Lekkage Maastricht

Lekkage in Maastricht?

Wanneer er bij uw woning in Maastricht een lek ontstaat in de waterleiding, bij de badkamer of het dak, dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met een ervaren loodgieter uit ons netwerk die de lekkage voor u kan verhelpen. Door waterlekkage zo beperkt mogelijk te houden voorkomt u problemen als houtrot, schimmel en andere vormen van waterschade die zorgen voor hoge kosten en onnodige reparaties. De loodgieters uit ons netwerk helpen u daarom graag met zowel het repareren van lekkages als het opsporen van een waterlek met behulp van innovatieve technieken voor lekdetectie. Of het nu gaat om een lekkende kraan, daklekkage, lekkende radiator of een probleem met de wasmachine: wij draaien hier onze hand niet voor om en helpen u met alle plezier in Maastricht.

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
24/7 service, snel geholpen in Maastricht

Wij begrijpen dat u bij een lekkage bij het plafond, of de badkamer graag zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Daarom hebben we de loodgieters uit ons netwerk een 24uurs service in het leven geroepen. Dit betekent dat u ongeacht de dag of het tijdstip contact met een loodgieter uit ons bedrijf kunt opnemen, waarna deze bij zo snel mogelijk bij u op de stoep probeert te staan. Deze zal daarna het probleem snel en vakkundig verhelpen, opdat u binnen korte tijd weer volledig gebruik kunt maken van alle faciliteiten van uw pand in Maastricht.

lekkage spoedservice

Lekkende kraan

Lekkende leiding MaastrichtEen lekkende kraan is geen onbekend fenomeen in menig Nederlands huisgezin. Hoewel een lekkende kraan over het algemeen verholpen kan worden door het leertje te vervangen, is het mogelijk dat de lekkage in de leiding zit. In een dergelijk geval is het zaak om een loodgieter in te schakelen die de lekkage van de waterleiding kan verhelpen. Door het gebruik van de juiste gereedschappen en technieken zal een erkend vakman deze klus binnen korte tijd geklaard hebben, zodat u snel van een optimaal wooncomfort geniet.

Lekkage opsporen

LekdetectieEr zijn diverse methoden van lekdetectie die het specialisten gemakkelijk maken een lekkage op te sporen. De meest gebruikelijke vorm van lekdetectie is camera-inspectie. Hierbij wordt een kleine camera door een gaatje in de muur gestopt, om zo de waterleiding te controleren. Deze vorm van lekdetectie zorgt voor zo weinig mogelijk hak- en breekwerk. De beste methode voor het achterhalen van de locatie van de daklekkage is het gebruik van rookgasdetectie. Vraag via het contactformulier naar prijsinformatie.

Ultrasone lekdetectie

Een ultrasoon geluid heeft een hoge frequentie, welke niet te horen is door het menselijk oor. Met ultrasone detectie vindt de vakman zelf het kleinste lek. Met het uitzenden van ultrasoon geluid, produceert ook elk lek een minuscuul geluid. Ultrasone lekdetectie onderschept dit waardoor het lek perfect wordt gelokaliseerd. Vervolgens kan een loodgietersbedrijf uit ons netwerk het probleem oplossen.

Thermografie

Met thermografie is de plek van een lekkage in leidingen eenvoudig gevonden. Door de techniek achter thermografie worden warmtebeelden gecreëerd. De specialisten pompen allereerst koud of warm water in de leiding. Dankzij thermografie zien zij op een infrarood warmtebeeld camera de temperatuur van bepaalde objecten. Een afwijkende temperatuur is hoogstwaarschijnlijk de plek van de lekkage.

Rookgasdetectie

Rookgasdetectie wordt in de meeste gevallen gebruikt bij een (plat) daklekkage, maar ook wel bij het opsporen van lekkages in de waterleiding. Er wordt een nevel aangebracht onder de dakbedekking. Daar waar de nevel aan de buitenkant van het dak ontsnapt zit het lek. Hoe snel de daklekkage wordt gevonden is afhankelijk van de grootte van het lek en de hoeveelheid wind die er staat.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Erkend loodgietersbedrijf

Wanneer u contact opneemt met ons loodgietersbedrijf in Maastricht, dan garanderen wij dat u altijd geholpen wordt door een erkend loodgieter. Alle vakmannen die zich bij ons hebben aangesloten zijn op de juiste wijze gediplomeerd en hebben ruime ervaring binnen het vakgebied. Bovendien zorgen wij ervoor dat al onze medewerkers regelmatig worden bijgeschoold zodat zij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en gereedschappen. Wij streven naar een honderd procent klanttevredenheid. Mocht u suggesties hebben voor de verbetering van onze (lekdetectie) service? Aarzel dan niet om dit aan te geven. De klant staat bij ons voorop! Vraag via het contactformulier meer informatie over onze diensten aan, of kom direct in contact met een loodgieter voor ondersteuning bij een lekkage.

Sanitair

Lekkage sanitair MaastrichtIn meer dan 50 procent van de gevallen worden wij opgeroepen voor het oplossen van een waterlekkage in de badkamer. Deze lekkages ontstaan vooral in de waterleiding, maar kunnen ook het gevolg zijn kalk in de voegen of kranen. Deze tweede variant is ontzettend snel opgelost. De lekdetectie van een beschadiging in de waterleiding is eenvoudig opgespoord, om deze te verhelpen zal echter enig hak- en breekwerk nodig zijn. Onze vakmannen zullen de verbouwing zo klein mogelijk houden, waardoor ook de kosten laag blijven.

Dakraam en dakkapel

Lekkage dakkapel MaastrichtZoals gezegd kunnen constructiefouten bij de dakkapel of het dakraam lekkage als gevolg hebben. Dergelijke constructiefouten worden meestal al bij het plaatsen van de dakkapel gemaakt, maar hoeven niet direct voor problemen te zorgen. Een loodgieter kan de lekkage voor u achterhalen, en in de meeste gevallen oplossen. Mocht het nodig zijn, dan neemt onze vakman contact op met een dakspecialist, zodat u in de toekomst geen problemen meer hebt met daklekkage bij de dakkapel. Neem gerust contact op met onze specialisten voor vrijblijvende offertes.

Daklekkage

Schoorsteen lekkage MaastrichtEen daklekkage kan op verschillende manieren worden veroorzaakt, hoewel dit het vaakst het gevolg is van storm en wind. Andere oorzaken van een daklekkage zijn problemen in de constructie van de schoorsteen, of een lekkende voeg bij de dakkapel of bij de dakgoot. Het opsporen van een daklekkage kan met het blote oog, maar voor een exacter lokaliseren is het gebruik van rookgas lekdetectie aan te raden. Deze methode voor lekdetectie is relatief goedkoop, en heeft geen nadelige gevolgen voor uw pand in Maastricht.

Vaatwasser en wasmachine

wasmachine lek MaastrichtAlle apparaten die (veel) water gebruiken voor de werking lopen het risico op lekkages. Zo kan de wasmachine een lekkage krijgen door een scheur in de aanvoerslang, of beschadigingen in het manchet van deur. Deze kunt u zelf verhelpen door het betreffende onderdeel te vervangen. Hetzelfde geldt voor storingen in de vaatwasser. Is de waterlekkage het gevolg van een ander beschadigd onderdeel? Dan kan u het beste contact opnemen met een loodgieter uit Maastricht. Deze kan met de juiste methode van lekdetectie het probleem snel achterhalen.

Lekkende waterleiding

Lekkende kraan MaastrichtEen lekkage in de waterleiding kan het gevolg zijn van diverse oorzaken. De meest gebruikelijk oorzaak voor een waterlekkage is de lengte van de leiding. Hoe meer koppelingsstukken zich in de leiding bevinden, hoe meer kans er is op slijtage en daardoor een lek. Daarnaast is het ook mogelijk dat de waterleiding zelf slijt, waardoor water achter de muur langs zal lopen. Een derde oorzaak voor lekkage is een beschadiging van het waterleidingnetwerk door externe werkzaamheden in de regio Maastricht. Wij zoeken graag voor u uit wat de oorzaak is!

Storing radiator

Lekkende verwarming MaastrichtWanneer u de radiator niet optimaal werkt, kan het zijn dat u te maken heeft met een lekkende radiator. Hoewel een lekkende radiator vaak volledig vervangen moet worden, zijn er een aantal zaken die u eerst kunt proberen. Probeer bijvoorbeeld eerst de pakkingdraaier te dichten, of dicht het lek in de radiatoren af met kneedbaar metaal. Dergelijke oplossingen zijn vaak tijdelijk, maar kunnen de overlast verminderen totdat er een nieuw exemplaar kan worden geïnstalleerd. Een loodgieter uit ons netwerk in Maastricht helpt u graag verder.

WC lekt

WC lekt MaastrichtEén van de problemen met een toilet kan zijn dat deze maar blijft doorlopen na het doorspoelen. Dit zorgt voor een grote verspilling van water, en geeft bovendien een vervelend geluid. Om het doorlopende water te laten stoppen, zijn er een aantal zaken die u zelf kunt uitvoeren. De eerste oplossing is het schoonmaken van het binnenwerk van de spoelbak. Onder andere kalkaanslag kan zorgen voor de verstoring van afsluitingen in de spoelbak. Met behulp van schoonmaakazijn is deze kalk snel verdwenen.

Plafond lekkage

plafond lekkage MaastrichtEén van de vervelendste vormen van waterlekkage is een lek van het plafond. De oorzaak van een lekkage bij het plafond is namelijk vaak moeilijk te achterhalen. Dit komt doordat het water altijd naar de laagste plek loopt, en al een heel spoor kan hebben afgelegd voordat het door het plafond lekt. Het is daarom belangrijk om bij het geringste vermoeden van plafondlekkage (waterplekken, verkleuring of condens) contact op te nemen met een erkend loodgieter.

Sifon lekt

Sifon vervangenDe sifon is het bochtige gedeelte van de waterleiding. Doordat in de sifon vaak vuil en vet wordt opgehoopt, kan het zorgen voor verstoppingen en daarmee voor lekkage. De snelste methode om de lekkage te verhelpen is door de waterleiding uit elkaar te schroeven en de sifon schoon te maken. Leg de buis in water met soda en azijn, en gebruik een borsteltje om alle randen te reinigen. Let bij het monteren van de sifon goed op de volgorde van de onderdelen.

Keukenkraan lekt

Keukenkraan lektWanneer de keukenkraan lekt, dan wordt dit, net zoals een lekkende WC, over het algemeen veroorzaakt door kalkaanslag. Een oplossing voor het probleem is dan ook het reinigen van het kraanleertje met behulp van schoonmaakazijn. Is het leertje niet verkalkt, maar eenvoudigweg verouderd? Dan is het nodig om het kraanleertje te vervangen. Hebben beide oplossingen geen effect? Reinig dan de gehele kraan, of vraag een specialist uit Maastricht om advies.

wat doen bij lekkage

Wat te doen bij lekkage?

Hebt u last van een lekkage in uw woning in Maastricht? Het is zaak om zo spoedig mogelijk de oorzaak op te zoeken en zo nodig te verhelpen. Als u dit niet zelf kunt dan is het belangrijk om hiervoor een specialist in te schakelen. Hoe langer u wacht met het verhelpen, hoe groter de kans op meer problemen. Maak altijd voldoende foto’s van de situatie, mocht u deze nodig hebben voor de verzekering. Woont u in een huurwoning? Meld de lekkage en eventuele waterschade dan altijd bij de verhuurder van de woning. De verhuurder is verantwoordelijk voor eventuele kosten voor het drogen van waterschade. Snel contact? Vul vandaag nog het contactformulier in!

Verzekerd tegen lekkage?

Of u verzekerd bent tegen een lekkage hangt af van een aantal factoren. Allereerst verschillen de dekkingen erg per verzekering. De ene is uitgebreider dan de andere. Daarnaast is het niet vanzelfsprekend als u schade hebt als gevolg van hevige regenval. Hebt u echter schade door een daklekkage of een lekkage van de CV of de waterleidingen in de douche? En is dit niet uw eigen schuld? Dan wordt deze gedekt door de opstalverzekering of de inboedelverzekering. Schade die is ontstaan tijdens bouwwerkzaamheden wordt veelal niet gedekt. Het is echter mogelijk om deze op de aansprakelijkheidsverzekering van het bouwbedrijf te verhalen.

Lekkage opsporen kosten

De kosten voor het opsporen van lekkages zijn afhankelijk van verschillende factoren. De kosten bestaan voor circa 55% uit arbeidskosten en voor de resterende 45% uit voorrijkosten. Om te besparen is het daarom verstandig om een vakman bij u uit de buurt in te schakelen. Daarnaast beïnvloedt het tijdstip waarop u een vakman inschakelt de prijzen. Tussen 8 uur ’s ochtends en circa 6 uur ’s avonds rekenen de meeste loodgieters een standaard uurloon, van circa €50,-, exclusief voorrijkosten. Hebt u buiten deze tijden in geval van spoed hulp nodig? Dan kunt u rekenen op hogere uurlonen, rond de €75,-. Uiteraard beïnvloedt de klus ook de kosten. U vindt hierover meer informatie in de prijstabel.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Bent u op zoek naar een loodgieter uit Maastricht die u van dienst kan zijn bij lekdetectie, het verhelpen van daklekkage of het herstellen van een lekkage van het plafond? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De professionals uit ons netwerk hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en zijn u met alle plezier van dienst bij één van de vele klussen. Hebt u een vraag over onze werkwijze? Kom via het contactformulier in contact met bedrijven uit ons netwerk!

lekkagespecialist Maastricht
Offertes aanvragen