Dakgoten van hout laten plaatsen?

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten en bespaar!

Houten dakgoten: mogelijkheden en kosten

Ontdek de charme en functionaliteit van houten dakgoten. Of u nu de traditionele schoonheid van uw woning wilt benadrukken of zoekt naar een duurzame oplossing voor regenwaterafvoer, houten dakgoten bieden een unieke combinatie van uitstraling en effectiviteit. U heeft de mogelijkheid voor houten betimmering of een bakgoot van hout.

Hieronder leest u alles over deze mogelijkheden, voordelen en mogelijke houtsoorten voor uw goten.

Korte samenvatting over houten dakgoten

 • Mogelijkheden: houten dakgoten, beschikbaar in betimmerde stijlen of als bakgoot, bieden een klassieke uitstraling.
 • Voordelen: uitstraling en duurzaamheid, mits goed onderhouden.
 • Houtsoorten: geschikt zijn ceder-, eiken-, vuren-, redwood- en mahoniehout, elk met specifieke eigenschappen voor het Nederlandse klimaat.
 • Kosten: variëren afhankelijk van houtsoort en ontwerp, met gemiddelde prijzen tussen €70,- en €120,- per vierkante meter, exclusief installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden bij houten goten?

Wanneer u overweegt uw huis te voorzien van houten dakgoten, zijn er verschillende opties om te overwegen. Houten goten bieden een klassieke en elegante uitstraling die goed past bij vele soorten huizen, van traditionele tot meer landelijke stijlen. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals ceder, grenen of vurenhout, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw huis.

Het gebruik van hout als materiaal voor dakgoten biedt niet alleen een mooie toevoeging aan uw huis, maar heeft ook praktische voordelen. Hout staat bekend om zijn duurzaamheid en kan, mits goed onderhouden, jarenlang meegaan.

Houten betimmering dakgoten

Houten betimmering van dakgoten is een populaire keuze voor velen die de voorkeur geven aan een traditionele look. Deze stijl bestaat uit de dakgoot bekleden van metalen of kunststof dakgoten met hout, waardoor het uiterlijk van volledig houten goten wordt gesimuleerd. Dit is een geweldige optie voor diegenen die de esthetiek van hout willen, maar de voorkeur geven aan de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van metalen of kunststof goten.

De voordelen van houten betimmering zijn:

 • Uitstraling: voegt een traditionele en elegante uitstraling toe aan uw woning.
 • Duurzaamheid: houten betimmering beschermt de onderliggende goot tegen weersinvloeden.
 • Flexibiliteit in ontwerp: kan worden aangepast aan de stijl en architectuur van vrijwel elk huis.
De nadelen zijn:
 • Onderhoud: vereist periodiek onderhoud zoals schilderen of lakken om houtrot en schade door weersinvloeden te voorkomen.
 • Kosten: kan duurder zijn dan standaard dakgoten, vooral als u kiest voor hoogwaardige houtsoorten.

Bakgoot hout

Een bakgoot in hout is een traditioneel type dakgoot dat een bakvormige indeling heeft. Deze goten worden volledig van hout gemaakt en bieden een unieke esthetische aanvulling op uw huis. Ze zijn vooral populair in historische of landelijke woningen en kunnen een mooie, rustieke uitstraling geven.

De voordelen van houten betimmering zijn:

 • Authentieke uitstraling: Perfect voor historische of landelijk geïnspireerde woningen.
 • Aanpasbaarheid: Kan op maat gemaakt worden om aan specifieke wensen en behoeften te voldoen.
De nadelen zijn:

 • Regelmatig onderhoud vereist: houten goten moeten regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om ze in goede staat te houden.
 • Potentieel voor houtrot: zonder goed onderhoud kan hout vatbaar zijn voor rot en schade door insecten.

Geïnteresseerd in stalen dakgoten? Schakel een specialist in!

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!


Hoe wordt een dakgoot in een houten bak vervangen?

Het vervangen van een dakgoot in een houten bak vereist specifieke stappen en aandacht voor detail. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het nieuwe hout goed past bij de bestaande structuur en dat het correct wordt behandeld om het te beschermen tegen de elementen. Dit proces omvat meestal het verwijderen van de oude goten, het voorbereiden van het gebied, en het installeren van de nieuwe houten goten.

Welk hout is geschikt voor uw dakgoot?

Hieronder enkele houtsoorten die geschikt zijn voor uw dakgoten:

 • Cederhout: natuurlijk bestand tegen rot en vocht, ideaal voor het Nederlandse klimaat.
 • Eikenhout: sterk en duurzaam, maar vereist regelmatig onderhoud.
 • Vurenhout: economisch en licht, maar minder duurzaam tenzij goed behandeld.
 • Redwood: vergelijkbaar met ceder in duurzaamheid en weerstand tegen vocht.
 • Mahonie: luxueus en robuust, met een hoge weerstand tegen water en bederf.

Wat kosten houten dakgoten?

De kosten van houten dakgoten variëren aanzienlijk, afhankelijk van de houtsoort, de afmetingen en het ontwerp van de dakgoot. Omdat houten dakgoten vaak op maat gemaakt worden, kunnen de prijzen fluctueren. Gemiddeld liggen de kosten voor de aanschaf van houten dakgoten tussen de €70,- en €120,- per vierkante meter. Daarnaast moet u rekening houden met de kosten van een dakdekker, die kunnen variëren van €35,- tot €60,- per uur. Deze kosten zijn exclusief eventuele extra materialen en behandelingen die nodig zijn om de levensduur van de houten dakgoten te verlengen.

Houten dakgoten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar de perfecte houten dakgoten voor uw huis? Joslaan.nl maakt het eenvoudig. Vergelijk offertes, vind de beste prijzen en maak een geïnformeerde keuze. Begin met het vergelijken van gratis offertes voor houten dakgoten en ontdek de ideale oplossing voor uw woning.