dakgoten Rotterdam

Dakgoten Rotterdam

Direct contact: 085 500 9968

Last van lekkende of verstopte dakgoten? Of loopt de regenpijp niet helemaal goed meer door? Schakel dan snel een dakgootspecialist uit Rotterdam in! Hij voert een reparatie in korte tijd uit en kan uw hemelwaterafvoer bij grote problemen snel vervangen. Hierbij geeft hij u uiteraard advies met betrekking tot de mogelijke materialen, soorten dakgoten én installatiewijze.

Op deze pagina leest u meer over de klussen waarvoor u een vakman kunt inschakelen. Ook krijgt u meer informatie over de prijzen van deze werkzaamheden en u leest over de diverse materialen en soorten dakgoten waaruit u de keuze heeft. Wilt u de hemelwaterafvoer met spoed laten repareren? Bel dan gelijk naar 085 500 9968. Of vraag een gratis offerte aan voor meer informatie over de prijzen.

  Gratis offerte ontvangen

  Uw dakbedekking (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend


  Werkzaamheden dakgootspecialist

  Een dakgootspecialist voert een snelle reparatie uit als uw dakgoot beschadigd is. Maar wat doen de specialisten uit Rotterdam eigenlijk nog meer? Als uw dakgoten ernstig beschadigd zijn, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om compleet nieuwe dakgoten te laten plaatsen. Bij het plaatsen van nieuwe dakgoten geeft de vakman professioneel en persoonlijk advies, zodat u verzekerd bent van de juiste keuze. Daarnaast voert de vakman, als dat nodig is, ook reparaties uit aan regenpijpen en ontstoppen ze uw hemelwaterafvoer. Hieronder staan vier veelvoorkomende werkzaamheden van dakgootspecialisten uit Rotterdam.

  • Nieuwe dakgoten plaatsen.
  • Oude dakgoten vervangen of repareren.
  • Reparatie aan regenpijp uitvoeren.
  • Informeren en adviseren over de soorten dakgoten.

  Waarom dakgoot in Rotterdam vervangen?

  Uw dakgoten en regenpijpen krijgen na verloop van tijd te maken met slijtage. Repareren is tot op een zekere hoogte rendabel. Op het moment dat u de dakgoten regelmatig moet laten repareren, is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden voor het vervangen van de dakgoten.

  Met nieuwe dakgoten kunt u weer een aantal jaren vooruit. Bovendien hebben ze een grote invloed op de uitstraling van uw woning. Hieronder staan drie belangrijke voordelen van het plaatsen van nieuwe dakgoten.

  • Het plaatsen van nieuwe dakgoten zorgt voor een mooiere uitstraling.
  • Ze hebben een langere levensduur en voorkomen waterschade.
  • Het vervangen van dakgoten voorkomt hogere kosten voor reparaties in de toekomst.

  dakgoot plaatsen

  Werkwijze nieuwe dakgoot plaatsen

  Heeft uw huis in Rotterdam een erg oude dakgoot? Of bent u niet tevreden over de uitstraling van uw hemelwaterafvoer? In dat geval laat u de goten vernieuwen. Er is hierbij de keuze uit verschillende materialen en stijlen, zodat u zeker weet dat ze aansluiten bij de stijl van uw woning. De vakman verwijdert eerst de oude goot en zorgt ervoor dat de muur en het dak hierbij niet beschadigd raken.

  Er zijn twee manieren om de nieuwe goot te plaatsen: met behulp van beugels of door middel van een ombouw. Kiest u voor beugels, dan plaatsen de specialisten deze tegen de muur en hangen hieraan de dakgoten op. Met een ombouw worden de goten in een houten bak geplaatst.


  dakgoot reparatie Rotterdam

  Dakgoot reparatie Rotterdam

  Zijn de naden van uw dakgoten versleten, hebt u vaak last van lekkages, of is er anderszins een reparatie van uw regenafvoer vereist? Er bestaan diverse reparatie oplossingen. Een expert kan uw dakgoot ten eerste repareren met een stukje EPDM. Dit is bijvoorbeeld geschikt voor het repareren van soldeernaden. EPDM is watervast en elastisch waardoor dit lang blijft zitten. Andere reparatie oplossingen vormen Mariseal en Everseal. Beide producten zorgen voor het afdichten van scheuren en slijtage. Mariseal is een dikke laag, die vloeibaar wordt aangebracht. Everseal daarentegen is een soort sticker, die zorgt voor een dunnen afdeklaag. Beide producten kunnen op vrijwel alle materiaalsoorten worden toegepast.

  Dakgoten reinigen Rotterdam

  Het reinigen van de goten is misschien wel de meest belangrijke taak van het onderhouden. Schakelt u hiervoor een dakgootspecialist in, dan hoeft u zich hier verder geen zorgen over te maken. De vakman zorgt voor een goede voorbereiding, en brengt alle benodigde materialen en gereedschappen zelf mee. U hoeft dus niets meer te kopen! Met een schepje verwijdert de specialist vervolgens alle bladeren, takken en andere vervuiling.

  Het zal u verbazen hoeveel rommel zich na verloop van tijd ophoopt in uw dakgoot. Na het schrobben van de zijkanten spoelt de specialist met een regenpijp restanten vuil weg.

  Waarom dakgoten schoonmaken in Rotterdam?

  Het schoonmaken van de dakgoten is erg belangrijk. Door het reinigen raakt de goot niet verstopt en blijft het regenwater goed wegstromen. Zo ontstaan er geen beschadigingen en is de kans op waterschade het kleinst. Zo voorkomt u ook hoge kosten voor het repareren. Om te profiteren van deze voordelen is het wel belangrijk dat u de goten goed laat onderhouden. Dit kunt u daarom het beste uitbesteden aan een vakman uit Rotterdam. Hij beschikt over alle juiste materialen en middelen om vervuiling grondig te verwijderen. Zijn er door achterstallig onderhoud al kleine beschadigingen ontstaan, dan zal de vakman uit Rotterdam deze direct repareren.

  Dakgoot prijzen

  De prijs van het plaatsen van nieuwe dakgoten is volledig afhankelijk van het materiaal dat u kiest. Kunststof is een voordelige keuze. Hiervoor liggen de prijzen tussen de €25,- tot €35,- per meter. Heeft u een groter budget, dan kunt u ook aluminium of zinken goten overwegen. Hoewel de prijs een stuk hoger is, hebben deze twee materialen een mooiere uitstraling. Houd rekening met prijzen die oplopen tot ongeveer €60,- per meter. Let op deze prijs is exclusief montage. Raadpleeg de tabel voor prijzen inclusief montage door de dakspecialist.

  Wilt u de dakgoot niet volledig vernieuwen? Voor het repareren betaalt u ongeveer €100,- tot €150,-. Het reinigen van dakgoten kost gemiddeld €60,- voor de eerste 12 meter. Elke extra meter schoonmaken kost €1,50.

  dakgoot vervangen Rotterdam

  Prijzen voor dakgoot vervangen

  Huidige dakgoot vervangen door: Gemiddelde kosten per meter (excl. montage) * Gemiddelde kosten per meter (incl. montage) **
  een kunststof dakgoot €25,- tot €35,- per meter Vanaf €90,-
  een aluminium dakgoot *** €30,- tot €60,- per meter Vanaf €95,-
  een zinken dakgoot €35,- tot €60,- per meter Vanaf €100,-
  een koperen dakgoot Vanaf €55,- Vanaf €120,-

  * Dit zijn gemiddelde kosten per strekkende meter incl. btw voor het materiaal.
  ** Dit is inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.
  ** Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.

  Let op: Montagekosten verschillen per dakdekker enorm. Vraag daarom altijd een vrijblijvend offerte aan, voor een exacte prijsberekening.

  Kosten werkzaamheden aan dakgoot

  Werkzaamheden Prijs * Opmerkingen
  Dakgoot reparatie €100,- tot €150,- Kosten afhankelijk van materiaal dakgoot
  Dakgoot schoonmaken €60,- (voor eerste 12 meter) €1,50 meer voor elke extra meter
  Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van soort woning

  * Dit zijn gemiddelde kosten per incl. btw en montage. Vraag voor een exact prijs gratis een offerte aan.

  Dakgoot in Rotterdam lek en met spoed op zoek naar een dakgootspecialist?

  Bel gelijk met 085 500 9968! Geen spoed? Vul dan het offerteformulier in en voor een scherpe offerte.

  Bel direct: 085 500 9968

  Soorten dakgoten

  Er zijn verschillende soorten dakgoten waar u uit kunt kiezen. In Rotterdam zijn vooral de mastgoot en de bakgoot erg populair, maar ook kilgoten en blokgoten treft u hier regelmatig. De verschillende dakgoten functioneren uiteraard op dezelfde manier. Het verschil zit hem vooral in de vorm. Welke dakgoot voor u de beste keuze is, is dus voornamelijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Zo is een bakgoot bijvoorbeeld eenvoudig te reinigen maar is een mastgoot verkrijgbaar in siervormen.

  mastgoot Rotterdam

  Mastgoten

  Wie de dakgoten wil laten vervangen heeft de keuze uit een aantal modellen goten. De meest bekende varianten zijn de bakgoot en de mastgoot. De mastgoot is een halfronde dakgoot, die rust op zogeheten gootbeugels. De halfronde goot is verkrijgbaar in een standaard vorm, maar ook in speciale siervormen die de uitstraling nog eleganter maken. Deze elegante uitstraling maakt de mastgoot zeer populair, maar kan ook de reden zijn dat de mastgoot niet bij uw woning of bedrijfspand past. Het is afhankelijk van de aanblik van uw kozijnen en andere gevelonderdelen of mastgoten de beste oplossing zijn voor het afvoeren van hemelwater.

  bakgoot

  Bakgoten

  Zoals gezegd is de bakgoot het alternatief voor de mastgoot. Bakgoten zijn eenvoudig te plaatsen en hebben een rechthoekige vorm. Dit betekent dat de bakgoot een minder sierlijke uitstraling heeft, maar wel een robuuste, wat beter kan aansluiten bij uw woning in Rotterdam. Bakgoten worden eveneens met beugels aan de gevel bevestigd. Hebt u nu al bakgoten bij uw huis of bedrijf en wilt u deze vervangen? Kies dan voor een bakgoot in dezelfde afmeting. Dit heeft als voordeel dat u de ophangbeugels kunt laten hangen, waardoor u aanzienlijk in kosten bespaart. Meer weten of een vrijblijvend prijsoverzicht ontvangen? Vul dan het offerteformulier in.

  Dakgoten materiaalsoorten

  Wist u dat dakgoten verkrijgbaar zijn in verschillende materialen? Zo is er voor iedereen een goede keuze te maken. Heeft u een beperkt budget, dan zijn kunststoffen goten een geschikte optie. Heeft u een iets groter budget en bent u op zoek naar een materiaal met unieke uitstraling, kies dan voor bijvoorbeeld aluminium of zink. Hieronder leest u meer over de voor- en nadelen van deze drie materialen.

  Dakgoten van kunststof

  Kunststof is goedkoop, gemakkelijk te verwerken en repareren en het heeft een lange levensduur. Niet gek dat het materiaal steeds vaker in de bouw gebruikt wordt. Ook als dakgoot is kunststof enorm geschikt.

  Het materiaal is iets minder sterk dan andere materialen, zoals zink of koper, waardoor het vooral geschikt is voor huizen met een kleiner dakoppervlak. Immers: hoe groter het dakoppervlak, hoe meer water de dakgoot moet opvangen. Dit zorgt voor een flink gewicht, en hier moet de goot wel tegen bestand zijn. Kunststof is bovendien verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en kan tot wel 18 meter naadloos geplaatst worden.

  Aluminium dakgoten Rotterdam

  Een tweede materiaal dat in Rotterdam voorkomt is aluminium. Dit is eveneens een duurzaam materiaal met een erg moderne uitstraling. Daardoor ziet u het vooral terug bij moderne woningen. Kiest u voor een ophangsysteem met behulp van dakgootbekleding? Dan maakt het natuurlijk niet uit of de moderne stijl van aluminium wel of niet bij de stijl van uw huis in Rotterdam past. Het is enorm sterk, waardoor het geschikt is voor grote dakoppervlakken. Net als kunststof kan het naadloos geplaatst worden, wat de kans op waterschade enorm verkleint. Laat u uw kunststof dakgoten vervangen door aluminium? Kies er dan voor om de hemelwaterafvoer ook direct te vernieuwen. Zo ontstaat er eenheid.

  Zinken dakgoten Rotterdam

  In Rotterdam is zink misschien wel het meest gebruikte materiaal voor de dakgoten. Zinken goten hebben namelijk een prachtig, authentieke uitstraling. Bovendien heeft een zinken dakgoot een erg lange levensduur. Blijft u het goed onderhouden dan gaat zink namelijk mee tot wel 40 jaar! Het materiaal is dus enorm duurzaam en houdt zich daarom sterk bij noodweer.

  Mocht uw dakgoot onverhoopt toch beschadigd raken? Geen zorgen: een reparatie is voor een specialist erg eenvoudig uit te voeren. Door middel van solderen herstelt hij de kwaliteit van uw zinken dakgoten. Het nadeel is de hogere prijs.

  Zinken dakgoot plaatsen

  Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

  Dakgootbescherming

  Veel van onze klanten uit Rotterdam weten niet dat het een optie is om een dakgootbescherming bij uw woning aan te laten brengen. Een dakgootbescherming is feitelijk niet meer dan een uitgebreid bladrooster, dat over de hele goot wordt aangebracht. Dankzij dit rooster worden bladeren boven de dakgoot opgevangen en zal de regenpijp niet verstopt raken.

  Een tweede voordeel van de dakgootbescherming is dat deze voorkomt dat u onnodig geld kwijt bent aan het laten reinigen van de regenafvoer. Tot slot zal dankzij het rooster ook de kans op nesten onder het dak worden voorkomen. Wij helpen u graag bij de installatie.

  Dakgootbekleding

  Heeft u nieuwe dakgootbekleding nodig voor uw pand in Rotterdam? Overweeg dan dakgootbekleding van pvc, dat geeft een boel voordelen. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsarm, weerbestendig én bestand tegen schimmels. U werkt uw dakgoten netjes weg, wat ervoor zorgt dat u er een stuk minder onderhoud aan hoeft te plegen. U heeft de keuze uit diverse soorten en kleuren. Er bestaat pvc-dakgootbekleding dat in de massa gekleurd is, dus door het toevoegen van pigment aan de kleurstoffen. Ook is het mogelijk dat de profielen worden voorzien van een (structuur)folie. Naast PVC gebruikt men in sommige gevallen tevens aluminium om de dakgoten te bekleden. Dat geeft een unieke look aan uw pand in Rotterdam.

  Laat uw dakgoten vervangen door een vakman uit Rotterdam!

  Vraag een gratis offerte aan via het offerteformulier, helemaal vrijblijvend!

  Offerte aanvragen

  regenpijpen

  Regenpijpen Rotterdam

  De regenpijpen zijn een belangrijk onderdeel van de hemelwaterafvoer. Via de dakgoten loopt het regenwater namelijk weg door de regenpijp. Hierna belandt het meestal terug in de grond of in een reservoir. Een veel gehoord probleem bij de regenpijp is een verstopping. Een regenpijp die verstopt zit levert veel problemen op. Als het regenwater niet meer wegstroomt, blijft het namelijk ook in de dakgoot staan. Dit tast de goot aan waardoor de kans op waterschade zeer groot wordt. Als de dakgoot niet meer waterdicht is, dan is er ook een risico op waterschade aan of zelfs in uw huis. Voor het vernieuwen, repareren of ontstoppen van de regenpijp neemt u dus het beste contact op met een dakgootspecialist uit de regio.

  regenpijp in Rotterdam verstopt

  Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9968!

  Een regenpijp die verstopt zit is enorm vervelend, en vaak lastig te verhelpen. Lukt het u zelf niet om de blokkade te verwijderen? Twijfel dan niet om contact op te nemen met een specialist uit Rotterdam.

  Het is belangrijk om een regenpijp die verstopt is zo snel mogelijk te repareren, om zo waterschade te voorkomen. Maak daarom gebruik van de spoedservice! Bel naar 085 500 9968 en u komt direct in contact met een specialist uit Rotterdam. Hij heeft snel door waarom de regenpijp verstopt zit, en beschikt over verschillende gereedschappen om deze blokkade ongedaan te maken. Eventueel voeren ze daarna een reparatie aan, om schade die ontstaan is te herstellen.

  Regenpijp onderhouden

  Een dakgoot is van bovenaf gemakkelijk te bereiken om te reinigen. Bij een regenpijp ligt dat even anders. Door de hoge, smalle vorm is het schoonmaken van regenpijpen een ingewikkelde opgave. Veel dakspecialisten gebruiken hiervoor een lange, smalle stok. Dit is vaak voldoende om de ergste vervuiling te verwijderen. Toch is dit alleen niet voldoende om de regenpijp goed te onderhouden. Met een hoge drukspuit reinigen de vakmannen uit Rotterdam de zijkanten van de regenpijpen. Zit de regenpijp flink verstopt? Dan kunnen de vakmannen ervoor kiezen om de regenpijp rondom de blokkade los te zagen. Zo is de verstopping toegankelijk en is het reinigen een stuk gemakkelijker.

  Regenpijp in Rotterdam vervangen

  Heeft uw woning een standaard PVC regenpijp maar bent u toe aan een andere uitstraling? Of is hij zodanig verouderd dat u regelmatig een reparatie uit moet laten voeren? In dat geval is het een verstandige keuze om de regenpijpen te vervangen. Het vernieuwen van de hemelwaterafvoer zorgt ervoor dat het water weer goed wordt afgevoerd. Daarnaast zal het ook de uitstraling van uw huis vernieuwen! Net als bij dakgoten kunt u bij het vervangen van de regenpijpen kiezen uit verschillende materialen: kunststof is een goedkope keuze, zinken pijpen zijn iets duurder maar hebben een erg karakteristieke uitstraling en tot slot is koper een kostbare keuze met een prachtige uitstraling.

  Regenpijp alwéér verstopt? Kies gemak en laat de regenpijpen vervangen!

  Een vakman uit Rotterdam vervangt uw regenpijp tegen een scherpe prijs.

  Gratis offerte ontvangen

  Dakgoot zelf reinigen

  Wilt u toch graag zelf het dak op? Houd er dan rekening mee dat u een hoge ladder nodig heeft. Een standaard huis-tuin-en-keuken ladder is meestal niet hoog genoeg om de dakgoot te bereiken. Kunt u deze ladder lenen of beschikt u toch over een ladder die hoog genoeg is, zorg dan dat u samenwerkt met iemand anders. Alleen op die manier kunt u veilig het dak opklimmen. Gebruik een schepje om alle vervuiling te verwijderen. Houd er rekening mee dat hier geen prettige luchtjes bij vrijkomen. Door een emmer of vuilniszak aan de bovenkant van de ladder te plaatsen heeft u beide armen vrij om de troep uit de goot te scheppen. Ziet u dit toch niet zitten? Schakel dan een vakman in.

  Dakgoten in Rotterdam onderhouden

  Het onderhoud van uw dakgoten kunt u in feite beschouwen als het onderhouden van uw woning. Het verlengt de levensduur van uw hemelwaterafvoer, verbetert de kwaliteit en voorkomt waterschade. Hierdoor blijft de waarde van uw woning gelijk of stijgt zelfs! Het onderhoud bestaat in principe uit drie verschillende onderdelen. Allereerst verwijdert de vakman bladeren, takken en andere vervuiling. Daarna reinigen de specialisten de binnenkant van de dakgoot, zodat er geen viezigheid meer tegen de randen aanzit. Als de dakgoot eenmaal schoon is dan volgt het onderhouden van de regenpijpen, om zo de afwatering te bevorderen.

  dakgoot reinigen Rotterdam

  Voordelen dakgootspecialist Rotterdam inschakelen

  Twijfelt u nog aan het inschakelen van een vakman? Niet alleen bespaart u uzelf een hoop waardevolle tijd, maar het is ook een stuk veiliger. De dakgootspecialisten uit Rotterdam zijn namelijk gewend om op hoge hoogte te werken en beschikken over de juiste materialen om dit veilig te doen. Daarnaast bieden ze garantie op het geleverde werk.

  • Bespaar uzelf tijd en energie.
  • Met een vakman bent u verzekerd van het beste resultaat.
  • De reparatie of het onderhoud is in korte tijd uitgevoerd.
  • U krijgt garantie op het afgeleverde werk.
  prijs dakgootspecialist Rotterdam

  Vrijblijvende offerte van een dakgootspecialist

  Met spoed op zoek naar een dakgootspecialist uit Rotterdam om uw hemelwaterafvoer te repareren? Bel dan naar 085 500 9968 voor direct contact met een vakman uit uw regio.

  Heeft de reparatie minder haast of wilt u graag eerst meer informatie over de prijzen voor het onderhoud of voor het reinigen? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherpe offerte van een dakgootspecialist bij u uit de buurt. Deze offerte is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast!

  Last van een lekkende goot of zit uw regenpijp verstopt? Twijfel dan niet om een vakman in te huren.