Wanneer kiest u voor een dakgoot renovatie?

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten en bespaar!

Signalen die duiden op de noodzaak van een renovatie zijn onder meer lekkages, zichtbare schade zoals deuken en scheuren, en tekenen van overstroming bij zware regenval. Ook wanneer u merkt dat water langs de muren van uw huis loopt of dat er vochtplekken ontstaan, kan dit wijzen op een probleem met de dakgoot. Het is belangrijk om op tijd in te grijpen bij problemen met uw dakgoot. Door uw dakgoot tijdig te renoveren, voorkomt u ernstige waterschade aan uw huis, die veel ingrijpender en kostbaarder kan zijn.

Op deze pagina leest u meer over het renoveren van dakgoten en welke kosten hier aan verbonden zijn.

Korte samenvatting over dakgoot renovatie

  • Een dakgoot renovatie is een onderhoudsproces dat zich richt op het herstellen en beschermen van de bestaande dakgootstructuur, waarbij kleine schades worden gerepareerd.
  • Het is belangrijk om tijdig in te grijpen bij dakgoot problemen, zoals lekkages of zichtbare schade, om ernstige waterschade te voorkomen.
  • Afhankelijk van de staat en het materiaal van de dakgoot, kan de renovatie variëren van eenvoudige reparaties tot het versterken van de gehele structuur.
  • EPDM, een duurzaam synthetisch rubber, wordt vaak gebruikt voor dakgootrenovaties vanwege zijn weerbestendigheid en onderhoudsgemak.
  • De kosten voor dakgoot renovatie zijn afhankelijk van de lengte en de gekozen renovatiemethode, met prijzen variërend van €100,- tot €750,-.

Hoe wordt een dakgoot gerenoveerd?

De specifieke stappen van een dakgoot renovatie hangen af van de staat en het materiaal van uw dakgoot. Bij lichte schade kunnen speciale afdichtingsmiddelen en reparatiekits worden gebruikt om lekkages en kleine scheurtjes te dichten. 

In gevallen waarbij de dakgoot loskomt van het huis of ernstig beschadigd is, kan het nodig zijn om bepaalde secties te vervangen of te verstevigen. Het belangrijkste bij renovatie is echter dat de originele structuur zoveel mogelijk behouden blijft, waarbij alleen de beschadigde of verzwakte delen worden aangepakt.

Dakgoot renoveren met EPDM

EPDM, een synthetische rubber, wordt steeds vaker gebruikt bij dakgoot renovaties. Dit materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor het bijzonder geschikt is voor het Nederlandse klimaat. EPDM wordt naadloos in de bestaande dakgoot geplaatst, waardoor het een waterdichte en langdurige oplossing biedt. Bovendien is EPDM onderhoudsarm, wat betekent dat het na de renovatie minder vaak nodig zal zijn om uw dakgoot te inspecteren en te onderhouden.

Aanbrengen nieuwe zinklagen

Het aanbrengen van nieuwe zinklagen op dakgoten is een effectieve methode voor renovatie, gericht op het herstellen van de functionaliteit en de uitstraling van oudere goten. Deze methode omvat het verwijderen van corrosie en oude verflagen, gevolgd door het zorgvuldig aanbrengen van een nieuwe zinkcoating. Dit proces helpt niet alleen bij het voorkomen van verdere corrosie en lekkages, maar verbetert ook de algehele uitstraling van de goot.

dakgoot renovatie

Dakgootbeschermers

Dakgootbeschermers zijn ontworpen om de instroom van bladeren, takken en ander vuil in dakgoten te beperken, waardoor verstoppingen en wateroverlast worden voorkomen. Deze beschermers kunnen variëren van eenvoudige gaasafdekkingen tot meer geavanceerde systemen met fijnmazige filters, en worden bovenop de goot geïnstalleerd. Ze zijn bijzonder nuttig in gebieden met veel bomen en kunnen de frequentie van gootreinigingen aanzienlijk verminderen. Door het installeren van deze beschermers blijven goten functioneel en efficiënt, wat bijdraagt aan een langere levensduur en lagere onderhoudskosten.

Specialist voor dakgootrenovatie gezocht?

Vraag gratis offertes aan en ontdek de scherpe prijzen!


Wat kost een dakgoot renovatie?

De kosten van een dakgoot renovatie kunnen variëren afhankelijk van de lengte van de dakgoot en de gekozen renovatiemethode. Voor kleinere dakgoten tot 10 meter lang kunnen de kosten voor een renovatie met een standaard reparatie kit variëren tussen €100,- en €200,-. Als u kiest voor een duurzamere methode zoals het gebruik van EPDM, een synthetische rubber, dan liggen de kosten iets hoger, meestal tussen de €250,- en €350,- voor dakgoten van dezelfde lengte.

Voor middelgrote dakgoten, variërend van 10 tot 20 meter, kunt u verwachten dat de kosten voor renovatie met een reparatiekit tussen de €200,- en €400,- liggen. Kiest u voor de EPDM-methode, dan kunnen de kosten oplopen tot tussen de €350,- en €550.-. Voor grotere dakgoten van 20 tot 30 meter liggen de kosten voor renovatie met een reparatiekit tussen de €400,- en €600,-, terwijl de EPDM-methode kan variëren van €550,- tot €750,-.

Dakgoot renovatie prijs 2024

Lengte dakgoot Renovatie met reparatiekit Renovatie met EPDM
Tot 10 meter €100 – €200 €250 – €350
10 – 20 meter €200 – €400 €350 – €550
20 – 30 meter €400 – €600 €550 – €750

*Deze prijzen zijn indicatief en kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie. Voor een nauwkeurige schatting is het aan te raden om offertes aan te vragen.

Dakgoot renoveren of geheel vervangen?

Bij het overwegen van dakgootrenovatie versus vervanging, is het belangrijk om de huidige staat van uw dakgoot te evalueren. Als de dakgoot in het algemeen in goede staat is, met slechts enkele beschadigde gebieden, dan is renovatie een kosteneffectieve en efficiënte keuze. Renovatie kan de levensduur van uw dakgoot aanzienlijk verlengen zonder de noodzaak voor een volledige vervanging.

Echter, als de dakgoot uitgebreide schade heeft of als er structurele problemen zijn, zoals ernstige corrosie of instabiliteit, kan dakgoten vervangen een betere langetermijnoplossing zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat een volledige vervanging meer zal kosten dan renovatie, maar het kan voordeliger zijn in termen van duurzaamheid en onderhoud op lange termijn.

dakgoot renoveren

Dakgoot renovatie nodig? Vergelijk gratis offertes!

Voordat u een beslissing neemt over het renoveren van uw dakgoot, is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken. Dit geeft u een duidelijk beeld van de beschikbare opties en prijzen. Door offertes te vergelijken via Joslaan, kunt u een geïnformeerde keuze maken en een service vinden die past bij uw budget en behoeften.