dakgoten Schiedam

Dakgoten Schiedam

Direct contact: 085 500 9968

Lekken uw dakgoten of zit uw regenpijp verstopt? Het onderhoud aan de hemelwaterafvoer is erg belangrijk om waterschade te voorkomen: schakel daarom altijd een dakgootspecialist uit Schiedam in. Deze kan uw dakgoot indien nodig schoonmaken, repareren of vervangen. Zo weet u zeker dat al het hemelwater goed wordt afgevoerd.

Op deze pagina leest u welke werkzaamheden specialisten uit Schiedam uitvoeren. U leest onder andere wat een reparatie inhoudt en hoeveel het vernieuwen van de goten kost. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende soorten materialen en de dakgoten waaruit u kunt kiezen. Met spoed op zoek naar een vakman voor een reparatie? Bel dan naar 085 500 9968 of vul het offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte op maat.

  Gratis offerte ontvangen

  Uw dakbedekking (*)

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis - Vrijblijvend


  Werkzaamheden dakgootspecialist

  Veel mensen denken dat een dakgootspecialist uit Schiedam zich voornamelijk bezighoudt met het ontstoppen van dakgoten en regenpijpen. Dit is zeker een belangrijk onderdeel van zijn werkzaamheden, maar toch doet een vakman zoveel meer dan alleen dat. Hij geeft u namelijk ook een persoonlijk en professioneel advies wat betreft de materialen en het type dakgoot dat u laat plaatsen. Daarnaast voert hij met gemak een reparatie uit om zo waterschade aan uw woning te voorkomen. Hieronder staan een aantal werkzaamheden die in Schiedam regelmatig voorkomen.

  • Dakgoten plaatsen en vervangen.
  • Dakgoot repareren.
  • Reparaties aan regenpijpen.
  • Hemelwaterafvoer ontstoppen.
  • Informeren en adviseren over de soorten dakgoten.

  Waarom dakgoot in Schiedam vervangen?

  De levensduur van een dakgoot in Schiedam is afhankelijk van het materiaal, maar gemiddeld gaan dakgoten 20 tot 25 jaar lang mee. Het kan natuurlijk voorkomen dat de hemelwaterafvoer door storm of andere omstandigheden zodanig beschadigd is geraakt, dat repareren alleen niet afdoende is om de kwaliteit te vernieuwen. In dat geval is het vervangen van de dakgoot noodzakelijk.

  U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de dakgoten al eerder te vernieuwen, omdat u een ander materiaal wilt. Het materiaal heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van uw huis. Het vervangen van dakgoten heeft in ieder geval een aantal belangrijke voordelen:

  • het geeft uw woning in Schiedam een mooiere uitstraling;
  • nieuwe dakgoten zorgen voor een waardevermeerdering;
  • dakgoten vervangen voorkomt waterschade aan uw huis.

  dakgoot plaatsen Schiedam

  Werkwijze nieuwe dakgoot plaatsen

  Laat u bijna structureel een reparatie uitvoeren? Dan is het vaak onvermijdelijk: u moet nieuwe dakgoten laten plaatsen. Het is verstandig om hiervoor een dakgootspecialist uit Schiedam in te huren. Hij plaatst nieuwe dakgoten op twee verschillende manieren: door middel van dakgootbeugels of met behulp van een ombouw. Dakgootbeugels zijn de meest voordelige optie. Hierbij hangt de dakgootspecialist uit Schiedam de goot met behulp van beugels onder aan uw dak. Het is belangrijk om te kiezen voor materiaal dat goed bij uw woning in Schiedam past, omdat de dakgoot volledig zichtbaar is. Een ombouw werkt de dakgoot juist volledig weg in stijl van uw huis.


  dakgoot reparatie

  Dakgoot reparatie Schiedam

  Wanneer er een lek ontstaat in de dakgoot, dan is het in een aantal gevallen mogelijk deze te repareren met behulp van EPDM, everseal of mariseal. EPDM en Mariseal zijn beide rubberproducten die gebruikt worden voor het repareren en afsluiten van soldeernaden of andere vormen van slijtage. Everseal wordt geleverd als een soort sticker, waarmee u het gehele oppervlak van de goot kunt afsluiten. Denkt u dat een reparatie nodig is? Laat dan een professional uit Schiedam deze reparatie uitvoeren. U weet dan zeker dat het repareren snel gebeurt, en voorkomt problemen op de lange termijn.

  Dakgoten reinigen Schiedam

  Onderhoud aan uw dakgoten is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw woning. Het verlengt de levensduur van de hemelwaterafvoer, het voorkomt waterschade en draagt dus bij aan de waarde van het pand. Als u een dakgootspecialist uit Schiedam inhuurt voor het reinigen van de dakgoten, dan brengt hij zelf alle benodigde materialen met zich mee. Met een hoge ladder of zelfs steiger heeft de vakman gemakkelijk toegang tot de goten. Alle losse bladeren, takken en andere vervuiling schept hij weg en met een borstel schrobt hij de dakgoot schoon. Deze slibben na verloop van tijd namelijk ook dicht, dus dit moet ook structureel verwijderd worden.

  Waarom dakgoten schoonmaken in Schiedam?

  Er zijn veel mensen die denken dat het reinigen van dakgoten een eenvoudige klus is, die ze zelf snel kunnen uitvoeren. Toch blijkt dit in de praktijk moeilijker dan gedacht. Zelfs als de dakgoten zo laag mogelijk hangen, heeft u hiervoor een flinke ladder nodig. Een simpele huis-tuin-en-keuken ladder is niet hoog genoeg en veel inwoners van Schiedam beschikken niet over een hogere ladder. Daar komt bij dat het reinigen van de goten meer inhoudt dan alleen het verwijderen van bladeren. Hierdoor verkijken veel mensen zich op de tijd die het kost. Door een vakman in te huren houdt u meer tijd over voor uw gezin, werkzaamheden of hobby’s.

  Dakgoot prijzen

  Geïnteresseerd in een nieuwe dakgoot? De prijzen zijn afhankelijk van het soort materiaal en uiteraard de lengte die u nodig heeft. In principe starten de prijzen rond de €25,- per meter voor een kunststof exemplaar. Wilt u liever aluminium of koper, dan kunnen de kosten zelfs oplopen tot wel €60,- per lopende meter. Deze prijzen zijn exclusief montage.

  Stel: u woont in een gemiddeld rijtjeshuis en heeft ongeveer 12 meter aan nieuwe dakgoten nodig. Kiest u voor een zinken goot, dan ligt de totale prijs inclusief montage rond de €1.200,-. Voor een reparatie liggen de kosten, afhankelijk van het soort beschadiging en het materiaal, rond de €100,- tot €150,-. Wilt u uw goten laten reinigen of onderhouden? In de tabel vindt u de bijbehorende prijzen.

  dakgoot vervangen Schiedam

  Prijzen voor dakgoot vervangen

  Huidige dakgoot vervangen door: Gemiddelde kosten per meter (excl. montage) * Gemiddelde kosten per meter (incl. montage) **
  een kunststof dakgoot €25,- tot €35,- per meter Vanaf €90,-
  een aluminium dakgoot *** €30,- tot €60,- per meter Vanaf €95,-
  een zinken dakgoot €35,- tot €60,- per meter Vanaf €100,-
  een koperen dakgoot Vanaf €55,- Vanaf €120,-

  * Dit zijn gemiddelde kosten per strekkende meter incl. btw voor het materiaal.
  ** Dit is inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.
  ** Dit zijn de gemiddelde kosten inclusief verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot door de dakspecialist.

  Let op: Montagekosten verschillen per dakdekker enorm. Vraag daarom altijd een vrijblijvend offerte aan, voor een exacte prijsberekening.

  Kosten werkzaamheden aan dakgoot

  Werkzaamheden Prijs * Opmerkingen
  Dakgoot reparatie €100,- tot €150,- Kosten afhankelijk van materiaal dakgoot
  Dakgoot schoonmaken €60,- (voor eerste 12 meter) €1,50 meer voor elke extra meter
  Dakonderhoud €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van soort woning

  * Dit zijn gemiddelde kosten per incl. btw en montage. Vraag voor een exact prijs gratis een offerte aan.

  Dakgoot in Schiedam lek en met spoed op zoek naar een dakgootspecialist?

  Bel gelijk met 085 500 9968! Geen spoed? Vul dan het offerteformulier in en voor een scherpe offerte.

  Bel direct: 085 500 9968

  Soorten dakgoten

  Wist u dat er verschillende soorten dakgoten zijn? Niet alle dakgoten hebben namelijk dezelfde vorm. In Schiedam zijn vooral de mastgoot en bakgoot populair. Welk soort dakgoot voor u de meest geschikte optie is, is vooral afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en het totale dakoppervlak. Hoe groter het dak, hoe steviger de dakgoot namelijk moet zijn. Daarom is de mastgoot vooral geschikt voor kleinere woningen terwijl u bij een groter dakoppervlak ook kunt kiezen voor de bakgoot.

  mastgoot

  Mastgoten

  Wie de dakgoten wil laten vervangen heeft niet alleen de keuze uit verschillende materialen voor de plaatsing, er zijn ook verschillende modellen dakgoten verkrijgbaar bij onze leveranciers uit Schiedam. Eén van deze modellen is de mastgoot. Een mastgoot is, de naam doet het al vermoeden, een halfronde goot met een elegante uitstraling. Doordat het een vrij sierlijke optie is, kan een mastgoot niet bij elke woning worden geplaatst. Wilt u weten wat de opties vormen voor dakgoten bij uw huis of bedrijf in Schiedam? Geef dan vandaag nog uw vragen door via ons contactformulier. Eén van de specialisten zal spoedig contact met u opnemen.

  bakgoot Schiedam

  Bakgoten

  Een alternatief voor de mastgoot is de bakgoot. Een bakgoot is veel robuuster dan de mastgoot, door de vierkante hoeken en de bredere afmeting. Bakgoten kunt u in vele soorten en maten verkrijgen. Zo kunt u kiezen voor een zeer brede variant, maar is het ook een optie om een relatief smalle bakgoot te laten plaatsen.

  Bakgoten worden bovendien van vele materialen gemaakt, en zijn makkelijk te plaatsen. Is er een deel van uw dakgoot stuk en wilt u deze laten vervangen? De professionals uit Schiedam helpen u graag. Vraag via het webformulier naar de mogelijkheden en prijzen.

  Dakgoten materiaalsoorten

  Tegenwoordig worden dakgoten van verschillende materiaalsoorten geproduceerd. Het materiaal dat u kiest heeft invloed op de levensduur en natuurlijk de uitstraling. Bij de keuze voor het materiaal is het verstandig om rekening te houden met uw budget. Zo is kunststof een erg budgetvriendelijke optie en heeft aluminium een prachtige uitstraling, maar vereist het een groter budget. Hieronder leest u meer over de drie meest voorkomende materialen: kunststof, aluminium en zink.

  Dakgoten van kunststof

  Dat kunststof steeds populairder is, is niet heel vreemd. Het is namelijk erg voordelig in aanschaf en heeft daarnaast een lange levensduur. Doordat het niet gaat ‘werken’ onder invloed van het weer hoeft u het weinig te onderhouden om deze levensduur te garanderen. Wel is het natuurlijk noodzakelijk om ze jaarlijks te reinigen voor een goede waterafvoer. Een ander belangrijk voordeel is dat het materiaal tot wel 18 meter lang naadloos te plaatsen is. Geen naden verkleint de kans op waterschade aanzienlijk! Een naadloze dakgoot is wel een stuk lastiger te plaatsen, dus dit kunt u in de meeste gevallen niet zelf in een middag doen: schakel hiervoor een vakman uit Schiedam in.

  Aluminium dakgoten Schiedam

  Aluminium is erg licht van gewicht en tegelijkertijd enorm sterk. Hierdoor is het bij uitstek geschikt voor woningen met grote daken. Een groter dakoppervlak betekent namelijk dat er tijdens een bui meer regenwater wordt afgevoerd. De dakgoot moet dus sterk genoeg zijn om dit gewicht te kunnen tillen. Het heeft bovendien een prachtige, moderne uitstraling die goed past bij nieuwe huizen in Schiedam. Het materiaal is krasvast en dankzij speciale profilering in de bodem gaat de goot tussen de beugels niet doorzakken. Het is verkrijgbaar in verschillende soorten dakgoten. Naast de standaard bakgoot en mastgoot, kunt u bijvoorbeeld ook gieten voor kil- en blokgoten.

  Zinken dakgoten Schiedam

  Zinken goten zijn in Schiedam nog steeds één van de meest gekozen dakgoten. De prijzen zijn, in vergelijking met kunststof, relatief hoog maar daar staat wel een lange levensduur en een prachtige uitstraling tegenover. Al met al hebben zinken goten dus een goede prijs-kwaliteit verhouding. Met goed structureel onderhouden gaat zink zelfs tot wel 40 jaar mee! Waar zowel kunststof als aluminium een moderne uitstraling hebben, geven zinken goten juist een erg karakteristieke sfeer. Hierdoor is het geschikt voor elk type woning. Een groot voordeel van zinken goten, is dat deze eenvoudig te repareren zijn. De dakgootspecialist uit Schiedam kan de kwaliteit door middel van solderen de kwaliteit vernieuwen.

  Zinken dakgoot plaatsen

  Hoe wordt een zinken dakgoot geplaatst, zonder te solderen?

  Dakgootbescherming

  Wilt u voorkomen dat uw dakgoot en regenpijpen verstopt raken? Laat dan dakgootbescherming plaatsen. Bij een dakgootbescherming moet u denken aan een soort rooster dat over de goten wordt geplaatst. De dakgootbescherming vangt bladeren en ander vuil op, zodat dit niet de ingang van de afvoer blokkeert. Een ander voordeel van de dakgootbescherming is dat vogels niet de kans krijgen om onder de dakspanten hun nesten te maken.

  Een dakgootbescherming zorgt er bovendien voor dat u geen onnodige kosten kwijt bent aan het schoonmaken van de goten en pijpen. Meer weten? Wij informeren u met alle plezier.

  Dakgootbekleding

  Een dakgoot is niet het mooiste element van uw woning. Dakgootbekleding is dan ook ideaal om de goot netjes weg te werken. Bijkomend voordeel is dat de dakgoot langer mee gaat, eventueel schilderen overbodig is én u meteen inbouwverlichting kunt plaatsen. Vaak kiezen mensen voor pvc als dakgootbekleding. Het is erg duurzaam en is bestand tegen de weersomstandigheden. Diverse kleuren behoren tot de mogelijkheden, zodat het goed bij de kozijnen en deuren van uw woning in Schiedam past. Doordat zowel in de massa kleuren (pigment toevoegen aan de grondstof) als het aanbrengen van folie mogelijk is, heeft u veel opties. Denk bijvoorbeeld aan folie met een houtnerfstructuur. Zo creëert u een authentieke uitstraling, maar geniet u wel van de praktische voordelen van pvc.

  Wilt u uw dakgoot niet weer laten repareren? Laat de dakgoten dan vervangen!

  Vraag een gratis offerte aan en vind snel en gemakkelijk een geschikte specialist uit Schiedam.

  Offerte aanvragen

  regenpijpen Schiedam

  Regenpijpen Schiedam

  Het water dat in de dakgoot terecht komt, wordt vervolgens richting de hemelwaterafvoer geleid: de regenpijpen. De regenpijpen zijn daarna verantwoordelijk voor de afvoer van het regenwater. Dit komt vaak in de grond terecht, maar u kunt ook een regenton onder de regenpijp plaatsen. Zo kunt u het regenwater gebruiken voor de bewatering van uw planten of gazon. Een verstopping in de regenpijp komt met enige regelmaat voor. Regenpijpen zijn een stuk lastiger te ontstoppen, vanwege de smalle vorm. Mocht de blokkade te lang ongemerkt gaan, dan is er de kans op beschadigingen. In dat geval is een reparatie noodzakelijk, omdat dit ook waterschade veroorzaakt.

  regenpijp verstopt

  Regenpijp verstopt? Bel 085 500 9968!

  Een regenpijp kan door verschillende zaken verstopt raken. Eén van de meest voorkomende oorzaken is natuurlijk de ophoping van bladeren in de pijp. Het verhelpen van een verstopping in de regenpijp is een klus waarvan wij aanraden om deze eerst zelf uit te voeren. Het is relatief eenvoudig om met een stok of een hogedrukspuit de verstopping door te spoelen. Bent u aan de slag gegaan met de regenpijp die verstopt zit, maar lukt het niet het verstopte gedeelte te repareren? Dan zijn specialisten uit Schiedam u met plezier van dienst. De specialisten zorgen ervoor dat u binnen korte tijd weer geniet van een optimale hemelwaterafvoer. Bel 085 500 9968 voor direct contact.

  Regenpijp onderhouden

  Met goed onderhoud voorkomt u dat de regenpijp echt verstopt raakt. Net als bij de dakgoot, slibt de hemelwaterafvoer na verloop van tijd dicht, waardoor er steeds minder water doorheen kan stromen. Het onderhouden bestaat dus grotendeels uit het reinigen van de binnenkant. Hoewel u van bovenaf makkelijk toegang hebt tot de dakgoot, is een regenpijp een stuk moeilijker te bereiken. Na het reinigen van de dakgoot is de hemelwaterafvoer aan de beurt. Zit deze volledig verstopt? Met een lange, smalle stok probeert de vakman uit Schiedam de vervuiling weg te duwen. Als dit niet lukt dan is reinigen met behulp van een hoge drukspuit ook een mogelijkheid.

  Regenpijp in Schiedam vervangen

  Zit de pijp ernstig verstopt en lukt het zelfs de vakman niet om de blokkade weg te halen? In veel gevallen zaagt hij de pijp dan rondom de blokkade open. In plaats van deze reparatie, is het ook een optie om de regenpijpen volledig te vervangen. Steeds meer mensen kiezen er bovendien voor om de regenpijpen op hetzelfde moment als de dakgoten te vervangen, zodat de hemelwaterafvoer eenheid uitstraalt. Net als bij de goten heeft u namelijk ook bij de regenpijp de keuze uit verschillende materialen. Kunststof is erg voordelig en zink heeft juist een karakteristieke uitstraling.

  Hemelwaterafvoer verstopt of is alweer aan een reparatie toe?

  Laat de regenpijpen vervangen door een ervaren specialist uit Schiedam.

  Gratis offerte ontvangen

  Dakgoot zelf reinigen

  Zoals gezegd is het reinigen van de dakgoten niet erg eenvoudig. Beschikt u over een ladder die lang genoeg is om het dak op te klimmen? Het beste kunt u samenwerken met iemand anders, die de ladder aan de grond stevig vasthoudt terwijl u de dakgoot schoonmaakt. Gebruik een vuilniszak of emmer om alle bladeren in te scheppen. Door deze aan de bovenkant van de ladder vast te maken heeft u beide handen vrij om de goot leeg te scheppen.

  Afhankelijk van de mate van vervuiling neemt het reinigen de hele dag in beslag. Heeft u deze tijd niet? Of wilt u uw kostbare tijd liever anders besteden? Huur dan een vakman in.

  Dakgoten in Schiedam onderhouden

  Als u het onderhoud aan de dakgoten uitbesteedt aan specialist uit Schiedam dan bent u verzekerd van een lange levensduur en hoge kwaliteit. De vakmannen zorgen er namelijk voor dat de goten structureel keurig schoongemaakt worden. Dit zorgt voor een goede waterafvoer en voorkomt dus de kans op waterschade. Het onderhoud bestaat doorgaans uit het verwijderen van vervuiling, zoals bladeren en takken, het schrobben van het materiaal en het controleren en schoonmaken van de regenpijpen. Wilt u de dakgoten ook laten onderhouden door een vakman in Schiedam? Vul dan het offerteformulier in en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan. Of bel naar 085 500 9968 voor direct contact.

  dakgoot reinigen

  Voordelen dakgootspecialist Schiedam inschakelen

  Het repareren, schoonmaken en onderhouden van de dakgoten wordt door veel mensen onderschat. Schakel hiervoor een vakman in zodat u uw tijd aan leukere dingen kunt besteden. Heeft het repareren niet het gewenste resultaat opgeleverd? Dan komt de vakman kosteloos bij u langs om de schade nogmaals te vernieuwen. Vier voordelen van het inschakelen van dakgootspecialisten:

  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
  • U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen.
  • Dakgoten en regenpijpen worden grondig schoongemaakt.
  • U bent na een reparatie verzekerd van het beste resultaat.
  prijs dakgootspecialist Schiedam

  Vrijblijvende offerte van een dakgootspecialist

  Wilt u snel gebruik maken van het werk van dakgootspecialisten in Schiedam? Is er spoed en wilt u de goten zo snel mogelijk laten repareren? Maak dan gebruik van de spoedservice door te bellen naar 085 500 9968. U krijgt direct contact met een specialist uit uw eigen regio.

  Wilt u graag meer weten over de prijzen voor het schoonmaken, onderhouden of ontstoppen van de goten? Twijfel dan niet om het offerteformulier in te vullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherpe offerte van één van de specialisten in Schiedam: gratis en helemaal vrijblijvend! U zit dus nergens aan vast.