Lekkage in Nieuwegein verhelpen?

Bel direct voor de spoedservice!

Nu bereikbaar.

Lekkage Nieuwegein

Heeft u te maken met een lekkage in Nieuwegein? Vocht- en schimmelplekken, loslatend behang of afbladderende verf geven aan dat er ergens water in uw muur, plafond of vloer lekt. Schakel zo snel mogelijk een vakman in om het lek te verhelpen: zo voorkomt u veel onnodige schade. Op zoek naar een loodgieter?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte van een loodgietersbedrijf in uw regio. Benieuwd wat loodgieters voor u kunnen betekenen bij een lekkage? U vindt het antwoord op deze pagina. U krijgt hier meer informatie over het opsporen en verhelpen van daklekkages en leest over de verschillende oorzaken van lekkages in huis. Ook krijgt u een indicatie van de kosten.

24/7 spoedservice bij lekkage!

Maak bij lekkage in Nieuwegein gebruik van de 24/7 spoedservice: binnen een half uur staat een loodgieter bij u op de stoep voor een snelle reparatie. Hiermee voorkomt u grotere schade aan uw huis en interieur en zo houdt u de kosten laag. Wanneer gebruik maken van de spoedservice? Bijvoorbeeld als u merkt dat er water via het dak naar binnen lekt, als u vermoed dat er een lek in de waterleiding zit of als uw badkamer lekt.

Nu bereikbaar.

Lekkage in huis: wat te doen?

Lekkage in huis is ontzettend vervelend, en om verdere schade te voorkomen moet u zo snel mogelijk handelen. Bel direct een loodgieter, zodat u zeker weet dat de juiste hulp onderweg is. Als u nog even moet wachten dan raden we u aan om meubels aan de kant te schuiven. Zo voorkomt u dat deze aangetast worden door het hout. Plaats een emmer, pan of bak onder het lek, zodat waterdruppels opgevangen worden. Zo raakt de vloer niet beschadigd door vocht.

Zodra de loodgieter gearriveerd is, gaat hij op zoek naar de oorzaak van het lek. In veel gevallen herstelt hij dit meteen, zodat er geen grotere schade ontstaat.

daklekkage Nieuwegein

Daklekkage Nieuwegein

Eén van de lekkages die regelmatig voorkomen, zijn daklekkages. Het is belangrijk om een daklekkage in Nieuwegein zo snel mogelijk te verhelpen. Het kan namelijk grote problemen aan de dakconstructie veroorzaken. Zodra de houten constructie ernstig is aangetast door houtrot is repareren vaak niet meer mogelijk en moet u de complete constructie vernieuwen.

Een daklekkage kan op verschillende manieren ontstaan. Misschien is de dakbedekking tijdens een flinke storm beschadigd geraakt, maar het kan ook heel goed zijn dat de dakbekleding gewoon verouderd is. Bij een schuin dak komt het ook regelmatig voor dat de dakgoot verstopt zit of dat de schoorsteen lekt.

Hieronder leest u meer informatie over de gevolgen en oorzaken van daklekkages. Heeft u nu de hulp van een vakman nodig? Start uw gratis offerteaanvraag voor een prijsindicatie op maat!

Gevolgen lekkage dak

Een lekkage in Nieuwegein aan uw dak heeft hele nare gevolgen. Allereerst zorgt dit voor een hogere luchtvochtigheid in huis, wat insecten en ongedierte aantrekt. Door het vocht ontstaan er bovendien vochtplekken op het plafond of aan de muur en is de kans op schimmel heel groot. Dit heeft samen met de hoge luchtvochtigheid vervelende gevolgen voor uw gezondheid.

Bovendien zorgt de daklekkage voor flinke schade aan uw dakconstructie. In het ergste geval moet u de dakconstructie gedeeltelijk of zelfs geheel vernieuwen. Dit brengt hoge reparatiekosten met zich mee.

Dit zijn de gevolgen van een lekkage in uw dak:

 • Vochtplekken
 • Schimmels
 • Loslatende wandafwerking
 • Te hoge luchtvochtigheid
 • Aangetaste dakconstructie
Handel bij een daklekkage in Nieuwegein snel en efficiënt: schakel een loodgieter in om het lek te dichten. Alleen dan weet u zeker dat u grotere schade aan uw dakconstructie, plafond en muren voorkomt.

Daklekkage Nieuwegein? Laat het snel opsporen en repareren!

Vraag snel een gratis offerte op maat aan en ontdek de scherpe prijzen!

Oorzaken van daklekkages

Een daklekkage kan op heel veel verschillende manieren ontstaan. Bij een plat dak gaat het vaak om beschadigd dakleer. Misschien is dit verouderd en zijn er scheuren in de dakafwerking ontstaan, of wellicht heeft een grote tak tijdens een storm gezorgd voor een scheur.

Heeft u een schuin dak?

Dan zijn er heel veel mogelijkheden. Misschien heeft u last van een kapotte of verstopte hemelwaterafvoer, zodat het regenwater niet goed wordt uitgevoerd. Een oude of beschadigde schoorsteen is ook vaak een oorzaak van daklekkages, net zoals dakramen die niet goed gemonteerd zijn. Daarnaast komt het uiteraard regelmatig voor dat dakpannen of nokvorsten kapot of scheef gewaaid zijn. In sommige gevallen zijn enkele dakpannen zelfs helemaal verdwenen tijdens een storm. In dat geval is herstel eenvoudig: plaatselijk de dakpannen vervangen of terugplaatsen.

Dit zijn de belangrijkste oorzaken van daklekkages:

 • Beschadigde of verouderde dakbedekking
 • Kapotte regenpijp
 • Verstopte dakgoot
 • Lekkend dakraam
 • Lekkage in de schoorsteen

lekkage plat dak

Lekkage plat dak

Een lekkage in een plat dak komt regelmatig voor. De oorzaak hiervan is gewoon dat platte daken kwetsbaarder zijn dan schuine daken. Dat heeft twee redenen:[/fusion_builder_column]

 • De dakbedekking is minder dik en sterk dan bijvoorbeeld een pannendak.
 • Regenwater en vervuiling blijft langer op het dak liggen, wat het materiaal aantast.
Het goede nieuws is dat een daklekkage op platte daken relatief eenvoudig te herstellen is. Laat dit wel altijd doen door een loodgieter, zodat je zeker weet dat de dakconstructie optimaal beschermd is tegen neerslag. De vakman spoort het lek op met handige technieken (zoals de rookgastechniek) en herstelt dit plaatselijk met een sterke reparatiestrook.

Lees hier meer over lekkage in platte daken.

Lekkage schuin dak

Bij schuine daken ligt de oorzaak van de daklekkage heel vaak ergens anders dan bij de dakbedekking alleen. Dat komt omdat dakpannen en dakleien heel sterk en van goede kwaliteit zijn. Bij oude dakpannen gebeurt het nog wel eens dat deze poreus worden en vocht opnemen. In de winter vriezen ze dan kapot, met een daklekkage als gevolg.

Maar er zijn nog veel meer mogelijke oorzaken.

Een lekkage in het dakraam ontstaat vaak door een verkeerde montage of loodslabben die zorgen voor een slechte aansluiting. Al het regenwater wordt afgevoerd via de dakgoot, maar als deze verstopt zit dan ontstaat er ook een daklekkage.

Meer informatie over:
Lekkages pannendak
Lekkage dakkapel

daklekkage repareren Nieuwegein

Daklekkage in Nieuwegein repareren

Zo gaat een vakman te werk bij het repareren van een daklekkage in Nieuwegein:

 • Daklekkage opsporen: eerst moet de vakman precies weten waar het lek zit. Soms is dat duidelijk, maar vaak ook niet. Hiervoor gebruikt hij technieken zoals de rookgasmethode en ultrasone detectie. Dit maakt het mogelijk het lek heel precies op te sporen.
 • Voorbereiding: bij een plat dak moet hij de ondergrond goed voorbereiden. Deze moet droog en schoon zijn voor een optimale hechting.
 • Reparatie: hierna plakt hij de reparatiestrook over de scheur heen. Deze verlijmt hij dubbel, zowel op de strook als op de ondergrond. Met een verzwaarde roller drukt hij het goed aan.

Betreft de daklekkage in Nieuwegein een hellend dak? In dat geval bestaat de reparatie uit het vervangen van kapotte of poreuze dakpannen of nokvorsten.

Wat kost het repareren van een lekkage?

U wilt de daklekkage laten repareren: bij een plat dak liggen de kosten gemiddeld tussen de €40,- tot €65,- per m². De vakman vervangt dan alle zwakke gedeeltes van het dak. Bij een schuin dak liggen de kosten iets hoger: rond de €50,- tot €95,- per m². Dit heeft te maken met de prijs van de dakbedekking en het feit dat het dakoppervlak lastiger te bereiken is.

Bij een schuin dak zijn er verschillende soorten reparaties mogelijk. Voor het vervangen van de nokvorsten kunt u rekening houden met gemiddeld €50,- per meter. Nieuwe dakgoten nodig om een daklekkage te verhelpen? Houd dan rekening met ongeveer €65,- per meter.

Het opsporen van een lekkage kost €300,- tot €400,-. Een algemene lekkage, vaak een simpele, verhelpen kost rond de €110,- tot €200,-.

Daklekkage: kosten in 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Lekdetectie €300,- tot €400,-
Algemene daklekkage verhelpen €110,- tot €200,-
Loodslabben vervangen €65,- tot €75,- per meter**
Dakpannen vervangen €75,- tot €100,- per 2-3 dakpannen
Nieuwe dakgoten €65,- per meter
Dakgoot repareren €100,- tot €200,-
Plat dak: zwakke gedeeltes vervangen €40,- tot €65,- per m²
Hellend dak: zwakke gedeeltes vervangen €50,- tot €95 per m²
Nokvorsten vervangen €50,- per meter

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag altijd een gratis offerte aan.

Schakel bij een lekkage in Nieuwegein met spoed een loodgieter in!

Vind snel en gemakkelijk een loodgieter in uw regio en profiteer van een scherpe prijs!

lekdetectie Nieuwegein

Lekdetectie Nieuwegein: voorkom schade met snelle detectie!

Als u een lekkage in huis vermoedt is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. U verliest veel water. Dit is een gevaar voor uw woning, omdat het mogelijk de muren, vloer of zelfs het dak aantast. Een tweede probleem is dat uw waterrekening flink stijgt: zonde! Het vinden van een lekkage is helaas niet altijd gemakkelijk. Schakel daarom de hulp in van een loodgieter voor lekdetectie in Nieuwegein.

Een loodgieter stelt altijd de juiste diagnose, zodat de directe oorzaak van het probleem wordt aangepakt. Een lekkage door een verstopte dakgoot of een lekkage door een kapotte kitrand in de badkamer ziet er op het eerste oog hetzelfde uit: vochtplekken en schimmels tegen het plafond of de bovenkant van de muur aan. Met handige materialen en technieken spoort de specialist het lek snel en vakkundig op!

Hieronder leest u meer over lekkage detectie en de kosten hiervan. Wilt u direct de hulp van een loodgieter inschakelen? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Lekkage opsporen Nieuwegein: methodes

Een lekkage in huis opsporen wordt onder andere gedaan aan de hand van deze methodes:

 • Rookgasdetectie: deze vorm van lekkage opsporen in Nieuwegein gebeurt in vooral bij het opsporen van daklekkages. De vakman blaast in dat geval een rookgas onder de dakbedekking, dat daarna de weg met de minste weerstand naar buiten zoekt: via het lek dus! Waar de rook naar buiten komt zit een beschadiging in de dakbedekking.
 • Thermografie: dit werkt met een warmtecamera. Met deze camera brengt de specialist warmteverschillen in muren en vloeren in kaart. Op de plek waar het water uit de vloerverwarming of waterleiding lekt, is natuurlijk een groot warmtelek. Door dit met een warmtecamera in beeld te brengen is voor de vakman duidelijk waar hij de muur of de vloer moet open maken.
 • Ultrasoon detectie: een gat in de leiding maakt een geluid dat we met onze oren niet kunnen horen. Een ultrasone ontvanger kan dit geluid wel oppikken, en zo het lek in de leiding heel exact opsporen.

Waterlekkage opsporen: kosten

Wat kost het opsporen van een lekkage in Nieuwegein? Gemiddeld €300,- tot €400,-. Maar houd er wel rekening mee dat deze kostprijs per situatie verschilt. Dit is afhankelijk van de gebruikte techniek, de exacte locatie van het lek en natuurlijk de arbeidskosten van de vakman. Hoe langer de specialist bezig is, hoe hoger de kostprijs.

Wilt u graag precies weten wat het kost om het lek op te sporen? Vraag dan snel een gratis offerte aan en u ontvangt een prijsopgave op maat.

lekkage repareren

Lekkage repareren: wat doet de loodgieter?

Een lekkage repareren besteedt u het beste uit aan een vakman, zodat u zeker weet dat het lek helemaal dicht is.

Maar hoe werkt een loodgieter bij een reparatie?

Dat is helemaal afhankelijk van het soort beschadiging. Bij een lekkage door een verstopte dakgoot bestaat de reparatie voornamelijk uit het schoonmaken en eventueel herstellen van de goten. Maar wordt de lekkage veroorzaakt door oude of poreuze voegen in de badkamer, dan vervangt hij de voegen.

Hoe repareert een loodgieter de waterleiding?

Eerst spoort hij de exacte locatie van het lek op. Dan legt hij de leiding bloot. Hiervoor moet hij breekwerk uitvoeren, maar doordat hij precies weet waar het lek zit kan hij zoveel mogelijk van uw vloer of muur laten zitten.

In veel gevallen zaagt hij de beschadigde waterleiding er tussenuit en plaatst hij een nieuw stukje leiding tussen twee koppelingen. Daarna smeert hij de muur weer dicht en kunt u de wand afwerken zoals u zelf wilt.

Lekkage opsporen kosten 2024

Hoeveel het gaat kosten om uw lekkage in Nieuwegein op te sporen en te herstellen, is helemaal afhankelijk van de locatie en van de situatie. Stel dat u een lek heeft in de douche: voor het opsporen van de lekkage en het vervangen van de douchebak betaalt u ongeveer €300,-. Dat is een relatief hoge prijs, omdat de kosten van een nieuwe douchebak hierbij inbegrepen zitten.

Gemiddeld kost het opsporen en herstellen van een lekkage €85,- tot €115,-. Weet u zeker dat het lek in de verwarmingsbuizen zit, maar niet precies waar? Houd dan rekening met kosten van gemiddeld €80,- tot €110,-.

Prijzen lekkage 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Opsporen en repareren lekkage verwarmingsbuizen €80,- tot €110,-
Algemene lekkage opsporen en herstellen €85,- tot €115,-
Lekkage douche opsporen + vervangen douchebak €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag een gratis offerte aan!

Lekkage opsporen met de hulp van een vakman?

Vind snel een loodgieter in uw regio: vraag een gratis offerte aan!

oorzaken lekkages

Lekkage Nieuwegein: de belangrijkste oorzaken

Een lekkage in Nieuwegein in huis kan op verschillende manieren ontstaan. Zo komen lekkages in de badkamer geregeld voor, net zoals lekkende waterleidingen of cv-ketels.

Hieronder leest u meer over de belangrijkste oorzaken van een lekkage in huis. Wilt u snel een loodgieter inhuren? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Waterleidingen

Vermoedt u een lekkage in de waterleiding? Draai eens alle kranen in huis dicht en controleer dan de watermeter. Als het verbruik nog steeds doorloopt is de kans groot dat er ergens water lekt: maar waar?

De waterleiding is grotendeels weggewerkt in vloeren en muren, waardoor het heel lastig is om de lekkage te zoeken. Gelukkig kan een loodgieter de exacte locatie van het lek vinden zonder breekwerk uit te voeren: zo blijven u hoge herstelkosten bespaard!

Op zoek naar een loodgieter? Vraag een gratis offerte aan!

Kelderlekkage

Kelders zijn van nature hele vochtige ruimtes. Niet gek, want door de locatie van uw kelder wordt er op de muren continu druk uitgeoefend door het grondwater. Een lekkage in Nieuwegein in de kelder is gelukkig te verhelpen met de hulp van een loodgietersbedrijf. Eén van de opties is de keldermuur injecteren met een waterwerende vloeistof. Deze zorgt ervoor dat de muur volledig waterdicht is, en grondwater niet langer naar binnen lekt.

Lekkage badkamer

Een lekkage in Nieuwegein in de badkamer komt heel vaak voor. Dat komt omdat er heel veel mogelijke lekkages zijn. Misschien doucht u in een oude douchecabine waarvan de kitrand flink verouderd is. Al uw douchewater loopt dan via de vloer naar het plafond eronder.

Daarnaast heb je in de badkamer te maken met veel waterleidingen. Het kan ook zomaar gebeuren dat de leiding in de vloer kapotgaat of dat de waterafvoer lekt. Ook dan helpt een loodgieter de lekkage te verhelpen.

Lekkage plafond

Vochtplekken op het plafond duiden vaak een lekkage aan. Maar wat is precies de oorzaak van een plafond lekkage? Dit verschilt per situatie. Ligt de badkamer hierboven dan is de kans groot dat u te maken hebt met een lek in de badkamer. Controleer eens of de voegen allemaal nog in orde zijn of dat er misschien een kitrand beschadigd is.

Als dit niet het geval is, is het ook mogelijk dat een waterleiding in het plafond kapot is gegaan, of zelfs dat uw wasmachine op zolder is gaan lekken.

Verwarming

Als u een lekkage in de vloerverwarming heeft, dan merkt u dit doordat de druk in de cv-ketel steeds te laag is: ook al blijft u deze bijvullen. Een lekkage in de verwarming is vaak lastig op te sporen, zeker in het geval van vloerverwarming. Hoe kom je erachter waar het lek precies zit?

Gaat het om radiatoren, dan is de kans groot dat de aansluiting van de leidingen op de radiator lek is. Hier druppelt dan water naar beneden. Bij vloerverwarming is het lastiger te achterhalen wat er lekt. De vakman gebruikt hiervoor een warmtecamera. Door warmteverschillen op te sporen, ontdekt hij waar er vocht in de vloer lekt. Zo blijft veel breekwerk bespaard.

Verstopte dakgoten

Als uw dakgoten verstopt zitten dan zoekt het regenwater de weg met de minste weerstand: het loopt over de bovenkant van de goot en vervolgens via de muur naar beneden. Dit merkt u ook in uw huis! Aan de bovenkant van de muur verschijnen lelijke vochtkringen en schimmel. In ernstige gevallen laat zelfs uw wandafwerking los.

Hoe voorkom ik een lekkage door verstopte dakgoten?

Door deze regelmatig schoon te maken. Controleer de dakgoot ook op vogelnestjes en andere blokkades, zodat u zeker weet dat het hemelwater correct wordt afgevoerd.

Meer informatie over dakgoten:

lekkage afvoer

Lekkende kraan en afvoer

Een lekkende kraan lijkt misschien onschuldig, maar niets is minder waar. Als u hier niets aan doet dan verliest u liters water: enorm zonde natuurlijk! Bent u een handige klusser, dan is het mogelijk om de lekkende kraan zelf te repareren. Vaak is het voldoende om het kraanleertje te vervangen.

Als de afvoer lekt dan heeft dat vaak te maken met een verstopping. Vuil of etensresten veroorzaken dan een blokkade waardoor je afvalwater niet meer weg kan stromen, en de afvoer gaat lekken. Hiervoor schakelt u het beste een ervaren loodgieter in.

Wasmachine lekt

Een lekkende wasmachine komt altijd op het verkeerde moment. Maakt u zich geen zorgen: dit betekent niet (altijd) dat er iets mis is met de wasmachine zelf. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat het rubber in het deurtje vervuild is, waardoor deze niet goed sluit.

Komt er water uit de bodemplaat van de wasmachine?

Dan is er wel iets aan de hand. Dit gebeurt onder andere wanneer er structureel te veel zeep gebruikt wordt. Zet de wasmachine uit en trek de stekker uit het stopcontact. Schakel een loodgieter in om te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Lek in cv-ketel

Een cv-ketel kan op verschillende plaatsen lekken. Als hij een storing aangeeft maar u niet weet hoe u dit moet oplossen, dan is de hulp van een ervaren loodgieter enorm waardevol. Hij controleert eerst de warmtewisselaar, het expansievat en het overdrukventiel. Deze onderdelen worden intensief gebruikt en het kan door slijtage voorkomen dat ze gaan lekken.

Is dit niet het geval?

Dan is het ook mogelijk dat de lekkage in de verwarming zit. Dit is vaak lastiger op te sporen: daarom gebruikt de vakman hier geavanceerde technieken voor, zoals de inzet van een warmtecamera.

Lees hier meer over lekkages in een cv-ketel.

Lekkage in Nieuwegein? Bel de spoedservice!

U komt direct in contact met een loodgietersbedrijf in de buurt.

Nu bereikbaar.

Lekkage in huis: verzekerd in 2024?

Hoe zit het eigenlijk met een lekkage in huis: bent u verzekerd voor de schade? Veel mensen wel: deze schade is namelijk verzekerd vanuit de opstalverzekering, en die is verplicht voor veel woningeigenaren.

Welke schade wordt vergoed?

 • Een lek in de cv-ketel of de leidingen.
 • Daklekkage, lekkende dakgoot of lekkende afvoerpijpen.
 • Een lekkage door gevroren leidingen.

Dit verschilt echter per verzekeraar. Over het algemeen bent u verzekerd tegen lekkage van de cv-ketel en waterleidingen, schade door het kapotvriezen van de leidingen en een waterlekkage door storm of door een verstopte dakgoot. Ook schade door een daklekkage valt onder deze verzekering. Het beste neemt u contact op met uw verzekering, dan kunt u vragen wat wel of niet onder de verzekering valt.

Let op! Het gaat hierbij alleen om de opgelopen schade. De herstelkosten betaalt u wel gewoon zelf.

Wanneer u onderdeel of afhankelijk bent van een VVE is de Vereniging van Eigenaren verantwoordelijk voor de reparatie bij een daklekkage van gemeenschappelijke of overkoepelende daken. Meer informatie hierover leest u op wooninfo.nl.

Recente aangevraagde lekkage offertes:

Daklekkage verhelpen in Nieuwegein
Lekdetectie in de buurt van Amersfoort
Opsporen waterlekkage in de omgeving Utrecht
Badkamer lekkage verhelpen in Zeist
Oplossen dakkapel lekkage in Veenendaal
Repareren gesprongen waterleiding in Ijsselstein
Lekkage vloerverwarming verhelpen in Leusden
Verhelpen lekkage plat dak in Woerden
Lekkende wasmachine repareren in Soest
Lek in schoorsteen opsporen in Houten

Waarom een loodgieter inschakelen?

 • Uw waterlekkage is zo snel mogelijk verholpen zodat u grotere schade bespaard blijft.
 • U krijgt een persoonlijk advies van een vakman.
 • In geval van spoed kan de loodgieter al binnen een half uur op de stoep staan.
 • De vakman beschikt over de juiste materialen om uw lek op te sporen zonder breekwerk.

verzekerd tegen lekkage

Lekkage Nieuwegein? Direct contact met de loodgieter!

Waterlekkage? Wees er snel bij: schakel een loodgieter in en voorkom grote schade aan uw woning. Een loodgieter spoort het lek snel en vakkundig op en voorkomt zo onnodig breekwerk. Bovendien weet u zeker dat de vakman uw dak, badkamer of kelder weer volledig waterdicht maakt! Hebt u met spoed de hulp nodig van een expert?

Bel direct naar 085 500 1631

U krijgt een loodgieter bij u in de buurt aan de lijn. In geval van spoed komt de vakman direct naar u toe, zodat u zoveel mogelijk waterschade voorkomt. Wilt u graag eerst meer informatie over de prijzen ontvangen? Twijfel dan niet en vraag een gratis offerte aan: zo profiteert u van de scherpste prijs! Wij staan daarnaast ook voor u klaar bij klussen aan uw dakgoten.