Lekkage Arnhem

Lekkage in Arnhem?

Iedereen heeft wel eens te maken met lekkage thuis. Lekkages kunnen onder andere ontstaan bij een waterleiding, maar ook bij het dak, of in de riolering. Waar het lek zich ook bevindt, het is van belang om deze zo snel mogelijk te laten verhelpen door een loodgieter. Woont u in Arnhem en hebt u met spoed een lekkage specialist nodig die u kan helpen bij het opsporen en verhelpen van een daklekkage of andere waterlekkage? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij beheren een netwerk van specialisten in Arnhem, die allen een ruime ervaring hebben. Zij kunnen u snel en vakkundig van dienst zijn met lekdetectie en lekreparatie, zodat u binnen korte tijd weer geniet van een optimaal wooncomfort.

Gratis offertes vergelijken

Omschrijving opdracht (*)
24/7 service, snel ter plaatse in Arnhem

Wanneer er een lekkage optreedt bij uw woning of bedrijfspand in Arnhem, dan is het zaak om deze zo snel als het kan te laten verhelpen. Laat u een lek te lang gaan, dan heeft dit vele vervelende gevolgen zoals vochtplekken in de muren, houtrot, schimmel en een hoge luchtvochtigheid in huis wat leidt tot gezondheidsproblemen en ongedierte. Omdat wij begrijpen dat u snel hulp wilt ontvangen hebben de meeste loodgietersbedrijven een 24uurs spoedservice in het leven geroepen. Dit betekent dat er altijd een loodgieter naar u toe kan komen, ongeacht de tijd of dag.

24-uursservice loodgieter

Lekkende leiding

Lekkende leidingenEen lekkende waterleiding is meestal het gevolg van slijtage of een beschadiging. Het is daarom aan te raden om eens in de 20 jaar de leidingen bij uw pand in Arnhem te laten controleren door een erkend loodgieter. Deze kan beoordelen of de leidingen in goede staat zijn, of dat het noodzakelijk is deze te vervangen. Tot voor kort betekende het vinden van een lekkage in de waterleiding een boel hak- en breekwerk. Tegenwoordig is het echter mogelijk om met behulp van ultrasone lekdetectie of thermografie de lekkage snel op te sporen, zonder dat hiervoor de muur moet worden opengebroken.

Lekdetectie

Lekdetectie technieken ArnhemZoals aangegeven zijn er tegenwoordig vele vormen van lekdetectie die het mogelijk maken om lekkages op te sporen zonder dat hierbij veel hak- en breekwerk toegepast moet worden. De nieuwste lekdetectie technieken zijn onder andere rookgasdetectie voor het opsporen van een daklekkage, en ultrasone lekdetectie en thermografie voor het vinden van gaatjes in de waterleiding. Wilt u meer weten over de lekdetectie technieken van een loodgieter uit Arnhem? Vul dan ons contactformulier in, en wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Ultrasone lekdetectie

Ultrasone lekdetectie is een moderne methode waarmee loodgieters lekkages opsporen. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van ultrasone geluiden. Dit wordt veelal toegepast bij het opsporen van lekkages in gevelmuren, maar kan ook veel betekenen om de lekdichtheid van kranen of ventielen te controleren. Daar waar het geluid naar buiten komt zit het lek.

Thermografie

Een andere techniek die in Arnhem veel wordt toegepast is thermografie. Met behulp van warmtebeelden is het opsporen van lekkages erg eenvoudig. Wanneer uw waterleiding of vloerverwarming lekt, zorgt dit namelijk voor temperatuurverschillen in de grond of muur. Doordat de verschillen in temperatuur met deze techniek oplichten, is direct duidelijk waar het probleem zit.

Rookgasdetectie

Tegenwoordig wordt rookgasdetectie voornamelijk toegepast bij een daklekkage, maar ook bij een lek in de waterleiding of het riool is dit een goede methode. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van rook of nevel. De loodgieters blazen dit onder de dakbedekking of in de waterleiding. Op de locatie waar de rook naar buitenkomt zit de lekkage!

Video: uitleg lekdetectiemethoden

Daklekkage verhelpen

Een daklekkage komt regelmatig voor in Nederland, zeker tijdens de herfst- en wintermaanden als er veel regenstormen zijn. Een daklekkage wordt dan ook over het algemeen veroorzaakt door verschoven dakpannen, verstopte dakgoten, of de werking van vorst op de naden van de rubber bedekking van het plat dak. Vermoedt u dat er een daklekkage is ontstaan, maar weet u niet precies waar het lek zich bevindt? Laat dan een loodgieter langskomen. Deze kan met behulp van geavanceerde technieken van lekdetectie de lekkage opsporen en deze vervolgens verhelpen. Voor het achterhalen van de exacte locatie van een daklekkage maken onze professionals uit Arnhem gebruik van rookgasdetectie. Dit is een vorm van lekdetectie waarbij gas onder het dak wordt gespoten om vervolgens aan de buitenzijde te kijken waar dit ontsnapt.

Daklekkage Arnhem

Vakkundige aanpak

Kiest u voor de hulp van een loodgieter uit ons netwerk? Dan garanderen wij u dat de professional een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied, en uitstekend is gediplomeerd. Bovendien verwachten wij van elk aangesloten loodgietersbedrijven uit Arnhem hun werknemers voortdurend laten bijscholen. Dit betekent dat u altijd geholpen wordt met behulp van de meest geavanceerde methoden en gereedschappen. De waterlekkage of daklekkage zal dan ook snel opgelost zijn zodat u spoedig weer van een optimaal wooncomfort geniet.

Badkamer en douche

Kitranden verwijderen ArnhemEen waterlekkage in de badkamer of douche bevindt zich meestal in de leidingen, maar kan ook op een andere manier veroorzaakt worden. Wilt u zelf de oorzaak van een lek in de badkamer of douche achterhalen? Maak dan gebruik van een aardappelschilmesje of schroevendraaier, en ga alle voegen, kitranden en rozetten bij langs. Is hier niet de oorzaak van de waterlekkage te vinden? Kijk dan of een lekkende kraan de boosdoener is. Levert uw zoektocht niets op? Dan is het handig een loodgieter uit Arnhem in te schakelen om de waterleiding te controleren met behulp van ultrasone lekdetectie.

Plat dak en plafond

plat dak Lekkage ArnhemWaar een daklekkage van schuine daken vrij moeilijk te vinden is, is dit bij een plat dak gemakkelijker. In meer dan 90 procent van de gevallen is een daklekkage bij het plak dak het gevolg van een probleem met het hemelwaterafvoer, of door een scheur in de dakbedekking in verband met vorst en dooi. Wanneer een plat dak lekt, dan zult u dit over het algemeen merken doordat er vochtplekken ontstaan in het plafond. Wanneer uw pand waterpas staat, dan hebt u de plaats van de lekkage direct gevonden, anders moet u het waterspoor volgen. Laat desgewenst een professional een rookgasdetectie uitvoeren.

Schoorsteen

Schoorsteen waterschadeEen schoorsteen kan eveneens de veroorzaker van een lekkage zijn. Zo is het mogelijk dat het water van bovenaf door de schoorsteenpijp naar binnen waait. Een tweede optie is dat de voegen of stenen van de schoorsteen poreus zijn geworden. Dit leidt tot scheuren in het materiaal en eventuele aangroei van mossen en algen. Zelfs wanneer u de schoorsteen niet meer gebruikt kan het zijn dat hierdoor water naar binnenkomt, en zorgt voor vochtproblemen. Voorkom waterlekkage en neem contact op met één van onze professionals uit Arnhem.

Wasmachine

Wasmachine lekt ArnhemDe wasmachine is net als vele andere apparaten zoals een koelkast of vaatwasser zeer gevoelig voor beschadigingen. Dit betekent dat er al snel een waterlekkage ontstaat. Dit kan onder andere het gevolg zijn van slijtage of een beschadiging aan de aan- en afvoerslangen, maar ook door verkalking of een probleem met het deurmanchet. Lekkages van de wasmachine moeten opgelost worden door een erkend loodgieter. Vul voor direct contact met een professional ons contactformulier in, en wij zullen spoedig bij u langskomen om de lekkage te verhelpen.

Lekkende kraan

Kraanleertje versletenEen lekkende kraan is één van de weinige zaken op het gebied van lekkage die u gemakkelijk zelf kunt verhelpen. Over het algemeen is een lekkende kraan het gevolg van een versleten kraanleertje. Door deze te vervangen is het probleem al snel opgelost. Heeft het vervangen van een kraanleer geen effect? Probeer dan om de gehele kraan te ontkalken, ook hiermee worden veel lekkende kranen gerepareerd. Als ook dit niet werkt, stel u dan in verbinding met een loodgieter uit Arnhem. Deze zal binnen korte tijd naar u toe komen om te kijken wat de oorzaak van de lekkende kraan is.

Lekkende verwarming

Verwarming lekt ArnhemLekkende radiatoren komen niet vaak voor, maar als u last hebt van een lekkage bij de verwarming, dan bevindt zich de storing meestal bij de verbinding tussen de buizen en de radiator zelf. Daarnaast kan er slijtage aan de waterleiding ontstaan. Is de eerste optie het geval? Koop dan een speciaal soort metaal pasta om het gaatje te dichten. Een lekkage van de waterleiding moet u daarentegen overlaten aan een erkend vakman uit Arnhem. Deze zal het lek spoedig verhelpen en ervoor zorgen dat u weer kan genieten van een aangename temperatuur in huis.

WC lekt

Toilet waterlekkage ArnhemWanneer de wc lekt, of steeds maar blijft doorlopen, dan is dit in de meeste gevallen een gevolg van de verkalking van de binnenzijde van de stortbak. De waterlekkage is in dergelijke gevallen eenvoudig te verhelpen door de spoelbak te reinigen met behulp van schoonmaakazijn. Blijft de stortbak doorlopen? Controleer dan het bodemventiel en de bodemklep. De meest mogelijke oorzaak ligt dan bij de vlotter of vlotterkraan. Het vervangen van het vlottersysteem of het spoelmechanisme kunt u het beste overlaten aan een loodgieter.

Afvoer lek?

afvoer lekkage ArnhemEen afvoer is een vrij kwetsbaar onderdeel van de waterleiding, waardoor ze een grote kans hebben op verstopping, en daarmee lekkage. Door verzakking, bouwwerkzaamheden en andere zaken ontstaat bovendien regelmatig een breuk in de afvoer. Wanneer de afvoerbuis lek is, dient u de hulp van een loodgieter uit Arnhem in te roepen. Deze kan een afvoer snel en vakkundig herstellen, of de noodzakelijke onderdelen vervangen. Hebt u een vraag over de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Sifon lekt

wastafel sifon lekkageEen lekkende sifon is een veelvoorkomend problemen bij onze klanten. De sifon, ook wel zwanenhals genoemd, is een onderdeel in de waterleiding dat een bocht heeft. In deze bocht kunnen etensresten zich na verloop van tijd steeds verder ophopen, waardoor er uiteindelijk een verstopping optreedt. Deze verstopping kan leiden tot lekkage. Het verhelpen van een lekkende sifon is relatief eenvoudig: u moet deze uit elkaar schroeven en vervolgens de losse onderdelen reinigen. Zet de zwanenhals nauwkeurig in elkaar om verdere lekkage te voorkomen.

Keukenkraan lekt

Keukenkraan lekt ArnhemWanneer u langere tijd in een huis woont, dan is het zeer waarschijnlijk dat op een gegeven moment een kraan gaat lekken. Dit komt doordat een kraanleertje maar een beperkte periode werkt, en daarna al snel zal verkalken. Het ontkalken van het kraanleertje kan met behulp van azijn. Als dit geen oplossing vormt voor de waterlekkage, dan adviseren wij om de hele kraan te ontkalken. Wanneer de keukenkraan daarna nog steeds lekt, zal deze moeten worden vervangen. Onze professionals uit Arnhem helpen u graag.

daklekkage opsporen Arnhem

Wat te doen bij lekkage?

In de meeste gevallen zult u een lekkage pas ontdekken als het kwaad al geschied is. Misschien ontdekt u vervelende vochtplekken op het plafond, merkt u dat er vocht van de radiator drupt of ligt er ineens een plas rondom uw wasmachine of toilet. Wat u nu moet doen, is afhankelijk van het type lekkage. Een lekkende kraan zou u bijvoorbeeld goed zelf op kunnen lossen, terwijl u bij een lekkage aan het toilet professionele hulp nodig heeft. Het bestrijden van de symptomen is in ieder geval niet voldoende: u kunt natuurlijk de vochtplekken beschilderen, maar als uw kitwerk in de badkamer aan vervanging toe is, zullen de vochtplekken na verloop van tijd weer terugkeren. Weet u niet wat u moet doen? Vraag dan de hulp van een professional uit Arnhem.

Verzekerd tegen lekkage?

Schade als een gevolg van lekkages is erg vervelend en kan op den duur flink oplopen. Daarom is het belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk aan te pakken. In sommige gevallen is het gelukkig mogelijk om een beroep te doen op uw opstal- of inboedelverzekering. Of een gedeelte van het bedrag vergoed wordt is afhankelijk van de aard van de lekkage. In de meeste gevallen dekt een opstalverzekering schade door lekkages aan de CV, waterleidingen, daklekkage en de opgelopen schade door bevroren waterleidingen. Een voorwaarde hiervoor is wel dat u de schade niet voorkomen zou kunnen hebben. Wanneer u bijvoorbeeld zelf een raam open laat staan en daardoor vochtschade oploopt, heeft u geen recht op een vergoeding van de verzekering.

Lekkage opsporen kosten

Bent u nieuwsgierig wat het opsporen van een lekkage u gaat kosten? Gemiddeld kost dit €120,- tot €180,-. Deze prijs kan echter nog verder oplopen, afhankelijk van de aard van de lekkages en de gebruikte detectiemethode. Vermoedt u dat uw radiator lekt bijvoorbeeld? Het opsporen en herstellen hiervan is in de meeste gevallen relatief voordelig. Dit kost ongeveer €80,- tot €100,-. Werkzaamheden in de badkamer lopen vaak veel verder op. Hiervan liggen de kosten gemiddeld tussen de €200,- tot €300,-. Dit komt doordat de werkzaamheden vaak complexer zijn. Heeft u een daklekkage dat opgespoord moet worden? Hiervan liggen de kosten ongeveer tussen de €150,- tot €250,- per vierkante meter. Houd er rekening mee dat er in sommige situaties breekwerk aan te pas komt. Doordat u de vloer of muur opnieuw moet laten afwerken komen er nog eens extra kosten bij. In de meeste gevallen is het gelukkig mogelijk om een beroep te doen op uw inboedel- of opstalverzekering, die (een deel van) de schade vergoedt.

Prijstabel

Locatie v/h lek?Wat moet er gebeuren?Mogelijke kosten*:
RadiatorVervangen en verhelpen/repareren€80,- tot €100,-
BadkamerMogelijk opnieuw afkitten, douchebak vervangen€200,- tot €300,-
Plat dakLek vinden en dakbedekking vervangen€150,- tot €250,- per m2
OnbekendLekdetectie, opsporen en verhelpen€150,- tot €200,-

(*) – Toelichting: gemiddelde kosten hangen af van de omvang van de klus, benodigde tijdsduur, uurtarief loodgieter, benodigde hak- en breekwerk, btw en voorrijkosten.

Snel contact met een loodgieter

Wilt u graag direct in contact komen met een loodgieter? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken samen met menig specialist die een ruime ervaring heeft op het vakgebied. Zo kunnen onze professionals u onder andere helpen bij het herstellen van de lekkage van het plafond of de dakkapel, het verhelpen van een daklekkage of zorgen voor de nodige lekdetectie. Bent u nieuwsgierig naar de prijs voor een bepaalde lekkage klus? Vraag dan via ons contactformulier een prijsoverzicht aan.

contact loodgieter Jos Laan
Offertes aanvragen