Lekkage in Soest?

Direct contact Jos Laan: 088 444 7607

Een lekkage is ontzettend vervelend en komt altijd op het verkeerde moment. Hebt u last van een lekkage in de douche, bij de radiator of hebt u wellicht een daklekkage? Het is belangrijk om dit zo spoedig mogelijk op te sporen en te verhelpen. U vindt hier meer informatie over verschillende vormen van lekdetectie evenals beschrijvingen van wat u het beste kunt doen in geval van een lekkage. Bent u op dit moment op zoek naar een loodgieter in Soest? U bent bij ons aan het juiste adres! Vul vandaag nog het contactformulier in zodat wij spoedig contact met u kunnen opnemen. Liever direct contact? Bel dan met: 088 444 7607. Onze ervaren loodgieters zijn u graag van dienst!

Lekkage SoestLekkage opsporen Soest

Daklekkage opsporen en verhelpen

Hebt u last van een (plat) daklekkage? Het vervelende van een daklekkage is dat u hierdoor uiteindelijk waterschade aan de binnenkant van uw woning in Soest zult krijgen. Dit wilt u natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Een groot nadeel van een daklekkage is dat het meestal enige tijd duurt voordat u erachter komt dat er een lekkage is. Het is dan ook belangrijk om deze spoedig te verhelpen om problemen als natte isolatie, schimmels en een verrotte dakconstructie te voorkomen. Hiervoor moet u eerst weten wat de bron van de daklekkage is. Lukt het niet om de daklekkage te vinden? Een loodgieter heeft het probleem op uw dak dankzij lekdetectie gauw gevonden.

24 uur bereikbaar via 088 444 7607

Een lekkage is al ontzettend vervelend maar komt ook vaak nog op onhandige momenten tevoorschijn. Vlak voor een verjaardag of juist ’s avonds als u net naar bed wilt komt u erachter dat er water via het plafond en de muur naar beneden loopt. Wat nu? Een loodgieter uit Soest inschakelen natuurlijk! Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar via 088 444 7607. Onze erkende loodgieters zijn ervaren en zorgen ervoor dat het probleem gauw is gevonden met behulp van onze innovatieve lekdetectie technieken. Vervolgens zullen ze na het opsporen het lek zo spoedig mogelijk verhelpen. Zo weet u zeker dat u met een gerust hart naar bed kunt gaan of de verjaardagsvisite kunt ontvangen.

Lekkende leidingen

Het is goed denkbaar dat er lekkage in de waterleiding voorkomt. In de winter kan de waterleiding kapot vriezen, soms komt het voor dat iemand per ongeluk in de waterleiding heeft geboord. De meest voorkomende oorzaak is het lekken van de waterleiding, meestal bij de knel- of soldeerkoppeling. Een lekkende knelkoppeling bij de waterleiding lost u zelf eenvoudig op door deze strak aan te draaien. Gaat het om een soldeerkoppeling? Dan kan u of de vakman uit Soest hierop extra soldeer aanbrengen. Een gesprongen waterleiding voorkomt u door deze te isoleren, of door het water uit de waterleiding te laten oplopen als er vorst op komst is.

Innovatieve lekdetectie technieken

Het opsporen van een lek is niet altijd een eenvoudige klus. Een lek zit soms goed verstopt, waardoor onnodig hak- en breekwerk gedaan moet worden om de aanleiding te vinden. Dankzij onze innovatieve lekdetectie technieken kunnen we alle lekkages heel nauwkeurig opsporen. Vrijwel de exacte locatie van het lek wordt dankzij lekdetectie gevonden. Hierdoor is alleen een kleine opening nodig om het probleem op te lossen. U zult niet alleen tijd, maar ook kosten op het gebied van breek- en herstelwerkzaamheden besparen. Wij maken vooral gebruik van de volgende lekdetectie technieken: thermografie, ultrasoon detectie en rookgasdetectie.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)contact loodgietersbedrijflekkage verhelpen

Thermografie

Thermografie staat ook wel bekend als infrarood lekdetectie. Bij deze techniek worden verschillen in de temperatuur gemeten. Een speciale camera geeft warmteverschillen weer. Is het verschil op een bepaalde plek opvallend groot? Dan zit hier waarschijnlijk de lekkage. Thermografie wordt veelal toegepast bij lekkages in de vloerverwarming, waterleiding en cv-leidingen.

Ultrasoon detectie

Bij ultrasoon lekdetectie wordt gebruik gemaakt van ultrasoon geluid. Wij plaatsen een zender in uw woning die dit geluid uitzendt. Vervolgens lopen we met een ontvanger om uw huis heen. Een lek laat altijd geluid door. Daar waar het signaal het sterkste is zit dan ook de lekkage. Deze techniek wordt onder andere toegepast bij een lekkage van een waterleiding in de muur.

Rookgasdetectie

Rookgasdetectie is één van de meest toegepaste technieken bij een daklekkage. Bij deze manier van lekdetectie wordt rook onder hoge druk onder de dakbedekking gespoten. De dikke rook zal vervolgens zijn weg via het dak naar buiten zoeken. Daar waar de rook naar buiten komt bevindt het lek zich. Rookgasdetectie wordt ook toegepast bij lekkages in de cv of vloerverwarming.

badkamer lekkage Soest

Badkamer of douche lekkage?

Een badkamer of douche lekkage komt binnenshuis het meeste voor. In de badkamer lopen immers de meeste waterleidingen en u gebruikt hier het meeste water. Elke leiding die naar de badkamer toeloopt kan een lekkage veroorzaken. Daarnaast zijn loszittende tegels en slecht kit- of voegwerk in en rond de douche vaak boosdoeners. Het opsporen van een lekkage in de badkamer is een lastige klus, vanwege de hoeveelheid tegels. Als het lek niet in de afvoer zit dan is het namelijk denkbaar dat u tegels moet verwijderen om de oorzaak te achterhalen. Als het lek is gevonden dan moet u deze spoedig repareren. Een lekkage in combinatie met een vochtige douche resulteren al gauw in schimmel.

lekkage kosten

Lekkende kraan, wat kan u zelf doen?

Een kraan die lekt zorgt voor waterverspilling, maar ook voor grote ergernis na verloop van tijd vanwege het druppende geluid. U verhelpt dit probleem eenvoudig zelf met behulp van een kraanleertje. Deze kan na verloop van tijd poreus worden, waarna het noodzakelijk is om het leertje te vervangen. Hiervoor draait u allereerst de kraan van de waterleiding dicht. Vervolgens demonteert u de kraan. Maak van het moment gebruik om deze te ontkalken. Breng vervolgens een nieuw leertje op de kraan aan. Let er goed op dat u de juiste maat gebruikt. Vervolgens kunt u de kraan weer in elkaar zetten en de watertoevoer open zetten. Lukt het u niet? Bel: 088 444 7607!

plafond lekkage

Vochtplekken op het plafond

Vochtplekken op het plafond kunnen resulteren in schimmel en een ongezond leefklimaat. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van de vochtplekken te vinden. Zitten er bijvoorbeeld vochtplekken op het plafond onder de badkamer? Het is goed mogelijk dat de douche lekt. Gaat het om het plafond van de zolder? Dan zou het om een daklekkage kunnen gaan. Het is daarnaast mogelijk dat een waterleiding is gesprongen. Als het opsporen van de oorzaak niet lukt, dan kunt u hiervoor een loodgieter uit Soest inschakelen. Wanneer de oorzaak is gevonden en als het probleem is opgelost, dan kunt u beginnen met het repareren van de schade. Wacht tot alles helemaal droog is, vervolgens kunt u eventuele schimmel verwijderen en het plafond opnieuw schilderen.

daklekkage Soest

Dakkapel lekkage opsporen

Lijkt het alsof het houtwerk van de dakkapel rottende plekken krijgt? Of zitten er schimmelplekken op de wanden naast uw dakkapel? Het is goed mogelijk dat u te maken hebt met een lekkende dakkapel. Een veel voorkomende oorzaak bij dakkapellen is een slecht gemonteerd ruit in de kozijnen. Ook komt het voor dat de verf- en kitranden versleten zijn rond de kozijnen. Hierdoor is het denkbaar dat regenwater en ander vocht bij de dakkapel naar beneden kunnen sijpelen. Daarnaast is het denkbaar dat het waterlek is ontstaan vanwege versleten of beschadigde dakbedekking. Met het blote oog is het opsporen van de bron vrijwel niet te doen. Het opsporen van de oorzaak wordt bij een dakkapel dan ook veelal gedaan door een loodgieter met behulp van ultrasoon lekdetectie.

lekdetectie Soest

Lekkage via de schoorsteen

Het is goed mogelijk dat water via de schoorsteen uw woning in Soest binnenkomt. In geval van lekkages is de schoorsteen namelijk een veel voorkomende oorsprong. Een lekkage via de schoorsteen wordt veelal veroorzaakt door beschadigd of gebarsten voegwerk. Ook trillingen door werkzaamheden kunnen in lekkages resulteren. U kunt eventueel het opsporen van het lek zelf doen. Controleer daarvoor of de stenen nog in goede staat zijn, of het voegwerk nog vastzit en of de kap op de schoorsteen nog heel is. Als er met het blote oog niets te vinden is dan kunt u een loodgieter uit Soest met lekdetectie om hulp vragen.

lekkage vaatwasser Soest

Wasmachine lekt, wat nu?

Een lekkende wasmachine komt vaak voor. Het opsporen van de bron is soms te doen zonder de hulp van een loodgieter uit Soest. Er zijn vele verschillende oorzaken van een wasmachine die lekt. Het is bijvoorbeeld denkbaar dat de deurafdichting is versleten waardoor water naar buiten komt. Ook een lekkende zeepbak is een veelvoorkomend probleem, vaak veroorzaakt door een te hoge waterdruk of een verstopping. Hebt u alleen last van waterlekkage als u de wasmachine vult met kleding? Controleer of er scheuren op de aanvoerslang zitten. Is er juist alleen een waterlekkage tijdens het spoelen en centrifugeren? Dan ligt het probleem meestal bij de hoofd afvoerslang.

Wilt u snel contact met een lekkagespecialist uit Soest?

Bel een vakman voor direct contact of een spoedklus. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact lekkagebedrijfcontact loodgieter Soest
direct contact loodgieter Soest
platte dak lekt

Oorzaken van een plat dak lekkage

Een daklekkage komt vaak voor bij een plat dak. Vooral oude, op asfalt gebaseerde bedekkingen gaan op een plat dak maar een aantal jaar mee. Als het een aantal keren heeft gevroren en vervolgens ontdooit, dan is het goed mogelijk dat de randen openbarsten. Hierdoor vindt het water eenvoudig zijn weg van het dak naar uw huis in Soest. Dit probleem is eventueel te voorkomen door een naadloze dakbedekking welke uit één stuk bestaat te plaatsen op het dak. De dakbedekking kan naast vorst ook worden aangetast door bladeren, takken en water. Bij een schuin dak blijft dit niet liggen en glijdt het vuil er zelf af, maar bij een plat dak is dit niet het geval. Het is dan ook belangrijk om regelmatig onderhoud aan het dak uit te voeren om een daklekkage te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de dakgoot. Als hier bladeren in liggen, dan kan de dakgoot verstopt raken wat leidt tot stilstaand water en vervolgens lekkages.

wc lekkage Soest

Toilet lekkage? Bel 088 444 7607!

Wist u dat een lekkende wc ook wel eens voorkomt? Als het al meerdere keren is voorgekomen dat er een plasje water rondom het toilet ligt, dan is het goed mogelijk dat deze lekt. Het probleem zit veelal in de afvoer of in het inbouwreservoir van het toilet. Elk toilet is met de binnenriolering verbonden, maar niet elk toilet is hier goed op aangesloten. Vooral bij zwevende toiletten worden nog wel eens verkeerde constructies toegepast. Bij een zwevend toilet is het denkbaar dat de neerwaartse druk te groot wordt. Bij een vast toilet kan een scheur in de aansluiting ontstaan. Hierdoor ontstaat de lekkage. Het exacte probleem en de locatie hiervan is met het blote oog lastig te vinden. U kunt de wc immers niet zomaar aan de kant schuiven. Schakel daarom altijd een loodgieter uit Soest in voor het opsporen van de lekkage.

keukenkraan lekkage Soest

Oorzaken van een lekkende radiator

Heeft uw huis in Soest een lekkende radiator? Een lekkende radiator kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende oorzaken is roest. Op roestplekken kunnen al gauw waterlekkages ontstaan. Een andere veel voorkomende aanleiding is lekkage bij de verbinding tussen de radiator en de buizen waaraan deze is bevestigd. Het is bijvoorbeeld een optie dat de groef hiertussen een beetje scheef zit of net niet helemaal goed is aangedraaid. Uiteraard kan ouderdom ook een aanleiding zijn. Na verloop van tijd kunnen de buizen slijten. Een enkele keer komt het voor dat er een breuk in één van de buizen is ontstaan omdat iemand op de radiator is gaan hangen.

vloerverwarming lekkage

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Vloerverwarming is heerlijk omdat u nooit meer koude voeten hebt. Als er een waterlekkage ontstaat dan bent u waarschijnlijk iets minder blij met de verwarming onder de vloer. Het is namelijk lastig om te achterhalen waar de waterlekkage zich precies bevindt. Ondertussen breidt de waterschade zich snel uit en tast dit uw woning in Soest aan. Als u een waterlekkage in de vloerverwarming vermoedt dan is het zaak om spoedig contact op te nemen met een loodgieter. Deze zal met behulp van lekdetectie de bron opsporen. Een veel voorkomende toegepaste techniek is het gebruik van thermografie, maar ook rookgasdetectie is een goede optie bij vloerverwarming.

Lekkage? Wat is gedekt door de verzekering?

Hebt u last gehad van een daklekkage of een andere soort lekkage? Dit kan door uw hele huis schade veroorzaken. Gelukkig kunt u voor de gemaakte kosten een beroep doen op de opstalverzekering (voor uw huis en alles wat hieraan vast zit) en de inboedelverzekering (voor uw inboedel). Of u een vergoeding van de schade ontvangt hangt af van de manier waarop deze is ontstaan. Er wordt in ieder geval schade gedekt als de lekkage een gevolg is van kapotgevroren leidingen of als deze door dakgoten, daken of bovengrondse afvoerpijpen is ontstaan. Daarnaast wordt schade door lekkages aan de waterleidingen, aangesloten installaties of centrale verwarming vergoed. Dit is echter alleen het geval wanneer u de lekkage had kunnen voorkomen. Hebt u bijvoorbeeld de leiding niet afgetapt voordat u op vakantie ging? Dan is de schade uw eigen schuld en wordt er niets vergoed door de verzekering.

In Soest en omgeving

lekkage in Soest

Afspraak inplannen? 088 444 7607

Hebt u last van een (plat) daklekkage? Of hebt u last van een waterlekkage bij de wasmachine of schoorsteen? Een lekkage is ontzettend vervelend en kan vele narigheden met zich meebrengen. Het is dan ook verstandig om zo spoedig mogelijk een loodgieter uit Soest in te schakelen. Een loodgieter is ervaren en heeft bijvoorbeeld een daklekkage spoedig gevonden dankzij speciale lekdetectie technieken. Het enige wat u hoeft te doen is gratis en helemaal vrijblijvend uw gegevens achterlaten via het contactformulier of bel met 088 444 7607 voor direct contact. Wij zorgen ervoor dat de lekkage gauw is gevonden én verholpen!