dakgoten Dordrecht

Dakgoten Dordrecht

Direct contact: 085 500 9968

Om te zorgen dat het hemelwater goed wordt afgevoerd, worden er dakgoten aan een woning in Dordrecht toegevoegd. Een dakgoot staat weer in verbinding met regenpijpen en voert zo het regenwater af naar het riool. Op deze pagina leest u meer over het onderhouden en de reparatie van dakgoten, de materiaalsoorten en de gemiddelde prijzen.

Start gratis offerteaanvraag!

Wist u bijvoorbeeld dat er twee dakgootsoorten bestaan? Namelijk een mastgoot en een dakgoot. U heeft daarnaast nog de keuze uit kunststof, aluminium, zink en koper voor een nieuwe dakgoot. Het is belangrijk dat u beschadigde goten en regenpijpen snel laat repareren of vervangen. Schakel een vakman uit Dordrecht in voor het repareren of het vervangen voor het beste resultaat. Wilt u weten wat vervangen of repareren van uw dakgoten u gaat kosten? Vraag via het offerteformulier dan vrijblijvend en gratis offertes aan.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden dakgootspecialist

De belangrijkste werkzaamheden van een dakgootspecialist zijn het onderhouden en repareren van de hemelwaterafvoer. Verstoppingen zijn niet alleen vervelend, ze veroorzaken ook waterschade aan uw woning in Dordrecht. Belangrijk dus dat u beschadigingen snel laat repareren. Andere werkzaamheden van een specialist zijn het plaatsen en vervangen van dakgoten en regenpijpen. Direct een vakman spreken voor het repareren van een verstopte goot? Bel 085 500 9968! De werkzaamheden op een rij:

Waarom dakgoot in Dordrecht vervangen?

Er kunnen een aantal redenen zijn waarom het verstandig is om de dakgoten te vervangen. Eén van de meest voorkomende redenen in Dordrecht is dat de goten verouderd zijn. Verouderde dakgoten hebben vaak kleine scheurtjes of zijn doorgezakt.

Om waterschade te voorkomen is het verstandig om ze te vervangen. Nieuwe dakgoten gaan jarenlang mee, hebben minder dakgootonderhoud nodig en bovendien kunt u uw eigen stijl kiezen. De belangrijkste redenen om een goot te vervangen:

  • Verouderde dakgoten werken minder goed.
  • Het hemelwater wordt niet meer goed afgevoerd.
  • De goten zijn beschadigd of doorgezakt.
  • Er is sprake van een verstopping.

dakgoot plaatsen

Werkwijze nieuwe dakgoot plaatsen

Voordat een vakman uit Dordrecht begint met het plaatsen van een nieuwe dakgoot, zal hij eerst de benodigde capaciteit berekenen. Wanneer de hemelwaterafvoer namelijk te weinig capaciteit heeft, wordt het regenwater niet goed afgevoerd. Daarna verwijdert hij de oude goten en begint de vakman met het plaatsen van de nieuwe ophangbeugels. De gootbeugels worden op 50 centimeter van elkaar aangebracht op de muur. De gootdelen worden in de beugels aan de muur bevestigd. Eventuele losse gootdelen maakt de vakman waterdicht met speciale verbindingstukken. Het is belangrijk dat er een afschot gecreëerd wordt, zodat het water naar beneden naar de regenpijp loopt.


dakgoot reparatie Dordrecht

Dakgoot reparatie Dordrecht

Als er een gat of scheur is ontstaan bij uw dakgoot, dan hoeft u deze over het algemeen niet direct te vervangen. Het is in sommige gevallen voldoende de kapotte goot te repareren met behulp van een laagje EPDM of Everseal. EPDM is een rubbersoort die ook wel wordt gebruikt voor het maken van dakbedekkingen. Door een deel van dit materiaal over de soldeernaden te plaatsen zult u de scheur repareren, en verlengt u de levensduur van de goot. Everseal is vergelijkbaar met een sticker, een afdeklaag die u eventueel over de gehele goot kunt aanbrengen. De prijzen voor het repareren kunt u navragen bij de professional uit Dordrecht via het contactformulier.

Dakgoten reinigen Dordrecht

Specialisten uit Dordrecht raden aan om uw dakgoten minstens één keer per jaar schoon te maken. Wanneer u in een bosrijke omgeving woont of ergens in Dordrecht met veel omliggende bomen, is het verstandig om de goten vaker te reinigen. Een vakman zorgt ervoor dat alle bladeren, takjes en aanslag uit de goten verwijderd wordt. Voor het reinigen gebruikt hij vaak een schepje en een harde borstel.

Na het reinigen maakt hij alles nog even schoon met water uit een tuinslag en controleert hij of het water op de juiste manier wegloopt. Wanneer een dakgoot verstopt is, gebruikt de vakman verschillende hulpmiddelen voor het ontstoppen.

Waarom dakgoten schoonmaken in Dordrecht?

Het schoonmaken van de dakgoten is vaan een klus die we vaak uitstellen, maar het is juist erg belangrijk. Na verloop van tijd raakt een goot steeds voller met bladeren en ander vuil. Al dit vuil zorgt ervoor dat een dakgoot verstopt raakt. En een dakgoot die verstopt is, veroorzaakt weer waterschade. Bovendien kan een goot doorzakken door het gewicht van de bladeren.

Tijdens het schoonmaken van de hemelwaterafvoer controleert een vakman uit Dordrecht direct de staat van de goten. Denk hierbij aan de verbindingen, kleine scheurtjes en eventuele doorzakkingen. Wanneer een reparatie nodig is, kan dit direct afgehandeld worden.

Dakgoot prijzen

Bent u van plan om uw dakgoten te vernieuwen? Dan wilt u vast ook meer weten over de prijzen. De prijs is voornamelijk afhankelijk van het materiaalsoort waar u voor kiest en het aantal meters dat u nodig heeft.

Kunststoffen dakgoten zijn het goedkoopste en koperen het duurste. U heeft al nieuwe dakgoten vanaf €25,- tot €35,- per meter, voor 12 meter bent u, inclusief montage en btw, zo’n €1.080,- kwijt. De exacte prijs is mede afhankelijk van het overige materiaal dat nodig is. Denk hierbij aan de ophangbeugels en verbindingsstukken. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

dakgoot vervangen Dordrecht

Prijzen voor dakgoot vervangen in 2024

Huidige dakgoot vervangen door: Gemiddelde kosten per meter (excl. montage) * Gemiddelde kosten per meter (incl. montage) **
een kunststof dakgoot €25,- tot €35,- per meter Vanaf €90,-
een aluminium dakgoot *** €30,- tot €60,- per meter Vanaf €95,-
een zinken dakgoot €35,- tot €60,- per meter Vanaf €100,-
een koperen dakgoot Vanaf €55,- Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde kosten per strekkende meter incl. btw voor het materiaal.
** Dit is inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.
** Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.

Let op: Montagekosten verschillen per dakdekker enorm. Vraag daarom altijd vrijblijvend offertes aan, voor een exacte prijsberekening.

Kosten werkzaamheden aan dakgoot in 2024

Werkzaamheden Prijs * Opmerkingen
Dakgoot reparatie €100,- tot €150,- Kosten afhankelijk van materiaal dakgoot
Dakgoot schoonmaken €60,- (voor eerste 12 meter) €1,50 meer voor elke extra meter
Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van soort woning

* Dit zijn gemiddelde kosten per incl. btw en montage. Vraag voor een exacte prijs gratis offertes aan.

Dakgoot in Dordrecht lek en met spoed op zoek naar een dakgootspecialist?

Bel gelijk met 085 500 9968! Geen spoed? Vul dan het offerteformulier en ontvang offertes.

Soorten dakgoten

U heeft de keuze uit verschillende soorten dakgoten, namelijk een mastgoot of een dakgoot. Deze twee vormen klinken misschien onbekend voor u, maar u heeft ze vast wel eens gezien in Dordrecht. De bekendste vorm is de mastgoot. Dit is een halfronde goot. Een bakgoot heeft een rechthoekige en meer strakke vorm. Naast deze twee dakgootsoorten heeft u natuurlijk ook nog de keuze uit verschillende materialen, hiermee bepaalt u ook voor een groot deel de uiteindelijke uitstraling.

mastgoot Dordrecht

Mastgoten

Zelfs als u uw dakgoten periodiek laat schoonmaken, dan is het nodig om deze op termijn te vervangen. Wanneer u nieuwe goten moet kiezen, dan hebt u de keuze uit verscheidene bouwmaterialen, maar ook uit enkele dakgootmodellen. De modellen die de experts het meest installeren in Dordrecht zijn de mastgoot en de bakgoot. Een mastgoot is een halfronde goot die een zeer sierlijke uitstraling biedt, en welke door vele klanten als de meest elegante oplossing worden gezien. Een mastgoot sluit echter niet altijd aan bij de uitstraling van een woning. In dat geval kan het beter zijn om voor een bakgoot te kiezen.

bakgoot

Bakgoten

Een bakgoot is het alternatief voor de mastgoot, en bestaat uit een rechthoekige vorm. Een bakgoot kan in vele maten worden aangeleverd, waardoor het altijd aansluit bij uw woning. Kiest u voor vervanging van uw huidige bakgoot? Dan adviseren wij om goed te kijken naar de maten. Het is mogelijk om de gootbeugels opnieuw te gebruiken. Op deze manier bespaart u op de kosten voor de installatie en montage. Hebt u vragen over de verschillen tussen een mastgoot en bakgoot of wilt u weten wat het beste past bij uw woning in Dordrecht? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in of bel naar 085 500 9968.

Dakgoten materiaalsoorten

Naast dat u kunt kiezen uit een mastgoot of bakgoot, moet u ook een keuze maken uit verschillende materiaalsoorten. Het materiaalsoort heeft namelijk een grote invloed op de uiteindelijke totaalprijs. De meest traditionele materiaalsoort in Dordrecht is zink, maar tegenwoordig wordt kunststof steeds meer gebruikt. Andere materialen waar u voor kunt kiezen zijn aluminium en koper. Elk soort heeft zijn eigen voor- en nadelen en welke geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget.

Dakgoten van kunststof

Kunststof is een zeer populair materiaal in de bouw in Dordrecht. Denk bijvoorbeeld aan dakkappellen en kozijnen, maar ook goten worden hiervan gemaakt. Eén van de voordelen van kunststof is dat het materiaal maar weinig dakgootonderhoud vereist. Daarnaast is het duurzaam en gaat het zeer lang mee. Met kunststoffen dakgoten zijn er zeer lange goten mogelijk, tot wel 18 meter zonder naden. Hoe minder gootdelen er nodig zijn, hoe minder kwetsbare verbindingsstukken u heeft. Met kunststof heeft u veel keuze uit stijlen en kleuren, zo past er altijd één bij uw voorkeur en woning.

Aluminium dakgoten Dordrecht

Een ander materiaal is aluminium. Soms denkt men dat aluminium alleen maar verkrijgbaar is in grijze kleuren, maar dit is niet het geval. Met een speciale coating is het mogelijk om het materiaal allerlei kleuren te geven, ook RAL-kleuren zijn hierbij mogelijk. Aluminium is kleurvast en verkleuren dus niet door de zon of andere weersomstandigheden. Daarnaast is het materiaal zeer licht, wat het mogelijk maakt om lange gootdelen te fabriceren zonder naden. Andere voordelen van aluminium is dat het materiaal duurzaam is en zeer lang meegaan. Het materiaal is geschikt voor nieuwe en bestaande woningen en wordt ook vaak gebruikt bij renovaties in Dordrecht.

Zinken dakgoten Dordrecht

Eén van de meest traditionele materialen om te gebruiken voor dakgoten in Dordrecht is zink. Zinken dakgoten gaan zeer lang mee, zeker twintig tot dertig jaar. De uiteindelijke levensduur is afhankelijk van allerlei weersomstandigheden en hoe u de goten heeft onderhouden.

Een ander voordeel van zink is dat het materiaal eenvoudig is te repareren. U heeft dus niet te maken met hoge kosten voor een reparatie. Zinken goten hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding en verzakkingen komen weinig voor, doordat zinken goten sterk zijn. Zink is echter alleen verkrijgbaar in grijze kleuren.

Zinken dakgoot plaatsen

Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

Dakgootbescherming

Ook op het gebied van dakgoot en regenpijp ontwikkelt de techniek zicht steeds verder. Eén van de meest recente oplossingen voor het voorkomen van verstopte goten is de dakgootbescherming. Een dakgootbescherming is een soort rooster dat over de gehele goot wordt aangebracht. Dit rooster zal bladeren en ander vuil opvangen en zo voorkomen dat deze de ingang tot de regenpijpen blokkeren. Een dakgootbescherming heeft daarnaast als voordeel dat u minder kosten kwijt bent aan het schoonmaken (en eventueel repareren) van de dakgoten. Tot slot zorgt de dakgootbescherming ervoor dat vogels geen nest onder uw dak kunnen maken. Benieuwd naar de prijzen voor een dergelijk rooster? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Dakgootbekleding

Wilt u graag uw dakgoten wegwerken? Met pvc-dakgootbekleding, in de gewenste RAL-kleur, zorgt u voor een strak resultaat. Daarnaast biedt het diverse praktische voordelen. Het is duurzaam, is onderhoudsarm en is weerbestendig. De dakgoten zijn goed bescherm, waardoor u er minder aan hoeft te onderhouden. Wilt u dakgootbekleding dat in de massa gekleurd is? Of wilt u lieven een structuurfolie? Aan u de keus.

Tip: laat de specialist meteen de boeidelen controleren. Als die ook aan vervanging toe zijn kunt u de werkzaamheden combineren, dat bespaart op kosten. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan een prijsopgave van een specialist uit (de buurt van) Dordrecht.

Op zoek naar een specialist om uw dakgoot te vervangen?

Vul het offerteformulier en vergelijk offertes


regenpijpen Dordrecht

Regenpijpen Dordrecht

De hemelwaterafvoer van een woning uit Dordrecht bestaat uit meerdere onderdelen: de dakgoten en de regenpijpen. Het regenwater komt eerst in een dakgoot terecht en wordt dan afgevoerd via regenpijpen naar het riool. Doordat de goten iets aflopen, loopt het water altijd rechtstreeks naar een regenpijp. Eén van de kwetsbare punten van de hemelwaterafvoer zijn de verbindingsstukken, zeker die bij de regenpijpen. Wanneer u uw dakgoten laat vervangen, is het vaak ook nodig om de regenpijpen te vernieuwen. Tijdens het onderhouden van de hemelwaterafvoer controleert een vakman ook of het water wel goed door de regenpijp loopt. Soms zakken bladeren en dergelijke door de pijp en blokkeren ze daar de afvoer.

regenpijp verstopt

Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9968!

Zoals gezegd komt het regelmatig voor dat een regenpijp verstopt raakt, zeker wanneer u deze niet periodiek laat reinigen is een verstopte pijp geen uitzondering. Is er ondanks het herhaald reinigen van de regenpijpen toch een onderdeel verstopt geraakt? De experts uit Dordrecht kunnen er snel en vakkundig voor zorgen dat het probleem verholpen wordt. Zij maken gebruik van diverse professionele technieken en adviseren u met alle plezier over de eventuele noodzaak voor een reparatie of het vervangen van de gehele regenpijp. Bel naar 085 500 9968 voor direct contact. Dankzij de hulp van de experts uit ons netwerk geniet u spoedig weer van een optimale hemelwaterafvoer en hoeft u niet alles te vernieuwen.

Regenpijp onderhouden

Een vakman onderhoud niet alleen de regenpijpen, maar ook alle aansluitingen en verbindingsstukken met de goten. Dit zijn namelijk de meest kwetsbare delen. Een niet waterdichte verbinding kan zorgen voor verstoppingen en waterschade. Een periodieke onderhoudsbeurt van de regenpijp houdt in dat vuil wordt verwijderd, hiervoor is het soms nodig om een gedeelte los te maken zodat een vakman er goed bij kan. Ander onderhoudswerkzaamheden zijn het controleren op scheurtjes en andere beschadigingen. Laat de onderhoudswerkzaamheden door een vakman uit [var] uitvoeren en een eventuele kleine reparatie wordt direct uitgevoerd. Met een onderhoudsbeurt verlengt u de levensduur en hoeft u niet alles te vernieuwen.

Regenpijp in Dordrecht vervangen

Soms is het niet meer mogelijk om de regenpijp te repareren. In dit geval is het nodig om de regenpijp te vervangen door een nieuw exemplaar. Dit is ook nodig wanneer de regenpijpen verouderd zijn of niet meer voldoen aan uw wensen qua stijl.

Schakel een vakman uit Dordrecht in voor het vervangen. De vakman heeft veel ervaring en heeft de klus in een mum van tijd geklaard. Eerst verwijdert hij de oude pijpen en beugels. Daarna worden er nieuwe beugels geplaatst. Met een loodtouwtje zorgt de vakman ervoor dat alles recht hangt. Daarna wordt de nieuwe regenpijp in de beugels bevestigd, hiervoor snijdt de vakman de pijp op maat.

Regenpijp beschadigt? Schakel een vakman in voor het vervangen!

Vergelijk gratis offertes voor uw opdracht

Dakgoot zelf reinigen

Wilt u uw dakgoten zelf gaan reinigen? Houd dan met een aantal zaken rekening. Ten eerste is het belangrijk om op te letten op uw veiligheid. U staat namelijk op een hoge trap, zorg er onder andere voor dat de trap veilig en stevig vast staat.

Daarnaast moet u weten waar u op moet letten. Controleer altijd de verbindingsstukken, kijk of er geen verstoppingen zijn en of u scheurtjes zit.

Schakel een vakman in voor een reparatie wanneer dit nodig is. Gebruik voor het reinigen een borstel en schepje, maar pas op dat u met het schepje de gootdelen niet per ongeluk beschadigt.

Dakgoten in Dordrecht onderhouden

Onderhoud is zeer belangrijk bij dakgoten. U verlengt namelijk de levensduur van de goten en voorkomt een onnodige reparatie. Door onderhoudswerkzaamheden te laten plegen worden scheurtjes of andere beschadigingen namelijk tijdig opgemerkt. Hoeveel onderhoud er nodig is, is afhankelijk van een aantal factoren. Oude dakgoten hebben bijvoorbeeld vaak meer onderhoud nodig. Daarnaast is het afhankelijk van het materiaal waar het van gemaakt is, de weersomstandigheden en in wat voor omgeving u woont. Een omgeving met veel bomen en dergelijke zorgen ervoor dat er ook meer bladeren in de goten terecht komen. Deze goten hebben dus iets vaker onderhoudswerkzaamheden nodig.

dakgoot reinigen

Voordelen dakgootspecialist Dordrecht inschakelen

Het inschakelen van een dakgootspecialist uit de omgeving van Dordrecht heeft een aantal voordelen. Zo hebben specialisten veel ervaring en vakkennis. Hierdoor weten ze precies waar ze op moeten letten, geven ze u graag deskundig advies en weet u zeker dat het plaatsen van de dakgoten vakkundig gebeurd. Een ander voordeel is dat het plaatsen van nieuwe dakgoten snel en probleemloos gaat. De belangrijkste voordelen van het inschakelen van een dakgootspecialist:

  • De vakmannen hebben veel ervaring en vakkennis.
  • Een specialist geeft u graag waardevol advies.
  • Het is niet nodig om zelf duur gereedschap te kopen.
prijs dakgootspecialist Dordrecht

Vrijblijvende offertes vergelijken?

Bent u op zoek naar een dakgootspecialist voor het vervangen of repareren van uw dakgoten? Vul dan het offerteformulier in! U ontvangt spoedig gratis offertes met scherpe prijs. Deze offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Plaats bijvoorbeeld een onderhoudsarme kunststof dakgoot of juist een goot van zink voor een traditionele uitstraling.

Bel naar 085 500 9968 om direct in contact te komen met een specialist voor een reparatie van uw dakgoten. Laat uw dakgoten tijdig repareren om verdere problemen zoals waterschade of verzakkingen te voorkomen. Met een vakman bent u verzekerd van een vakkundige reparatie en hoogwaardige kwaliteit.