Dakgoten Den Helder

Direct contact: 088 444 7640

Bij de meeste woningen in Nederland zijn er dakgoten en regenpijpen geplaatst om de afvoer van het hemelwater te reguleren. Deze zogeheten hemelwaterafvoer moet van regelmatig onderhoud worden voorzien om zeker te zijn van de goede werking. Zo is het noodzakelijk om de dakgoten periodiek te (laten) reinigen, en adviseren wij ook een periodieke controle op beschadigingen en slijtage om zo het risico op scheurtjes en daarmee lekkage te verkleinen. Wilt u graag uw huidige dakgoten of regenpijpen vervangen? Of hebt u hulp nodig bij het plaatsen, de reparatie of het onderhoud van uw huidige regenafvoer? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres.

Vraag via het contactformulier een vrijblijvende offerte aan of bel naar 088 444 7640 voor direct contact met één van de professionals uit Den Helder. Wij beantwoorden uw hulpvragen met alle plezier.

Dakgoten Den Helder

Contact met een dakgotenspecialist

De specialisten uit ons netwerk zijn allen uitstekend gediplomeerd binnen het vakgebied, en hebben daarnaast een ruime ervaring. Dit betekent onder andere dat zij u kunnen helpen bij het plaatsen, de reparatie en het onderhoud van elk type dakgoot. Bovendien zijn zij u ook met alle plezier van dienst bij het schoonmaken van uw hemelwaterafvoer, wanneer u dit eens door een professional uit Den Helder wilt laten doen. Bent u benieuwd wat de professionals voor u kunnen betekenen in Den Helder? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zelf uw dakgoten schoonmaken

Eén van de klussen op het gebied van dakgoten en regenpijpen is het schoonmaken van de verschillende elementen. Door het reinigen van de goten en regenpijpen voorkomt u niet alleen dat de regenpijp verstopt raakt door ophopende bladeren, maar verkleint u tevens de kans op lekkages en ander wateroverlast. Wilt u graag zelf uw dakgoot schoonmaken? Dan dient u gebruik te maken van een eenvoudig tuinschepje en een tuinslang of hogedruk spuit. Schep de bladeren, slib en ander vuil uit de goot, en spuit deze vervolgens schoon met de tuinslang. Loopt het water niet door? Dan is het noodzakelijk om een verstopt onderdeel in de regenpijp te verhelpen of vervangen. Wij adviseren bovendien om bij het schoonmaken van de dakgoten tevens te kijken naar eventuele slijtage punten. Op deze manier is vaak een reparatie van de beschadiging voldoende. Wij helpen u graag met het repareren van uw dakgoot in Den Helder.

Vervangen of repareren?

Vaak krijgen wij van de klanten uit Den Helder de vraag of zij hun hemelwaterafvoer systeem moeten vervangen of dat een reparatie voldoende is voor een goede werking van het systeem. Het antwoord op deze vraag is onder andere afhankelijk van hoe oud het regenafvoersysteem is. Wanneer deze al meer dan 20 jaar bij uw woning of bedrijfspand geplaatst is, dan zullen wij altijd aanraden om de dakgoten en regenpijpen te laten vervangen. U zult dan verzekerd zijn van een goede werking van het stelsel. Zijn uw goten en regenpijpen nog niet zou oud? Dan is repareren in een aantal gevallen voldoende.

Direct vrijblijvend contact

Dakreparatie.nu

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)regenpijp verstopt Den Helder

Regenpijpen

Het onderdeel van het hemelwaterafvoer dat het meest verstopt raakt is de regenpijp. Wanneer de regenpijpen verstopt raken dan bestaan er verschillende handelingen die u kunt toepassen om de verstopping te verhelpen. Het is soms mogelijk om met een hogedrukspuit de blokkade weg te spuiten. Een alternatief is om met behulp van een bezemsteel of andere stok de ophoping van bladeren door te prikken en zo de regenpijpen te repareren. Heeft dit geen effect? Dan is het soms noodzakelijk om de pijp aan de onderzijde door te zagen en zo de verstopping op te lossen. Hebt u hulp nodig of vragen? Bel dan naar 088 444 7640.

dakgoten schoonmaken Den Helder

Regenpijp verstopt? Bel 088 444 7640!

Eén van de veel voorkomende problemen met het hemelwaterafvoer is dat de regenpijpen verstopt raken. Een verstopte pijp kan op verschillende manieren worden verholpen (zie hierboven). Bent u begonnen met het ontstoppen van een verstopt gedeelte, maar krijgt u het niet voor elkaar, of wil de installatie van de nieuwe pijp niet lukken? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. De experts uit ons netwerk zorgen er snel en vakkundig voor dat uw regenpijp weer in optimale staat verkeert, en uw regenafvoer zonder problemen verloopt. Bent u benieuwd naar de kosten voor deze klus? Vraag een prijsopgave aan van onze partner in Den Helder.

dakgootbescherming

Dakgootbescherming

Eén van de vele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dakgoot en regenpijp is de dakgootbescherming. Het beschermen van de dakgoten wordt gezien als een ideale oplossing voor het voorkomen van verstoppingen en lekkages. Een dakgootbescherming bestaat in de meeste gevallen uit een rooster dat over de goot wordt geplaatst. Dit rooster zal overtollige bladeren opvangen, en voorkomt bovendien dat u de goten onnodig moet laten schoonmaken. Een derde voordeel van de dakgootbescherming is dat hiermee de kans op nesten onder het dak wordt verkleind. Hebt u een vraag over de mogelijkheden van een dakgootbescherming bij u thuis in Den Helder? Wij informeren u graag.

Nieuwe dakgoot plaatsen

Jarenlang heeft uw dakgoot in Den Helder het regenwater netjes afgevoerd. Na gemiddeld 20 jaar is de levensduur van uw dakgoot bereikt. Moet u de goot geregeld laten repareren? Dan is het duidelijk dat de levensduur is bereikt. Twijfelt u nog tussen repareren en vervangen? Controleer dan zelf de goten of schakel de hulp in van een specialist. Let op scheurtjes, uitdrogingen, vervuiling en opengescheurde naden. Op basis van deze inspectie kunt u een goed doordachte keuze maken. Laat u de dakgoot vervangen? Dan heeft u de keuze uit diverse materialen. Veelgebruikte materialen zijn zink, koper, kunststof en aluminium. Voor het plaatsen van een nieuwe dakgoot is vakwerk vereist, besteed het dus uit aan een vakman.

Schoonmaken en onderhouden

Het regelmatig onderhouden van uw dakgoten is erg belangrijk. Zo voorkomt u een dure reparatie en zelfs een eventuele lekkage. Het regelmatig reinigen van de dakgoot zorgt ervoor dat het regenwater altijd voldoende kan doorstromen. Zo slijt de goot minder snel en is de kans op lekkage dus minimaal. Is uw goot in Den Helder erg slecht bereikbaar? Overweeg dan om een waarschuwingssysteem in te laten bouwen. Als de regenpijpen of dakgoten dan verstopt zijn, stroomt het water via het spuwertje (gesoldeerd pijpje) naar buiten. Zo weet u als bewoner dat het water in de goot blijft zitten en er dus een specialist langs moet komen. De vakman bekijkt meteen alle onderhoudspunten, zodat een dure reparatie zo veel mogelijk wordt voorkomen.

zinken dakgoot Den Helder

Mastgoten

Eén van de modellen dakgoten die u bij onze leveranciers uit Den Helder kunt bestellen is de mastgoot. Een mastgoot is een dakgoot met een halfronde vorm die met gootbeugels aan de gevel wordt bevestigd. Mastgoten vormen een populaire keuze bij onze klanten omdat deze een zeer prettige en elegante uitstraling hebben, en daarmee de aanblik van de woning verbeteren. Naast de standaard halfronde mastgoten bestaan er ook speciale siervormen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een mastgoot bij u thuis, of hebt u vragen over de bijbehorende prijzen? Bel dan naar 088 444 7640 of vul ons webformulier in.

dakgoot plaatsen Den Helder

Bakgoten

Hebt u een pand met een vrij robuuste uitstraling? Dan past daar geen mastgoot bij. Het alternatief is de bakgoot. Een bakgoot heeft een rechthoekige vorm en is bij de meeste aanbieders uit Den Helder in vele maten te verkrijgen. Het voordeel van een bakgoot ten opzichte van een mastgoot is dat er meer water in één keer door bakgoten vervoerd kan worden. Uw hemelwaterafvoer zal dan ook sneller gaan. Wilt u uw huidige bakgoten vervangen? Overweeg dan om dakgoten van exact dezelfde afmetingen te kiezen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u geen geld hoeft te betalen voor nieuwe gootbeugels en andere materialen voor het plaatsen.

Dakgoot materialen

Heeft het schoonmaken van uw dakgoten weinig effect meer, en overweegt u deze te vervangen? Dan adviseren wij om goed te kijken naar de verschillende materialen die hiervoor geschikt zijn. Tegenwoordig zijn er namelijk een groot aantal bouwmaterialen toepasbaar als basismateriaal voor een dakgoot of regenpijp, in tegenstelling tot een aantal jaar geleden toen met name zink en koper werden toegepast.

  • Het meest populaire materiaal van het moment is kunststof. Dit komt doordat kunststof een zeer lange levensduur heeft, en weinig onderhoud vraagt. Het nadeel van kunststof is wel dat een reparatie relatief lastig is bij scheurtjes en andere beschadigingen.
  • Voor eenvoudige reparatie en installatie raden wij dan ook aan om te kiezen voor hout of zink.
Wilt u weten welke materialen aansluiten bij uw wensen op het gebied van prijzen, kwaliteit en levensduur? Vraag dan vandaag nog meer informatie aan via ons contactformulier.

dakgoot vervangen Den Helder

Dakgootbekleding

Dakgootbekleding bestaat vaak uit aluminium of PVC. Het is hoe dan ook ideaal om uw dakgoot netjes weg te werken. Het geeft een strak resultaat en biedt daarnaast praktische voordelen. Zo hoeft u minder onderhoud aan uw dakgoot te laten uitvoeren, aangezien die nu extra beschermd is door de dakgootbekleding. U heeft een ruime keuze uit kleuren, zo weet u zeker dat er altijd een geschikte variant is voor uw woning in Den Helder. Wilt u in de massa gekleurde dakgootbekleding? Of toch liever een structuurfolie? Aan u de keus. Vandaag de dag kiezen ook steeds meer mensen ervoor om meteen spotjes te plaatsen in de dakgootbekleding. Dat geeft een luxe uitstraling.

Prijzen

Benieuwd naar de gemiddelde prijzen? Zinken goten kunt u verkrijgen vanaf €30,-, exclusief montagekosten. De prijzen van kunststof goten liggen iets lager, met zo’n €20,- per meter. Moet u de goten laten repareren? Het repareren kost gemiddeld tussen de €120,- en €200,-, voor drie meter aan goten. Dit is natuurlijk afhankelijk van het materiaal en de aanwezige reparatiepunten. De montagekosten variëren sterk doordat deze kosten afhangen van de grootte van het project en de materiaalsoorten. Als voorbeeld gebruiken we vaak zinken goten bij een rijtjeswoning (12 meter aan goot). De kosten van het verwijderen en plaatsen van goten liggen dan rond de €700,- en €1.200,-, inclusief de montage en alle materialen.

Werkgebied Den Helder

Direct contact

Bent u op zoek naar een specialist uit Den Helder die u kan helpen bij het reinigen van de dakgoten? Is uw regenpijp verstopt en hebt u hulp nodig bij het ontstoppen? Of moet er een reparatie worden uitgevoerd bij uw hemelwaterafvoer systeem? Dan bent u bij ons op de goede plek. De experts helpen u graag met het reinigen van de dakgoten, het vervangen van verschillende onderdelen of voeren het periodiek onderhoud voor u uit. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een bepaalde klus? Vraag dan vrijblijvend bij ons een offerte aan. Behoefte aan direct contact? Bel dan naar 088 444 7640.