Lekkage in Huizen?

Direct contact Jos Laan: 085 500 9983

Een lekkage aan het dak, in uw badkamer of bij de radiator, het is allemaal erg vervelend. Een lekkage kan onprettige gevolgen hebben. Denk hierbij aan vochtplekken en schimmelplekken welke vervolgens resulteren in een ongezond woonklimaat. Een daklekkage kan resulteren in een rottende dakconstructie, wat u ook zeker wilt voorkomen. Met de hulp van een loodgieter en lekdetectie is de oorzaak van de lekkage gauw gevonden en verholpen. Zoekt u op dit moment een loodgieter in Huizen? Zoek dan niet verder, want u bent bij ons aan het juiste adres. U neemt eenvoudig contact met ons op via 085 500 9983 of via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u gauw weer in een waterdicht huis woont!

Lekkage opsporen HuizenLekkage Huizen

Daklekkage opsporen en verhelpen

Eén van de meest voorkomende lekkages is een daklekkage. Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er dakpannen kapot zijn of nokvorsten loslaten. Daarnaast is gescheurd dak lood, een verstopte dakgoot of één die niet goed aansluit bij het dak veelal een boosdoener. Het spoedig opsporen en verhelpen van een daklekkage is erg belangrijk omdat dit kan leiden tot schadelijke gevolgen voor de rest van uw woning. Denk hierbij aan koudebruggen, kortsluiting, schimmel of een blijvend natte isolatie. Een daklekkage is meestal niet makkelijk gevonden. Vooral wanneer deze zich onder de dakbedekking bevindt. Gelukkig is een loodgieter uit Huizen voorzien van moderne lekdetectie technieken.

24 uur bereikbaar via 085 500 9983

Stel u eens voor: het is avond, het heeft geregend en ineens loopt er allemaal water uw huis in Huizen binnen. U vermoedt een daklekkage dus u zet snel een aantal emmers neer, maar verder reikt uw expertise helaas niet. U wilt daarom een loodgieter uit Huizen inschakelen, maar zou deze nog wel beschikbaar zijn? Het antwoord daarop is ja, via 085 500 9983 is onze loodgieter 24/7 bereikbaar! Dankzij expertise en jarenlange ervaring is uw daklekkage gauw verholpen. Ook voor het opsporen van een lekkage bij uw schoorsteen, dakkapel of badkamer met lekdetectie bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn u graag van dienst.

Lekkende leidingen

Een lekkage in de waterleiding is ontzettend vervelend en zorgt vaak voor veel schade. Een waterleiding is drukhoudend, wat betekent dat er een constante aanvoer van water is. Hierdoor is de lekkage ook constant. Omdat de waterleiding drukhoudend is verzadigt alles op de bron met vocht wat in veel schade resulteert. Door de grote verzadiging is de bron bovendien lastig te vinden. Het is dan ook noodzakelijk om lekdetectie in te schakelen. Hierbij zal de loodgieter uit Huizen allereerst de hoofdkraan van de waterleiding dichtdraaien zodat de druk op de leiding afneemt. Vervolgens zal de loodgieter door middel van lekdetectie de bron lokaliseren en het probleem in de waterleiding oplossen.

Innovatieve lekdetectie technieken

Het vervelende van lekkages is dat deze zich meestal op lastig te bereiken plekken bevinden. Zo bevindt een daklekkage zich vaak onder de bedekking, een lekkage in de douche zit vaak achter de tegels en ook voor een vloerverwarming lekkage moet u onder de grond zijn. Om de exacte locatie van de bron te vinden is het meestal nodig om van alles open te breken. Dit brengt hoge kosten en veel ongemakken met zich mee. Het is daarom een beter idee om een loodgieter uit Huizen in te schakelen. Met behulp van innovatieve lekdetectie technieken heeft hij de oorzaak en de exacte locatie hiervan gauw gevonden.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)lekkage expert Huizenlekkage verhelpen

Thermografie

Bij thermografie wordt bij het opsporen van lekken gebruik gemaakt van temperatuurverschillen. De loodgieter uit Huizen neemt een speciale camera mee. Hierop zijn de verschillen in temperatuur te zien. Het lek is dankzij deze manier van lekdetectie gauw gevonden op het moment dat er ergens een grote verandering in temperatuur te zien is.

Ultrasoon detectie

Bij ultrasoon lekdetectie wordt er gebruik gemaakt van een ultrasoon geluid. Dit geluid wordt via een zender in uw woning afgespeeld. Vervolgens baant het zich een weg via gaten of kieren naar buiten. Hier staat de loodgieter met een ontvanger. Is het ultrasoon geluid op een bepaalde plek erg sterk? Dan zit hier het lek.

Rookgasdetectie

Ook erg bekend is rookgasdetectie. Bij deze manier van lekdetectie blaast de loodgieter uit Huizen een dikke, witte rook een ruimte in. Vervolgens is het heel eenvoudig. De lekkage zit daar waar de rook naar buiten ontsnapt. Rookgasdetectie wordt veelal toegepast als men op zoek is naar een lek in leidingen.

badkamer lekkage opsporen Huizen

Badkamer of douche lekkage?

Waterschade in en rondom de badkamer komt veel voor. Water hoopt zich namelijk snel op in een vochtige badkamer, waardoor ernstige waterschade in kamers en badkamers kan voorkomen. Zit er toch een lekkage in de badkamer? Dan is het belangrijk dat u dit op tijd opmerkt. U herkent een lekkage in de badkamer bijvoorbeeld aan schimmel of vochtplekken op de muren in naastgelegen kamers. Ook donkere voegen tussen het tegelwerk in bijvoorbeeld de douche kunnen duiden op een lekkage. Een lekkage in de badkamer ontstaat veelal door gebroken tegels, kapotte voegen of slechte kitnaden in de douche. Een leidingbreuk of kapotte afvoer in bijvoorbeeld de douche kan ook resulteren in een lekkage.

lekdetectie Huizen

Lekkende kraan, wat kan u zelf doen?

Het is mogelijk om het opsporen en verhelpen van een lekkende kraan in sommige gevallen zelf te doen. Als u last hebt van een waterlekkage bij de kraan dan wordt dit meestal veroorzaakt door een versleten kraanleertje. Het is mogelijk dat deze hard wordt of slijt door kalk in het kraanwater. Dit leertje kunt u zelf vervangen waarna de kraan als het goed is niet meer lekt. Voordat u begint met het repareren is het belangrijk om te weten wat voor type kraan u hebt. Moderne kranen hebben namelijk niet altijd een kraanleertje maar een keramische schijf. Als dit het geval is dan kunt u het beste een loodgieter uit Huizen inschakelen.

lekkage in plafond

Vochtplekken op het plafond

Het is u misschien wel eens overkomen, u ziet ineens vochtplekken op het plafond. Dit ziet er niet mooi uit en u wilt de vochtplekken natuurlijk zoveel mogelijk verbergen. Men denkt dan ook vaak dat elke woning in Huizen wel eens last heeft van vochtplekken op het plafond. Ze brengen een nieuw kleurtje aan op het plafond en denken dat het probleem is opgelost. Niets is minder waar, het is opsporen en vervolgens verhelpen van de oorzaak is namelijk heel belangrijk. Vochtplekken op het plafond kunnen verschillende oorzaken hebben. Zit de vochtplek in het midden van het plafond? De kans is groot dat het probleem in de bovenliggende kamer zit. Is er geen bovenliggende kamer? Dan is de vochtplek waarschijnlijk het gevolg van een daklekkage. Een vochtplek tegen de muur kan ontstaan door een lekkende waterleiding of door doorslaand vocht.

daklekkage Huizen

Dakkapel lekkage opsporen

Ook de dakkapel is een bron voor een waterlekkage. Een waterlekkage bij een dakkapel ontstaat veelal doordat de aansluiting niet juist is afgewerkt. Het is daarnaast mogelijk dat deze na verloop van tijd niet goed meer afsluit door de zetting van de dakkapel. Om problemen als rottende plekken in het houtwerk of schimmelplekken op de muren te voorkomen is het opsporen van de bron erg belangrijk. Het is niet eenvoudig om dit met het blote oog te doen. Het is dan ook verstandig om voor het opsporen een loodgieter uit Huizen in te schakelen. De loodgieter heeft met behulp van lekdetectie de bron gauw gevonden. Bij het opsporen van een waterlekkage in de dakkapel maakt de loodgieter veelal gebruik van ultrasoon lekdetectie. Wilt u direct contact? Bel: 085 500 9983!

rookgasdetectie Huizen

Lekkage via de schoorsteen

Het onderhoud van de schoorsteen heeft voor de meeste mensen geen prioriteit terwijl deze juist een zwakke plek van het dak is. Rondom de schoorsteen vindt u loodslabben welke voor een waterdichte afsluiting zorgen. Na verloop van tijd kan deze los gaan hangen of er kunnen gaten en schuren in ontstaan. Als u dit niet spoedig laat repareren dan ontstaat de kans op een daklekkage. De bovenkant van de schoorsteen is voorzien van een schoorsteenplateau. Deze is van oudsher van cement gemaakt en door weersomstandigheden kan deze gaan afbrokkelen of scheuren waardoor een daklekkage ontstaat. Daarnaast is het mogelijk dat de daklekkage ontstaat door scheuren in het metsel en voegwerk van de schoorsteen.

lekkende wasmachine Huizen

Wasmachine lekt, wat nu?

Ligt er een plasje water rond uw wasmachine? U hebt waarschijnlijk last van een lekkende wasmachine. Een lekkende wasmachine komt gelukkig niet vaak voor, maar als u hier wel last van hebt dan moet u het probleem spoedig verhelpen om schade te voorkomen. Hiervoor moet u allereerst de bron opsporen. Het is hierbij belangrijk dat u kijkt wanneer de waterlekkage ontstaat en op welke plek. Is dit tijdens het afpompen? Of komt de waterlekkage tevoorschijn bij het filter? Als u last hebt van een lekkende wasmachine tijdens het afpompen dan is de kans groot dat de afvoerpijp lekt of dat de afvoer is geblokkeerd.

Wilt u snel contact met een lekkagespecialist uit Huizen?

Bel een vakman voor direct contact of een spoedklus. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact lekkagespecialistvaatwasser lekt
direct contact loodgieter Huizen
plat dak lekkage Huizen

Oorzaken van een plat dak lekkage

Hebt u een lekkage aan uw plat dak? Een plat daklekkage kan heel hardnekkig zijn. Het is belangrijk om deze spoedig te verhelpen om schade aan uw dak te voorkomen. Er ontstaat vaak een daklekkage bij de hoekjes en randen van een plat dak. Deze worden in de loop der tijd beïnvloed door weersomstandigheden waardoor ze openbreken. Het komt daarnaast wel eens voor dat de dakbedekking van een plat dak uit meerdere delen bestaat. Hierdoor kan de daklekkage op de naden ontstaan. Als de dakbedekking uit één stuk bestaat, dan hebt u hier geen last van. Ook de dakgoot kan een daklekkage veroorzaken. Hebt u de dakgoot nooit schoongemaakt en ligt deze vol met bladeren? Dan is het mogelijk dat de goot overstroomt waardoor een lek op het plat dak ontstaat. Is uw plat dak slecht geïsoleerd? In de winter kunnen ijsdammen ontstaan waardoor water niet weg kan lopen.

toiletpot lekkage Huizen

Toilet lekkage? Bel 085 500 9983!

Vermoedt u een lekkend toilet? Als u denkt dat er een lek bij de stortbak zit, dan is het goed om te controleren of het niet om condens gaat. Elke keer als u doorspoelt dan komt er koud water in de stortbak. Omdat het in uw woning in Huizen warm is ontstaat er condens op de stortbak. Dit kan gaan druppelen. Dit kan geen kwaad, er is ook niets wat u hier tegen kunt doen. Het wordt een ander verhaal als er regelmatig een plasje water rond het toilet ligt. De kans is groot dat u dan te maken hebt met een waterlekkage aan de afvoer. Het is namelijk mogelijk dat de leidingen poreus zijn geworden of dat het toilet niet goed is aangesloten. De kans is groot dat het toilet uit elkaar gehaald moet worden door een loodgieter uit Huizen om het probleem op te lossen.

lekkende kraan Huizen

Oorzaken van een lekkende radiator

Lekt uw radiator en wilt u de bron hiervan opsporen? Een waterlekkage bij een radiator kan verschillende oorzaken hebben. Het opsporen van de bron kan dan ook enige tijd in beslag nemen. Het is mogelijk dat de lekkage zich in één van de aansluitpunten bevindt. Denk hierbij aan het aansluitpunt bij de afvoer, bij het ontluchtingskraantje of bij de thermostaatkraan. Koppelingen kunnen scheef of niet goed vast zitten. Daarnaast is een waterlekkage in de radiator zelf mogelijk. Dit ontstaat veelal door een constructiefout omdat bijvoorbeeld een lasnaad niet goed is gedicht. Tot slot is het mogelijk dat de levensduur van de radiator simpelweg is behaald.

vloerverwarming lekkage Huizen

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Hebt u problemen met de vloerverwarming? Deze worden veelal veroorzaakt door een lekkage. De vloerverwarming is helaas niet makkelijk te bereiken. Hoe weet u dan of het daadwerkelijk om een lekkage gaat? Controleer de druk van uw vloerverwarming. Verdwijnt deze snel, tussen de 0,1 en 0,2 bar per dag? Dan hebt u waarschijnlijk te maken met een lekkage. Het is noodzakelijk om te bron op te zoeken. De boosdoener opsporen is voor u vrijwel niet te doen. U kunt immers niet zomaar de vloer open breken. Het is dan ook verstandig om hiervoor een loodgieter uit Huizen in te schakelen.

Lekkage? Wat is gedekt door de verzekering?

Een lekkage kan waterschade tot gevolg hebben. Een reparatie brengt vaak hoge kosten met zich mee, maar vaak bent u ook kosten kwijt aan andere zaken zoals vloerbedekking en elektronische apparatuur. Het is dan ook fijn als hier iets van wordt gedekt door de verzekering. Schade door een lekkage wordt door de opstalverzekering (voor spullen die in en aan uw woning vastzitten) en de inboedelverzekering (voor uw inboedel) gedekt. Het gaat dan om waterschade bij lekkages die zijn ontstaan door een verstopping of breuk in de waterleiding. Daarnaast ook om het springen van een waterleiding door vorst of een defect of hevige regenval. De verzekering zal echter alleen de kosten dekken als het ontstaan van de lekkage absoluut niet uw schuld is en als u niet nalatig bent geweest. Hebt u bijvoorbeeld het raam open laten staan tijdens de regenval? Dan wordt dit logischerwijs niet gedekt.

In Huizen en omgeving

lekkage verhelpen Huizen

Afspraak inplannen? 085 500 9983

Hebt u last van een lekkage in de waterleiding? Of zit u al enige tijd met een daklekkage? Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor het opsporen van de oorzaak, zodat u het probleem snel kunt verhelpen. Als u in Huizen erkende en ervaren loodgieters zoekt, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Laat uw gegevens en een omschrijving van de klus of uw wensen op het gebied van lekdetectie achter via het contactformulier. Wij nemen spoedig contact met u op. Liever direct contact? Dat kan via: 085 500 9983. Dankzij lekdetectie is het opsporen van de lekkage zo gedaan, waarna u weer geniet van een droog huis in Huizen!