dakgoten Nijmegen

Dakgoten Nijmegen

Direct contact: 085 500 9965

Loopt het water niet goed weg uit uw dakgoten in Nijmegen of is uw dakgoot beschadigd geraakt? Dan komt de hulp van een dakgootspecialist uit Nijmegen goed van pas! Dakgootspecialisten onderhouden, repareren en vervangen uw dakgoten voor u. Ook kunt u ze inschakelen voor een reparatie of reiniging aan de regenpijpen.

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden die dakgootspecialisten uitvoeren. U leest wat het onderhouden van de dakgoot inhoudt en hoe de specialisten uit Nijmegen de goot repareren. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende soorten dakgoten, zoals de mastgoot en de bakgoot, en leest u over de verschillende materialen waar uit u de keuze heeft. Direct hulp nodig? Bel dan naar 085 500 9965 of vraag vrijblijvend offertes aan via het formulier.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden dakgootspecialist

Een dakgootspecialist uit Nijmegen vervangt uw dakgoten bij schade. Maar de vakmannen doen daarnaast nog zoveel meer. Zo voorzien ze u van persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende soorten goten en materialen, plaatsen zij dakgootbescherming en kunnen ze een beschadigde goot herstellen met een reparatie. De werkzaamheden zijn dus erg divers en de hulp van een dakgootspecialist komt daarom goed van pas. Hieronder staan de meest uitgevoerde werkzaamheden van een dakgootspecialist uit Nijmegen.

Waarom dakgoot in Nijmegen vervangen?

Er zijn doorgaans twee verschillende motivaties voor het vervangen van de dakgoten: als deze beschadigd is of als deze verouderd is. Een beschadigde dakgoot is in veel gevallen te repareren. Is de schade te groot om te repareren, dan adviseert de vakman uit Nijmegen om een compleet nieuwe dakgoot op te hangen. Daarnaast heeft u bij verouderde dakgoten een grotere kans op lekken. Een nieuwe dakgoot heeft een aantal voordelen. Allereerst zorgt een nieuwe goot voor een efficiëntere waterafvoer en is de kans op waterschade door hemelwater zo goed als nihil. Daarnaast draagt een nieuwe dakgoot ook bij aan de uitstraling van het huis in Nijmegen.

  • Een nieuwe dakgoot zorgt voor een nette en verzorgde uitstraling.
  • De dakgoten zorgen voor een efficiënte waterafvoer.
  • Nieuwe dakgoten dragen bij aan een waardevermeerdering van uw huis in Nijmegen.

dakgoot plaatsen Nijmegen

Werkwijze nieuwe dakgoot plaatsen

Is repareren niet voldoende om de dakgoot te herstellen, dan plaatst de vakman uit Nijmegen een nieuwe dakgoot. Zo voorkomt u namelijk dure en terugkerende reparatiekosten. Het plaatsen kan op verschillende manieren gedaan worden. Veel inwoners van Nijmegen kiezen voor plaatsen met behulp van dakgootbeugels. Hierbij hangt de goot met beugels aan de muur, waardoor de dakgoten van buitenaf zichtbaar zijn. U kunt er ook voor kiezen om de dakgoten in een dakgootbak te laten plaatsen. De dakgootbak, ook wel dakgootbekleding genoemd, zorgt ervoor dat de afwerking geheel in stijl is met de rest van uw woning. Het maakt in dat geval dus niet uit welk materiaal u kiest!


dakgoot reparatie Nijmegen

Dakgoot reparatie Nijmegen

Als er een lek is ontstaan in uw dakgoot, dan hoeft u de dakgoot over het algemeen niet direct te vervangen. Het is in vaak voldoende om het lek te repareren met behulp van een laagje EPDM of Everseal. EPDM is een rubbersoort die ook wel wordt gebruikt voor het maken van dakbedekkingen. Door tijdens de reparatie een deel van dit materiaal over de soldeernaden te plaatsen, wordt het probleem verholpen en verlengt u de levensduur van de goot. Everseal is vergelijkbaar met een sticker, een afdeklaag die u eventueel over de gehele goot kunt aanbrengen. De kosten voor de reparatie kunt u navragen bij de professional uit Nijmegen via het contactformulier.

Dakgoten reinigen Nijmegen

Goed onderhoud voorkomt problemen. Het is dus belangrijk om de dakgoten structureel te laten reinigen. Zeker als u in de buurt van een bos woont of hoge bomen in de buurt hebt staan. Het reinigen van dakgoten brengt zeker een risico met zich mee, omdat u op hoogte moet werken. Daarom is het aan te raden hiervoor een vakman in te schakelen. Zo hoeft u ook niet per se een ladder of andere benodigdheden aan te schaffen. Bij het reinigen verwijdert de specialist uit Nijmegen eerst alle takken, bladeren en andere vormen van vervuiling. Tot slot spuit hij de dakgoot én de hemelwaterafvoer goed door om te controleren of er nergens meer een blokkade zit.

Waarom dakgoten schoonmaken in Nijmegen?

Met het schoonmaken van dakgoten verlengt u de levensduur en voorkomt u een hoop vochtproblemen. Daarnaast voorkomt het schoonmaken ook ongedierte! Het is altijd verstandig om deze klus uit te besteden aan een vakman uit Nijmegen. Dan weet u zeker dat de dakgoot goed gereinigd is. Veel mensen hebben geen ladders die hoog genoeg zijn om de dakgoten gemakkelijk te bereiken. Daar komt nog bij dat een dakgootspecialist uit Nijmegen ook alles voor u opruimt, zodat u hier niet mee blijft zitten. Terwijl hij uw dakgoten reinigt, kunt u verder met uw werkzaamheden of hobby. Zo bespaart u uzelf waardevolle tijd.

Dakgoot prijzen

De kosten van een nieuwe dakgoot zijn uiteraard afhankelijk van het materiaal dat u kiest. De meest voordelige optie is de kunststof goot, hiervoor betaalt u ongeveer €25,- tot €35,- per strekkende meter, exclusief montagekosten. Inclusief montage ligt de prijs rond de €90,- per meter. Bij een standaard rijtjeshuis gaat het om ongeveer 12 meter aan dakgoten, dat houdt in dat de totaalprijs rond de €1.080,- is. Wilt u liever een ander materiaal omdat dit beter past bij de stijl van uw huis? Reken er dan op dat de prijzen iets hoger liggen. Onderhoud of een reparatie nodig? Een reparatie kost ongeveer €100,- tot €150,-, afhankelijk van de manier van repareren. Het onderhoud aan een dak kost gemiddeld €15,- tot €20,- m² en voor schoonmaken betaalt u gemiddeld €60,- voor de eerste 12 meter. Wilt u meer duidelijkheid omtrent de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

dakgoot vervangen Nijmegen

Prijzen voor dakgoot vervangen in 2024

Huidige dakgoot vervangen door: Gemiddelde kosten per meter (excl. montage) * Gemiddelde kosten per meter (incl. montage) **
een kunststof dakgoot €25,- tot €35,- per meter Vanaf €90,-
een aluminium dakgoot *** €30,- tot €60,- per meter Vanaf €95,-
een zinken dakgoot €35,- tot €60,- per meter Vanaf €100,-
een koperen dakgoot Vanaf €55,- Vanaf €120,-

* Dit zijn gemiddelde kosten per strekkende meter incl. btw voor het materiaal.
** Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.

Let op: Montagekosten verschillen per dakdekker enorm. Vraag daarom altijd vrijblijvend offertes aan, voor een exacte prijsberekening.

Kosten werkzaamheden aan dakgoot in 2024

Werkzaamheden Prijs * Opmerkingen
Dakgoot reparatie €100,- tot €150,- Kosten afhankelijk van materiaal dakgoot
Dakgoot schoonmaken €60,- (voor eerste 12 meter) €1,50 meer voor elke extra meter
Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van soort woning

* Dit zijn gemiddelde kosten per incl. btw en montage. Vraag voor een exact prijs gratis offertes aan.

Dakgoot in Nijmegen lek en met spoed op zoek naar een dakgootspecialist?

Bel gelijk met 085 500 9965! Geen spoed? Vergelijk dan offertes.

Soorten dakgoten

U heeft niet alleen de keuze in verschillende materialen, maar ook in verschillende soorten dakgoten. In Nijmegen komen mastgoten en bakgoten het vaakst voor. Hoewel de twee soorten dakgoten qua uiterlijk van elkaar verschillen, functioneren ze uiteraard hetzelfde. De keuze voor een mastgoot of bakgoot is dan voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en de stijl van uw woning in Nijmegen. De twee verschillende soorten dakgoten worden hieronder verder toegelicht.

mastgoot Nijmegen

Mastgoten

Er bestaan verschillende soorten dakgoten die bij uw woning of bedrijfspand in Nijmegen kunnen worden geïnstalleerd. Eén van deze soorten is de mastgoot. Een mastgoot is een halfronde goot, die er, zoals de naam al doet vermoeden, er uit ziet als een halve mast. Het voordeel van mastgoten is dat deze een zeer elegante uitstraling bieden. Door de elegante uitstraling is het echter soms ook juist niet een goed idee om voor de mastgoot te kiezen. Dit is afhankelijk van de vorm van uw gevel en de kozijnen die het huis uitstraling geven. De specialisten uit ons netwerk bieden mastgoten in diverse afmetingen aan.

bakgoot Nijmegen

Bakgoten

Een alternatief voor de mastgoot is de bakgoot. Een bakgoot heeft rechte hoeken, en biedt daarmee een meer robuuste uitstraling. Het voordeel van de bakgoot is dat er vaak meer water in één keer doorheen kan stromen. Daarnaast kan men bakgoten relatief gemakkelijk bevestigen. Wilt u graag bakgoten voor bij uw huis of bedrijf in Nijmegen? Dan moet u nog kiezen tussen de vele materialen waarvan deze goten kunnen worden gemaakt. Een bakgoot kan onder andere van kunststof, hout of zink worden gefabriceerd. Wilt u meer weten? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in.

Dakgoten materiaalsoorten

Het is voor de waarde van uw woning belangrijk dat de dakgoten passen bij de uitstraling van het huis. Mede daarom is er de keuze uit verschillende materialen. Onder andere kunststof, aluminium en zinken dakgoten zijn in Nijmegen populair. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is kunststof een voordelige keuze, maar is een zinken goot meer geschikt bij een groter dakoppervlak omdat het materiaal een stuk sterker is. Deze drie materialen worden hieronder toegelicht.

Dakgoten van kunststof

De laatste jaren maakt kunststof steeds meer een opmars in Nijmegen. Het materiaal wordt namelijk steeds sterker en daarmee ook duurzamer. Tegelijkertijd is het een voordelige keuze, waardoor het veel gebruikt wordt in de bouw of verbouw van woningen in Nijmegen. Het is bovendien onderhoudsarm en is tot 18 meter volledig naadloos te plaatsen. Omdat er geen naden zijn is de kans op vochtproblemen een stuk kleiner en is repareren vaak overbodig. Het nadeel is dat het minder sterk is dan bijvoorbeeld aluminium of zink. Dit houdt in dat de dakgoten vooral geschikt zijn voor kleinere dakoppervlakken, zoals van een rijtjeshuis. Voor een grote, vrijstaande woning in Nijmegen is een steviger materiaal een betere keuze.

Aluminium dakgoten Nijmegen

Naast kunststof wordt ook aluminium steeds vaker gebruikt als basismateriaal voor dakgoten. Het is erg licht en tegelijkertijd enorm sterk, waardoor het geschikt is voor zeer grote dakoppervlakken. Het is eveneens te verkrijgen met een sierlijke afwerking, waardoor ze geschikt zijn voor ieder type huis. Net als kunststof zijn de dakgoten naadloos te plaatsen, wat uw huis beschermt tegen vochtproblemen. Veel mensen vinden de hogere prijs een nadeel, maar daar staat wel een lange levensduur tegenover. Kiest u bij het vernieuwen van uw goten voor aluminium, dan hoeft u ze de komende 20 tot zelfs 25 jaar niet meer te vervangen.

Zinken dakgoten Nijmegen

Vindt u de uitstraling van uw woning in Nijmegen belangrijk, dan zijn zinken dakgoten een uitstekende keuze. Zinken goten hebben namelijk een prachtige en luxe uitstraling die echt bijdragen aan het uiterlijk van het huis. Kiest u voor zink, dan zorgt u dus echt voor een waardevermeerdering van uw huis.

Bovendien heeft het een enorm lange levensduur en zijn beschadigingen relatief eenvoudig op te lossen met een reparatie. Wat een nadeel is, is dat zink niet goed samenwerkt met andere metalen.

Wilt u de zinken dakgoten ophangen met behulp van dakgootbeugels, dan is het dus belangrijk om ook te kiezen voor zinken beugels.

Zinken dakgoot plaatsen

Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

Dakgootbescherming

Om te voorkomen dat uw goot of hemelwaterafvoer verstopt raakt, is de installatie van dakgootbescherming. Een dakgootbescherming bestaat uit een rooster dat over de dakgoten wordt aangebracht. Dit rooster voorkomt niet alleen dat er bladeren in de goot vallen en deze verstopt raakt, maar ook dat vogels zich nestelen onder de dakspanten.

De installatie van een dakgootbescherming kunt u het beste overlaten aan één van onze experts uit Nijmegen. Deze kunnen desgewenst ook de staat van de dakgoten controleren en eventueel enkele onderdelen vervangen. Samen met u zorgen de professionals ervoor dat u in korte tijd weer van een optimaal wooncomfort geniet!

Dakgootbekleding

Wilt u uw dakgoot bekleden in de kleur die perfect aansluit bij de buitenkant van uw woning? Een specialist uit ons netwerk helpt u graag! Vaak kiest men voor dakgootbekleding van pvc of aluminium. Zo weet u zeker dat u er geen tot erg weinig onderhoud aan hoeft te plegen. Werken op dergelijke hoogte is voor velen immers niet de leukste klus. Dat is dan ook precies de reden dat veel woningbezitters ervoor kiezen om de dakgoten en boeidelen onderhoudsvrij te maken met dergelijke bekleding. Met PVC of aluminium dakgootbekleding is elke twee jaar schilderen niet meer nodig. Op dit moment kiezen ook veel mensen uit Nijmegen ervoor om verlichting (spots) te installeren in de dakgootbekleding. Dit geeft een erg luxe uitstraling en biedt diverse, praktische voordelen. Vul het contactformulier in voor offertes op maat.

Toe aan nieuwe dakgoten? Laat ze vervangen door een ervaren dakgootspecialist

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.


regenpijpen Nijmegen

Regenpijpen Nijmegen

De regenpijp is een belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. Deze zorgt namelijk voor de waterafvoer. Wanneer de regenpijp verstopt zit door vervuiling, dan geeft dit ook problemen voor uw dakgoten. Net als bij de goten is het dus belangrijk om de hemelwaterafvoer goed te onderhouden en deze te ontstoppen als hij verstopt zit. Gaat u uw dakgoten vernieuwen? Vernieuw dan op hetzelfde moment ook uw regenpijp. Zo weet u zeker dat de pijp qua uitstraling past bij de rest van de hemelwaterafvoer. Net als voor het onderhouden en reinigen van de dakgoten, kunt u ook voor het onderhoud van uw hemelwaterafvoer een vakman inschakelen.

regenpijp verstopt

Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9965!

Een regenpijp die verstopt zit is enorm vervelend, en soms lastig te verhelpen. Hebt u al het mogelijke al gedaan, maar blijven de regenpijpen verstopt? Stel u dan vandaag nog met ons in verbinding. Specialisten zorgen ervoor dat de hemelwaterafvoer in korte tijd weer volledig schoongemaakt is en dat ze niet meer verstopt zitten. In de meeste gevallen kunnen wij hiervoor gebruik maken van waterdruk of een ontstoppingsveer. Werkt dit niet afdoende en zit het nog steeds verstopt? Dan zagen de experts de regenpijp door om de blokkade op die manier te verhelpen. Ze voeren daarna een eventuele reparatie uit, zodat de regenpijp weer in optimale staat is. Bel 085 500 9965 voor direct contact met een specialist in uw regio.

Regenpijp onderhouden

Net als de dakgoten, moet u ook de hemelwaterafvoer structureel onderhouden. Het liefst schakelt u eens per jaar een vakman uit Nijmegen in om de hemelwaterafvoer goed te reinigen en eventueel zelfs te ontstoppen. Wilt u liever zelf de regenpijp onderhouden? Het onderhouden van de regenpijpen begint met de dakgoten. Maak deze goed schoon en controleer of er blokkades in de regenpijp zitten. Dit doet u door een emmer water in de goot leeg te gooien. Vaak vormen bladeren, takken en andere vervuiling een blokkade waardoor het regenwater niet meer optimaal wegloopt. Als dit het geval is, dan kunt u vaak met behulp van een lange, smalle stok de blokkade loswrikken.

Regenpijp in Nijmegen vervangen

Een kunststoffen regenpijp gaat gemiddeld 12 jaar lang mee. Wanneer deze ouder is droogt het materiaal uit door het zonlicht, ontstaan er scheuren en barsten en is de kans op beschadigingen een stuk groter. Als de regenpijpen inderdaad aardig oud zijn, dan is een reparatie alleen niet voldoende en raadt de vakman uit Nijmegen aan om deze volledig te vervangen. Met het vernieuwen van de regenpijp geeft u uw woning een vernieuwde uitstraling en het plaatsen is al in één werkdag gedaan. Voor eenheid is het verstandig om de regenpijp in hetzelfde materiaal te plaatsen als de dakgoten. Dit zorgt bovendien voor een optimale waardevermeerdering van uw woning.

Regenpijpen vervangen? Keuze uit kwalitatieve kunststof, aluminium en zinken regenpijpen.

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om uw regenpijpen spoedig te laten vernieuwen.

Dakgoot zelf reinigen

Bent u een ervaren klusser en ziet u het reinigen van de dakgoten zelf wel zitten? Zorg dan dat u in ieder geval beschikt over de volgende materialen: een hoge ladder, een klein schepje, schuurspons of staalborstel, een bezem en een stoffer. Om bladeren en andere vervuiling te verwijderen komt een vuilniszak of emmer ook van pas en het is verstandig om handschoenen tijdens de werkzaamheden handschoenen te dragen. Houd er rekening mee dat het reinigen van de dakgoot zonder de hulp van een vakman flink wat tijd in beslag neemt. Heeft u deze tijd niet? Twijfel dan niet offertes aan te vragen.

Dakgoten in Nijmegen onderhouden

Het onderhouden van de dakgoten verlengt de levensduur. U kunt eventueel zelf de dakgoten reinigen, mits u beschikt over een ladder die hoog genoeg is. Bij verstoppingen of beschadigingen is het verstandig om de dakgoten door een vakman uit Nijmegen te laten repareren. Een reparatie wordt in de meeste gevallen gerealiseerd door gaten dicht te solderen of door met behulp van bitumenpasta de dakgoot weer waterdicht te maken. Voor het ontstoppen van de hemelwaterafvoer verwijdert de dakgootspecialist uit Nijmegen eerst alle bladeren, takken en andere vervuiling. Wilt u het onderhoud in de toekomst gemakkelijker maken? Laat dan dakgootbescherming plaatsen.

dakgoot reinigen Nijmegen

Voordelen dakgootspecialist Nijmegen inschakelen

Het onderhouden en repareren van dakgoten en regenpijpen is onderdeel van het onderhouden van uw woning. Dit is belangrijk om de kwaliteit hoog te houden, en dit draagt uiteraard bij aan uw woningwaarde. Waarom uitbesteden aan een professional? Dan weet u zeker dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd en brengt u uzelf niet onnodig in gevaar. Hieronder staan een aantal van de belangrijkste voordelen.

  • U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen.
  • U brengt uzelf niet onnodig in gevaar omdat u niet zelf op hoogte hoeft te werken.
  • Het reinigen of ontstoppen is in korte tijd al uitgevoerd.
prijs dakgootspecialist Nijmegen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Om direct de hulp van een vakman in te schakelen maakt u gebruik van de spoedservice in Nijmegen. Dit doet u eenvoudig door te bellen naar 085 500 9965. U krijgt dan direct contact met een dakgootspecialist die, in geval van nood, dezelfde dag nog bij u op de stoep staat.

Heeft uw hulpvraag minder haast? Dan is het ook mogelijk om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Dit doet u gemakkelijk via het offerteformulier. De prijsopgave ontvangt u dan zo snel mogelijk in uw mailbox. Wilt u meer weten over de prijzen van verschillende materialen? Of bent u benieuwd of u uw dakgoten het beste kunt laten repareren of vernieuwen? Twijfel ook dan niet om het formulier in te vullen.