Lekkage Weert

Lekkage in Weert?

Woont u in Weert en heeft u last van lekkage van dak of waterleiding? Wilt u weten wat u kunt doen om daklekkage te voorkomen? Bij Jos Laan bent u aan het juiste adres. De vakmannen die aan ons gelieerd zijn helpen u graag met tips en praktische hulp op het gebied van daklekkage, lekdetectie en het verhelpen van een lek in bijvoorbeeld de CV-ketel. Dankzij onze 24uurs spoedservice hoeft u bovendien niet lang te blijven zitten met de vervelende gevolgen van een lek in Weert. Wij sporen de lekkage voor u op met behulp van innovatieve methoden, en verhelpen het lek direct. Wilt u weten wat de vakmannen uit ons netwerk voor u kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in. Wij zijn u graag van dienst in Weert!

Gratis offertes aanvragen

Omschrijving opdracht (*)24/7 service, snel ter plaatse in Weert

Wij begrijpen dat een lekkage zeer vervelende gevolgen heeft. Niet alleen loopt u een verhoogd risico op schade als schimmel of houtrot, maar ook het algehele woonklimaat daalt drastisch wanneer u bijvoorbeeld een lek in het dak heeft. Om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken, hebben wij veel bij ons netwerk aangesloten loodgieters een 24uurs spoedservice in het leven geroepen. Ongeacht de dag en het tijdstip is er altijd een vakman aanwezig die u in Weert van dienst kan zijn. Of het nu gaat om daklekkage of een probleem met de CV-ketel, zij komen eraan!

lekdetectie Weert

Daklekkage verhelpen

Daklekkage WeertWanneer de herfstmaanden beginnen, komen er bij de loodgieters uit Weert vele berichten binnen over daklekkage of een lek bij de schoorsteen. Door storm en regen, maar ook door het proces van vorst en dooi, wordt er een aanslag gepleegd op het dak en de dakbedekking. Zeker bij een plat dak ontstaat na enkele jaren slijtage van de knik. Dit kom doordat door opgevroren water, scheurtjes in het dak ontstaan, die een lek veroorzaken. Ook verwaaide dakpannen van een schuin dak kunnen leiden tot daklekkage. Wilt u bij uw woning daklekkage voorkomen, of moet een lekkende dakgoot in Weert worden verholpen? Neem dan snel contact met ons op.

Lekkende leiding

Lekkende leiding WeertWaterlekkage in de leidingen heeft verschillende oorzaken. Eén van de meest voorkomende redenen voor lekkage is de lengte van de leidingen. Het gevolg hiervan is dat er vaak vele koppelingsstukken in de leiding zitten. Deze kunnen op termijn een lek veroorzaken door slijtage. De waterleiding zelf kan ook slijten, met lekkage als gevolg. Een laatste oorzaak voor lekkage is beschadigingen van het leidingsnetwerk door externe werkzaamheden in Weert. Een dergelijk lek is gelukkig snel hersteld omdat onze mensen jarenlange ervaring hebben en voor u kunnen achterhalen wat de locatie van het lek is. Schakel een expert in!

Lekkage opsporen

Lekdetectie

Lekdetectie, het opsporen van een lekkage, vormt voor de meeste loodgieters uit Weert een groot onderdeel van het vak. Voor het opsporen van lekkage van dak en waterleiding zijn er verschillende vormen van lekdetectie mogelijk. Om de gevolgen van lekdetectie zo veel mogelijk te beperken voor u, wordt er tegenwoordig het meest gebruik gemaakt van rookgasdetectie, ultrasone lekdetectie en thermografie. Hierbij wordt rookgasdetectie gebruikt voor het opsporen van daklekkage, en is ultrasone lekdetectie en thermografie uitermate geschikt voor het opsporen van lekkage in het leidingnetwerk.

Ultrasone lekdetectie

Met ultrasone lekdetectie wordt een zender in uw pand geplaatst. Deze verstuurt in alle richtingen ultrasone geluidsgolven. De specialisten uit Weert gaan vervolgens naar buiten met een ultrasoonvanger. Is ergens het signaal opvallend sterker? Dan is dat de plek van de lekkage. Waar geluid naar buiten kan komen, kan namelijk ook vocht naar buiten komen.

Thermografie

Thermografie werkt door middel van warmtebeelden. Deze infrarood techniek geven lekkages weer welke voor het menselijk ook niet zichtbaar zijn. Het is bij deze manier van lekdetectie niet nodig om een hele leiding vrij te leggen. Thermografie wordt dan ook veel toegepast bij lekkages in de waterleiding of bijvoorbeeld de vloerverwarming.

Rookgasdetectie

Lekkages zijn makkelijk gevonden door middel van rookgasdetectie. Het wordt bijvoorbeeld toegepast bij platte daklekkage. De specialisten blazen rook onder de dakbedekking. Aan de buitenkant kan men eenvoudig zien op welke plek de rook ontsnapt. Daar waar de rook ontsnapt zit de lekkage. Rookgasdetectie wordt ook veel toegepast bij het rioleringsstelsel.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Vakkundige aanpak

Wij garanderen dat onze professionals jarenlange ervaring hebben met het verhelpen van lekkage en het opsporen van een lek, met behulp van de nieuwe vormen van lekdetectie. Dankzij ons brede netwerk profiteren onze vakmannen bovendien van een uitgebreid expertise netwerk. Wat uw vraag ook is, er zal altijd een vakman zijn die het juiste antwoord weet. Tot slot verzekeren wij u dat al onze gelieerde loodgieters het probleem spoedig en vakkundig verholpen zal hebben. Blijf niet lang zitten met lekkage in Weert, en vul vandaag nog het contactformulier in. Wij verhelpen o.a. uw daklekkage binnen een dag, en hebben uw dak voor de avond weer in optimale staat.

Badkamer en douche

Lekkage badkamer WeertHeeft u een lekkende kraan of douche in uw badkamer in Weert? U kan dit zelf verhelpen door de pijp van de waterleiding te openen en deze te vervangen. Lukt u dit niet, dan kan een loodgieter de problemen verhelpen. Zij lossen de waterlekkage op door lekdetectie toe te passen. Merkt u een defect op aan uw wasmachine in de badkamer? Ook dan helpen we u! Het is aan te raden een loodgieter in te huren voor uw wasmachine. Een wasmachine is een complex apparaat in uw badkamer. Wij helpen u graag.

Plat dak en plafond

Lekkage plat dak WeertHeeft u een dakkapel of plat dak? Een daklekkage kan uit het niets ontstaan. Om een lekkage plafond te voorkomen, kunt u zelf een nieuwe laag bitumen aanbrengen op uw plat dak en het gat dichten. U snijdt de plek open, maakt het goed schoon en legt een laag reparatiekit aan. Het water kan zo niet meer naar beneden. Hierdoor wordt een lekkage in uw plafond effectief verholpen. Een loodgieter kan uw plat dak tevens repareren. De daklekkage kan hij opsporen met lekdetectie. Zo geniet u in Weert altijd van een plat dak zonder waterlekkage!

Lekkende kraan

Lekkende kraanHeeft u een lekkende kraan? Dit is vervelend, want zo kan u uw kraanvoorziening niet benutten. Zet de kraan aan en speur het lek op. U kunt de lekkende waterleiding handmatig vervangen. Zorg dat u er een emmer onder plaatst, zodat het water niet op de grond komt. U kan tevens een plopper gebruiken om eventueel vuil er via de bovenkant uit te krijgen. Krijgt u de waterlekkage niet verholpen? Dan kunnen wij het lek ook voor u opsporen!

Lekkende radiator

Lekkende radiator verhelpen WeertEen lekkende radiator is moeilijk te verhelpen, maar er zijn dingen die u kan doen. Draai om te beginnen eens de pakkingdraaier voorzichtig aan. Meestal worden de lekkages hierdoor veroorzaakt. U kunt een lekkende radiator ook afdichten met kneedbaar metaal. Wel zult u het apparaat na verloop van tijd moeten omruilen. Wij kunnen uw apparaat voor u van vervanging voorzien, zodat we uw probleem verhelpen. Benieuwd naar de prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan.

Schoorsteen

Lekkage Schoorsteen WeertEen schoorsteen kan leiden tot een lekkage plafond. Het is zaak uw schoorsteen af en toe te controleren. Zijn er gebarsten stenen? Hierdoor kan regenwater de schoorsteen in worden geblazen. Zijn de bouwstenen van de schoorsteen met water verzadigd? Dan kan het voegwerk loslaten. Ook dient u de schoorsteenkap te controleren. Als die niet in orde is, kan regenwater de kap van de schoorsteen inlopen. Laat u de waterlekkage liever opsporen door een loodgieter? Wij helpen u met het verhelpen van iedere waterlekkage!

Wasmachine

Lekkage wasmachineEen belangrijk instrument in uw badkamer is de wasmachine. Helaas kan de wasmachine tevens voor een vervelende waterlekkage zorgen. Het gevolg? Een lekkage plafond op de begane grond. We raden u aan een loodgieter in te huren om de wasmachine te maken. Waar kunt u eerst zelf op letten? De plastic aansluiting bij de aanvoerslang kan gescheurd zijn of los zitten. Dan lekt de wasmachine tijdens het centrifugeren. Ook kunnen er zich scheuren in de manchet bevinden. Vervang in dit geval de manchet. Wij staan voor u klaar.

WC lekt

WC lekt WeertHet lekken van de WC is een veelvoorkomend probleem. Er kunnen twee verschillende vormen van lekkage optreden. De eerste is een lek van de afvoer, waardoor er rond de onderzijde van de WC pot water komt te liggen. De andere vorm van waterlekkage bij het toilet is wanneer het water uit de stortbak blijft doorlopen. Beide vormen van lekkage kan een loodgieter uit ons netwerk voor u verhelpen. Neem nu contact op!

Vaatwasser

Lekkage vaatwasserHet lekken van een vaatwasser kan door drie zaken veroorzaakt worden. De eerste – en meest gebruikelijke – is een menselijke fout. Onder andere verkeerd vullen van de vaatwasser en verkeerd wasmiddel zijn veelgehoorde oorzaken. Een tweede oorzaak kan worden gevonden bij de bodem van het apparaat: beschadigingen aan de afvoerslang. Tot slot is ook een probleem bij de deur regelmatig de boosdoener van waterlekkage.

Sifon lekt

Sifon lekt WeertDe sifon, ook wel de zwanenhals genoemd, is het deel van een waterleiding dat in een bocht loopt. Doordat in deze bocht vuil en vet zich kunnen ophopen, kan de sifon op termijn gaan lekken. Een lekkende sifon is eenvoudig te herstellen door deze te reinigen. Leg alle onderdelen in water met soda, en maak ze met een borsteltje schoon. Vergeet niet om bij het in elkaar zetten van de zwanenhals de rubberen anti-lek cirkels om in de toekomst lekkage te voorkomen.

Keukenkraan lekt

Lekkende keukenkraan WeertEen lekkende kraan, of die zich nu in de badkamer of keuken bevindt, is over het algemeen het gevolg van een probleem met het kraanleertje. Deze kan door verkalking niet meer goed doorlopen of is eenvoudigweg aan vervanging toe. U kunt bij een lekkende keukenkraan eerst proberen het kraanleertje te ontkalken door deze in een badje met azijn te leggen. Heeft dit geen effect? Vervang dan het leertje, of laat een loodgieter uit Weert deze klus voor u uitvoeren. Wij helpen u graag.

lekkage opsporen kosten

Wat te doen bij lekkage?

Hebt u last van een lekkage in uw woning? Het is verstandig om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen om groteren ongemakken, zoals vochtplekken en schimmel te voorkomen. De eerste stap bij een lekkage is uiteraard het vinden van de oorzaak. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een waterleiding is gesprongen, dat uw radiator lekt of dat er door een grote hoeveelheid regenwater vanaf de buitenkant uw pand in Weert binnenkomt. Als u eenmaal de bron hebt gevonden, is het belangrijk om de lekkage zoveel mogelijk te stoppen. Is er bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding? Draai de hoofdkraan dan dicht. Schakel vervolgens een loodgieter uit Weert in om de lekkage geheel te verhelpen.

Verzekerd tegen lekkage?

Is er schade in uw woning ontstaan door lekkages? Deze schade wordt onder de inboedelverzekering en de opstalverzekering gedekt. Uw verzekering zal echter alleen uitkeren als het ontstaan van het lek niet uw eigen schuld is en als er geen sprake is van nalatigheid. Er is bijvoorbeeld sprake van nalatigheid als u de waterleiding niet aftapt als u op vakantie gaat of als er geen onderhoud aan de waterleiding is gepleegd. Schade tijdens bouwwerkzaamheden worden veelal niet gedekt, maar kunt u in de meeste gevallen wel verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van het klus- of bouwbedrijf.

Lekkage opsporen kosten

Zoals u hebt gelezen is het spoedig verhelpen van lekkages erg belangrijk. Het is vanzelfsprekend dat u benieuwd bent naar de kosten hiervan. Geen enkele lekkage is hetzelfde, de kosten zijn daarom vooral afhankelijk van het loon van de loodgieter. Als u kijkt naar de prijsopbouw dan bestaat circa 45% uit voorrijkosten en 55% uit de gedane arbeid. Gaat het om kleine lekkages? Deze zijn veelal binnen 1 tot 2 uren verholpen en gaat u rond de €150,- kosten. Bij een ingewikkelde klus moet u al gauw met het dubbele rekening houden. Daarnaast is uiteraard de methode van invloed op de kosten. U vindt in onderstaande prijstabel een aantal prijsvoorbeelden.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Is er plotseling een lekkage bij het plafond ontstaan, of hebt u te maken met een lekkende radiator, dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een erkend loodgieter. Door op ons contactformulier nauwkeurig uw wensen en vragen in te vullen, krijgt u snel contact met een specialist bij u uit de regio, die u vakkundig van dienst kan zijn. Stel uw vragen, of vraag een overzicht van de prijzen bij ons aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

contact loodgieter Weert
Offertes aanvragen