Lekkage Ede

Lekkage in Ede?

Heeft u een lekkage in uw woning in Ede? Of het nu gaat om een daklekkage of een lek in de waterleiding, de loodgieters uit ons netwerk staan u graag bij. Zij kunnen een professionele lekdetectie voor u uitvoeren en zullen de lekkage vervolgens snel verhelpen. Zo blijft de schade beperkt en profiteert u in een mum van tijd weer van een optimale leefomgeving. Bent u benieuwd naar de kosten van een lekdetectie? Of heeft u de lekkage zelf opgespoord en moet u deze enkel nog laten verhelpen? Twijfel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij zijn een netwerk van loodgieters, werkzaam in heel Nederland. Wij sturen u indien gewenst tot wel 5 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit Ede, die u zelf eenvoudig vergelijkt op prijs en aanbod.

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
24/7 service, snel ter plaatse in Ede

In sommige gevallen is het fijn dat er zo snel mogelijk een loodgieter uit Ede bij u langs komt. Wanneer uw wasmachine lekt, bijvoorbeeld en u nog stapels was heeft liggen. Nog vervelender is het wanneer er een lekkage op het toilet is, waardoor u hier geen gebruik meer van kan maken. In dat geval is het erg fijn dat u gebruik kan maken van een 24/7 loodgietersservice. Bij noodgevallen is het op elk moment van de week mogelijk contact op te nemen met een loodgieter uit Ede. Doordat ons netwerk bestaat uit diverse aanbieders is er op elk moment een loodgietersbedrijf beschikbaar die u kan helpen bij uw daklekkage.

dalekkage Ede

Daklekkage verhelpen

plat dak lekkage EdeU bent als huiseigenaar waarschijnlijk bewust van het feit dat een plat dak gevoelig is voor een daklekkage. Een daklekkage valt vaak pas op door de schade: u merkt lelijke vochtplekken op het plafond of de muur of ziet vochtdruppels aan het plafond hangen. Een daklekkage heeft diverse gevolgen, zoals een verminderde isolatiewaarde en een ongezondere leefomgeving. Het opsporen van een daklekkage is in sommige gevallen echter erg lastig, omdat zelfs de kleinste haarscheurtjes voor grote schade zorgen. Een loodgieter uit ons netwerk zal uw daklekkage met de nieuwste technieken opsporen en verhelpen, zodat u snel weer geniet van het hoogste woongenot. Ook voor een lekkende dakgoot kunt u bij ons terecht!

Lekkende leiding

lekke leiding EdeEen lekkende waterleiding is een enorme verspilling. Er gaan vaak grote hoeveelheden water verloren, wat ook nog eens een negatief effect heeft op uw waterrekening. Daar komt nog bij dat de water die zich in uw muur verzamelt geen goede invloed heeft op de structuur van de muur. Een lekkende waterleiding is relatief eenvoudig op te sporen, mits de waterleiding zich buiten de muur bevindt. In de meeste gevallen wordt de waterleiding echter netjes weggewerkt in de muur of vloer waardoor het opsporen van de waterlekkage moeilijker wordt. Een professioneel loodgieter uit Ede kan u ondersteunen bij het opsporen van het lek in de waterleiding.

Lekkage opsporen

Lekdetectie

Het opsporen van een lekkage wordt in de meeste gevallen moeilijk gemaakt door het feit dat de waterleiding in de muur is weggewerkt. Hetzelfde geldt voor een lekkende vloerverwarming. Tegenwoordig zijn er gelukkig diverse lekdetectie technieken waarmee het opsporen van het lek in de waterleiding mogelijk is zonder daarbij breekwerk uit te voeren. Doordat u het breekwerk beperkt tot de exacte locatie van de lekkage, is het mogelijk om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dit scheelt niet alleen geld, maar ook veel tijd. Loodgieters in Ede maken over het algemeen gebruikt van de onderstaande drie lekdetectie technieken: Ultrasone detectie, met behulp van thermografie en door middel van rookgasdetectie.

Ultrasone lekdetectie

Wanneer uw loodgieter uit Ede gebruik maakt van ultrasone lekdetectie, dan gebruikt hij speciale sonar apparatuur om de lekkage op te sporen. Met behulp van een sensor worden er geluiden uitgezonden die met het blote oor niet waarneembaar zijn. Met speciale apparatuur wordt vervolgens gemeten waar het geluid het sterkst is: hier zit het lek.

Thermografie

Een tweede lekdetectie methode is door middel van thermografie. De loodgieter gebruikt hierbij een speciale warmtecamera om warmteverschillen in uw muur of vloer op te sporen. Het lek in de waterleiding zorgt namelijk voor afwijkingen in het beeld, waardoor het opsporen van de exacte locatie eenvoudig verloopt. Het breekwerk vindt enkel plaats op de plek van de lekkage.

Rookgasdetectie

Tot slot wordt rookgasdetectie door veel specialisten in Ede gebruikt. Deze methode is vooral populair als het een daklekkage betreft, maar ook bij een lekkend riool wordt de rookgasdetectie toegepast. Hierbij wordt het dak of riool als het ware als een schoorsteen gebruikt: er wordt rook onder de dakbedekking geblazen en waar dit naar bovenkomt zit het lek.

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Vakkundige aanpak

Wanneer u via ons netwerk een ervaren specialist uit Ede inschakelt, bent u verzekerd van een vakkundige aanpak. Elke loodgieter zal per situatie beoordelen welke lekdetectie methode het meest geschikt is. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de meest voorkomende lekkages, waardoor de loodgieter als geen ander weet waar het lek vermoedelijk zit. Dit scheelt u tijd en geld. Bovendien is het opsporen van een lekkage in de badkamer een ingewikkelde klus die niet iedereen zelf zal kunnen uitvoeren. Als u niet weet wat u doen, richt u mogelijk nog meer schade aan. Daarom raden wij u aan altijd een erkend loodgietersbedrijf in te schakelen.

Badkamer en douche

badkamer lekkageEén van de ruimtes in huis die het meest gevoelig is voor lekkages, is de badkamer. Door slijtage of achterstallig onderhoud is het mogelijk dat scheuren in het tegelwerk of in de douchebak ontstaan. Andere mogelijke oorzaken zijn onderbrekingen in het kitwerk, scheuren of openingen in de voegen en slecht afgesloten rozetten. Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat er een lek ontstaat in de waterleiding. Omdat de waterleiding in de muur is weggewerkt, zal u dit zelf waarschijnlijk pas opmerken als de schade al gedaan is. Wanneer u op de begane grond vochtplekken op het plafond constateert, controleer dan in ieder geval het tegelwerk en kitwerk in de badkamer.

Plat dak en plafond

Lekdetectie EdeEen daklekkage zal u waarschijnlijk pas opmerken op het moment dat u vochtplekken of druppels water op het plafond ziet verschijnen. Een plat dak is nou eenmaal gevoelig voor een daklekkage. Dit komt omdat er op een plat dak regelmatig vuil en regenwater blijft liggen. Wanneer dit niet wegloopt wordt het materiaal van uw plat dak zodanig aangetast, dat er scheuren ontstaan. Wordt uw plafond lelijk van de vochtplekken? Neem dan foto’s voor uw verzekering en maak het zo snel mogelijk schoon. Doet u dit niet, dan is de kans groot dat er schimmel gaat groeien, wat het leefklimaat verslechtert.

Lekkende kraan

mengkraan lektZonder dat u het misschien doorheeft verspilt u ontzettend veel geld: een kraan die lekt is namelijk een grote verspilling voor het water en zal uw waterrekening enorm doen toenemen. Daar komt nog eens bij dat een lekkende keukenkraan voor sommige klanten uit Ede een groot irritatiepunt is. Gelukkig is het in de meeste gevallen zelf te verhelpen. Bij een oudere kraan is een versleten kraanleertje vaak de boosdoener. Sluit de hoofdkraan af, verwijder de knop en het binnenwerk en vervang het leertje. Wij raden u aan om direct alle onderdelen te ontkalken met ontkalkingsmiddel voordat u het weer bevestigd.

Lekkende radiator

Lekkende verwarming EdeEen lekkende radiator is in Ede tevens één van de meest voorkomende lekkages. Dit heeft over het algemeen twee oorzaken. Waarschijnlijk is de radiator tijdens de installatie niet of onvoldoende behandeld met radiatorlak. Dit heeft als gevolg dat de onderdelen van de radiator gaan roesten, wat uiteindelijk leidt tot een lekkage. Een andere oorzaak is een beschadiging die onbewust gedaan is bij werkzaamheden. Als u wilt achterhalen of er een lekkage aan uw radiator is, dan raden wij u aan te letten op de waterdruk. Als u merkt dat deze aan het einde van de dag flink is gedaald, dan kan u er van uitgaan dat de radiator inderdaad lekt.

Schoorsteen

Lekkende SchoorsteenHet opsporen van een lekkage aan de schoorsteen is relatief ingewikkeld, mede door de hoogte van de schoorsteen. Vaak vindt u de oorzaak aan de hand van gebreken in het voeg- of metselwerk, de loodslab of de bovenkap. Het grote gevaar ligt echter in de hoogte. Niet iedereen heeft de juiste middelen om zomaar bovenop het dak te komen. Daarbij is er altijd het gevaar om te vallen. Ook voor een lekdetectie aan uw schoorsteen is het daarom mogelijk om een loodgieter uit ons netwerk in Ede in te schakelen. Zij zullen uw lekkage op professionele wijze opsporen en verhelpen.

Wasmachine

wasmachine lektEen wasmachine die lekt overkomt bijna iedereen wel eens. Er zijn daarom ook meerdere veel voorkomende oorzaken van een lekkage aan de wasmachine. Zo komt het bijvoorbeeld met enige regelmaat voor dat de afvoerpijp lekt. Dit merkt u als de wasmachine lekt gedurende het afpompen. Het komt echter ook regelmatig voor dat de afvoer geblokkeerd is. Dit lost u zelf relatief eenvoudig op door de afvoerslang te ontstoppen met een ontstoppingsmiddel. Over het algemeen is schade door een lekkage aan de wasmachine gedekt door uw verzekering. Wanneer u echter geen lekbak gebruikt, is de kans klein dat u de schade vergoed krijgt.

WC lekt

toiletpot lekt EdeEen lekkende WC zorgt voor grote ongemakken in huis. Dit komt omdat u het toilet bij een lekkage vaak niet kan gebruiken. Dit is zeker vervelend wanneer het gaat om de enige WC in huis. Omdat de toiletpot vaak in z’n geheel verwijderd moet worden om de lekkage te verhelpen, is dit niet iets wat u zonder ervaring eenvoudig doet. In zo’n geval kan u gebruik maken van onze 24-uur loodgieter service. U kunt op elk moment van de dag contact met ons opnemen, zodat er dezelfde dag nog een loodgieter bij u aan de deur kan staan. Zo voorkomt u verdere schade en kan u zo snel mogelijk weer gebruik maken van uw eigen sanitair.

Vaatwasser

vaatwasser lekkageNet als een wasmachine is ook de vaatwasser gevoelig voor lekkages. Wanneer u dit overkomt in het weekend is het niet perse nodig om een loodgieter in te schakelen. Dit bespaart u geld, omdat u geen weekend tarief hoeft te betalen. Er zijn een aantal stappen waarmee u zelf de lekkage kan verhelpen. Controleer eerst of de vaatwasser op de juiste wijze is geïnstalleerd en of u geschikte zeep gebruikt. Als hier niets mis mee is, verwijder dan het onderste frontpaneel. Nu heeft u de ruimte om de afvoerslang en de pomp te controleren op lekkages of losse verbindingen. Als u ook hier geen gebreken vindt, controleer dan als laatst de deur op lekkage.

Sifon lekt

wasbak lekt EdeMet een sifon bedoelen wij ook wel de zwanenhals. De sifon bevindt zich op verschillende plaatsen in huis, zoals in de badkamer en keuken. Het dient als een stankafsluiter en voorkomt nare geuren vanuit de waterafvoer. Dit werkt dankzij de bijzondere vorm van de sifon. Het probleem hiervan is echter dat er gemakkelijk vuil of etensresten in terecht komen. Hierdoor raakt de sifon verstopt, waardoor er vervolgens een lekkage ontstaat. Wilt u dit zelf verhelpen? Draai dan de hoofdkraan uit en plaats een emmer onder de sifon. Deze kunt u nu eenvoudig verwijderen en reinigen, waarmee u de lekkage snel oplost.

Lekkende dakkapel

lekkende dakkapelVaak denken klanten uit Ede dat een dakkapel enkel gevoelig is voor een daklekkage. Naast een daklekkage kunnen er echter nog andere oorzaken zijn voor een lekkage: de zijwangen, het lood of de kozijnen bijvoorbeeld. Wilt u het lek laten opsporen? De vakman begint dan met een controle van de zijwangen. Wanneer er een schilmesje tussen het kitwerk en de zijwangen past is het probleem snel duidelijk. Als de vakman hier geen gebreken vindt, dan controleert hij of het lood nog goed is. Het kan voorkomen dat dit door wind of regen opgewaaid of beschadigd is. Tot slot volgt een check van de kozijnen.

lekkage opsporen Ede

Wat te doen bij lekkage?

In de meeste gevallen zal u een waterlekkage pas opmerken op het moment dat de schade al gedaan is. Er zijn een aantal dingen die u op dat moment kan doen. De belangrijkste stap is waarschijnlijk de lekdetectie en het verhelpen van de waterlekkage. Bij een lekkende schoorsteen, kraan of wasmachine is dit relatief eenvoudig op te lossen, maar wanneer het een waterlekkage in de waterleiding betreft is dit erg lastig. In dat geval zal een specialist uit ons netwerk in Ede een professionele lekdetectie moeten uitvoeren. Wanneer u zelf de lekdetectie hebt uitgevoerd of als u contact heeft opgenomen met een vakman zal u de schade moeten herstellen.

Verzekerd tegen lekkage?

Wanneer u in Nederland een woning huurt of koopt dan bent u niet verplicht om een inboedel- of opstalverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen wordt het echter wel sterk aangeraden. Wanneer u een inboedel- of opstalverzekering heeft afgesloten is er een grote kans dat uw verzekering de opgelopen schade door een waterlekkage in ieder geval gedeeltelijk vergoed. Natuurlijk krijgt u niet zomaar alle schade vergoed. De verzekering zal overtuigd moeten zijn van het feit dat u er schade niet had kunnen voorkomen. Lekt uw wasmachine op zolder en heeft u geen lekbak gebruikt? Dan zal u waarschijnlijk geen vergoeding krijgen. Hetzelfde geldt wanneer u een raam open laat staan en hierdoor schade oploopt. Andere schade die u oploopt door (indirecte) neerslag en een gesprongen waterleiding is over het algemeen wel vergoedt.

Lekkage opsporen kosten

Voordat u een lekdetectie laat uitvoeren wilt u waarschijnlijk weten hoeveel u dit gaat kosten. In de praktijk is het lastig te voorspellen wat u moet betalen, zeker als de locatie van het lek onbekend is. Er zijn namelijk een aantal kosten waardoor de prijs op zal lopen. Allereerst is het formaat van de lekkage een goede indicator. Bij kleine, veelvoorkomende lekkages in Ede bent u ongeveer €100,- kwijt. Denk hierbij aan een lekkende kraan, radiator of wasmachine. Gaat het om een gemiddelde lekkage aan uw sanitair? Dan lopen de kosten verder op. Een lekdetectie in uw badkamer kost ongeveer €200,- tot €300,- en het verhelpen van een daklekkage kost gemiddeld €150,- tot €250,- per vierkante meter. Deze prijs wordt over het algemeen verdeeld in twee categorieën: de arbeidskosten en de voorrijkosten. Op beide onderdelen kunt u eenvoudig besparen. Het uurtarief verschilt per loodgietersbedrijf, daarom raden wij u altijd aan diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Denk ook aan het moment waarop u professionele hulp inschakelt. Merkt u op zondagavond dat uw schoorsteen lekt? Wacht dan tot maandag om contact op te nemen, zodat u het duurdere weekendtarief vermijdt.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Wij werken in Ede samen met diverse ervaren en erkende loodgieters. Heeft u last van een daklekkage die maar blijft terugkeren? Of lekt uw waterleiding of vloerverwarming? Laat een specialist uit ons netwerk uw daklekkage voor u verhelpen. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere, vrijblijvende offertes aan. Onze service is geheel kosteloos en geeft u de mogelijkheid om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Doordat u een duidelijk inzicht heeft in de kosten voor het verhelpen van een waterlekkage, weet u zeker dat u de juiste prijs betaalt.

contact loodgietersbedrijf Ede
Offertes aanvragen