Lekkage in Huizen verhelpen?

Bel direct voor de spoedservice!

Nu bereikbaar.

Lekkage Huizen

Een lekkage in Huizen kan veel waterschade veroorzaken. Belangrijk dus om zo snel mogelijk een ervaren loodgieter in te huren. Door de waterlekkage snel te herstellen voorkomt u grotere schade en hogere herstelkosten. Op zoek naar een loodgieter in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na deze aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk een gratis offerte op maat: helemaal vrijblijvend! Meer weten over lekkages? U vindt op deze pagina informatie over het opsporen van een lek in het dak, de waterleiding of badkamer. We geven u ook meer informatie over de prijzen van herstelwerkzaamheden en u leest hoe een loodgieter een reparatie uitvoert.

24/7 spoedservice bij lekkage!

Maak bij lekkage in Huizen gebruik van de 24/7 spoedservice: binnen een half uur staat een loodgieter bij u op de stoep voor een snelle reparatie. Hiermee voorkomt u grotere schade aan uw huis en interieur en zo houdt u de kosten laag. Wanneer gebruik maken van de spoedservice? Bijvoorbeeld als u merkt dat er water via het dak naar binnen lekt, als u vermoed dat er een lek in de waterleiding zit of als uw badkamer lekt.

Nu bereikbaar.

Lekkage in huis: wat te doen?

Vochtkringen op het plafond, een hoge waterrekening of een houten vloer die kromtrekt: allemaal tekenen van een lekkage in huis. Het is belangrijk om deze lekkage in Huizen snel op te sporen en te verhelpen, zodat u grotere schade voorkomt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Het eerste wat u moet doen, is het inschakelen van een loodgieter. In geval van spoed komt hij direct naar u toe. Moet u nog even wachten? Zorg er dan voor dat er geen extra schade ontstaat. Schuif stoelen, kasten en andere meubels aan de kant zodat deze niet aangetast raken door het water. Daarnaast is het belangrijk om het water op te vangen in een bakje of emmer zodat ook de vloer niet te nat wordt.

daklekkage Huizen

Daklekkage Huizen

Een daklekkage in Huizen komt regelmatig voor. Een lekkage in het dak veroorzaakt grote problemen. Als regenwater bij de dakconstructie komt, loopt u het risico op houtrot. Wanneer u dit niet op tijd stopt, moet u de complete dakconstructie vernieuwen. Door snel te handelen en een loodgieter in te huren, voorkomt u deze grote schade en hoge herstelkosten.

Een daklekkage ontstaat op verschillende manieren. Dakbekleding die kapot is, een lekkende dakgoot of een lekkage bij het dakraam: ze hebben één ding gemeen, en dat is dat het zorgt voor flinke waterschade.

Hieronder leest u meer over daklekkages: wat de meest voorkomende oorzaken zijn en hoe u deze het beste oplost. Wilt u een loodgieter inhuren om het lek in uw dakoppervlak te repareren? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Gevolgen lekkage dak

Door een lekkage in het dak ontstaan er lelijke vochtplekken op het plafond en op de muur, stijgt de luchtvochtigheid in huis en trekt dit meer ongedierte aan. Dit merkt u onder andere aan condensvorming op de ramen en aan schimmel aan de onderkant van het dak.

Maar een daklekkage in Huizen heeft nog meer vervelende gevolgen!

Als het regenwater via de dakconstructie naar binnenloopt, ontstaat er ook schade aan de constructie zelf. Het vocht trekt in het hout, waardoor het gaat rotten. Houtrot verzwakt de dakconstructie zo ernstig, dat als u dit niet op tijd herstelt u de dakconstructie deels of zelfs volledig moet vernieuwen!

Daklekkage in Huizen? Reageer snel om grote schade aan uw dak en de rest van het huis te voorkomen. Door zo snel mogelijk een loodgieter in te huren voorkomt u hogere herstelkosten!

Daklekkage Huizen? Laat het snel opsporen en repareren!

Vraag snel een gratis offerte op maat aan en ontdek de scherpe prijzen!

Oorzaken van daklekkages

Eén van de belangrijkste oorzaken van een lekkage in uw dak, is verouderde of beschadigde dakbedekking. Zelfs de kleinste scheurtjes veroorzaken grote waterschade. Bij kleine beschadigingen is het mogelijk om de lekkage in Huizen te repareren, maar bij echt verouderde dakbedekking raden we u aan om de complete dakafwerking te vervangen.

Toch is dit niet de enige oorzaak!

Wist u namelijk dat problemen met de hemelwaterafvoer ook voor lekkages zorgen? Als de regenpijp of de dakgoot verstopt zit of beschadigd is, zoekt het regenwater een andere weg. Een lekkage ontstaan door een regenpijp herkent u vaak aan de vochtplekken en schimmel bovenaan de muren.

Daarnaast gebeurt het regelmatig dat een dakraam tijdens de montage niet goed is aangesloten en er water naar binnen lekt. Heeft u een schoorsteen? Dan bestaat de kans dat de daklekkage hier begonnen is. Verouderd of beschadigd metselwerk en een kapotte schoorsteenkap zorgen ervoor dat regenwater gewoon naar binnen kan lopen.

Dit zijn de belangrijkste oorzaken van een daklekkage:

 • Beschadigde dakbedekking
 • Kapotte regenpijp
 • Verstopte dakgoot
 • Verouderd dakleer
 • Lekkend dakraam
 • Lekkage in de schoorsteen

lekkage plat dak

Lekkage plat dak

Een plat dak is gevoeliger voor een daklekkage in Huizen dan een pannendak. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de dakbedekking kwetsbaarder is. Bovendien blijft regenwater en vervuiling langer liggen: dit tast de dakbekleding ook aan, waardoor daklekkages sneller ontstaan.

We raden u aan een loodgieter in te huren om de daklekkage op te sporen. Hij checkt eerst de dakbedekking zelf. Mogelijk zitten er openingen in de overlap van uw dakleer of zitten er grote scheuren. Daarna controleert hij het daklood: dit wordt veel gebruikt om een waterdichte overgang te maken bij de dakrand of lichtkoepels. Als dit omhoog gewaaid is of zelfs kapot is gegaan, dan is dit natuurlijk ook een risico voor lekkages.

Lees hier meer over lekkage in platte daken.

Lekkage schuin dak

De dakbedekking van schuine daken is veel sterker en van betere kwaliteit. Hierdoor is de kans op een lekkage door kapotte dakpannen veel kleiner. Toch gebeurt het wel: misschien zijn de dakpannen tijdens een storm scheef gewaaid. Het komt ook wel voor dat poreus geworden dakpannen in de winter kapotvriezen.

Maar vaak ligt de oorzaak van de daklekkage ergens anders.

Denk bijvoorbeeld aan een lekkage in de schoorsteen: het metselwerk wordt poreus waardoor regenwater naar binnen sijpelt. Of misschien zit uw dakgoot verstopt, waardoor het water naar binnen lekt. Het is belangrijk dat de loodgieter eerst de oorzaak achterhaalt. Het is natuurlijk onzin om een schoorsteen te repareren terwijl de lekkage ontstaat door kapotte nokvorsten!

Meer informatie over:
Lekkages pannendak
Lekkage dakkapel

daklekkage repareren Huizen

Daklekkage repareren Huizen

Het repareren van een daklekkage in Huizen laat u het beste uitvoeren door een ervaren loodgieter. Hij begint met het opsporen van het lek. Soms is dit eenvoudig, omdat beschadigingen direct zichtbaar zijn: een kapotte dakpan of een opening in het dakleer bijvoorbeeld. Vaak zet hij hiervoor speciale technieken in, zoals de rookgastechniek: zo vindt hij de exacte locatie van het lek.

De reparatie zelf is daarna natuurlijk afhankelijk van de oorzaak van de lekkage. Bij een beschadigd plat dak bereid hij de ondergrond rondom het lek voor, door deze goed schoon en droog te maken. Daarna lijmt hij een reparatiestrook over het lek heen: deze relatief simpele handeling zorgt ervoor dat het dak weer helemaal waterdicht is. Bij een hellend dak vervangt hij kapotte dakpannen of nokvorsten, of brengt hij nieuw daklood aan voor een waterdichte aansluiting. De kosten liggen rond de €40,- tot €65,- per m².

Wat kost het repareren van een lekkage?

De kosten voor de reparatie van de daklekkage verschillen en zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Een lekkage opsporen kost €300,- tot €400,-. Een algemene en simpele lekkage verhelpen kost gemiddeld €110,- tot €200,-. Bij een plat dak liggen de gemiddelde prijzen rond de €40,- tot €65,- per m². Hierbij vervangt de specialist de zwakke gedeeltes. Moeten de loodslabben vervangen worden, houd dan rekening met €65,- tot €75,- per m².

Wilt u de daklekkage in uw schuine dak repareren?

Om de zwakke gedeeltes te vervangen betaalt u gemiddeld €50,- tot €95,- per m². Dit is duurder dan bij een plat dak, omdat schuine daken lastiger te bereiken zijn en de dakbedekking zelf vaak iets duurder is. Lekken de nokvorsten? Laat deze dan voor ongeveer €50,- per meter vervangen. Nieuwe dakgoten kosten u gemiddeld €65,- per meter. Laat u de dakgoten vervangen of repareren? Dan kunt u rekening op €100,- tot €200,-.

Daklekkage: kosten in 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Lekdetectie €300,- tot €400,-
Algemene daklekkage verhelpen €110,- tot €200,-
Loodslabben vervangen €65,- tot €75,- per meter**
Dakpannen vervangen €75,- tot €100,- per 2-3 dakpannen
Nieuwe dakgoten €65,- per meter
Dakgoot repareren €100,- tot €200,-
Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €40,- tot €65,- per m²
Hellend dak: zwakke gedeeltes vervangen €50,- tot €95 per m²
Nokvorsten vervangen €50,- per meter

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag altijd een gratis offerte aan.
**Prijs exclusief btw.

Met spoed uw daklekkage in Huizen verhelpen?

Bel direct voor direct contact met een loodgieter bij u in de buurt!

Nu bereikbaar.

lekdetectie Huizen

Lekdetectie Huizen: voorkom schade met snelle detectie!

Omdat veel verschillende oorzaken van lekkages dezelfde gevolgen hebben, is goede lekdetectie in Huizen. Vaak is het zoeken van de lekkage zonder de juiste middelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Laat de lekkage in Huizen dus opsporen door een ervaren loodgieter!

De vakman spoort het lek door geavanceerde technieken snel en efficiënt op. Doordat hij nu de exacte locatie van het lek achterhaalt, hoeft hij geen onnodig breekwerk uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het lek in een waterleiding of in de vloerverwarming. Alleen daar waar het water lekt wordt de vloer of de muur opengebroken zodat u onnodige schade voorkomt!

Hieronder leest u over de verschillende methodes die een vakman hiervoor gebruikt. Bel nu naar Bel direct naar 085 500 1633 en laat zo snel mogelijk uw lekkage opsporen!

Lekkage opsporen Huizen: methodes

Voor lekkage detectie zijn verschillende methodes. Welke methode van lekdetectie de expert gebruikt, is grotendeels afhankelijk van de oorzaak van de waterlekkage.

Loodgieters gebruiken onder andere deze methodes:

 • Rookgasdetectie: wordt voornamelijk gebruikt bij daklekkages. Bij deze vorm van lekkage opsporen in Huizen blaast de vakman rookgas onder de dakbedekking en controleert waar dit weer naar buiten komt: dit is het lek.
 • Thermografie: met een warmtecamera zoekt de vakman naar lekkages in muren en vloeren. Waar het water uit de leiding lekt zit vaak een groot warmteverschil, waardoor direct duidelijk is waar de leiding lekt.
 • Ultrasoon detectie: ook dit wordt gebruikt om lekken in leidingen op te sporen. Het lek produceert een geluid dat alleen met ultrasone ontvanger opgepikt kan worden. Hierdoor is het makkelijk om de precieze locatie te vinden.

Waterlekkage opsporen: kosten

Natuurlijk zitten er kosten verbonden aan lekdetectie in Huizen. Een lekkage opsporen kost gemiddeld €300,- tot €400,-. Houd er rekening mee dat deze kosten flink kunnen verschillen. Hoe complexer de plek van het lek, des te langer het opsporen duurt. Dit betekent ook vaak hogere arbeidskosten.

De gebruikte lekdetectie methode heeft ook een invloed op de kosten. Sommige methodes zijn nu eenmaal duurder dan de andere. Bent u benieuwd hoeveel het kost om uw lekkage op te sporen? Vraag dan snel een gratis offerte aan en profiteer van scherpe prijzen!

Eén van de voordelen van het snel opsporen van een waterlekkage is dat u voorkomt dat er verdere schade ontstaat.

lekkage repareren

Lekkage repareren: wat doet de loodgieter?

Een lekkage repareren: hoe doet een vakman dat precies? Natuurlijk is dit helemaal afhankelijk van de oorzaak van de waterlekkage.

Stel dat u een lekkende waterleiding hebt. Na het opsporen van de exacte plek, legt de vakman de leiding bloot en sluit hij de watertoevoer af. Meestal is nu een scheur of barst te zien in de leiding. Met een ijzerzaag zaagt hij het beschadigde deel van de leiding er tussenuit. Aan beide uiteinden plaatst hij nieuwe knel-koppelingen, waarin hij een nieuw stuk leiding plaatst.

Gaat het om een lek in de badkamer? In dat geval bestaat de reparatie vaak uit het vervangen van beschadigd kit- of voegwerk. De vakman snijdt de oude kitlaag weg en vervangt deze met een nieuwe kitlaag. Uiteraard gebruikt hij hiervoor dezelfde kleur, zodat de reparatie niet te zien is.

Lees hier meer over de soorten dakbedekking.

Lekkage opsporen kosten 2024

Wat kost het om een lekkage in Huizen te verhelpen? Als het gaat om een lek in de verwarmingsbuizen kunt u rekening houden met gemiddeld €80,- tot €110,-. Wilt u een lekkage laten opsporen en verhelpen, omdat u niet precies zeker weet wat er lekt? In dat geval liggen de gemiddelde prijzen tussen de €85,- tot €115,-.

Het gebeurt regelmatig dat een verouderde of beschadigde douchebak de oorzaak is van een lek in de badkamer. Voor het opsporen van een lek in de douche en het vervangen van de douchebak betaalt u gemiddeld €300,-. Dat is inclusief materiaal en arbeidskosten!

Prijzen lekkage 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Opsporen en repareren lekkage verwarmingsbuizen €80,- tot €110,-
Algemene lekkage opsporen en herstellen €85,- tot €115,-
Lekkage douche opsporen + vervangen douchebak €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag een gratis offerte aan!

Lekkage opsporen? Schakel een loodgieter in!

Vraag snel een gratis offerte aan en vind een betrouwbare loodgieter in uw regio!

oorzaken lekkages

Lekkages Huizen: de belangrijkste oorzaken

Natuurlijk zijn daklekkages niet de enige problemen die loodgieters verhelpen. Een waterlekkage in huis komt regelmatig voor. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende waterleiding of een lekkende verwarming. Gelukkig heeft een loodgieter ervaring met deze veelvoorkomende oorzaken, waardoor de reparatie snel en vakkundig is uitgevoerd.

Hieronder leest u meer over de belangrijkste oorzaken van een lekkage in Huizen in huis. Wilt u zo snel mogelijk een vakman inschakelen? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Waterleidingen

Een lekkage in de waterleiding is ontzettend vervelend, omdat deze vaak zijn weggewerkt in muren en vloeren. Zonder dat u het weet lekken er misschien wel liters water. Als u vochtplekken op de muur opmerkt is de schade al ontstaan.

Het is belangrijk om het lek heel nauwkeurig op te sporen, zodat de vakman geen onnodig breekwerk in de muur hoeft uit te voeren. Zodra het lek is opgespoord opent hij de muur plaatselijk en plakt hij het lek dicht of vervangt hij een stuk van de waterleiding.

Op zoek naar een loodgieter? Vraag een gratis offerte aan!

Lekkage plafond

Heeft u last van vochtplekken op het plafond? Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van deze lekkage. Als het gaat om het plafond onder de badkamer, dan is de kans groot dat het probleem in de badkamer zit.

Een andere mogelijke oorzaak van een lek in het plafond is een lekkende leiding of zelfs een daklekkage. Omdat al deze verschillende soorten lekkages toch veel dezelfde symptomen vertonen is het extra belangrijk om de juiste vochtdiagnose te laten stellen door een ervaren loodgieter.

Verwarming

Ook bij een lekkage in de verwarming schakelt u het beste een loodgieter in. Een lekkage in uw vloerverwarming merkt u gelukkig relatief snel, doordat de druk in uw installatie verlaagt. Bij een lek in de radiator is de oorzaak vaak de verbinding tussen de leiding en de radiator. Dit is relatief eenvoudig te controleren en herstellen.

Een lek in de vloerverwarming is een stuk vervelender: dit zit in de grond weggewerkt, en er is dus breekwerk nodig om de leidingen te herstellen. Gelukkig blijft het breekwerk beperkt, dankzij het gebruik van een warmtecamera.

Lek in cv-ketel

Wanneer uw cv-ketel drukverlies aangeeft, dan lekt er ergens water. De kans is groot dat de oorzaak bij de cv-ketel zelf ligt. Er zijn een aantal opties. Mogelijk lekt de warmtewisselaar, waardoor u last heeft van te veel condensvorming. Een andere mogelijkheid is een lekkend expansievat, of een lek in de automatische ontluchter.

Ligt het probleem niet bij de cv-ketel zelf, dan lekt er mogelijk water uit de leidingen of bij uw radiatoren.

Lees hier meer over lekkages in een cv-ketel.

lekkage afvoer

Lekkende kraan en afvoer

Last van een lekkende kraan of een afvoer die lekt? Ook bij relatief kleine lekkages is de hulp van een loodgietersbedrijf enorm waardevol. Een kraan die lekt kan ongemerkt liters water verspillen. Bent u een ervaren klusser, dan is het relatief gemakkelijk om dit zelf te verhelpen. Vaak is het vervangen van het kraanleertje voldoende.

Lekt de afvoer? Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken. Misschien zit de afvoer verstopt, waardoor het water naar buiten lekt. Merkt u een lek aan de afvoer of kraan? Draai dan de hoofdkraan dicht en probeer het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Kelderlekkage

Een lekkage in Huizen komt ook regelmatig voor. Dat is ook niet gek, want de kelder is omringd door grondwater dat continu druk uitoefent op de muren en de vloer. Het gebeurt dus regelmatig dat de kelder lekt bij de aansluiting van de muur en de vloer.

Er zijn verschillende manieren om dit te verhelpen, één van de mogelijkheden is het injecteren van de muren. Dit zorgt ervoor dat ze waterdicht zijn en dat grondwater niet meer wordt opgenomen.

Lekkage badkamer

Een badkamer zit vol met waterleidingen en sanitair, dus er bestaat altijd de kans dat hier een waterlekkage ontstaat. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken van een lekkage in Huizen in uw badkamer:

 • Een lek in de waterleiding: de vakman spoort het lek zo nauwkeurig mogelijk op en herstelt deze.
 • Kit of voegwerk: versleten of beschadigd kit- en voegwerk zorgt ervoor dat het water uit de douche in de vloer trekt. Hierdoor ontstaan er op het plafond eronder grote vochtplekken.
 • Lekkend sanitair: misschien is de montage niet goed verlopen of is er een probleem met de afvoer waardoor het sanitair lekt.

Wasmachine lekt

Het zal u maar gebeuren: tijdens een wasbeurt merkt u dat er water uit de wasmachine lekt. Geen zorgen: dit betekent niet per se dat er iets mis is met de wasmachine zelf. Dit zijn de belangrijkste oorzaken van een lekkende wasmachine:

 • De afvoerpijp: misschien zit de waterafvoerslang te diep in de afvoerpijp.
 • Verstopte sifon: hierdoor kan het water niet afgevoerd worden.
 • Lekkage aan de onderkant: hierbij lekt er water uit de bodemplaat, trek direct de stekker uit het stopcontact en schakel een vakman in voor u iets anders doet.
 • Het zeepbakje: door opgehoopte zeepresten kan er lekkage ontstaan bij het zeepbakje.
 • Lekkende deur: door vervuiling sluit het deurtje misschien niet meer goed.

Verstopte dakgoten

Als uw dakgoot verstopt zit, ontstaan er vaak ook in huis vochtproblemen: wist u dat? Het regenwater lekt uit de dakgoot en trekt vaak in de muur. Aan de binnenkant merkt u dan lelijke vochtplekken en loslatend behang of afbladderende verf.

Vaak is een verstopte dakgoot relatief eenvoudig te repareren door deze grondig schoon te maken. Zit er echt een scheur in de goot, dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk dicht te laten plakken of lassen.

Meer informatie over dakgoten:

Wie bellen bij lekkage in Huizen? Bel de spoedservice!

Kom in contact met een loodgietersbedrijf in uw regio en schakel direct hulp in!

Nu bereikbaar.

Lekkage in huis: verzekerd in 2024?

Mogelijk kunt u bij een lekkage de verzekering inschakelen. Als u een opstalverzekering hebt afgesloten, bent u namelijk verzekerd voor verschillende lekkages in huis. Uw schade is gedekt bij deze lekkages:

 • Lek in de centrale verwarming of een lek in de waterleidingen hiervan.
 • Een daklekkage, lekkende dakgoot of bij een lek in afvoerpijpen.
 • Lekkages als gevolg van kapotgevroren leidingen.

Dit verschilt echter ook per verzekering, zo zijn er verzekeringen waarbij je geen vergoeding krijgt als je niet genoeg onderhoud hebt gepleegd. Wanneer de lekkage in Huizen is ontstaan door een probleem in het dak, en niet door slecht onderhoud, heb je in de meeste gevallen wel recht op een vergoeding van de verzekering. Het is in elk geval een goed idee om te informeren bij je verzekering wat wel en niet wordt vergoed.

Let op: u bent alleen verzekerd voor de schade zelf. De kosten voor het repareren van de waterlekkage moet u wel zelf betalen.

Wist u dat de VVE in sommige gevallen ook aansprakelijk voor daklekkages? Meer informatie over dit onderwerp kunt u lezen op wooninfo.nl.

Recente aangevraagde lekkage offertes:

Daklekkage verhelpen in Amsterdam
Lekdetectie in de buurt van Haarlem
Opsporen waterlekkage in de omgeving Alkmaar
Badkamer lekkage verhelpen in Hilversum
Oplossen dakkapel lekkage in Amstelveen
Repareren gesprongen waterleiding in Purmerend
Lekkage vloerverwarming verhelpen in Zaandam
Verhelpen lekkage plat dak in Hoofddorp
Lekkende wasmachine repareren Den Helder
Lek in schoorsteen opsporen in Hoorn

Waarom een loodgieter inschakelen?

 • Een loodgieter spoort uw lekkage heel nauwkeurig en snel op.
 • U krijgt een persoonlijk advies van een vakman.
 • Het lek is zo snel mogelijk herstelt zodat u schade voorkomt.

verzekerd tegen lekkage in Huizen

Lekkage in Huizen verhelpen? Direct contact met loodgieter!

Lekkage in Huizen? Door snel te reageren voorkomt u veel problemen en nog hogere herstelkosten. De loodgieter komt zo snel mogelijk naar u toe en spoort het lek heel nauwkeurig op. Heeft u nu de hulp van een loodgieter nodig?

Bel direct naar 085 500 1633

Zo komt u in contact met een loodgietersbedrijf in uw regio. In geval van spoed komt de loodgieter direct bij u langs. Wilt u eerst meer informatie over de prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan en profiteer van scherpe prijzen: u zit nergens aan vast. Wij zijn u tevens graag van dienst bij klussen rondom uw dakgoten.