daklekkage

Daklekkage repareren

Zit er een beschadiging in het dak van uw woning? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen om de daklekkage te repareren.

Op deze pagina leest u hoe een vakman te werk gaat bij het repareren van een lekkend dak. Ook leest u met welke kosten u rekening moet houden.

Bent u verzekerd tegen dakschade? Dan hoeft nu niet alles te betalen. Met onze offerteservice vindt u snel en eenvoudig een betaalbare dakspecialist.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U hoeft niet verder te zoeken, er is altijd een vakman in de buurt. De service is geheel gratis en zonder verplichtingen!

  Gratis offertes vergelijken

  Omschrijving opdracht (*)  Gratis – Vrijblijvend

  Daklekkage snel repareren: voorkom problemen!

  Zijn er dakpannen van uw dak gewaaid? Of ziet u natte plekken verschijnen op het plafond? Zodra u tekenen van daklekkage signaleert, is het belangrijk dat u direct in actie komt.

  Waarom snel een specialist inschakelen?

  Hoe langer u wacht met de reparatie, hoe meer de dakconstructie wordt aangetast. De daklekkage zal steeds groter worden. U moet met emmers aan de slag om het water op te vangen of er ontstaan grote vochtplekken. Waar vocht is, komt vaak na verloop van tijd ook schimmel. Schimmels zien er niet mooi uit, ruiken vies en zijn slecht voor uw gezondheid.

  Bij een kleine daklekkage kan de specialist het probleem vaak direct verhelpen. Door snel een vakman in te schakelen, houdt u de kosten zo laag mogelijk.

  daklekkage plat dak

  Lekkage dak repareren: kosten

  De kosten van een daklekkage laten oplossen zijn afhankelijk van de grootte van het probleem. Hoe groter het beschadigd dakoppervlak, hoe hoger de kosten. Daklekkage repareren bij een plat dak kost ongeveer €40,- tot €65,- per m². Dan worden de zwakke plekken vernieuwd. Heeft u een hellend dak? Dan kost een reparatie ongeveer €50,- tot €95 per m².

  Bij een pannendak willen de dakpannen die op de nok liggen wel eens loskomen of poreus worden. Deze pannen heten nokvorsten. Het vervangen van de nokvorsten kost gemiddeld €50,- per meter. Zit de lekkage bij een dakgoot? Nieuwe dakgoten kosten ongeveer €65,- per meter.

  Wilt u liever exacte prijzen van daklekkage repareren weten? Vraag gratis offertes aan!

  Lees op deze pagina meer over daklekkage repareren kosten!

  Kosten dakreparatie lekkage in 2022

  Reparatiewerkzaamheden Gemiddelde prijzen*
  Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €40,- tot €65,- per m²
  Hellend dak: zwakke gedeeltes vervangen €50,- tot €95 per m²
  Nokvorsten vervangen €50,- per meter
  Nieuwe dakgoten €65,- per meter

  *Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

  Daklekkage? Schakel snel een vakman in!

  Vraag gratis offertes aan en vind snel een betaalbare specialist.

  Gratis offertes vergelijken

  Lek dak repareren: werkwijze

  De reparatie van een lekkend dak begint bij het opsporen van het lek. Soms is het met het blote oog goed te zien, wanneer er bijvoorbeeld dakpannen van het dak gewaaid zijn of wanneer er een scheur in de dakbedekking zit. Maar wanneer de dakbedekking door ouderdom poreus is geworden, ziet u dat niet zomaar. De vakman gebruikt dan verschillende apparaten voor lekdetectie.

  Als het lek gevonden is, begint de specialist met het schoonmaken van het dak. Daarna begint de reparatie. Voor een plat dak gebruikt hij vaak een reparatiepasta of een strook nieuwe dakbedekking. Bij een pannendak legt hij de dakpannen weer goed of vervangt hij enkele dakpannen. Is het dak te erg beschadigd? Dan is vaak nieuwe dakbedekking nodig.

  Lekkage plat dak repareren

  Platte daken zijn gevoelig voor beschadigingen met bijbehorende lekkages. Water en vuil dat op het dak blijft liggen tast de dakbedekking aan, waardoor lekkages kunnen ontstaan.

  Hoe lekkage in een plat dak repareren?

  Bij een plat dak is het vaak lastig om een beschadiging te vinden. De specialist begint dan ook met het schoonmaken van het dak door bladeren en ander vuil te verwijderen en eventueel de laag grind. Dan gebruikt hij vaak een apparatuur om het lek te vinden.

  Is de plek gevonden? Dan gaat de specialist verder met de reparatie. In kleine schadegevallen gebruikt hij een reparatiepasta of een strook nieuwe dakbedekking om het oppervlak weer waterdicht te maken. Bij grotere schade is een nieuwe laag dakbedekking nodig.

  daklekkage repareren

  Lekkage schuin dak repareren

  In tegenstelling tot een plat dak is een lekkage in een hellend dak vaak snel te vinden. U ziet bijvoorbeeld een gescheurde dakpan of er zijn enkele pannen van het dak gewaaid tijdens een herfststorm. Beschadigingen aan de nokvorst, de dakpannen helemaal bovenop, zijn lastiger te zien. Ook is het mogelijk dat de glazuurlaag van de dakpannen versleten is. Ook dat ziet u niet met het blote oog.

  Als de dakspecialist het probleem gevonden heeft, kan hij de daklekkage repareren. In de meeste gevallen gaat het om het repareren of vervangen van de beschadigde of afgewaaide dakpannen. Gaat het om een vervaagde glazuurlaag? Dan hebben de pannen hun levensduur bereikt en is het tijd om deze geheel te vervangen.

  Lekkages rondom dakramen en dakkapellen herstellen

  Rondom een dakraam of een dakkapel zijn plekken die gevoelig zijn voor lekkages. De verbinding tussen het raam en het dak moet goed aansluiten. Na verloop van tijd kunnen de rubbers die voor die verbinding zorgen uitdrogen, waardoor ru