Dakgoten Etten-Leur

Direct contact: 085 500 9937

Zoekt u goede dakgoten in Etten-Leur? De specialisten uit ons netwerk leveren ze! De experts kunnen u helpen met zowel regenpijpen als dakgootconstructies gemaakt van de beste materialen zoals koper, kunststof of aluminium. Om te voorkomen dat uw hemelwaterafvoer gaat lekken, kunnen ze u assisteren bij het schoonmaken van de diverse onderdelen. Blijkt er toch een probleem te zijn met de dakgoot? Dan helpen de vakmannen uit ons netwerk u graag met het vervangen of repareren van uw regenafvoer.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen van de goten? Hebt u vragen over welke onderdelen de loodgieters exact kunnen repareren of wilt u graag meer informatie ontvangen over onze reparatie service in Etten-Leur? Via het contactformulier kunt u gemakkelijk en snel een gratis offertevoorstel aanvragen. Wij sturen u vervolgens een voorstel toe met daarin alle informatie. Dit voorstel is vrijblijvend en kosteloos. Komt u liever direct in contact met een professional? Bel dan met 085 500 9937!

Dakgoten Etten-Leur

Contact met een specialist in hemelwaterafvoer

De loodgieters uit ons netwerk zijn gespecialiseerd in hemelwaterafvoer. We zorgen ervoor dat uw regenpijpen er op de beste manier bij komen te staan. Hoe we dit doen? Door enkel te werken met de beste specialisten in de buurt. Wij garanderen dat alle specialisten uit Etten-Leur die zich bij ons hebben aangesloten de juiste diploma’s hebben en een ruime ervaring binnen het vakgebied van het hemelwaterafvoer. We assisteren u dan ook graag met het vervangen, en repareren van uw regenpijpen en dakgoten. Wilt u graag geholpen worden bij het schoonmaken van de dakgoten? Laat dan een specialist uit Etten-Leur periodiek langskomen. Deze ziet vaak direct waar het probleem zit, en kan dit tevens repareren. Door op deze manier uw materiaal te onderhouden blijft het zo lang mogelijk in optimale staat en voorkomt u een dure reparatie.

Dakgoten vervangen?

Uw dakgoten en regenpijpen kunnen na verloop van tijd te maken krijgen met slijtage. Door overtollig regenwater kan hierdoor een lekkage op gaan treden. De meeste lekkages doen zich voor door een beschadiging van de naden, of een verstopping van de ingang van de regenpijpen. Wij kunnen u assisteren met het vervangen van een deel van of de volledige dakgoot, of installeren een bladvanger voor u. Tegenwoordig kunt u dakgoten verkrijgen van zo’n zes meter zonder naden, lekkages zijn dan ook algauw verleden tijd. Vraag een expert uit Etten-Leur naar meer informatie over de kosten van dergelijke dakgoten en de diverse mogelijkheden. Via het contactformulier kunt u bovendien een vrijblijvende prijsindicatie aanvragen voor het vervangen van uw goten.

Verscheidene materialen

Waar vroeger dakgoten en regenpijpen voornamelijk gemaakt werden van zink, kunt u tegenwoordig veel materialen toepassen. Zo is bijvoorbeeld kunststof zeer populair als grondstof. Dit komt door het grote onderhoudsgemak en de lange levensduur van het product. Andere materialen die tegenwoordig worden toegepast als basismateriaal voor het vervangen en repareren van dakgoten zijn polyester, roestvrijstaal en PVC. Ook aluminium, plastic en koper zijn nog steeds veelgebruikte grondstoffen. Afhankelijk van uw wensen voor de nieuwe regenpijpen is een ander soort materiaal het meest geschikt. Kunt u geen keuze maken? De professionals uit Etten-Leur helpen u graag verder.

Vrijblijvend contact

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)regenpijpen verstopt Etten-Leur

Diverse reparaties

Zijn de naden van uw dakgoten versleten, hebt u vaak last van lekkages, of is er anderszins een reparatie van uw regenafvoer vereist? Er bestaan diverse reparatie oplossingen. Een expert kan uw dakgoot ten eerste repareren met een stukje EPDM. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor het repareren van soldeernaden. EPDM is watervast en elastisch waardoor dit lang blijft zitten. Andere reparatie oplossingen vormen Mariseal en Everseal. Beide producten zorgen voor het afdichten van scheuren en slijtage. Mariseal is een dikke laag, die vloeibaar wordt aangebracht. Everseal daarentegen is een soort sticker, die zorgt voor een dunnen afdeklaag. Beide producten kunnen op vrijwel alle materiaalsoorten worden toegepast.

dakgoten verstopt Etten-Leur

Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9937!

Eén van de meest gehoorde klachten binnen de dakgoten en regenpijpen branche is een verstopping van één van de onderdelen van de hemelwaterafvoer. Hoewel een verstopping vaak relatief eenvoudig te verhelpen is met behulp van een hogedrukspuit of een lange stok, kan het ook mogelijk zijn dat u deze niet weg krijgt. In dat geval raden wij aan om contact op te nemen met één van onze specialisten uit Etten-Leur voor professionele ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat er met zo weinig mogelijk verbouwingswerk uw regenafvoer snel weer optimaal werkt. Door jaarlijks het onderhoud aan uw dakgoten en regenpijpen uit te besteden voorkomt u verstoppingen en lekkages. Vraag meer informatie via ons contactformulier aan.

dakgoot schoonmaken Etten-Leur

Dakgootbescherming

Veel van onze klanten uit Etten-Leur weten niet dat het een optie is om een dakgootbescherming bij uw woning aan te laten brengen. Een dakgootbescherming is feitelijk niet meer dan een uitgebreid bladrooster, dat over de hele goot wordt aangebracht. Dankzij dit rooster worden bladeren boven de dakgoot opgevangen en zal de regenpijp niet verstopt raken. Een tweede voordeel van de dakgootbescherming is dat deze voorkomt dat u onnodig geld kwijt bent aan het laten reinigen van de regenafvoer. Tot slot zal dankzij het rooster ook de kans op nesten onder het dak worden voorkomen. Wij helpen u graag bij de installatie.

Nieuwe dakgoot plaatsen

Heeft uw pand in Etten-Leur een erg oude dakgoot? Dan is het verstandig om een nieuwe variant te plaatsen. Zo voorkomt u waterschade en het eventuele rotten van de houten ombouw. Wij raden aan deze klus uit te besteden aan een ervaren vakman. Zo weet u zeker dat alles correct wordt geplaatst en hoeft u zelf niet uw woning te beklimmen. Populaire materialen vormen zink, aluminium, kunststof en koper. Tip: Gaat het om uw tuinhuis of blokhut? Geef dat dan goed aan, men kan dan vaak dunnere materialen gebruiken. Dat zorgt ervoor dat de kosten ook lager liggen.

Zinken of kunststof dakgoten?

In veel gevallen valt de keuze op een zinken of kunststof dakgoot. De zinken variant wordt al jaren gebruikt en heeft daarom bewezen dat het een goede, duurzame optie is. In veel gevallen wordt een zinken dakgoot in een houten omlijsting geplaatst. Het is echter ook mogelijk om het zelfstandig, met beugels aan de muur te bevestigen. Bij goed onderhoud gaat een zinken dakgoot tot wel 40 jaar mee. Een eventuele reparatie is daarnaast relatief eenvoudig uit te voeren. De voordelen van kunststof zijn echter óók groot. Het is onderhoudsarm, voordelig en eenvoudig om te plaatsen. Naadloos plaatsen is vaak mogelijk, wat lekkages voorkomt.

kunststof dakgoten Etten-Leur

Mastgoten

Wie de dakgoten wil laten vervangen heeft de keuze uit een aantal modellen goten. De meest bekende varianten zijn de bakgoot en de mastgoot. De mastgoot is een halfronde dakgoot, die rust op zogeheten gootbeugels. De halfronde goot is verkrijgbaar in een standaard vorm, maar ook in speciale siervormen die de uitstraling nog eleganter maken. Deze elegante uitstraling maakt de mastgoot zeer populair, maar kan ook de reden zijn dat de mastgoot niet bij uw woning of bedrijfspand past. Het is afhankelijk van de aanblik van uw kozijnen en andere gevelonderdelen of mastgoten de beste oplossing zijn voor het afvoeren van hemelwater.

nieuwe dakgoot Etten-Leur

Bakgoten

Zoals gezegd is de bakgoot het alternatief voor de mastgoot. Bakgoten zijn eenvoudig te plaatsen en hebben een rechthoekige vorm. Dit betekent dat de bakgoot een minder sierlijke uitstraling heeft, maarwel een robuuste, wat beter kan aansluiten bij uw woning in Etten-Leur. Bakgoten worden eveneens met beugels aan de gevel bevestigd. Hebt u nu al bakgoten bij uw huis of bedrijf en wilt u deze vervangen? Kies dan voor een bakgoot in dezelfde afmeting. Dit heeft als voordeel dat u de ophangbeugels kunt laten hangen, waardoor u aanzienlijk in kosten bespaart. Meer weten of een vrijblijvend prijsoverzicht ontvangen? Vul dan ons contactformulier in.

Schoonmaken en onderhouden

Het is van belang dat u regelmatig uw dakgoten en regenpijpen reinigt of laat schoonmaken. Door de goten te reinigen voorkomt u dat deze verstopt raken met vuil of bladeren, waardoor overstromingen, lekkages en andere problemen verleden tijd zijn. Het is relatief eenvoudig om zelf een dakgoot of regenpijp te reinigen. Volg hiervoor het volgende stappenplan:

  • Voorbereiding. Zorg ervoor dat u alle benodigde materialen (ladder, tuinschepje, tuinslang, beschermbril en handschoenen) klaar hebt liggen, en dat deze in goede staat verkeren.
  • Schoonmaken. Schep met het tuinschepje de goten leeg. Spoel deze daarna na met de tuinslang om resterend vuil te verwijderen.
  • Controle. Controleer vervolgens of de dakgoot of regenpijp beschadigingen heeft. Laat indien nodig direct een reparatie uitvoeren door een professional uit Etten-Leur. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.
Wilt u er zeker van zijn dat de regenafvoer op de juiste wijze blijft functioneren? Laat dan periodiek een expert naar uw dakgoten kijken.
dakgoten vervangen Etten-Leur

Dakgootbekleding

Heeft u nieuwe dakgootbekleding nodig voor uw pand in Etten-Leur? Overweeg dan dakgootbekleding van PVC, dat geeft een boel voordelen. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsarm, weerbestendig én bestand tegen schimmels. U werkt uw dakgoten netjes weg, wat ervoor zorgt dat u er een stuk minder onderhoud aan hoeft te plegen. U heeft de keuze uit diverse soorten en kleuren. Er bestaat PVC dakgootbekleding dat in de massa gekleurd is, dus door het toevoegen van pigment aan de kleurstoffen. Ook is het mogelijk dat de profielen worden voorzien van een (structuur)folie. Naast PVC gebruikt men in sommige gevallen tevens aluminium om de dakgoten te bekleden. Dat geeft een unieke look aan uw pand in Etten-Leur.

Prijzen

Overweegt u om nieuwe dakgoten te plaatsen? Of is er snel bij u in Etten-Leur een reparatie nodig? Waarschijnlijk bent u benieuwd naar de gemiddelde prijzen. Een nieuwe, zinken dakgoot is verkrijgbaar vanaf €30,- per meter, exclusief de kosten voor het plaatsen. Kunststof is voordeliger met zo’n €20,- per meter. De montagekosten hangen sterk af van de grootte van het project en het materiaal van de goten. Bij een rijtjeswoning (12 meter aan dakgoot) kost het verwijderen van de oude goten en het plaatsen van nieuwe, zinken varianten gemiddeld tussen de €700,- tot €1.200,-, inclusief de montage. Lekken uw goten? Het kost gemiddeld, afhankelijk van de materiaalsoort, tussen de €120,- en €200,- om drie meter aan goten te repareren.

Werkgebied Etten-Leur

Direct contact

Wilt u meer weten over onze service voor uw hemelwaterafvoer? Bent u benieuwd hoe wij u in Etten-Leur kunnen helpen? Wenst u meer te weten over ons werk voor het vervangen, repareren en schoonmaken van regenpijpen? Voor al uw vragen vult u het contactformulier in. Wij sturen u dan spoedig een offertevoorstel toe. Onze offertes zijn kosteloos en niet-bindend. Wilt u graag direct advies ontvangen van een hemelwaterafvoer expert? Door te bellen met 085 500 9937 komt u rechtstreeks met één van de experts in contact.

  • Jarenlange ervaring!
  • Vervangen, repareren en schoonmaken!
  • Uw hemelwaterafvoer weer tiptop in orde.