lekkage Leiden

Lekkage in Leiden?

Direct contact met een loodgieter via 088 444 7641

Last van een lekkage in uw woning in Leiden? Dat is erg vervelend! Gevolgen van een lek zijn onder andere waterschade, natte plekken op het plafond en schimmelvorming. Het is belangrijk om een waterlekkage zo snel mogelijk te laten repareren door een loodgieter. De loodgieter voert eerst een lekdetectie uit voor het opsporen van de locatie van bijvoorbeeld een daklekkage. Vervolgens zorgt hij voor een vakkundige reparatie.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van loodgieters en de verschillende soorten lekkages. Voorkom hoge reparatiekosten voor het herstellen van schade en schakel direct een loodgieter in. Bel naar 088 444 7641 voor de spoedservice of vul het offerteformulier in voor een gratis en vrijblijvende offerte!

Gratis offerte ontvangen

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend
Wij werken in de regio samen met: Moorman Totaal Techniek


24 uur per dag bereikbaar

Wanneer u last heeft van een lekkage in de badkamer, dakkapel of ergens anders in huis, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Maak daarom gebruik van onze spoedservice! Deze service is 24 uur per dag bereikbaar via het telefoonnummer 088 444 7641.

Een vakman is dan snel bij u ter plaatste voor een reparatie! De loodgieters gebruiken diverse hulpmiddelen voor het opsporen van een waterlekkage. Daarnaast hebben ze veel ervaring en kennis, waardoor het herstellen snel en probleemloos verloopt.

Snelle lekdetectie

Bij een lek is het belangrijk om snel de locatie van de lekkage op te sporen. Bij een plat dak is dit vaak snel duidelijk, maar bij een hellend dak is dit vaak een stuk lastiger. Omdat het water naar beneden loopt, is de locatie van de vochtplekken niet altijd de plek van de waterlekkage. Met een lekdetectie spoort een vakman de lekkage op. Voor het opsporen gebruikt de vakman onder ander een endoscoop. Dit is een kleine camera. Ook een rooktest is zeer geschikt voor lekdetectie. De vakman spuit dan rook onder de dakbedekking. De plek waar rook ontsnapt is de locatie van de daklekkage. Met een lekdetectie voorkomt u dat er onnodig hak- en breekwerk uitgevoerd wordt om een lekkage te vinden.

Daklekkage Leiden; opsporen & verhelpen

Eén van de meest voorkomende locaties van waterlekkage is het dak of de hemelwaterafvoer. Een lekprobleem in het dak wordt meestal veroorzaakt door de weersomstandigheden zoals wind, regen en vorst, of door problemen met een bouwconstructie. Denk hierbij aan scheurtjes bij het dakraam of de dakkapel. Loodgieters uit Leiden kunnen een daklekkage over het algemeen snel opsporen met behulp van rookgas als lekdetectie. Wanneer de daklekkage is opgespoord, kan deze vervolgens snel worden verholpen of gedicht. De kosten hiervoor zijn relatief laag in vergelijking met de prijzen voor het verhelpen van gevolgen als schimmel of houtrot.

Navigeer naar:
Oorzaken plat dak lekkage | Oorzaken lekkage hellend dak | Daklekkage repareren | Lekkage schoorsteen | Lekkage dakraam

lekkage plat dak Leiden

Oorzaken van een plat dak lekkage

Een daklekkage in een plat dak is er vervelend omdat dit zich veelal in waterschade aan het plafond uit. Zodra u merkt dat er water door het plafond komt, is het verstandig om de oorzaak te zoeken en op te lossen. Een plat daklekkage kan vele oorzaken hebben. Een veel voorkomende oorzaak is een slechte afwerking van het dak of de gevel. Dit is bijvoorbeeld het geval na het plaatsen van een lichtkoepel of een airco doorvoer in een plat dak. De afwerking is wellicht niet juist gedaan waardoor dit onderdeel elke dag te maken heeft met verschillende weersomstandigheden. Dit zal uiteindelijk daklekkage. Een andere mogelijke oorzaak is simpelweg slijtage en een bijna behaalde levensduur.

daklekkage hellend dak Leiden

Oorzaken lekkage hellend dak

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een daklekkage bij een hellend dak is door verschoven dakpannen. Na een fikse storm is het mogelijk dat dakpannen verschuiven. Hierdoor bieden ze niet meer een goede bescherming tegen neerslag. Andere oorzaken zijn poreuze dakpannen door ouderdom of door vuil of gescheurde loodslabben. Loodslabben worden gebruikt om de verbindingen tussen een schoorsteen, dakraam of dakkapel te dichten. Naden laten bijvoorbeeld los of er is sprake van scheurvorming in het lood. Poreuze dakpannen zijn zeer vatbaar door vorstschade. Vocht dringt in de dakpan en door vrieskou zet het vocht uit en scheurt de dakpan.

daklekkage in Leiden repareren

Daklekkage repareren

Voordat de loodgieter uit Leiden begint met het repareren van een daklekkage, voert hij eerst een lekdetectie uit voor het opsporen van de locatie. Een verschoven dakpan is snel te herstellen, maar bij poreuze dakpannen zijn er andere maatregelen nodig. Bijvoorbeeld een speciale vochtwerende coating. Bij een plat dak gebruikt de vakman meestal waterdichte pasta voor het dichten van naden en kleine scheuren. Soms is het bij een daklekkage nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een nieuwe laag bitumen of door een aantal dakpannen te vervangen.

dakkapel lekkage Leiden

Dakkapel lekkage Leiden

Een dakkapel heeft in bijna alle gevallen een plat dak. Voor de dakbedekking wordt kunststof, EPDM of bitumen gebruikt. Oorzaken van een daklekkage zijn een scheur of losgelaten naden van de dakbedekking, lekkende loodslabben of een verkeerde plaatsing van de dakkapel. Bij een verkeerde plaatsing zijn de aansluitingen niet waterdicht, waardoor vocht binnendringt. Een andere oorzaak van een daklekkage van een dakkapel is doordat de afwatering niet goed loopt. Denk hierbij aan een verstopte afvoer of verkeerd afschot. Voor het opsporen van een daklekkage gaat de loodgieter het dak op. Zo kan hij de dakkapel goed inspecteren.

lekkage dakkapel in Leiden opsporen

Dakkapel lekkage opsporen

De vakman start eerst met een visuele inspectie. Soms is de oorzaak van de daklekkage direct zichtbaar, bijvoorbeeld door een scheur in de dakbedekking of verouderde loodslabben. Hierbij controleren de vakmannen ook altijd de binnenkant van de dakkapel op natte plekken rondom de kozijnen, op het plafond of op de muren. Is het niet direct zichtbaar? Dan gebruikt hij diverse methodes voor het opsporen van de daklekkage van de dakkapel. Denk hierbij aan een rookproef, thermografische detectie of een kleurstofdetectie. Het is belangrijk om tijdig een lekdetectiebedrijf in te schakelen voor het opsporen en het repareren van een waterlekkage van de dakkapel om waterschade te voorkomen.

lekkage schoorsteen

Lekkage van de schoorsteen

Steeds meer mensen in Leiden maken geen gebruik meer van de schoorsteen, maar deze zit natuurlijk nog wel altijd op het dak. Wanneer het hevig stormt, dan is het mogelijk dat er regenwater via de schoorsteen naar binnenloopt.

Daarnaast is schade aan één van de loodslabben een andere mogelijke oorzaak voor de lekkage van de schoorsteen. Door de loodslab te vervangen is de waterlekkage al snel verleden tijd. Wij adviseren om voor het herstellen van de loodslabben de hulp van een loodgieter of dakwerker uit Leiden in te schakelen. U hoeft dan zelf het dak niet op, en bent zeker van een goed resultaat.

lekkage dakraam Leiden

Lekkage dakraam

Ziet u vochtige plekken op het plafond of waterdruppels rondom het dakraam? Dan is er sprake van een waterlekkage. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een dakraam kan gaan lekken. Veelvoorkomende oorzaken zijn uitgedroogde rubbers, gescheurd glas, houtrot of een te grote afstand tussen het dakvenster en de dakpannen. Wanneer de afstand tussen de dakpannen en het dakraam groter is dan 60 millimeter bestaat er een kans dat het dakraam gaat lekken. In dit geval vervangt de vakman de dakpannen. Het repareren van uitgedroogde rubbers is een gelukkig een eenvoudig klusje, dit geldt echter niet voor gescheurd glas. Een gescheurd glaspaneel moet u laten vervangen door een specialist uit Leiden.

Lekdetectiebedrijf uit Leiden nodig voor het opsporen van een lekkage?

Bel direct naar 088 444 7641 voor een ervaren loodgieter en voorkom hoge kosten door schade!

Gratis offerte ontvangen

Lekkages van sanitair

Sanitair in de badkamer en toilet is aangesloten op waterleidingen voor de aanvoer en de afvoer van water. Lekkages komen vaak voor bij sanitair. Bijvoorbeeld in de badkamer door een scheur in de waterleiding. Maar niet alleen de leidingen veroorzaken lekkages, ook een verkeerde aansluiting of verouderd sanitair in de badkamer zijn oorzaken van een waterlekkage. Lees verder om meer te weten te komen over een lekkage in de badkamer, toilet, douche of wat u moet doen bij een lekkende kraan.

Navigeer naar:
Lekkage in badkamer of douche? | Toilet lekkage? | Lekkende kraan, wat kunt u doen? | Wasmachine lekt, wat nu?

badkamer lekkage Leiden

Lekkage in badkamer of douche?

Hebt u steeds vaker last van schimmel of een vochtplek op het plafond of de muur in de badkamer? Dan is het waarschijnlijk dat ergens in de waterleiding van de douche, wastafel of bad een scheurtje is ontstaan. Een dergelijke waterlekkage van de waterleiding zult u in eerste instantie niet direct opmerken, maar het zal wel gevolgen hebben op de kwaliteit van de voegen en kitranden van de douchebak of de wastafel. Merkt u warmteverschillen op in de douche, of een zekere onderdruk? Dan is het waarschijnlijk dat de waterleiding van de douche in de badkamer lekt. Laat dan zo spoedig mogelijk een erkend loodgieter uit Leiden langskomen voor het opsporen van de locatie van de waterlekkage in de badkamer en de nodige reparaties.

toilet lekkage Leiden

Toilet lekkage?

Het is u wellicht wel eens overkomen, er ligt ineens een plasje water rond de onderkant van de toiletpot. Dit is erg vervelend en als het vaker terugkomt dan is de kans groot dat u last hebt van een toilet lekkage. Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk om dit snel op te lossen. Hebt u een vrij hangend toilet? Dan bevindt de lekkage zich veelal bij de afvoer of het inbouwreservoir. Dit is met het blote oog niet te zien. Om onnodig hak- en breekwerk te voorkomen is het daarom verstandig om een vakman in te schakelen. Deze zal eerst een druktest uitvoeren om uit te sluiten dat er een lekkage in de waterleiding zit. Vervolgens zal hij de bron opsporen met behulp van lekdetectie. Een toilet lekkage zit veelal ver weg.

lekkende kraan

Lekkende kraan, wat kunt u zelf doen?

Naast een lekke wasmachine, een vochtplek in de badkamer of een lekkend plafond, bestaan er ook lekkende kranen. In de meeste gevallen wordt een druppelende kraan veroorzaakt door een verkalkt kraanleertje. Het vervangen van het kraanleertje lost dit op. Is de lekkage het gevolg van een verkalking van de kraan? Dan adviseren wij om de kraan te demonteren en in een badje van soda en azijn te leggen. Zet de badkamer- of keukenkraan daarna weer in elkaar, en u zult direct het verschil merken. Hebt u hulp nodig bij het vernieuwen van de kraan of wilt u dat onze specialist het voor u uitvoert? Een loodgieter uit Leiden is u met plezier van dienst. Heeft de lekkage spoed nodig? Geen nood, via 088 444 7641 krijgt u snel contact met een vakman uit ons netwerk.

lekkende wasmachine

Wasmachine lekt, wat nu?

Een lekkage van de wasmachine komt gemiddeld eens in de 15 jaar voor bij elk Nederlands huishouden. Er liggen diverse oorzaken aan een dergelijke waterlekkage ten grondslag. Ten eerste is het mogelijk dat de aan- of afvoerslang niet meer goed vast zit, of versleten is.

Door het vernieuwen van de slang is het probleem snel verholpen. Ten tweede is het een optie dat de rubberen rand rondom het deurtje is versleten. Hierdoor loopt er al snel veel water uit de machine. Een derde mogelijke oorzaak is een verstopt filter onderin de wasmachine. Het maandelijks legen en reinigen van dit filter voorkomt heel wat problemen.

Lekkages in huis; wat te doen?

Lekkages komen in huis voor in waterleidingen, riolering, het sanitair en andere delen van het huis. Het opsporen van een lekkage is niet altijd eenvoudig. Water loopt namelijk naar beneden en hoopt zich soms op voordat de lekkage zichtbaar wordt. Doet de vloerverwarming het niet goed of heeft u last van een storing? Een lekkage kan dan de oorzaak zijn. Voor de lekdetectie gebruikt de vakman uit Leiden diverse methodes.

Navigeer naar:
Lekkage plafond | Lekkende waterleidingen | Afvoerleiding lek? | Lek in de vloerverwarming? | Lekkage cv | Lekkende radiator

vochtplekken plafond

Lekkage plafond

Vochtplekken op het plafond ontstaan door lekkages. Het is mogelijk dat deze ontstaan door een daklekkage, maar een gesprongen waterleiding is tevens een mogelijkheid. Vochtige plekken op het plafond kunnen hele vervelende gevolgen hebben. Ze tasten het plafond aan, ze kunnen bovendien resulteren in schimmelvlekken. Dit is ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Hebt u schimmel- en/of vochtplekken op het plafond? Het is belangrijk om spoedig de oorzaak te vinden. Deze plekken schoonmaken of overschilderen heeft geen zin wanneer het probleem nog niet is opgelost. Zolang u de oorzaak niet hebt gevonden zal de lekkage weer eens voorkomen. Als het opsporen van de oorzaak zelf niet lukt dan is het verstandig om een loodgieter uit Leiden in te schakelen.

lek in waterleiding

Lekkende waterleidingen

Naast daklekkage is een kapotte waterleiding een veel voorkomende vorm van lekkage. Een lekkage van de leidingen, kan net als een daklekkage tot schadelijke gevolgen leiden.

De grootste hiervan is het ontstaan van vochtplekken in ofwel de vloer, ofwel de wanden en het plafond. Deze plekken leiden in het ergste geval tot gezondheidsproblemen. Het is daarom van belang dat u snel een loodgieter uit Leiden in de arm neemt voor het verhelpen en dichten van de leidinglekkage.

Een leidinglekkage komt bijvoorbeeld door een losgelaten verbinding of een scheur.

waterlekkage Leiden

Afvoerleiding lek?

Afvoerleidingen van de badkamer, keuken, toilet en de standleiding zijn vaak netjes weggewerkt in de muur en de vloer. Een lek in de afvoerleiding zorgt voor vochtige plekken, schimmelvorming en een vieze lucht rondom de waterleiding. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk van een lekkage. Bijvoorbeeld een verkeerde montage, kapotte verbinding of een scheur. Een lekdetectiebedrijf spoort de lekkage bijvoorbeeld op met thermografie of een infraroodtechniek. Een ultrasoon lekdetectie is ook een optie. Hierbij gebruikt de vakman geluidsgolven. Deze techniek is zeer geschikt voor lekkages in koudwaterleidingen. Voor de reparatie is het vaak nodig om het beschadigde gedeelte te vervangen.

vloerverwarming lekkage in Leiden

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Een lekkage in de vloerverwarming komt gelukkig niet vaak voor. U herkent een lekkage aan een storingsmelding, verlies van druk in de cv-ketel of door verkleurde voegen en vochtige muren. Vermoedt u een lek? Sluit de waterleiding af en bel naar 088 444 7641. Een veelvoorkomende oorzaak is een kapotte koppeling tussen de leidingen door verkeerde aanleg. Ook het doorboren van een leiding komt voor. Doordat de vloerverwarming onder de vloer ligt, is de lekdetectie niet gemakkelijk. Thermografie of ultrasoon lekdetectie zijn veelgebruikte technieken voor het opsporen van een lekkage in de vloerverwarming. Hak- en breekwerk is dan niet nodig.

Lekkage van de cv

lekkende cv Leiden
Blijft u de ketel van de cv maar aanvullen, maar gaat de druk op de manometer niet omhoog? Of ziet u natte plekken rondom de cv-ketel? Dan heeft u te maken met een lekkage. De centrale verwarming bestaat uit verschillende onderdelen. Denk aan de ketel, expansievat, de automatische ontluchter en diverse leidingen. Leidingen en de warmtewisselaar zijn extra gevoelig voor lekkages door de temperatuurverschillen. Bij een lek van de cv-ketel is het verstandig om de hoofdkraan dicht te draaien. Zo voorkomt u meer schade. Bel naar 088 444 7641 voor een vakman voor de lekdetectie en het repareren en dichten van de lekkage.

Oorzaken van een lekkende radiator

Een radiator die water lekt merkt u meestal aan natte plekken rondom de radiator of wanneer de druk in de cv-ketel langzaam minder wordt. De dalende druk is kenmerkend voor water dat uit het systeem loopt. Er zijn verschillende redenen waarom een radiator lekt.

Bijvoorbeeld door een verkeerde aansluiting, roestvorming of scheur in het leidingwerk. Ook een lek in de verbinding komt vaak voor. De vakman uit Leiden voert een gedegen lekdetectie uit en zorgt er dan voor dat de lekkage gerepareerd wordt.

De meest voorkomende oorzaken van een lekkende radiator:

  • Verkeerde plaatsing
  • Lek in verbindingen
  • Roestvorming of beschadiging
  • Scheur in leidingwerk

Bel naar 088 444 7641 voor de spoedservice van een loodgietersbedrijf!

Deze service is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.

Bel gelijk naar 088 444 7641

Innovatieve lekdetectie technieken

Zowel daklekkage als een scheur in de waterleiding kunnen specialisten opsporen met behulp van innovatieve technieken van lekdetectie. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen hoeft lekdetectie niet te leiden tot veel overlast en verbouwingen, waardoor u hier weinig tot geen moeilijkheden van ondervindt.

Navigeer naar: Thermografie | Ultrasoon detectie | Rookgasdetectie

Thermografie

Bij thermografie worden lekkages gevonden met behulp van warmtebeelden. Een speciale camera brengt de koude- en warmtestructuren van een leiding in beeld. Dankzij de lekdetectie is het voor de vakman precies zichtbaar op welke plekken opvallend veel koude- of warmteverlies is. De kans is groot dat de locatie van het probleem zich hier bevindt.

lekdetectie Leiden

Ultrasoon detectie

De ultrasoon detectie wordt veelal gebruikt als u een lekkage bij één van de kozijnen vermoedt. De specialist uit Leiden zal hiervoor allereerst een zender in uw huis plaatsen, welke in diverse richtingen een ultrasone geluidsgolf stuurt. De specialist loopt vervolgens met een ontvanger om de woning heen om te controleren waar het signaal het sterkste is.

Rookgasdetectie

Een andere optie is rookgasdetectie. Bij rookgasdetectie spuit de specialist uit Leiden een dichte rook in een afgesloten ruimte. Daar waar de rook naar buiten komt, bevindt de lekkage zich waarschijnlijk. Want daar waar lucht naar buiten kan, kan ook vocht naar binnen komen. Deze manier van lekdetectie wordt veelal toegepast bij een daklekkage.

Hoe voorkomt u een lekkage?

Bekijk de tips over hoe een lekkage voorkomen en hoe zelf een verborgen lekkage opsporen?

Hoe zelf waterschade beperken?

Om schade door wateroverlast te beperken is het belangrijk dat u snel een specialist inschakelt. Bel naar 088 444 7641 voor de spoedservice van een loodgietersbedrijf uit uw regio. Sluit ook de hoofdkraan af.

Mocht een leiding lekken, dan zorgt u er zo voor dat er geen water meer doorheen stroomt. Sluit ook de elektra af, zodat er geen kortsluiting veroorzaakt kan worden door het lekkende water. Bij een lekkende wasmachine is het verstandig om de kraan direct dicht te draaien. Dweil het water op, zodat dat niet de ruimte inloopt.

Vermoedt u een daklekkage? Dicht het dak dan bijvoorbeeld met folie.

Wat dekt de verzekering bij lekkages?

Uw opstal- of inboedelverzekering dekt in de meeste gevallen de reparatiekosten van een aannemer, schilder of loodgieter na wateroverlast. De opstalverzekering dekt schade aan spullen welke aan en in het huis vastzitten. Bij de inboedelverzekering gaat het om spullen die niet aard- en nagelvast in uw huis zitten. Beide verzekeringen dekken schade als gevolg van een kapotte hemelwaterafvoer, afvoerpijp of daklekkage. Ze dekken bovendien (vries)schade aan de cv en waterleiding. Reparatiekosten van de dakbedekking worden dan weer niet vergoed. De opstalverzekering dekt bovendien schade ontstaan door lekkages bij de buren in niet-vrijstaande woningen. De inboedelverzekering dekt nog schade die is ontstaan om het probleem op te sporen. Houd er rekening mee dat de verzekeringsmaatschappij alleen uitsluit wanneer de lekkage niet door uw eigen schuld is ontstaan. Is er bijvoorbeeld een breuk ontstaan door achterstallig onderhoud aan de waterleiding? Dan dekt de verzekering dit niet.

Meest recente aanvragen uit de omgeving Leiden

Daklekkage verhelpen in Rotterdam
Lekdetectie in de buurt van Den Haag
Opsporen waterlekkage in de omgeving Dordrecht
Badkamer lekkage verhelpen in Leiden
Oplossen dakkapel lekkage in Zoetermeer
Repareren gesprongen waterleiding in Delft
Lekkage vloerverwarming verhelpen in Schiedam
Verhelpen lekkage plat dak in Spijkenisse
Lekkende wasmachine repareren Gouda
Lek in schoorsteen opsporen in Vlaardingen

lekkage in huis

Wanneer keert de verzekering niets uit?

Schade door een lekkage wordt vergoed vanuit uw opstal- of inboedelverzekering. Meestal krijgt u niets vergoedt wanneer de schade uw eigen schuld is. Bijvoorbeeld bij schade doordat u uw dakraam open heeft laten staan. Of wanneer u de naden van de badkamer niet goed heeft afgekit. Hoeveel en of u een schadevergoeding krijgt, is afhankelijk van uw polis. Soms krijgt u bijvoorbeeld wel de schade aan het laminaat vergoed, maar niet de kosten voor de reparatie van de waterlekkage. Neem daarom contact op met uw verzekeringsmaatschappij om hiernaar te informeren. Wilt u een opstal- of inboedelverzekering afsluiten? Controleer dan op keurmerkverzekeraars.nl welke keurmerken de maatschappij heeft en kijk op verzekeraars.nl voor meer informatie.

loodgieter Leiden

Lekkage? Schakel loodgieter Leiden in!

Heeft u met spoed een loodgieter nodig om een lekkage te verhelpen? Bel dan direct naar 088 444 7641 om in contact te komen met een medewerker van een loodgietersbedrijf uit de omgeving. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Dus ook midden in de nacht of in het weekend!

Schakel bij een lekkage een loodgieter uit Leiden in voor een lekdetectie. Zo voorkomt u onnodig hoge kosten. Is direct contact niet nodig, maar wilt u wel graag meer weten over de kosten voor het repareren en dichten van een lek? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt dan spoedig een scherp geprijsde offerte van een loodgieter uit Leiden. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend.