lekkage Hoorn

Lekkage in Hoorn?

Direct contact met een loodgieter via 085 500 9983

Een lekkage in uw woning in Hoorn is erg vervelend. Niet alleen veroorzaakt het waterschade, maar ook vochtplekken en schimmelvorming. Op deze pagina leest u meer over de oorzaken van een daklekkage van een hellend of plat dak, een waterlekkage in huis en de gevolgen. Ook leest u meer over het opsporen van een lekkage door middel van een lekdetectie.

Voorkom hoge kosten en schakel direct een loodgieter in voor het opsporen en repareren van een waterlek. Bel naar 085 500 9983 en kom in contact met een lekdetectiebedrijf uit de regio. Of vul het offerteformulier in voor een scherp geprijsde offerte. Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend.

Gratis offerte ontvangen

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend
Wij werken in de regio samen met: Moorman Totaal Techniek


24 uur per dag bereikbaar

Lekkage? Dan is een loodgieter uit Hoorn snel bij u ter plaatse voor het opsporen van de locatie en het dichten van de lekkage.

Bel naar 085 500 9983 en u komt direct in contact met een medewerker van een loodgietersbedrijf. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Dus ook in het weekend of buiten kantooruren!

Door een waterlekkage zo snel mogelijk te laten dichten, voorkomt u hoge kosten door schade.

Snelle lekdetectie

Wanneer u last heeft van een lekkage, wilt u natuurlijk dat de locatie zo snel mogelijk opgespoord wordt. Soms is de locatie direct duidelijk, bijvoorbeeld bij een daklekkage door een aantal verschoven dakpannen. Maar vaak is een lekdetectie noodzakelijk. Voor het opsporen van een lekkage door middel van lekdetectie gebruikt een loodgieter uit Hoorn diverse technieken. Bijvoorbeeld een lekdetectie met rookgas of een endoscoop. De rooktest is zeer geschikt voor het opsporen van een daklekkage. De vakman spuit rook onder de dakbedekking en bekijkt waar de rook ontsnapt. Daar bevindt zich de waterlekkage. Andere vormen van lekdetectie zijn ultrasone detectie en thermografie.

Daklekkage Hoorn; opsporen & verhelpen

Een veelvoorkomend probleem op het gebied van lekkage is de daklekkage. Zowel bij een schuin als plat dak is het mogelijk dat er een waterlek ontstaat, wat in de meeste gevallen het gevolg is van de invloeden van weer en wind. Op het plat dak treedt er bijvoorbeeld daklekkage op door het proces van vorst en dooi, en harde wind leidt tot daklekkage van schuine daken. Ook de hemelwaterafvoer is een plek waar vaak lekkage ontstaat. Natuurlijk wilt u de daklekkage zo snel mogelijk opsporen zonder daarbij extra beschadigingen te maken. Een loodgieter beschikt over professionele apparatuur waarbij lekdetectie zonder hak- en breekwerk verloopt. Na het opsporen van de daklekkage zal hij uw dak volledig herstellen, zodat u snel weer geniet van een optimaal wooncomfort.

Navigeer naar:
Oorzaken plat dak lekkage | Oorzaken lekkage hellend dak | Daklekkage repareren | Lekkage schoorsteen | Lekkage dakraam

lekkage plat dak Hoorn

Oorzaken van een plat dak lekkage

De dakbedekking voor een plat dak is in de afgelopen jaren aanzienlijk verbetert. Toch blijft een plat dak gevoeliger voor lekkages dan schuine daken. Eigenlijk heeft dit één belangrijke oorzaak: achterstallig onderhoud.

Ieder plat dak loopt namelijk schuin af, maar in sommige gevallen is dit niet voldoende voor een goede afwatering. Bijvoorbeeld als de regenpijp verstopt zit met takken en bladeren, of als uw dak verzakt is en het water daardoor niet wegloopt. Stilstaand water is schadelijk voor uw dakbedekking en een groot risico voor daklekkage. Schakel bij een lekkage daarom hulp in voor een professionele lekdetectie.

daklekkage hellend dak Hoorn

Oorzaken lekkage hellend dak

Tijdens een fikse storm verschuiven er soms een aantal dakpannen. Een daklekkage door verschoven dakpannen is gelukkig snel te verhelpen. Een pannendak wordt na verloop van tijd poreuzer door de hechting van vuil en mosgroei. Hierdoor is het mogelijk dat een hellend dak gaat lekken. Andere oorzaken van een daklekkage van een hellend dak zijn verouderde of gescheurde loodslabben of een kapotte nokvorst. Loodslabben worden gebruikt voor een waterdichte verbinding tussen het dak en een dakkapel, dakraam of een schoorsteen. Tot slot is vorstschade ook een oorzaak van een daklekkage van een pannendak. Dit merkt u niet direct. Pas wanneer het niet meer vriest vormt de scheurvorming in een dakpan een probleem.

daklekkage in Hoorn repareren

Daklekkage repareren

Wanneer de dakpannen verouderd of poreus zijn geworden, is het niet altijd nodig om ze te vervangen. Met een speciale dakcoating brengt een loodgieter uit Hoorn een vochtwerende beschermlaag aan. Voor het repareren van een daklekkage op een plat dak gebruikt de loodgieter meestal een reparatiestrip of waterdichte pasta. Soms is het nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen voor het dichten van een waterlekkage. Voordat een loodgieter begint met het repareren van een daklekkage, voert hij eerst een lekdetectie uit. Soms is een visuele detectie voldoende, maar vaak is het nodig om andere methodes te gebruiken.

dakkapel lekkage Hoorn

Dakkapel lekkage Hoorn

Veelvoorkomende oorzaken van een lekkage van een dakkapel zijn een verkeerde plaatsing van de dakkapel en scheurvorming van de dakbedekking. Wanneer een dakkapel geplaatst wordt, is het belangrijk dat de verbindingen helemaal waterdicht zijn. Kleine naden of kieren zorgen al voor binnendringend vocht. Loodslabben zijn zeer geschikt voor het afwerken van de verbindingen. Echter laten de naden soms los of scheurt het materiaal. Hierdoor gaat het lekken. Bitumen wordt vaak gebruikt voor dakbedekking van een dakkapel. Door hoge temperaturen en UV-straling scheurt dit materiaal soms. Het gevolg is een lekkage.

lekkage dakkapel in Hoorn opsporen

Dakkapel lekkage opsporen

Een lekkage aan een dakkapel merkt u meestal snel aan de binnenkant van de dakkapel. Op de wand of het plafond ontstaan natte plekken of waterdruppels. Het opsporen van een waterlekkage begint daarom vaak met een visuele inspectie. De vakman bekijkt hiervoor zowel de buiten- als de binnenkant van de dakkapellen. Soms is een visuele inspectie niet voldoende. In dit geval zijn er nog andere methodes voor lekdetectie die een loodgieter uit Hoorn kan gebruiken. Bijvoorbeeld met een endoscoop. Dit is een kleine camera, waarmee de loodgieter ook op moeilijk bereikbare plekken kan komen.

lekkage schoorsteen

Lekkage van de schoorsteen

Door de weersinvloeden is het tevens mogelijk dat bij uw woning in Hoorn sprake is van een waterlekkage bij de schoorsteen. Waait er opeens water naar binnen via de schoorsteen? Dan kan het ook zijn dat het hard waait, maar loopt het water langzaam naar beneden, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met de loodslabben rondom de schoorsteen. Deze loodslabben kunnen verwaaien of verouderen, waardoor regenwater gemakkelijk via de voegen naar binnen loopt. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen door de loodslab bij de schoorsteen recht te leggen of te vervangen. Wij adviseren wel om hiervoor een loodgieter uit ons netwerk in te schakelen. U voorkomt zo onveilige situaties.

lekkage dakraam Hoorn

Lekkage dakraam

Last van natte plekken rondom een dakraam of ziet u vaak waterdruppels aan de binnenzijde van uw dakraam? Een mogelijke oorzaak is een daklekkage. Een lekkage rondom een dakraam wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door uitgedroogde rubbers. Uitgedroogde rubberen strips sluiten het dakraam niet meer goed af, waardoor er water naar binnen kan komen.

Ook een te grote afstand tussen het dak en het dakraam, groter dan 60 millimeter, veroorzaakt een daklekkage. Hiervoor is het nodig om de dakpannen te vervangen of bij te slijpen. Tot slot veroorzaakt gescheurd glas en houtrot ook lekkages.

Met spoed een lekdetectiebedrijf uit Hoorn nodig?

Bel naar 085 500 9983 en kom direct in contact met een ervaren loodgieter!

Gratis offerte ontvangen

Lekkages van sanitair

Een lekkage in het sanitair in de badkamer of het toilet kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een slecht gekitte douchebak, kapotte waterleiding of scheuren in de voegen van de badkamer. Wanneer een douche in de badkamer niet goed gekit is of wanneer het kit loslaat, kan er vocht in de muur komen. U zult een dergelijke lekkage niet direct merken, maar na verloop van tijd komt er steeds meer water in het gat. Hieronder leest u meer over lekkages van de douche of in de badkamer.

Navigeer naar:
Lekkage in badkamer of douche? | Toilet lekkage? | Lekkende kraan, wat kunt u doen? | Wasmachine lekt, wat nu?

badkamer lekkage Hoorn

Lekkage in badkamer of douche?

In de badkamer is eveneens lekkage in de waterleidingen een veelvoorkomend probleem. Daarnaast is het mogelijk dat er andere vochtproblemen in de douche ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkende kraan, of slechte kitranden van de douchebak. Ervaart u een vochtprobleem in de badkamer, hebt u bijvoorbeeld regelmatig last van schimmels? Dan is het zaak om de diverse onderdelen van de badkamer te controleren. Het opsporen van de oorzaak van vochtproblemen in de badkamer doet u eenvoudig zelf met behulp van een schroevendraaier. Controleer de tegels van de badkamer, de voegen en de kitranden op holle plekken en afbrokkelingen.

toilet lekkage Hoorn

Toilet lekkage?

Loopt het water in uw toilet na het doorspoelen niet meer weg? Of ontdekt u plotseling een grote plas rondom uw toilet? Dit is voor u ontzettend vervelend, omdat een lekkend toilet lastig te repareren is. Daar komt bij dat u de WC waarschijnlijk niet kan gebruiken tot de lekkage verholpen is.

Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk een loodgieter raadpleegt. Heeft u daarom direct hulp nodig? Bel dan naar 085 500 9983 voor direct contact met een specialist uit Hoorn. Zo kunt u direct een afspraak inplannen.

lekkende kraan

Lekkende kraan, wat kunt u zelf doen?

Een lekkende kraan heeft meestal maar één aanleiding: verkalking van het kraanleertje of de kraan zelf. Het is daarom relatief eenvoudig om uw lekkende kraan te repareren: demonteer de onderdelen en leg deze in een badje van azijn en soda. De kalk zal dan losweken en alles zal weer naar behoren werken.

Heeft het weken in soda en azijn geen effect? Dan is het nodig om de volledige badkamer- of keukenkraan te vervangen. Hiervoor is het aan te raden de hulp van een ervaren loodgieter uit Hoorn in te zetten. U geniet dan weer snel van een optimaal wooncomfort, tegen aantrekkelijke prijzen.

lekkende wasmachine

Wasmachine lekt, wat nu?

Ieder huishouden krijgt gemiddeld eens in de 15 jaar te maken met een wasmachine die lekt. De oorzaak voor de lekkage ligt in de meeste gevallen bij de aan- of afvoerslang. Wanneer deze versleten zijn, of niet goed geïnstalleerd, dan zal het al gauw voorkomen dat er water op de vloer ligt. Een tweede mogelijke oorzaak is een lekkage bij het deurtje van de wasmachine. In de meeste gevallen gaat het dan om een probleem met de afsluiting van de rubberen band rondom de deur van de wasmachine. Door deze te vervangen is de waterlekkage in korte tijd opgelost. Schakel eventueel een loodgieter uit Hoorn in via 085 500 9983 voor het verhelpen van de waterlekkage.

Lekkages in huis; wat te doen?

Last van een lekkage in huis? Dat is erg vervelend! In huis komen er niet alleen lekkages voor in de badkamer of op het dak, maar ook in waterleidingen, riolering en door de hemelwaterafvoer. Een lekkage in de vloerverwarming komt niet vaak voor, maar is wel mogelijk wanneer de vloerwarming een systeem heeft met warm water. Ziet u ergens vochtplekken op het plafond of de muur verschijnen? Schakel dan direct een loodgieter uit Hoorn in voor een lekdetectie.

Navigeer naar:
Lekkage plafond | Lekkende waterleidingen | Afvoerleiding lek? | Lek in de vloerverwarming? | Lekkage cv | Lekkende radiator

vochtplekken plafond

Lekkage plafond

Als er sprake is van daklekkage, dan zult u al snel natte plekken ontdekken op uw plafond. Ook bij een waterlekkage in uw badkamer is het mogelijk dat er vochtige plekken op uw plafond verschijnen. Wij zien vaak dat klanten uit Hoorn ervoor kiezen om deze lelijke plekken te schilderen, maar zolang er geen lekdetectie plaatsvindt wordt de oorzaak niet aangepakt. Hierdoor zullen de problemen op het plafond snel weer terugkeren. Daarnaast heeft dit schadelijke gevolgen voor uw dak, waardoor u veel warmte verliest. Schakel daarom direct een specialist in als u natte plekken in uw woning in Hoorn ontdekt.

lek in waterleiding

Lekkende waterleidingen

Een lekke waterleiding valt meestal in eerste instantie niet echt op. U zult wellicht een klein beetje onderdruk in de douche of keukenkraan ondervinden, maar hier blijft het vaak bij. Op het moment dat u warmteverschil of onderdruk registreert is het dan ook zeer belangrijk om direct de kans op lekkage te controleren. Het gat in een lekkende leiding zal namelijk steeds groter worden. Op een gegeven moment merkt u dit dan ook gegarandeerd door vochtplekken in het plafond of schimmel op de muren. Oorzaken voor een lekke waterleiding kunnen zijn vorstschade en beschadigingen door slijtage en langdurig gebruik.

waterlekkage Hoorn

Afvoerleiding lek?

Afvoerleidingen komen voor in de badkamer, keuken en het toilet. Meestal zijn deze leidingen voor de aanvoer en afvoer van water netjes weggewerkt in de muur, waardoor het opsporen van een lekkage bemoeilijkt wordt. Voor het opsporen van een lekkage in een koudwaterleiding is een ultrasone lekdetectie zeer geschikt. Hierbij maakt de loodgieter gebruik van geluidsgolven. Infrarood of thermografie zijn geschikte methodes voor lekdetectie in warmwaterleidingen. Oorzaken van een lekkage in één van de afvoerleidingen zijn een verkeerde plaatsing, beschadigde verbindingsstukken en scheuren.

vloerverwarming lekkage in Hoorn

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Vermoedt u dat er een waterlek zit in uw vloerverwarming? Dit kunt u controleren aan de hand van de druk. Als u merkt dat deze druk snel verdwijnt dan is de kans groot dat er inderdaad een lekkage is in de vloerverwarming. In dit geval is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een vakman uit Hoorn. Doordat er warm water gelekt wordt uit de leidingen van de vloerverwarming, is het opsporen van de lekkages erg eenvoudig met behulp van de thermografietechniek. Met een professionele lekdetectie is er weinig tot geen hak- en breekwerk nodig en worden de lekken in de vloerverwarming snel gedicht.

Lekkage van de cv

lekkende cv Hoorn
Een centraal verwarmingssysteem bestaat uit allerlei onderdelen waar water doorheen stroomt. Denk hierbij aan de ketel, het expansievat, de automatische ontluchter en de leidingen. In al deze onderdelen kan een lekkage ontstaan. Oorzaken van een lekkage van de cv zijn onder andere temperatuurswisselingen, kapotte koppelingen en slijtage van het expansievat. Vermoedt u een lekkage in de cv? Dit merkt u bijvoorbeeld aan de wegvallende druk in de ketel of natte plekken rondom de cv. Draai dan altijd de hoofdkraan dicht en bel naar 085 500 9983 voor de spoedservice van een loodgieter uit de omgeving van Hoorn.

Oorzaken van een lekkende radiator

Ziet u water liggen onder een radiator of rondom de leidingen van de radiator? Of blijft de druk van de cv-ketel dalen, terwijl u wel steeds water bijvult? Dan zit er waarschijnlijk een waterlekkage in één van de radiatoren.

Oorzaken zijn een verkeerde plaatsing van de radiator of roestvorming. Ook kapotte verbindingen of scheuren in de leidingen komen voor. Eerst voert een loodgieter uit Hoorn een lekdetectie uit, zodat hij de het waterlek goed kan dichten. Dit zijn de belangrijkste oorzaken van een lekkage in een radiator:

  • Verkeerde montage
  • Kapotte verbindingen
  • Roestvorming of beschadiging
  • Scheurvorming

Bel direct naar 085 500 9983 en kom in contact met een lekdetectiebedrijf!

Een loodgieter uit Hoorn is snel bij u ter plaatse voor een reparatie.

Bel gelijk naar 085 500 9983

Innovatieve lekdetectie technieken

Voor het opsporen van een lekkende waterleiding of daklekkage, maken specialisten gebruik van diverse methoden voor lekdetectie. Afhankelijk van het type lekkage maken zij gebruik van een rookgasdetectie, ultrasoon- of van thermografiedetectie. Is er sprake van daklekkage? Dan zullen de specialisten gebruik maken van de rookgasdetectie. Bij een lekkage in de waterleiding is thermografiedetectie de beste optie en wanneer er sprake is van lekkages in uw buitenmuren, dan kiest de specialist voor ultrasoon detectie. In bijna alle gevallen wordt de lekkage opgespoord zonder daarbij hak- of breekwerk uit te voeren. Doordat lekdetectie erg precies is, is het mogelijk om het lek met minimaal breekwerk te herstellen.

Navigeer naar: Thermografie | Ultrasoon detectie | Rookgasdetectie

Thermografie

Eén van de lekdetectie methodes die in Hoorn wordt toegepast bij een lekkage in de waterleiding, is thermografie. Met deze methode worden warmteverschillen in kaart gebracht. Wanneer er een lekkage in uw vloerverwarming of waterleiding zit, zal dit warmteverschillen opleveren. Door middel van deze infraroodtechniek is de locatie van de lekkage al snel duidelijk. Zonder dat de leidingen volledig blootgelegd moeten worden, heeft de specialist de lekkage al opgespoord. Hierna kan hij, met minimale schade, het lek verhelpen.

lekdetectie Hoorn

Ultrasoon detectie

Voor het opsporen van een lek in uw gevel wordt door loodgieters uit Hoorn een ultrasoon detectiemethode gebruikt. In tegenstelling tot thermografiedetectie wordt hierbij niet gelet op warmteverschillen, maar zoeken we naar verschillen in geluid. In de woning wordt een speciale zender geplaatst die ultrasone geluidsgolven verstuurd. Van buitenaf meten wij met een ultrasoonontvanger of de geluiden ergens aanzienlijk sterker zijn: hier zit het lek. Wanneer het geluid hier naar buiten kan komen, dan kan er ook vocht naar binnen komen.

Rookgasdetectie

Tot slot gebruiken loodgieters uit Hoorn bij een daklekkage voornamelijk gebruik van een rookgasdetectie. Deze methode voor het opsporen van uw daklekkage is niet schadelijk voor uw dakbedekking en maakt direct duidelijk waar het lek precies zit. Bij deze techniek blaast de vakman rook onder uw dakbedekking. De dakbedekking werkt nu als een schoorsteen, op de locatie waar de rook naar buiten komt zit het lek. Op deze manier is het opsporen in een mum van tijd gedaan en kan de vakman beginnen met de reparatie.

Hoe voorkomt u een lekkage?

Bekijk de tips over hoe een lekkage voorkomen en hoe zelf een verborgen lekkage opsporen?

Hoe zelf waterschade beperken?

Wanneer u last heeft van een lekkage, kunt u een aantal dingen doen om de waterschade zoveel mogelijk te beperken. Sluit allereerst de hoofdkraan af, zodat er geen water meer door de leidingen stroomt. Bij een lekkage in het leidingwerk, voorkomt u zo dat er nog meer water uit stroomt. Sluit ook de elektra af, om kortsluiting te voorkomen.

Lekt de wasmachine? Sluit dan de kraan van de wasmachine af en leg handdoeken rondom de wasmachine, zodat het water niet in de gehele ruimte stroomt. Dek het dak af bij een daklekkage met folie. En schakel natuurlijk een loodgieter in voor het opsporen en dichten van het waterlek. Bel hiervoor naar het telefoonnummer 085 500 9983.

Wat dekt de verzekering bij lekkages?

Klanten uit Hoorn vragen ons regelmatig of de verzekering hun schade vergoedt. Dit ligt aan de aard van de lekkages. In principe bieden opstalverzekeringen dekking voor de schade van lekkages. U heeft echter geen recht op een vergoeding als u deze problemen had kunnen voorkomen. Als u de waterleiding in de winter bevriest terwijl u op vakantie bent, bijvoorbeeld. Dit had u zelf kunnen voorkomen door de waterleiding dicht te draaien en af te tappen. Meestal is de volgende schade gedekt:

  • Schade als gevolg van lekkages aan uw CV of waterleidingen
  • Schade aan uw dak, plafond of muur dankzij daklekkages
  • Schade die ontstaan is naar aanleiding van een lekkage bij de buren

Meest recente aanvragen uit de omgeving Hoorn

Daklekkage verhelpen in Amsterdam
Lekdetectie in de buurt van Haarlem
Opsporen waterlekkage in de omgeving Alkmaar
Badkamer lekkage verhelpen in Hilversum
Oplossen dakkapel lekkage in Amstelveen
Repareren gesprongen waterleiding in Purmerend
Lekkage vloerverwarming verhelpen in Zaandam
Verhelpen lekkage plat dak in Hoofddorp
Lekkende wasmachine repareren Den Helder
Lek in schoorsteen opsporen in Hoorn

lekkage in huis

Wanneer keert de verzekering niets uit?

De kosten van de gevolgschade van een lekkage wordt in de meeste gevallen vergoed door uw opstal- of inboedelverzekering. Hoe hoog de vergoeding is en of u eigen risico heeft, is afhankelijk van uw polis. Meestal krijgt u de kosten voor de reparatie van een lekkage niet vergoedt, maar alleen de gevolgschade. Is de lekkage uw eigen schuld? Bijvoorbeeld doordat de naden in de douche niet gekit zijn of omdat u het dakraam open heeft laten staan tijdens een regenbui? Dan keert uw verzekeringsmaatschappij bijna in alle gevallen niets uit. Wilt u een nieuwe opstal- of inboedelverzekering afsluiten? Kijk op verzekeraars.nl voor informatie waar u op moet letten of op keurmerkverzekeraars.nl voor keurmerken voor verzekeringsmaatschappijen.

loodgieter Hoorn

Lekkage? Schakel loodgieter Hoorn in!

Het is belangrijk om zo snel mogelijk een loodgieter uit de regio Hoorn in te schakelen voor het repareren van een lekkage. U voorkomt zo hoge kosten door schade zoals natte plekken op het plafond, schimmelvorming en houtrot.

Kom direct in contact met een lekdetectiebedrijf door te bellen naar 085 500 9983. Een loodgieter is snel bij u ter plaatse voor een lekdetectie. Voor het opsporen gebruikt de vakman diverse methodes, zoals een endoscoop, een rooktest of een thermografische detectie.

Wilt u een scherp geprijsde offerte? Vul dan het offerteformulier in. Deze dienst is gratis en vrijblijvend!