Dakgoten Gelderland

Direct contact: 085 500 9965

Om ervoor te zorgen dat regenwater en smeltwater van sneeuw op de juiste manier wordt afgevoerd is het in Nederland gebruikelijk om dakgoten en regenpijpen bij woningen en bedrijfspanden te plaatsen. De combinatie van dit hele systeem van goten en pijpen wordt ook wel aangeduid met de term hemelwaterafvoer. U bent als woningeigenaar verplicht om dit hemelwaterafvoer in goede banen te leiden, en te zorgen voor onderhoud en reparatie als er een verstopping optreedt.

Wij adviseren bovendien om minimaal eens per jaar de dakgoten te (laten) reinigen. Zo voorkomt u dat er een onderdeel verstopt raakt. Wilt u graag uw regenpijpen laten vervangen, of bent u op zoek naar een oplossing voor overtollige bladeren in de dakgoten? Neem dan contact op met onze specialisten uit Gelderland via het contactformulier of 085 500 9965.

Dakgoten Gelderland

Contact met een dakgotenspecialist

Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres voor directe en vakkundige hulp bij de installatie, reparatie en het onderhoud van uw dakgoten en regenpijpen. Naast het standaard onderhoud kunnen wij u bovendien ondersteunen bij het reinigen van de diverse onderdelen. Wij garanderen dat alle vakmannen uit Gelderland een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied en snel en vakkundig van dienst kunnen zijn bij het werk. De specialisten zijn bovendien uitstekend gediplomeerd binnen het vakgebied. Dit betekent dat zij hun hand niet omdraaien voor welke klus op het gebied van de hemelwaterafvoer dan ook. Wij helpen u graag met het repareren of plaatsen van dakgoten in Gelderland.

Zelf uw dakgoten schoonmaken

Het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen is een klus die aardig wat tijd kost, maar niet perse heel moeilijk is. Door uw goten en pijpen regelmatig te reinigen voorkomt u dat bladeren zich ophopen, en zal ook aangekoekt vuil zich geen weg weten te banen door de regenpijpen. het reinigen van de hemelwaterafvoer kunt u het beste gebruik maken van een tuinschepje en een hoge drukspuit of een tuinslang. Schep eerst het vuil, slib en de bladeren uit de uit de goot, en spuit daarna het overtollige vuil weg. Controleer de dakgoot en regenpijp direct op eventuele beschadigingen, zodat indien nodig een reparatie kan worden uitgevoerd. Hebt u hulp nodig bij het schoonmaken van uw dakgoten en regenpijpen? Stel u dan vandaag nog via 085 500 9965 of het contactformulier met ons in verbinding.

Vervangen of repareren?

Door de invloeden van weer en wind, en de slijtage met de tijd is het mogelijk dat uw dakgoot of regenpijp beschadigd raakt. Beschadigingen zoals kleine scheurtjes in de onderzijde van de dakgoten hebben mogelijke lekkages en andere vochtproblemen tot gevolg. Het is dan ook verstandig om spoedig een reparatie uit te voeren op het beschadigde onderdeel, of een gedeelte van de dakgoot of regenpijp te vervangen. Wilt u weten of u een beschadigd onderdeel moet laten vervangen of dat een reparatie voldoende is? Vraag dan naar de mogelijkheden of een adviesgesprek via ons contactformulier of bel naar 085 500 9965. Wij helpen u graag met het repareren van de dakgoot in Gelderland.

Direct vrijblijvend contact

Loodgieter Dakdirect

Uw dakbedekking (*)

Omschrijving opdracht (*)dakgoten schoonmaken Gelderland

Regenpijpen

In vergelijking met dakgoten is het reinigen en controleren van regenpijpen een stuk moeilijker. Het enige wat u kunt doen is met een hoge drukspuit de pijpen doorspoelen en met een lange stok eventuele blokkades doorprikken als een regenpijp verstopt is. Lukt het u niet de pijp te ontstoppen? Dan kan het noodzakelijk zijn om deze aan de onderzijde door te zagen en zo de blokkade op te lossen. Wilt u uw regenpijpen vervangen of laten repareren door een erkend vakman uit Gelderland? Stel u dan met ons in verbinding voor informatie of praktische ondersteuning. Wij helpen u graag verder in Gelderland zodat problemen snel opgelost zijn.

dakgoot onderhoud Gelderland

Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9965!

Zoals gezegd komt het regelmatig voor dat een regenpijp verstopt raakt, zeker wanneer u deze niet periodiek laat reinigen is een verstopte pijp geen uitzondering. Is er ondanks het herhaald reinigen van de regenpijpen toch een onderdeel verstopt geraakt? De experts uit Gelderland kunnen er snel en vakkundig voor zorgen dat het probleem verholpen wordt. Zij maken gebruik van diverse professionele technieken en adviseren u met alle plezier over de eventuele noodzaak voor een reparatie of het vervangen van de gehele regenpijp. Dankzij de hulp van de experts uit ons netwerk geniet u spoedig weer van een optimale hemelwaterafvoer!

dakgoot reinigen Gelderland

Dakgootbescherming

Ook op het gebied van dakgoot en regenpijp ontwikkelt de techniek zicht steeds verder. Eén van de meest recente oplossingen voor het voorkomen van verstopte goten is de dakgootbescherming. Een dakgootbescherming is een soort rooster dat over de gehele goot wordt aangebracht. Dit rooster zal bladeren en ander vuil opvangen en zo voorkomen dat deze de ingang tot de regenpijpen blokkeren. Een dakgootbescherming heeft daarnaast als voordeel dat u minder kosten kwijt bent aan het schoonmaken (en eventueel repareren) van de dakgoten. Tot slot zorgt de dakgootbescherming ervoor dat vogels geen nest onder uw dak kunnen maken. Benieuwd naar de prijzen voor een dergelijk rooster? Vraag dan vrijblijvend bij ons een offerte aan van een specialist uit Gelderland.

Nieuwe dakgoot plaatsen

Is na jaren trouwe dienst uw dakgoot in Gelderland dan toch aan vervanging toe? Moet u de goot steeds vaker laten repareren? Dan is het raadzaam om een nieuwe dakgoot te plaatsen. U heeft hierbij de keuze uit diverse materialen, zoals zink, kunststof, koper en aluminium. Het is belangrijk dat men de goten niet bij te lage temperaturen (onder 12 de graden) aanbrengt, vanwege het uitzetten en krimpen. De specialist zorgt daarnaast voor voldoende speling, zodat het materiaal nog de ruimte heeft om uit te zetten. Daarnaast wordt de goot nooit direct tegen de muur bevestigd, zodat bij een eventuele lekkage uw muur niet direct nat wordt. Het plaatsen van nieuwe goten is echt vakwerk, ons advies is dan ook om dit uit te besteden aan een specialist.

Schoonmaken en onderhouden

Het is van belang om uw dakgoten regelmatig schoon te maken. Zo voorkomt u verstoppingen, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan het scheuren van uw dakgoot of waterschade door de lekkages. Advies is om minimaal één keer per jaar uw dakgoten te controleren en te reinigen. Dit kunt u het beste na de herfst doen, aangezien er dan de meeste bladeren en takjes vallen. U kunt het eventueel zelf doen met behulp van een tuinschepje en tuinslang. Het schoonmaken van dakgoten is niet heel moeilijk, maar doordat u op hoogte moet werken valt het in de praktijk vaak tegen. Het kan gevaarlijke situaties opleveren. Besteedt u het uit? Dan kijkt de specialist uit Gelderland meteen naar de andere onderhoudspunten, zodat hoge reparatiekosten worden voorkomen.

mastgoot vervangen

Mastgoten

Zelfs als u uw dakgoten periodiek laat schoonmaken, dan is het nodig om deze op termijn te vervangen. Wanneer u nieuwe goten moet kiezen, dan hebt u de keuze uit verscheidene bouwmaterialen, maar ook uit enkele dakgootmodellen. De modellen die de experts het meest installeren in Gelderland zijn de mastgoot en de bakgoot. Een mastgoot is een halfronde goot die een zeer sierlijke uitstraling biedt, en welke door vele klanten als de meest elegante oplossing worden gezien. Een mastgoot sluit echter niet altijd aan bij de uitstraling van een woning. In dat geval kan het beter zijn om voor de installatie van een bakgoot te kiezen.

bakgoot plaatsen Gelderland

Bakgoten

Een bakgoot is het alternatief voor de mastgoot, en bestaat uit een rechthoekige vorm. Bakgoten kunnen in vele maten worden aangeleverd, waardoor deze altijd aansluiten bij uw woning. Kiest u voor de vervanging van uw huidige bakgoten? Dan adviseren wij om goed te kijken naar de maten. Het is mogelijk om de gootbeugels opnieuw te gebruiken. Op deze manier bespaart u op de kosten voor de installatie en montage. Hebt u vragen over de verschillen tussen een mastgoot en bakgoot of wilt u weten wat het beste past bij uw woning in Gelderland? Vul dan vandaag nog ons contactformulier in of bel naar 085 500 9965.

Dakgoot materialen

Wanneer u overweeg nieuwe dakgoten te laten installeren, dan hebt u een ruime keuze uit vele basismaterialen. Waar traditioneel alleen zink werd gebruikt als bouwmateriaal voor een dakgoot is tegenwoordig ook hout, kunststof, aluminium of plastic een optie. Voor welk basismateriaal u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen op het gebied van levensduur, kwaliteit en prijs.

  • Zo zijn kunststoffen bouwproducten zeer duurzaam en vereisen deze weinig onderhoud. De kosten voor een hemelwatersysteem van kunststof zijn echter aanzienlijk hoger dan bijvoorbeeld de aluminium variant.
  • Naast de duurzaamheid en kosten voor de diverse materialen verschillende onze producten ook op het gebied van installatie en onderhoud. Zo kan men houten onderdelen eenvoudiger repareren dan de kunststoffen varianten.
Hebt u vragen over de verschillen tussen de diverse materialen dakgoten en regenpijpen die de specialisten uit ons netwerk aanbieden? Aarzel dan niet om uw vragen via ons webformulier te stellen.
dakgoot repareren Gelderland

Dakgootbekleding

Wilt u graag uw dakgoten wegwerken? Met PVC dakgootbekleding, in de gewenste RAL-kleur, zorgt u voor een strak resultaat. Daarnaast biedt het diverse praktische voordelen. Het is duurzaam, vergt weinig onderhoud en is weerbestendig. Bijkomend voordeel is dat u minder onderhoud hoeft te plegen aan de dakgoten, omdat die nu goed beschermt zijn. Wilt u dakgootbekleding dat in de massa gekleurd is? Of wilt u lieven een structuurfolie? Aan u de keus. Tip: laat de specialist meteen de boeidelen controleren. Als die ook aan vervanging toe zijn kunt u de werkzaamheden combineren, dat bespaart op kosten. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt dan een prijsopgave van een specialist uit (de buurt van) Gelderland.

Prijzen

Wilt u onderhoud laten plegen aan uw dakgoot? Of overweegt u om nieuwe goten te plaatsen in Gelderland? U wilt dan vast meer weten over de gemiddelde prijzen. De kosten van een reparatie liggen tussen de €120,- en €200,- voor drie meter aan dakgoot. Overweegt u een nieuwe goot? De voordeligste optie is kunststof, met zo’n €20,- per meter, exclusief montagekosten. Zinken goten kosten zo’n €30,- per meter. De prijzen voor het plaatsen hangen sterk af van de grootte van het project en het materiaal van de dakgoot. Ter indicatie: Het vervangen van zinken goten bij een rijtjeshuis (12 meter aan goten) kost tussen de €700,- en €1.200,-, inclusief de montage. Tip: overweeg om samen met uw buren de goten te vervangen. Dat bespaart op de totaalprijs.

Werkgebied Gelderland

Direct contact

Hebt u last van lekkage en denkt u dat dit komt door een beschadigde dakgoot? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten uit Gelderland via ons telefoonnummer 085 500 9965. De specialist zal de dakgoot controleren en indien nodig een reparatie uit te voeren. U zult spoedig genieten van een uitstekende hemelwaterafvoer. Hebt u op een andere wijze hulp nodig bij het onderhouden, de reparatie of installatie van uw hemelwaterafvoer? Aarzel ook dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Wij beantwoorden uw vragen met alle plezier, of sturen u desgewenst een vrijblijvende offerte toe. Bij ons bent u verzekerd van:

  • Degelijk vakwerk!
  • Zowel vervangen, repareren als schoonmaken!
  • Uw hemelwaterafvoer is na het repareren weer dik in orde.