemiddelde kosten per meter (incl. montage) **
  een kunststof dakgoot €25,- tot €35,- per meter Vanaf €90,-
  een aluminium dakgoot *** €30,- tot €60,- per meter Vanaf €95,-
  een zinken dakgoot €35,- tot €60,- per meter Vanaf €100,-
  een koperen dakgoot Vanaf €55,- Vanaf €120,-

  * Dit zijn gemiddelde kosten per strekkende meter incl. btw voor het materiaal.
  ** Dit is inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.
  ** Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.

  Let op: Montagekosten verschillen per dakdekker enorm. Vraag daarom altijd een vrijblijvend offerte aan, voor een exacte prijsberekening.

  Kosten werkzaamheden aan dakgoot

  Werkzaamheden Prijs * Opmerkingen
  Dakgoot reparatie €100,- tot €150,- Kosten afhankelijk van materiaal dakgoot
  Dakgoot schoonmaken €60,- (voor eerste 12 meter) €1,50 meer voor elke extra meter
  Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van soort woning

  * Dit zijn gemiddelde kosten per incl. btw en montage. Vraag voor een exact prijs gratis een offerte aan.

  Dakgoot in Breda lek en met spoed op zoek naar een dakgootspecialist?

  Bel gelijk met 085 500 9937! Geen spoed? Vul dan het offerteformulier in en voor een scherpe offerte.

  Bel direct: 085 500 9937

  Soorten dakgoten

  Voor nieuwe dakgoten heeft u keuze uit twee verschillende soorten dakgoten, namelijk een mastgoot en bakgoot. Het verschil tussen deze twee goten zit hem voornamelijk in de vorm. Een mastgoot is namelijk halfrond en een bakgoot heeft een rechthoekige vorm. Welke geschikt zijn voor uw woning in Breda is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Overigens heeft u niet alleen de keuze uit mastgoten en bakgoten, maar ook uit verschillende soorten materialen. Over de verschillende dakgoten leest u meer op deze pagina.

  mastgoot

  Mastgoten

  Eens in de 20 jaar ongeveer is het noodzakelijk om de dakgoten te vervangen. Zelfs bij regelmatig onderhoud zal de levensduur van het materiaal na deze periode ten einde zijn. Bij het vervangen van de dakgoten hebt u niet alleen de keuze uit verschillende materialen, er zijn ook verscheidene dakgoot modellen verkrijgbaar bij onze leveranciers. Eén van de modellen is de mastgoot. De mastgoot is een halfronde dakgoot die op zogeheten gootbeugels rust. Naast de standaard halfronde vorm kunt u ook speciale siervormen te bestellen. Het voordeel van de mastgoot is de elegante uitstraling, die vele gevels een prettige aanblik zal bieden.

  bakgoot

  Bakgoten

  Zijn mastgoten net iets te sierlijk en passen ze daarom niet bij uw gevel? Een alternatief is een bakgoot. Een bakgoot heeft een rechthoekige vorm en is daarmee robuuster dan de mastgoot. Een bakgoot wordt eveneens met beugels aan de gevel bevestigd. Wie de bakgoot laat vervangen doet er goed aan eerst te kijken naar de afmetingen en de staat van de beugels.

  In een aantal gevallen is het mogelijk om deze gootbeugels te laten hangen, en zo te besparen op de kosten voor installatie. Hebt u een vraag over de mogelijkheden voor een bakgoot bij u thuis in Breda? De specialisten uit ons netwerk informeren u met alle plezier over de opties en de prijzen.

  Dakgoten materiaalsoorten

  Er zijn verschillende soorten materialen geschikt voor het maken van de hemelwaterafvoer. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen en uitstraling. Zo geven koper en zink uw dakgoten een klassieke uitstraling en is kunststof moderner. Een ander materiaalsoort waar u voor kunt kiezen is aluminium, dit geeft een heel strak resultaat. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, de gewenste stijl en de prijs.

  Dakgoten van kunststof

  Dakgoten worden steeds vaker van kunststof gemaakt en dat heeft goede redenen. Dit materiaal vereist namelijk weinig onderhoud en zijn daarom zeer geschikt voor dakgoten. Naast onderhoudsarm is het materiaal duurzaam, heeft het een lange levensduur en is het zeer licht. Doordat kunststof licht is, zakken de dakgoten minder snel door wanneer ze verzwaard worden door bladeren en ander vuil. Daarnaast zijn er zeer lange gootdelen mogelijk met het materiaal, soms zelfs tot 18 meter geheel naadloos. Soms denkt men in Breda dat er maar weinig variatie is met dit materiaal, maar dit is zeker niet het geval. U heeft de keuze uit zeer diverse kleuren en stijlen.

  Aluminium dakgoten Breda

  Aluminium is een licht materiaal en daardoor zijn er lange gootdelen verkrijgbaar zonder naden. Hoe minder naden de gootdelen hebben, hoe minder kans u heeft op kapotte verbindingen. Aluminium wordt zowel gebruikt voor nieuwbouwwoningen in Breda, als voor bestaande woningen en zelfs voor renovaties. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren, ook RAL-kleuren, en is kleurvast door het productieproces met een speciale coating. Aluminium dakgoten zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ook in een aantal stijlen en dakgootsoorten. Het laatste voordeel van aluminium is dat ze lang meegaan.

  Zinken dakgoten Breda

  Zink is traditioneel één van de populairste keuzes voor materiaal voor dakgoten in Breda. Het heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding en is duurzaam. Zinken dakgoten gaan lang mee.

  Een ander voordeel van zinken goten is dat ze, in tegenstelling tot kunststof, gemakkelijk te repareren zijn. Met zinken goten zijn er geen lange gootdelen mogelijk zonder naden, maar ze zijn daarentegen gemakkelijk te monteren.

  Eén van de nadelen van zinken dakgoten is dat ze niet verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, maar alleen in grijze kleuren.

  Zinken dakgoot plaatsen

  Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

  Dakgootbescherming

  Wilt u geen onnodige kosten kwijt zijn aan de onderhoudswerkzaamheden? Dan is het een optie om een dakgootbescherming te laten installeren. Een dakgootbescherming is feitelijk een uitgebreid bladrooster dat over de hele dakgoot wordt geplaatst. Dit betekent dat bladeren en ander vuil helemaal niet meer in de hemelwaterafvoer terecht kunnen komen. Naast de besparing op de kosten en dat de goot niet verstopt raakt, zorgt de dakgootbescherming er tevens voor dat vogels geen nest kunnen maken onder uw dakspanten. Bent u benieuwd naar de prijs voor de installatie van een dakgootbescherming bij u thuis? Neem contact met ons op via het offerteformulier.

  Dakgootbekleding

  Wilt u uw dakgoot bekleden? Of heeft u nieuwe dakgootbekleding nodig? Kunststof is daar als materiaal erg geschikt voor. Kunststoffen dakgootbekleding zorgt ervoor dat u minder onderhoudswerkzaamheden hoeft te laten uitvoeren aan uw dakgoten. U hoeft uw goten niet meer te schilderen, eventueel onderliggend hout gaat langer mee en het geeft een strakke uitstraling aan uw goten. Wees nou eerlijk: dakgoten vormen niet het fraaiste aspect van uw woning. U heeft de keuze uit diverse RAL-kleuren zodat er altijd een variant is die perfect bij het exterieur van uw woning in Breda past. Wilt u een klassieke uitstraling creëren? Overweeg dan de variant met een houtstructuur.

  Wilt u uw dakgoten in Breda laten vervangen?

  Vraag een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs aan via het offerteformulier!

  Offerte aanvragen

  regenpijpen Breda

  Regenpijpen Breda

  De regenpijpen zorgen ervoor dat het hemelwater afgevoerd wordt naar het riool. De dakgoten zijn verbonden met een regenpijp. De goten worden iets aflopend naar de regenpijp geplaatst, zodat het water op de juiste manier wegloopt. Net als bij dakgoten is het belangrijk om de aansluitingen en de regenpijpen schoon te maken en te onderhouden.

  U wilt natuurlijk niet dat de pijpen geblokkeerd worden door bladeren, want hierdoor loopt het hemelwater niet meer weg en heeft u kans op wateroverlast. Ze worden ook gemaakt van kunststof, aluminium, zink of koper en vastgezet aan de buitenmuur met speciale beugels.

  regenpijp verstopt

  Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9937!

  Een veelvoorkomend probleem bij de regenafvoer is de verstopping van één of meerdere onderdelen. Een regenpijp raakt al snel verstopt wanneer er niet jaarlijks een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Door de goten te reinigen voorkomt u de meeste verstoppingen. Is er onverhoopt toch een regenpijp verstopt geraakt en krijgt u het niet voor elkaar om alles te ontstoppen? Neem dan vandaag nog contact op met één van de specialisten uit ons netwerk door te bellen naar 085 500 9937. Wij zorgen ervoor dat u spoedig door één van de vakmannen uit Breda zult worden geholpen. Deze zal de verstopping verhelpen en desgewenst het noodzakelijke onderhoud of een reparatie uitvoeren.

  Regenpijp onderhouden

  Het onderhouden van regenpijpen houdt een aantal dingen in. Tijdens het onderhoud controleert de vakman als eerste de staat van het materiaal. Is het nog in goede conditie, zitten er geen kleine scheurtjes in en is het materiaal niet beschadigd? Daarnaast maakt hij de pijpen schoon, zodat er geen verstoppingen ontstaan. Het water loopt na het onderhouden beter weg en u voorkomt wateroverlast. Naast het onderhoudswerkzaamheden aan de regenpijp, controleert de vakman uit Breda ook de verbindingen met de dakgoten. Kleine scheurtjes kunnen bijvoorbeeld eenvoudig gedicht worden met een waterdichte pasta.

  Regenpijp in Breda vervangen

  Zijn uw dakgoten verouderd? Of te veel beschadigd? Dan is het nodig om de regenpijpen te vernieuwen. Het vervangen van regenpijpen is niet moeilijk en de klus is door een vakman uit de regio Breda vaak in een mum van tijd geklaard. Hij verwijdert voor het vernieuwen eerst de oude dakgoot en de ophangbeugels. Daarna begint hij met het plaatsen van de nieuwe regenpijp. De vakman begint met de ophangbeugels en schuift daarna de pijp in de beugels.

  Soms is het nodig om de regenpijp op maat te zagen met een speciale zaag. Tot slot zorgt hij voor een waterdichte verbinding met de dakgoten.

  Laat uw verouderde regenpijpen door een specialist vervangen!

  Vul het offerteformulier in voor een gratis prijsofferte van een specialist uit Breda.

  Gratis offerte ontvangen

  Dakgoot zelf reinigen

  Het reinigen van een dakgoot is niet moeilijk en het is belangrijk dat u dit regelmatig doet. Het is verstandig om de dakgoten zeker één keer per jaar te reinigen. Woont u in een bosrijke omgeving, dan moet u de goten vaker reinigen. Gebruik een schepje of een borstel om de bladeren en takjes te verwijderen. Aanslag kunt u vaak ook verwijderen met een harde borstel. Spoel alles na met water uit een tuinslang. Voor het reinigen van een dakgoot moet u op een hoge trap staan. Ziet u dit niet zitten? Of weet u niet precies waar u op moet letten bij het reinigen van de dakgoten? Schakel dan een vakman in uit Breda.

  Dakgoten in Breda onderhouden

  Door de dakgoten te onderhouden verlengt u de levensduur, bovendien voorkomt u onnodig hoge repareerkosten. Een vakman controleert namelijk tijdens het onderhoud direct de dakgoten en voert eventuele reparaties direct uit. Het onderhoud van dakgoten bestaat voor een groot deel uit het schoonmaken van de goten. Daarnaast bekijkt de vakman uit Breda de verbindingen, aansluitingen en de kwaliteit van het materiaal en de ophangbeugels. Is er een gootdeel beschadigd? Dan is het soms mogelijk om alleen dit deel te vervangen. Eén van de voordelen van kunststof goten, is dat ze maar weinig onderhoud vereisen.

  dakgoot reinigen in Breda

  Voordelen dakgootspecialist Breda inschakelen

  Bent u op zoek naar een dakgotenspecialist bij u uit Breda met veel ervaring en oog voor detail? Vul dan het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte. Met een dakgootspecialist bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Door de jarenlange ervaring van de vakmannen weten ze precies waar ze op moeten letten en verloopt de klus probleemloos. Alle voordelen van een specialist:

  • Het vernieuwen, onderhouden of repareren is snel geklaard.
  • U hoeft geen gereedschap of andere materialen te kopen.
  • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden.
  prijs dakgootspecialist Breda

  Vrijblijvende offerte van een dakgootspecialist

  Door uw dakgoten regelmatig te laten onderhouden en reinigen verlengt u de levensduur van de goten. Laat beschadigingen tijdig repareren door een vakman uit de omgeving van Breda, zo voorkomt u verstoppingen en waterschade.

  Schakel een dakgootspecialist in voor het onderhoud en de reparatie voor het beste resultaat. Is de dakgoot of regenpijp verouderd of te beschadigd? Laat ze dan vervangen door nieuwe exemplaren. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een gratis offerte met scherpe totaalprijs van een specialist uit Breda. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast! Of bel naar 085 500 9937 voor direct contact.