lekkage Breda

Lekkage in Breda?

Direct contact met een loodgieter via 088 444 7641

Heeft u last van lekkage in uw woning? Dit is erg vervelend en waterschade leidt soms tot hoge kosten. Waterlekkage kan overal in uw woning voorkomen. Ziet u een vochtplek op het plafond? Dan is er vaak een probleem in de badkamer of douche. Ook daklekkage kan de boosdoener zijn. Water kan voor veel schade zorgen en vaak is het waterlek niet eenvoudig te vinden.

Voorkom hoge kosten voor het repareren van de schade door op tijd een vakman in te schakelen. Een loodgieter uit Breda heeft veel ervaring met het opsporen van waterlekken door middel van lekdetectie. Ook het dichten van alle lekken en het repareren van de schade voert een lekkagespecialist vakkundig uit. Vul het offerteformulier in, voor een vrijblijvende en scherp geprijsde offerte.

Gratis offerte ontvangen

Omschrijving opdracht (*)Gratis - Vrijblijvend
Wij werken in de regio samen met: Moorman Totaal Techniek


24 uur per dag bereikbaar

Heeft u last van waterlekkage aan uw vaatwasser, afwasmachine of toilet? Of ziet u een vochtplek op het plafond door daklekkage of een waterlek in de douche of badkamer? U kunt 24 uur per dag bellen naar 088 444 7641 om direct een afspraak in te plannen bij een vakman uit de buurt. Een loodgieter uit Breda komt dan snel bij u langs om de problemen te verhelpen.

Loodgieters hebben veel ervaring en de juiste apparatuur en gereedschap om waterlekkage snel op te sporen en te repareren. Lekken in de badkamer, vloerverwarming of in een andere waterleiding zijn zo te dichten door een specialist.

Snelle lekdetectie

Lekt uw vloerverwarming? Veel mensen zijn bang dat de vloer dan gelijk opengebroken moet worden om de plek van de waterlekkage te vinden. Een specialist van een lekdetectiebedrijf gebruikt geavanceerde apparatuur om lekken zonder hak- en breekwerk op te sporen. Voor een succesvol resultaat is het toepassen van een combinatie van verschillende meettechnieken vaak noodzakelijk. Zo is een camera-inspectie, eventueel met een endoscoop, in kleine ruimtes handig. Bij drukloze leidingen worden lekken met een rookproef of met behulp van kleurstof snel gevonden. Daarnaast kan een vochtmeting met behulp van een warmtebeeldcamera uitsluitsel geven over de plek van een waterlek. Bent u benieuwd wat een loodgieter voor u kan betekenen? Vul nog vandaag het offerteformulier in.

Daklekkage Breda; opsporen & verhelpen

Daklekkage is voor klanten in Breda enorm vervelend. Een klein scheurtje in de dakbedekking levert al vele problemen op, zoals een verlaagde isolatiewaarde en nare vochtplekken op het plafond en de muur. Sommige lekkages, bijvoorbeeld een lekke dakgoot zijn zelf vrij snel te ontdekken. Al met al zorgt een daklekkage voor een flinke vermindering van uw wooncomfort, daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het opsporen van het lek. Omdat waterlekkage in de meeste gevallen door slechts kleine scheurtjes veroorzaakt wordt, is een lekdetectie zonder de juiste apparatuur erg lastig. Bovendien loopt u het risico uw plat dak verder te beschadigen als u hier langdurig op rondloopt. Een loodgieter uit Breda zal een professionele lekdetectie voor u uitvoeren. Zonder beschadigingen zal hij het lek opsporen en herstellen.

Navigeer naar:
Oorzaken plat dak lekkage | Oorzaken lekkage hellend dak | Daklekkage repareren | Lekkage schoorsteen | Lekkage dakraam

lekkage plat dak Breda

Oorzaken van een plat dak lekkage

Heeft uw woning in Breda een plat dak? Dan bent u zich ongetwijfeld bewust van het feit dat uw dakbedekking gevoeliger is voor lekkages dan die van schuine daken, zeker wanneer u gebruik maakt van een oudere, op asfalt gebaseerde dakbedekking. De kans op stilstaand water is nou eenmaal groot, omdat het afschot een stuk kleiner is dan bij een schuin dak. Het water tast op den duur de constructie van het dak aan, waardoor er een daklekkage ontstaat. Door het gewicht van het water bestaat er bovendien de kans dat uw dak zal inzakken, wat uiteindelijk nog meer schade oplevert.

daklekkage hellend dak Breda

Oorzaken lekkage hellend dak

Ook bij een hellend dak kan daklekkage voorkomen. De wortels van algen en mos maken dakpannen poreus waardoor water naar binnendringt. In de winter kan water in de dakpannen zorgen voor vorstschade. Maar ook bij loodslabben kan daklekkage ontstaan. Een loodslab is een dun laagje lood dat zorgt voor een waterdichte afsluiting tussen verschillende dakonderdelen, zoals een dakraam, dakkapel of een schoorsteen. Na verloop van tijd wordt het lood te dun of poreus en dan is het tijd om de loodslabben te repareren. Een loodgieter uit Breda vindt een zwakke plek bij daklekkage snel en dicht deze snel voor u.

daklekkage in Breda repareren

Daklekkage repareren

Bij daklekkage is het belangrijk eerst te vinden waar de problemen zich bevinden. Bij een hellend pannendak is dat vaak niet lastig. U ziet bijvoorbeeld zelf dat er een dakpan scheef ligt of dat er enkele dakpannen ontbreken. Enkele dakpannen vervangt een loodgieter uit Breda snel. Ook het lood om een schoorsteen of dakraam vervangt een vakman snel. Bij een plat dak is de boosdoener van een daklekkage vaak lastiger te vinden, maar een vakman heeft hier speciale apparatuur voor. Kleine beschadigingen aan een plat dak repareert een loodgieter snel met een reparatiepasta of reparatiestrip, maar bij grote scheuren is een nieuwe laag dakbedekking nodig.

dakkapel lekkage Breda

Dakkapel lekkage Breda

Wanneer er bij een dakkapel water naar binnen sijpelt, is er meestal een probleem met de dakbedekking. De naden sluiten waarschijnlijk niet meer goed aan. Of de afvoer van het dak is verstopt waardoor er te veel water blijft staan. Het opsporen van een daklekkage in een dakkapel is met het blote oog lastig.

Een specialist kan een vochtmeting doen om de precieze plek te vinden waar water naar binnen komt. Soms is het genoeg om het plat dak boven de dakkapel en de dakgoten schoon te maken, maar het kan ook nodig zijn om meer te repareren. Denk hierbij aan de loodslabben die zorgen voor een waterdichte afsluiting tussen dakkapel en dakbedekking.

lekkage dakkapel in Breda opsporen

Dakkapel lekkage opsporen

Helaas komen lekken in een dakkapel vaak voor. Als een dakkapel wordt ingebouwd in een bestaande woning, ontstaat er vaak schade aan de dakbedekking, het kozijn of de pannenkap. Een waterlek in een dakkapel is goed te zien, maar de het opsporen van de boosdoener is lastig. Een loodgieter doet met lekdetectie allerlei onderzoeken om de exacte plek of plekken te vinden. Denk hierbij aan methodes zoals een rookproef, een kleurstofdetectie of de inzet van thermografie apparatuur. Zo zitten er misschien kieren in de zijwangen, of is het lood om de dakkapel beschadigd. Heeft u last van waterlekkage in uw dakkapel? Vul dan vandaag het offerteformulier nog in en er komt snel een vakman bij u thuis om het waterlek te repareren.

lekkage schoorsteen

Lekkage van de schoorsteen

Eén van de oorzaken van daklekkage is een lekkage aan de schoorsteen. De schoorsteen heeft diverse onderdelen die een lekkage kunnen veroorzaken. Wij merken bij klanten uit Breda dat de meeste problemen veroorzaakt worden door het daklood, ook wel de loodslab. De loodslab zou een waterdichte afsluiting moeten zijn tussen de schoorsteen en het dak, maar wanneer deze verouderd of slecht onderhouden is zorgt deze juist voor lekkages. Wanneer er op de schoorsteen sprake is van gebarsten stenen of slechte voegen kan dit tevens leiden tot een lekkage. Wilt u zelf controleren welk onderdeel van de schoorsteen de lekkage veroorzaakt? Controleer dan eerst het voeg- en metselwerk evenals de loodslab.

lekkage dakraam Breda

Lekkage dakraam

Loopt er bij een dakraam water naar binnen? Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Een dakraamlekkage ontstaat vaak als gevolg van uitgedroogde rubbers, gescheurd glas of houtrot in het kozijn. Maar ook de dakpannen rond het dakraam kunnen waterlekkage veroorzaken.

Kunt u zelf het waterlek niet vinden? Dan gaat een loodgieter voor u op zoek met speciale apparatuur. Vervolgens volstaat in de meeste gevallen het repareren van de beschadigde onderdelen. Is de levensduur van uw dakraam bereikt? In dat geval laat u een reparatie beter achterwege en laat u een vakman een nieuw dakraam installeren.

Heeft u last van wateroverlast door daklekkage?

Neem 24 uur per dag contact op met een loodgietersbedrijf via 088 444 7641.

Gratis offerte ontvangen

Lekkages van sanitair

Lekkage komt bij sanitair veel voor. Als de wateraansluiting verouderd of niet goed aangesloten is, loopt er water uit. Naast dat water schade in huis kan veroorzaken, is er ook sprake van waterverspilling. Waterlekkage komt voor in de badkamer, maar ook bij het toilet, kranen of de wasmachine. Hieronder leest u meer over waterlekkage van sanitair en wat u kunt doen om de schade te verhelpen.

Navigeer naar:
Lekkage in badkamer of douche? | Toilet lekkage? | Lekkende kraan, wat kunt u doen? | Wasmachine lekt, wat nu?

badkamer lekkage Breda

Lekkage in badkamer of douche?

De badkamer is vanzelfsprekend een natte ruimte. Als er in de douchebak waterlekkage ontstaat, heeft dit grote gevolgen voor de ruimte eronder. Hier zal u al snel vochtplekken op het plafond opmerken, waarna de kans op schimmelvorming groot is. Lekkage in de badkamer of douche heeft een aantal mogelijke oorzaken. Mogelijk zit er een scheur in het kitwerk, tegelwerk, de sifon of water aan- of afvoer van uw douche of ligbad. Schakelt u een professioneel loodgieter uit Breda in voor de lekdetectie in uw badkamer? Dan hij eerst een vochtmeting uitvoeren zodat hij de mogelijke oorzaken kan opsporen.

toilet lekkage Breda

Toilet lekkage?

Er bestaan diverse oorzaken voor een lekkage aan uw toilet. De meest voorkomende oorzaken zijn verouderde afvoeren of simpelweg een slecht aangesloten toilet. U merkt de lekkage op doordat er een plas water rond uw toiletpot ligt. Wanneer deze lekkages regelmatig terugkeren raden wij u aan de hulp van een loodgieter in te schakelen.

In sommige gevallen is het zelfs noodzakelijk dat u direct een professional uit Breda inschakelt, omdat u helemaal geen gebruik van uw toilet meer kan maken. Wilt u direct een afspraak inplannen? Bel dan naar 088 444 7641.

lekkende kraan

Lekkende kraan, wat kunt u zelf doen?

Ergert u zich al dagen aan die lekkende kraan? Dit is ook nog eens een flinke verspilling die uw waterrekening zal verhogen. In de meeste gevallen is het gelukkig zonder de hulp van een loodgieter uit Breda goed mogelijk om dit zelf te verhelpen.

Heeft u een klassieke kraan met een kraanleertje? Dan is dit vaak de oorzaak van de lekkende kraan. Het vervangen van het kraanleertje is in de meeste gevallen voldoende om het lekken te stoppen. Bij modernere kranen is de kans op lekkages al een stuk kleiner. Indien er toch sprake is van een lekkage, zal u in de meeste gevallen het bovenste gedeelte van de kraan volledig moeten vervangen.

lekkende wasmachine

Wasmachine lekt, wat nu?

Menig woningeigenaar in Breda zal bekend zijn met een lekkende wasmachine. Hiervoor zijn een aantal veel voorkomende oorzaken. Wanneer u een lekkage opmerkt zijn er een aantal stappen die u kan doorlopen. Controleer eerst wanneer er water uit de wasmachine loopt. Als de waterlekkage continu is, zit de lekkage hoogstwaarschijnlijk in de aan- en afvoerslang. Loopt er juist alleen water uit de wasmachine tijdens het vullen, dan ligt het probleem aan de toevoerslang. Wanneer er water blijft lekken tijdens het pompen dan zal u de afvoerslang moeten controleren. Heeft u alle slangen gecontroleerd, maar geen gebreken gevonden? Loop dan alle sluitringen na. Als deze niet goed meer werken dan kan dit tevens leiden tot lekkages.

Lekkages in huis; wat te doen?

Lekkage komt helaas voor in alle delen van een huis en vaak ontstaat er schade op een andere plek dan het waterlek. Ook is de boosdoener vaak moeilijk zelf te vinden, zoals bij lekkage in de vloerverwarming. Schakel daarom bij waterlekkage direct een vakman in door het offerteformulier in te vullen. Hieronder leest u meer over mogelijke waterlekkages in huis.

Navigeer naar:
Lekkage plafond | Lekkende waterleidingen | Afvoerleiding lek? | Lek in de vloerverwarming? | Lekkage cv | Lekkende radiator

vochtplekken plafond

Lekkage plafond

Wanneer u vochtplekken opmerkt op het plafond is het belangrijk om de oorzaak hiervan aan te maken. Vaak is het niet het plafond dat lekt, maar is er sprake van een lek in de badkamer of waterleiding, waardoor er water in het plafond loopt. Een loodgieter uit Breda zal met behulp van een van diverse lekdetectie technieken de oorzaak achterhalen. Nadat de lekkage is opgespoord en hersteld kunt u de schade aan uw plafond aanpakken. Doet u dit niet, dan heeft dit mogelijk gevolgen voor uw gezondheid. Door langdurige lekkage ontstaan zwarte schimmels. De sporen van deze schimmel zijn slecht en gevaarlijk voor uw lichaam. Bel vandaag nog met een lekkagespecialist op: 088 444 7641!

lek in waterleiding

Lekkende waterleidingen

In sommige gevallen zal een lekkende leiding u snel opvallen: wanneer de kraan blijft druppelen bijvoorbeeld. In de meeste gevallen zal u er echter weinig van merken. Toch is het belangrijk om de waterlekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Als er al een gat of scheur aanwezig is, zal deze door de druk van het water alleen maar groter worden. Uiteindelijk heeft dit een negatief gevolg op uw waterrekening. Om geld te besparen is het dus van belang om zo snel mogelijk een lekdetectie bedrijf in te schakelen. U kunt eerst zelf controleren of het lek zich in een zichtbare waterleiding bevindt. Controleer alle leidingen op vocht, roest en kalksporen.

waterlekkage Breda

Afvoerleiding lek?

Ruikt u een onaangename geur rond een afvoerleiding? Het is dan mogelijk dat er water uit de afvoerleiding water loopt. Aangezien afvoerleidingen vaak zijn weggewerkt onder de vloer is het lastig om met het blote oog de plek van het waterlek op te sporen. Een loodgieter kan meestal zonder te breken met een ultrasoon detectie het waterlek opsporen, maar soms gebruikt hij ook een thermografische camera. Vaak moet de kapotte afvoerleiding vervangen worden, om verdere schade te voorkomen. In sommige gevallen is het echter ook mogelijk om een klein rubberen bandje om de waterleiding te schuiven. Zo dekt een vakman de bron van de lekkage snel af.

vloerverwarming lekkage in Breda

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Een vloerverwarming die lekt komt in de praktijk niet erg vaak voor. Er zijn dan ook twee belangrijke redenen waarom een lek ontstaat: de leidingen zijn niet goed aangelegd, waardoor het leidingstelsel niet goed op elkaar aansluit of de leidingen worden bij werkzaamheden doorboort. In het laatste geval is lekdetectie vrij eenvoudig, maar wanneer de leidingen niet goed op elkaar aansluiten is het een ander verhaal. Laat een professional de lekkages daarom opsporen. Loodgieters maken gebruik van thermografie, zodat het opsporen zonder breekwerk uitgevoerd kan worden. Heeft u zelf de vloerverwarming doorboort en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met 088 444 7641 en plan een afspraak in.

Lekkage van de cv

lekkende cv Breda
Loopt er water langs een van de leidingen bij uw cv-ketel? Naast waterschade zorgen lekken rond de cv ook voor foutmeldingen van de ketel. Het is dus belangrijk om deze schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Waterlekkage komt voor bij alle onderdelen van de ketel, zoals het expansievat, de automatische ontluchter of bij koppelingen van de leidingen. Ook kan er een tweede lekkagesoort ontstaan. Koolmonoxidelekkage zorgt voor gevaarlijke situaties en moet snel verholpen worden. Neem gelijk contact op met een professionele loodgieter uit Breda door te bellen naar 088 444 7641. U kunt 24 uur per dag bellen!

Oorzaken van een lekkende radiator

Daalt de druk van uw cv-ketel erg snel? De manometer op de ketel moet een druk van 1,8 tot 2,0 bar aangeven. Als de druk ook na bijvullen van de cv-installatie te laag is, is er mogelijk sprake van een lekkende radiator. Er zijn verschillende oorzaken van lekken in een radiator. Zo tast roest een radiator aan, waardoor deze op den duur gaat lekken. Ook ontstaan er soms beschadigingen bij werkzaamheden aan de radioater. Omdat de gevolgen klein zijn, valt een beschadiging pas op een later moment op. De meest voorkomende oorzaken van een lekkende radiator zijn:

  • Aantasting door roest
  • Een los aansluitpunt
  • Een defecte aansluiting van leidingen
  • Een lek in de lasnaden
  • Beschadigingen bij werkzaamheden aan de radiator

Bent u benieuwd wat een loodgieter voor u kan betekenen?

Bel naar 088 444 7641 en u krijgt direct contact met een vakkundig loodgietersbedrijf uit Breda.

Bel gelijk naar 088 444 7641

Innovatieve lekdetectie technieken

Lekdetectie is in sommige gevallen relatief eenvoudig. Wanneer u waterdruppels uit de radiator ziet komen bijvoorbeeld. In de meeste gevallen is het opsporen van een waterlekkage echter niet zo gemakkelijk. Wanneer er een waterlek in de waterleiding of vloerverwarming zit, bijvoorbeeld. Of als u nare vochtplekken op het plafond ontdekt maar niet weet waar de daklekkage zich bevindt. Veel klanten uit Breda vrezen dat zij de gehele waterleiding bloot moeten laten leggen om het waterlek op te kunnen sporen. Gelukkig beschikken de loodgieters uit Breda over drie verschillende lekdetectie technieken, waarmee zij zonder breekwerk de locatie van het waterlek opsporen.

Navigeer naar: Thermografie | Ultrasoon detectie | Rookgasdetectie

Thermografie

Vermoedt u een lek in de waterleiding of vloerverwarming? Omdat het hierbij gaat om onzichtbare leidingen is het opsporen van de lekkage praktisch onmogelijk. Daarom gebruiken menig loodgieter een thermografie techniek. Met een speciaal apparaat verkrijgen zij warmtebeelden van de locatie. Het waterlek zal namelijk temperatuurverschillen opleveren. Deze verschillen zullen op het warmtebeeld oplichten, zodat het snel duidelijk is waar de waterlekkage zich bevindt. Het breekwerk hoeft enkel op deze locatie plaats te vinden.

lekdetectie Breda

Ultrasoon detectie

Een tweede lekdetectie methode is de ultrasoon techniek. Hiermee gebruikt de loodgieter geluidsgolven voor het opsporen van de lekkage. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast bij het opsporen van lekkages in de buitenmuur of kozijnen. Bij deze techniek wordt binnenshuis een speciaal kastje gezet, deze verstuurt geluidsgolven in alle richtingen. Aan de buitenkant van de woning zal de loodgieter met de juiste apparatuur meten of de geluidsgolven ergens opvallend sterker zijn. Zo ja, dan zit hier de lekkage.

Rookgasdetectie

Voor de lekdetectie van een daklekkage gebruiken loodgieters uit Breda veelal de rookgasdetectie. Met behulp van speciale apparatuur blazen zij rook of nevel onder de dakbedekking. Waar rook is, is vuur en op deze manier kunnen loodgieters van buitenaf eenvoudig constateren waar de daklekkage precies zit. Deze methode wordt naast daklekkage tevens toegepast in de waterleiding of rioleringssysteem. Wilt u uw plat dak graag controleren op een daklekkage? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Hoe voorkomt u een lekkage?

Bekijk de tips over hoe een lekkage voorkomen en hoe zelf een verborgen lekkage opsporen?

Hoe zelf waterschade beperken?

Is er ergens in uw huis lekkage waardoor u last van waterschade heeft? Bel direct naar 088 444 7641 en een specialist van een loodgietersbedrijf uit Breda staat snel voor uw deur voor een lekdetectie en reparatie.

Wat kunt u zelf in de tussentijd doen om de schade te beperken? Als er veel water lekt, stopt u dit door de hoofdkraan af te sluiten. Deze bevindt zich meestal in de meterkast. Waterlekken bij de wasmachine voorkomt u door de kraan bij de wasmachine af te sluiten en de machine tijdelijk niet te gebruiken. Bevindt de bron van de waterschade zich op het dak van uw huis? Probeer dan het dak tijdelijk te dichten met bijvoorbeeld plasticfolie.

Wat dekt de verzekering bij lekkages?

Voordat er lekdetectie plaatsvindt, zal u ongetwijfeld vochtschade oplopen. Soms kost het herstellen van de schade veel geld, daarom vragen klanten in Breda regelmatig of zij de schade kunnen claimen bij hun verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen dekt uw opstal- of inboedelverzekering inderdaad (een deel van) de opgelopen schade. Voorwaarde hiervoor is dat u de schade niet had kunnen voorkomen. Is er waterschade door slechte kitnaden of is de oorzaak een geopend raam of deur? Dan is een uitbetaling in de meeste gevallen uitgesloten. Is er een leidingbreuk ontstaan dan is zowel de lekdetectie als de schade in de meeste gevallen gewoon verzekerd. Wilt u zeker weten of de lekdetectie binnen uw verzekering valt? Neem dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

Meest recente aanvragen uit de omgeving Breda

Daklekkage verhelpen in Roosendaal
Lekdetectie in de buurt van Eindhoven
Opsporen waterlekkage in de omgeving Breda
Badkamer lekkage verhelpen in Oss
Oplossen dakkapel lekkage in Den Bosch
Repareren gesprongen waterleiding in Veldhoven
Lekkage vloerverwarming verhelpen in Helmond
Verhelpen lekkage plat dak in Tilburg
Lekkende wasmachine repareren Oosterhout
Lek in schoorsteen opsporen in Bergen op Zoom

lekkage in huis

Wanneer keert de verzekering niets uit?

In de meeste gevallen dekt uw opstal- of inboedelverzekering (een deel van) de opgelopen schade, maar in sommige gevallen is lekkage niet gedekt. Zo wordt schade door eigen schuld niet gedekt. Een goede afdichting in de badkamer is bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van uzelf. Schade door kapotte of slechte kitnaden in de badkamer of douche vallen daarom niet onder de verzekeringspolis. Ook waterschade na een bui omdat een raam op stond wordt niet vergoed. Wilt u een nieuwe opstal- of inboedelverzekering afsluiten? Controleer of deze het Keurmerk Klantgericht Verzekeren heeft of is aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Kijk op verzekeraars.nl en keurmerverzekeraars.nl voor meer informatie.

loodgieter Breda

Lekkage? Schakel loodgieter Breda in!

Heeft u last van waterlekkage in de badkamer of douche? Of wilt u de oorzaak van natte plekken op het plafond laten verhelpen? Een lekkagespecialist spoort lekkage snel op met speciale apparatuur voor lekdetectie en verhelpt het probleem vakkundig. Voorkom hoge kosten voor het repareren van waterschade en schakel snel een specialist in.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de kosten? Vul ook dan het offerteformulier in en u ontvangt snel kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte. Heeft u met spoed een lekkagespecialist nodig? Maak dan gebruik van de 24 uursservice en bel naar 088 444 7641. Een vakman uit de buurt is dan snel ter plaatse.