Lekkage in Amsterdam?

Direct contact Jos Laan: 085 500 9983

Woont u in Amsterdam en hebt u last van een lekkage bij het plat dak, de badkamer of in een waterleiding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor het laten opsporen en verhelpen van deze waterlekkage. Elke loodgieter die voor ons werkt maakt gebruik van diverse geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie, en zorgt er bovendien voor dat u in korte tijd geen overlast meer van de daklekkage of ander soort lekkage ondervindt. Wij garanderen bovendien dat u bij ons profiteert van aantrekkelijke prijzen en heldere voorwaarden. Via het contactformulier of 085 500 9983 komt u direct in contact met een ervaren loodgieter uit Amsterdam, die u met raad en daad bij zal staan.

Lekkage Amsterdam

Daklekkage opsporen en verhelpen

Een veelvoorkomend probleem op het gebied van lekkage is de daklekkage. Zowel bij een schuin als plat dak is het mogelijk dat er een lek ontstaat, wat in de meeste gevallen het gevolg is van de invloeden van weer en wind. Op het plat dak treedt er bijvoorbeeld daklekkage op door het proces van vorst en dooi, en harde wind leidt tot daklekkage van schuine daken. Ook de dakgoot is een plek waar vaak lekkage ontstaat. Het opsporen van een daklekkage gebeurt over het algemeen met een lekdetectie techniek genaamd rookgasdetectie. Onze specialist uit Amsterdam spuit hierbij een soort gas onder het dak en kijkt waar dit aan de buitenkant ontsnapt. Deze vorm van lekdetectie vereist geen hak- en breekwerk, waardoor u snel weer geniet van een optimaal wooncomfort.

24 uur bereikbaar via 085 500 9983

Omdat wij begrijpen dat u graag zo spoedig mogelijk wilt worden geholpen bij een lekkage, hebben wij een speciale 24uurs spoeddienst. Dit betekent dat u dag en nacht een loodgieter uit Amsterdam kunt bereiken via ons telefoonnummer 085 500 9983. De vakman zal dan binnen het uur bij u zijn voor het opsporen en eventueel verhelpen van de waterlekkage. Is het geen optie om een lekkende waterleiding direct te vervangen? Dan is het mogelijk dat onze loodgieter eerst een tijdelijke oplossing regelt, en de volgende dag bij u terugkomt om de klus af te ronden.

Lekdetectie

Voor het opsporen van een daklekkage of lekkende waterleiding bestaan er diverse methoden voor lekdetectie. Hierboven hebben wij al de mogelijkheid van een rookgasdetectie aangegeven. Deze is met name geschikt voor het vinden van een daklekkage bij een schuin dak. Alternatieve technieken voor lekdetectie die onze specialisten uit Amsterdam regelmatig inzetten zijn de thermografie en ultrsone detectie. Beide methoden hebben betrekking op het vinden van lekkages in een waterleiding, en vereisen geen hak- en breekwerk. Bij een ultrasone detectie gebruiken wij geluidsgolven om een afwijkend druppelgeluid te vinden, en bij thermografie kijken wij naar ongewoon warmteverlies in een waterleiding. Thermografie als lekdetectie passen wij daarom ook toe bij het opsporen van lekkage in de vloerverwarming.

Lekkende leidingen

Een lekke waterleiding valt meestal in eerste instantie niet echt op. U zult wellicht een klein beetje onderdruk in de douche of keukenkraan ondervinden, maar hier blijft het vaak bij. Op het moment dat u warmteverschil of onderdruk registreert is het dan ook zeer belangrijk om direct de kans op lekkage te controleren. Het gat in een lekkende waterleiding zal namelijk steeds groter worden. Op een gegeven moment merkt u dit dan ook gegarandeerd door vochtplekken in het plafond of schimmel op de muren. Oorzaken voor een lekke waterleiding kunnen zijn:

  • Schade door vorst.
  • Schade door slijtage en langdurig gebruik.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.


Lekdetectie Amsterdam

Badkamer of douche lekkage?

In de badkamer is eveneens lekkage in de waterleidingen een veelvoorkomend probleem. Daarnaast is het mogelijk dat er andere vochtproblemen in de douche ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkende kraan, of slechte kitranden van de douchebak. Ervaart u een vochtprobleem in de badkamer, hebt u bijvoorbeeld regelmatig last van schimmels? Dan is het zaak om de diverse onderdelen te controleren. Het opsporen van de oorzaak van vochtproblemen doet u eenvoudig zelf met behulp van een schroevendraaier. Controleer de tegels, de voegen en de kitranden op holle plekken en afbrokkelingen.

Plat dak en plafond lekkage

Net als bij het schuine daken, kan ook bij het plat dak een daklekkage optreden. Het voordeel van een daklekkage bij het plat dak is echter dat dit eenvoudiger op te lossen is. Meestal is het voldoende om een kleine scheur in de dakbedekking te herstellen. Een ervaren vakman uit Amsterdam heeft dit binnen een halve dag opgelost. Ziet u opeens vochtplekken ontstaan in het plafond? Ook dan is het zaak om snel contact op te nemen met een loodgieter uit Amsterdam. Meestal is er geen sprake van een lekkend plafond, maar loopt het water van een lek door het plafond naar beneden.

plafond lekkage Amsterdam

Lekkage schoorsteen

Door de weersinvloeden is het tevens mogelijk dat bij uw woning in Amsterdam sprake is van een waterlekkage bij de schoorsteen. Waait er opeens water naar binnen? Dan kan het ook zijn dat het hard waait, maar loopt het water langzaam naar beneden, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met de loodslabben. Deze loodslabben kunnen verwaaien of verouderen, waardoor regenwater gemakkelijk via de voegen naar binnen loopt. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen door de loodslab recht te leggen of te vervangen. Wij adviseren wel om hiervoor een loodgieter uit ons netwerk in te schakelen. U voorkomt zo onveilige situaties.

lekkage opsporen Amsterdam

Wasmachine lekt

Ieder huishouden krijgt gemiddeld eens in de 15 jaar te maken met een wasmachine die lekt. De oorzaak voor de lekkage ligt in de meeste gevallen bij de aan- of afvoerslang. Wanneer deze versleten zijn, of niet goed geïnstalleerd, dan zal het al gauw voorkomen dat er water op de vloer ligt. Een tweede mogelijke oorzaak is een lekkage bij het deurtje van de wasmachine. In de meeste gevallen gaat het dan om een probleem met de afsluiting van de rubberen band rondom de deur. Door deze te vervangen is de waterlekkage in korte tijd opgelost. Schakel eventueel een loodgieter uit Amsterdam in via 085 500 9983 voor het verhelpen van de waterlekkage.

plat daklekkage Amsterdam

Lekkende kraan

Een lekkende kraan heeft meestal maar één aanleiding: verkalking van het kraanleertje of de kraan zelf. Het is daarom relatief eenvoudig om uw lekkende kraan te repareren: demonteer de onderdelen en leg deze in een badje van azijn en soda. De kalk zal dan losweken en alles zal weer naar behoren werken. Heeft het weken in soda en azijn geen effect? Dan is het nodig om de volledige badkamer- of keukenkraan te vervangen. Hiervoor is het aan te raden de hulp van een ervaren loodgieter uit Amsterdam in te zetten. U geniet dan weer snel van een optimaal wooncomfort, tegen aantrekkelijke prijzen.

lekkende kraan Amsterdam

Lekkende radiator

Een lekkende kraan heeft meestal maar één aanleiding: verkalking van het kraanleertje of de kraan zelf. Het is daarom relatief eenvoudig om uw lekkende kraan te repareren: demonteer de onderdelen en leg deze in een badje van azijn en soda. De kalk zal dan losweken en alles zal weer naar behoren werken. Heeft het weken in soda en azijn geen effect? Dan is het nodig om de volledige badkamer- of keukenkraan te vervangen. Hiervoor is het aan te raden de hulp van een ervaren loodgieter uit Amsterdam in te zetten. U geniet dan weer snel van een optimaal wooncomfort, tegen aantrekkelijke prijzen.

In Amsterdam en omgeving

Afspraak inplannen? 085 500 9983

Hebt u last van waterlekkage bij het plafond in de badkamer? Ziet u steeds vaker schimmel in de badkamer verschijnen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het eigenhandig oplossen van lekke kranen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u met het alle plezier bij het opsporen van lekkages, en het bieden van een oplossing. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken van lekdetectie, zodat het plafond of de vloer van uw woon- of badkamer niet volledig onbruikbaar wordt tijdens de klus. Bel naar 085 500 9983 voor direct contact met een loodgieter, of vul ons contactformulier in voor meer informatie.