Lekkage in Enkhuizen?

Direct contact Jos Laan: 085 500 9983

Eén van de meest vervelende problemen die in en om huis kunnen ontstaan is lekkage. Wanneer wij spreken van lekkage, dan kan het gaan om een daklekkage, lek in de waterleiding of een probleem met waterlekkage in de badkamer. Een lek geeft kans op diverse gevolgen zoals houtrot, schimmel, vochtplekken en schade aan uw meubilair. Een lek is niet altijd even eenvoudig te herkennen. Vochtplekken in het plafond of het ruiken van een muffe lucht duidt op een lekkage. Het is daarom zaak om dan spoedig een erkend loodgieter uit Enkhuizen in te schakelen voor het opsporen van de locatie, en het verhelpen van de waterlekkage. Bij ons bent u aan het juiste adres voor directe hulp door een erkend loodgieter. Elke specialist uit ons netwerk is ervaren op het gebied van lekdetectie en helpt u met alle plezier. Vraag via het contactformulier vrijblijvend een offerte aan. Direct contact? Bel 085 500 9983!

Lekkage EnkhuizenLekkage in huis

Daklekkage opsporen en verhelpen

Het bekendste voorbeeld van lekkage bij woningen in Enkhuizen is de daklekkage. Een daklekkage ontstaat in de meeste gevallen door de invloeden van weer en wind. Zo zal het proces van vorst en dooi kunnen leiden tot een daklekkage bij uw dakgoot of het plat dak, en is het verschuiven van dakpannen een andere mogelijke invloedsfactor. Een (plat) daklekkage brengt vervelende gevolgen met zich mee. Vocht in uw woning is niet goed voor uw gezondheid. Een hoge vochtigheid kan bijvoorbeeld resulteren in reuma, allergieën en ademhalingsproblemen. Daarnaast kan vocht leiden tot schimmels. Het spoedig opsporen en verhelpen van een daklekkage is dan ook erg belangrijk. Het opsporen van een daklekkage gebeurt in de meeste gevallen met behulp van een speciale vorm van lekdetectie genaamd rookgasdetectie. Wij adviseren om altijd een ervaren vakman uit Enkhuizen in te schakelen als u een daklekkage wilt opsporen en verhelpen. U hoeft dan niet zelf het dak op. U weet bovendien zeker dat de klus snel en vakkundig wordt uitgevoerd.

24 uur bereikbaar via 085 500 9983

Hebt u last van een lekkende waterleiding? Ziet u opeens vochtplekken in het plafond verschijnen, of werkt de kraan in de badkamer niet meer? Voor vrijwel elke vorm van waterlekkage geldt dat een snelle oplossing gewenst is. Daarom heeft ons bedrijf in Enkhuizen een 24-uurs spoedservice in het leven geroepen. Dit betekent dat er 24 uur per dag, alle dagen van de week een loodgieter bereikbaar is via telefoonnummer 085 500 9983. Deze vakman is indien nodig binnen een uur bij u op locatie, voor het opsporen en verhelpen van de lekkage. Afhankelijk van de klus lost de loodgieter deze direct helemaal op, of biedt hij een noodoplossing en komt hij de volgende dag bij u terug voor het afronden van het werk.

Lekkende leidingen

De meeste lekkages ontstaan door een probleem met de leidingen. Een lek in de waterleiding kan het gevolg zijn van verscheidene oorzaken. Zo is het ten eerste mogelijk dat het proces van vorst en dooi een waterleiding laat barsten, of treden er scheurtjes op door slijtage. Wat de oorzaak van de lekkage ook is, het is belangrijk dat u een loodgieter uit Enkhuizen deze direct laat opsporen en oplossen. Eventueel is het mogelijk om zelf de locatie van de lekkende leiding te achterhalen. Let hierbij vooral op:

  • Vochtplekken bij de muur, het plafond of plinten.
  • Schimmel vormt tevens een aanwijzing voor de lekkage.
  • Muffe lucht in huis.

Innovatieve lekdetectie technieken

Voor het opsporen van een lekkage maken onze experts uit Enkhuizen gebruik van diverse vormen van lekdetectie. Een voordeel van onze innovatieve lekdetectie technieken is dat deze weinig hak- en breekwerk vereisen. Dit scheelt u een hoop werk en kosten. Het verhelpen van de waterlekkage is bovendien gauw afgehandeld. De technieken die wij het meest gebruiken zijn thermografie, ultrasoon detectie en rookgasdetectie.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)lekkagespecialist Enkhuizenlekkage oplossen Enkhuizen

Thermografie

Bij thermografie wordt gebruikt gemaakt van een warmtebeeldcamera om een lekkage te zoeken. Deze manier van lekdetectie heeft een aantal voordelen. Er is bijvoorbeeld geen contact met het oppervlak nodig, het opsporen is bovendien snel gedaan. Thermografie wordt gebruikt bij verschillende soorten lekkages, waaronder bouwkundige en leidingtechnische lekkages.

Ultrasoon detectie

Ultrasoon lekdetectie is een geavanceerde technologie waarmee u snel lekkages kunt opsporen. Een lek maakt namelijk altijd een geluid, dit kunt u met het oor niet waarnemen. De specialist uit Enkhuizen versterkt dit geluid met behulp van ultrasoon. Vervolgens controleert de specialist waar het geluid het meest krachtig is. Zo is de lekkage dankzij ultrasoon lekdetectie eenvoudig gevonden.

Rookgasdetectie

Bij rookgasdetectie wordt een grote hoeveelheid rook in bijvoorbeeld de waterleiding geblazen. De rook komt vrij op de plek waar de lekkage zich bevindt. Dankzij rookgasdetectie zijn ook de kleinste lekkages gauw gevonden. Deze manier van lekdetectie wordt bovendien meestal gebruikt bij een daklekkage. Rookgasdetectie is efficiënt, snel en onnodig hak- en breekwerk is niet nodig.

lekkage in de douche Enkhuizen

Badkamer of douche lekkage?

Een lekkende waterleiding ligt tevens regelmatig aan de basis voor een probleem in de badkamer. Het opsporen van lekkages in de badkamer is een proces dat u eventueel eigenhandig kunt uitvoeren. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke kosten. Het vinden van een lekkende leiding is doet u het beste met behulp van een schroevendraaier. Controleer hiermee de tegeltjes op holle plekken, en de voegen op afbrokkeling. Kijk indien nodig tevens naar de rozetten en de douchebak. Wij adviseren om contact op te nemen met een loodgieter uit Enkhuizen voor it soort problemen. Zo bent u gegarandeerd dat de reparatie goed opgelost wordt en deze niet terugkeert.

lekkage plat dak

Oorzaken van een plat dak lekkage

Een plat daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Het is allereerst mogelijk dat bepaalde onderdelen niet goed zijn afgewerkt. Hebt u bijvoorbeeld een lichtstraat laten plaatsen in het plat dak? Als de afwerking niet goed is uitgevoerd dan kan dit uiteindelijk tot een lekkage leiden. Een nadeel van platte daken is dat hier vuil op blijft liggen. Het is belangrijk om de dakbedekking schoon te houden, verwijder takken, bladeren en mos daarom tijdig. Dit vuil en ook stil liggend water kan namelijk de dakbedekking aantasten. Als het dakleer aan vervanging toe is dan moet u dit spoedig doen. Er kan namelijk al gauw een lekkage ontstaan als het dakleer niet in goede staat is.

vocht in het plafond

Vochtplekken op het plafond

Als u vochtplekken in het plafond hebt dan mag u deze absoluut niet negeren. Vochtplekken geven veelal aan dat er ernstigere problemen aanwezig zijn bij uw woning in Enkhuizen. Ze kunnen bovendien resulteren in bacteriën en schimmels maar ook aan schade aan uw plafond. Vochtplekken kunnen overal voorkomen. Als ze op het plafond zitten dan zijn de vochtplekken veelal ontstaan door condensatie of vocht afkomstig van het dak. Dit kan ontstaan door een lekkage of door infiltratie van regenwater. Een constructie fout of slijtage aan de buitenzijde van uw woning in Enkhuizen kan resulteren in infiltratie door regenwater. Denk hierbij aan poreus metselwerk, kapotte dakbedekking of een lekkende regenpijp. Is er geen probleem te vinden op het dak? Vochtplekken kunnen ook ontstaan door een gesprongen waterleiding.

daklekkage Enkhuizen

Dakkapel lekkage opsporen

Een lekkage in de dakkapel is goed mogelijk. Dakkapellen worden meestal op bestaande huizen geplaatst wat de nodige problemen kan opleveren. Controleer daarom altijd goed of de aansluitingen waterdicht zijn. Als dit niet het geval is dan kan er na verloop van tijd een lekkage ontstaan. Het opsporen van een waterlekkage in een dakkapel is geen eenvoudige klus, het is dan ook verstandig een loodgieter uit Enkhuizen in te schakelen. Zij zullen eerst een visuele inspectie uitvoeren. Een lekkage in een dakkapel is echter in de meeste gevallen niet met het blote oog te vinden. De volgende stap is dan ook een vochtmeting, waarbij ‘verdachte’ plekken zichtbaar worden. Met behulp van lekdetectie wordt hier vervolgens de exacte locatie van het probleem gevonden. Vervolgens is het zaak om de lekkage spoedig te verhelpen.

lekdetectie Enkhuizen

Lekkage via de schoorsteen

SZodra het hevig gaat stormen, dan verschuiven niet alleen de dakpannen, ook andere onderdelen op het dak hebben hier onder te lijden. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat er een lek ontstaat bij de schoorsteen. Het meest voorkomende probleem in dit geval is een verwaaide of versleten loodslab. Door de loodslab recht te leggen of te vervangen is de lekkage spoedig verholpen. Naast een lekkende schoorsteen vormen de lekkage van de dakkapel of het dakraam tevens vormen van daklekkage, waar onze loodgieter uit Enkhuizen regelmatig mee te maken krijgt. Laat daarom periodiek het dak en alle onderdelen controleren om vervelende lekkageproblemen te voorkomen.

lekkage schoorsteen Enkhuizen

Wasmachine lekt, wat nu?

Wanneer de wasmachine lekt, dan ligt hier één van de volgende oorzaken aan ten grondslag. Het is zeer waarschijnlijk dat de aanvoer- of afvoerslang is versleten, waardoor er water uit de wasmachine loopt. Daarnaast is het tevens mogelijk dat het deurtje niet meer goed sluit. In de meeste gevallen betekent dit dat de rubber band rondom de deur niet meer waterdicht is. Als beide opties niet kloppen, kijk dan eens bij het filter onder in de wasmachine. Ook hier treedt regelmatig een waterlekkage op. Wij adviseren om bij het ontdekken van het lek snel contact op te nemen met een monteur via 085 500 9983. Zo weet u zeker dat u geen nieuwe overlast krijgt.

Wilt u snel contact met een lekkagespecialist uit Enkhuizen?

Bel een vakman voor direct contact of een spoedklus. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact lekkage expertcontact loodgietersbedrijf Enkhuizen
direct contact lekkagebedrijf Enkhuizen
lekkage kosten Enkhuizen

Lekkende kraan, wat kan u zelf doen?

Een lekkende kraan is in de meeste gevallen het gevolg van verkalking van het kraanleertje of de kraan zelf. Als u last hebt van een druppelende kraan, dan is het aan te raden om eerst eens te kijken naar de mogelijkheden voor het ontkalken van uw kranen. Hiervoor hebt u niet de hulp van een loodgieter uit [var]1 nodig. Het enige wat u hoeft te doen is de kraan te demonteren en alle onderdelen in een badje met soda en azijn te leggen. Zet de keuken- of douchekraan vervolgens weer in elkaar, en waarschijnlijk is de lekkage dan verholpen. Vervang eventueel de gehele kraan.

Is er nog steeds sprake van een lekkende kraan?

Schakel dan een professioneel bedrijf in om de lekkage te stoppen. Bel ons op 085 500 9983!

wc lekt Enkhuizen

Toilet lekkage? Bel 085 500 9983!

Ligt er al sinds lange tijd af en toe een plas water rondom de toiletpot? Grote kans dat u te maken hebt met een lekkage. Een lekkage van het toilet zit meestal in het inbouwreservoir of in de afvoer. Het komt namelijk vaak voor dat (vooral hangende) toiletten niet goed worden aangesloten. Men maakt gebruik van een smalle verbinding of van een verbindingsstuk van 90 graden. Dit kan al gauw leiden tot een verstopping en lekkage. Met het blote oog is de oorzaak helaas niet makkelijk te achterhalen, tenzij u de hele wc wilt loshalen. Met behulp van lekdetectie heeft een loodgieter uit Enkhuizen het probleem gauw gevonden. Hij zal naast de lekdetectie bovendien een druktest uitvoeren om te controleren of er geen lekkage in de waterleiding zit. Als de bron is gevonden dan zal de loodgieter het probleem spoedig oplossen, zodat u geen last meer hebt van een lekkend toilet.

lekkende verwarming Enkhuizen

Oorzaken van een lekkende radiator

Een lekkende radiator is eveneens een veelvoorkomend probleem bij klanten uit Enkhuizen. Bij een waterlekkage van de radiator, is er meestal sprake van een gebrekkige aansluiting van de leidingen op de radiator zelf. Het is een optie om dit te op te lossen met speciale dichtingspasta. Wanneer het u zelf niet lukt de waterlekkage te verhelpen, dan is het mogelijk om hiervoor de hulp van een erkend monteur in te schakelen. Wanneer de radiatoren bij u thuis al zeer oud zijn, dan is het wellicht handig om deze volledig te vervangen. U voorkomt op deze manier dat u op korte termijn weer lekkageproblemen krijgt. Andere oorzaken van een lekkende radiator zijn:

  • Roest; door slecht onderhoud kunnen de veelal oudere radiatoren gaan roesten. Uiteindelijk zal de roest een lekkage veroorzaken.
  • Ontluchtingsventiel lekt; de radiator kan ook lekken als u het ontluchtingsventiel niet goed dichtgedraaid hebt. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen.
vloerverwarming lekt Enkhuizen

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Technisch gezien loopt u altijd een risico als u een vloerverwarmingssysteem met water hebt. Hoe groot dit risico is hangt onder andere van de kwaliteit van de vloerverwarmingsslang af. Vermoedt u een waterlekkage in de vloerverwarming? Het is belangrijk om snel te handelen. Een lekkende vloerverwarming kan namelijk grote gevolgen hebben voor het gezonde leefklimaat in uw huis, maar ook voor de vloer. Vroeger was het opsporen van een lek alleen mogelijk als u de vloer open brak. Tegenwoordig heeft de loodgieter andere opties om het probleem te achterhalen. Hij zal allereerst de juiste leidinggroep opsporen. In iedere woning zit namelijk een netwerk van leidingen, de loodgieter zet deze onder druk. Daarna meet hij deze druk digitaal en analoog met behulp van een mamometer. De waterlekkage bevindt zich in de leiding waarin de druk langzaam afneemt. Vervolgens wordt met lekdetectie de locatie van het probleem op de centimeter bepaald. Als de lekkage is gevonden, dan zal de vakman deze spoedig moeten verhelpen zodat de impact op de vloer beperkt blijft.

Lekkage? Wat is gedekt door de verzekering?

Een lekkage kan veel schade in uw woning in Enkhuizen veroorzaken. Het is fijn om te weten of dit door de verzekering wordt gedekt. De opstalverzekering vergoedt schade aan het huis en aan alles wat hieraan vastzit. Denk hierbij aan het plafond, de vloer en sanitair. De manier waarop de schade is ontstaan bepaalt of de schade wordt vergoedt. De verzekering vergoedt in ieder geval schade door lekkages van (een aangesloten installatie op) de waterleiding of de centrale verwarming en een dakgoot-, afvoerpijp- of daklekkage. Schade door een kapotgevroren waterleiding- of cv-buis wordt ook vergoed. De opstalverzekering vergoedt bovendien gevolgschade door hak- en breekwerk voor het opsporen van het lek. Kosten om dit te repareren worden niet vergoed. Is er door het lek ook schade aan de inboedel ontstaan? Deze wordt door de inboedelverzekering gedekt. Gaat het om een lekkage die u had kunnen voorkomen door regelmatig onderhoud uit te voeren? Dan wordt er helaas niets vergoed.

In Enkhuizen en omgeving

lekkage plafond Enkhuizen

Afspraak inplannen? 085 500 9983

Hebt u hulp nodig bij het opsporen van een daklekkage bij het plat dak? Wil u weten wat de prijzen worden voor het gebruik van één van de geavanceerde methoden voor lekdetectie? Of hebt u een vraag over lekke waterleiding in de badkamer? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Elke loodgieter uit ons bedrijf in Enkhuizen is u met alle plezier van dienst bij de lekdetectie en –reparatie, en komt graag bij u langs om het plat dak of plafond te controleren. Via 085 500 9983 of het contactformulier kunt u een directe afspraak met een loodgieter maken.