Lekkage in Utrecht?

Direct contact Jos Laan: 088 444 7607

Eén van de meest vervelende problemen die in en om huis kunnen ontstaan is lekkage. Wanneer wij spreken van lekkage, dan kan het gaan om een daklekkage, lek in de waterleiding of een probleem met waterlekkage in de badkamer. Een lek geeft kans op diverse gevolgen zoals houtrot, schimmel, vochtplekken en schade aan uw meubilair. Een lek is niet altijd even eenvoudig te herkennen. Vochtplekken in het plafond of het ruiken van een muffe lucht duidt op een lekkage. Het is daarom zaak om dan spoedig een erkend loodgieter uit Utrecht in te schakelen voor het opsporen van de locatie, en het verhelpen van de waterlekkage. Bij ons bent u aan het juiste adres voor directe hulp door een erkend loodgieter. Elke specialist uit ons bedrijf is ervaren op het gebied van lekdetectie en helpt u met alle plezier.

Lekkage Utrecht

Daklekkage opsporen en verhelpen

Het bekendste voorbeeld van lekkage bij woningen in Utrecht is de daklekkage. Een daklekkage ontstaat in de meeste gevallen door de invloeden van weer en wind. Zo zal het proces van vorst en dooi kunnen leiden tot een daklekkage bij uw dakgoot of het plat dak, en is het verschuiven van dakpannen een andere mogelijke invloedsfactor. Het opsporen van een daklekkage gebeurt met behulp van een speciale vorm van lekdetectie genaamd rookgasdetectie. Bij rookgasdetectie spuit een loodgieter gas onder het dak, en kijkt dan aan de buitenzijde waar dit gas ontsnapt. Vervolgens is het zaak om de daklekkage snel te verhelpen. Wij adviseren om hiervoor altijd een ervaren vakman in te schakelen. U hoeft dan niet zelf het dak op, en weet zeker dat de klus snel en vakkundig wordt uitgevoerd.

24 uur bereikbaar via 088 444 7607

Hebt u last van een lekkende waterleiding? Ziet u opeens vochtplekken in het plafond verschijnen, of werkt de kraan in de badkamer niet meer? Voor vrijwel elke vorm van waterlekkage geldt dat een snelle oplossing gewenst is. Daarom heeft ons bedrijf in Utrecht een 24uurs spoedservice in het leven geroepen. Dit betekent dat er 24 uur per dag, alle dagen van de week een loodgieter bereikbaar is via telefoonnummer 088 444 7607. Deze vakman is indien nodig binnen een uur bij u op locatie, voor het opsporen en verhelpen van de lekkage. Afhankelijk van de klus lost de loodgieter deze direct helemaal op, of biedt hij een noodoplossing en komt hij de volgende dag bij u terug voor het afronden van het werk.

Lekdetectie

Voor het opsporen van een lekkage maken onze experts uit Utrecht gebruik van diverse vormen van lekdetectie. Eén van de technieken voor lekdetectie hebben wij hierboven al uitgelegd: dat is de rookgasdetectie voor het opsporen van een lek bij het dak. Andere technieken voor lekdetectie die wij regelmatig inzetten zijn de ultrasone detectie en thermografie. Beide methoden voor lekdetectie vereisen weinig hak- en breekwerk, wat betekent dat het oplossen van de waterlekkage bij u in Utrecht in korte tijd is afgehandeld.

Lekkende leidingen

De meeste lekkages ontstaan door een probleem met de leidingen. Een lek in de waterleiding kan het gevolg zijn van verscheidene oorzaken. Zo is het ten eerste mogelijk dat het proces van vorst en dooi een waterleiding laat barsten, of treden er scheurtjes op door slijtage. Wat de oorzaak van de lekkage ook is, het is belangrijk dat u een loodgieter uit Utrecht deze direct laat opsporen en oplossen. Eventueel is het mogelijk om zelf de locatie van de lekkende leiding te achterhalen. Let hierbij vooral op:

  • Vochtplekken bij de muur, het plafond of plinten.
  • Schimmel vormt tevens een aanwijzing voor de lekkage.
  • Muffe lucht in huis.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)

Gelieve dit veld leeg te laten.


badkamer lekkage Utrecht

Badkamer of douche lekkage?

Een lekkende waterleiding ligt tevens regelmatig aan de basis voor een probleem in de badkamer. Het opsporen van lekkages in de badkamer is een proces dat u eventueel eigenhandig kunt uitvoeren. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke kosten. Het vinden van een lekkende leiding is doet u het beste met behulp van een schroevendraaier. Controleer hiermee de tegeltjes op holle plekken, en de voegen op afbrokkeling. Kijk indien nodig tevens naar de rozetten en de douchebak. Wij adviseren om altijd wel een loodgieter uit Utrecht in te zetten voor de reparatie.

Plat dak en plafond lekkage

We horen wel eens dat vochtplekken in het plafond de meest vervelende vorm van lekkage is, omdat het nooit duidelijk is waar dit vandaan komt. Wij begrijpen dat een lekkend plafond zeer problematisch kan zijn, en daarom geven wij hier een aantal tips voor het vinden van de locatie. Begin altijd bij de plek waar de vochtplekken in het plafond komen, dit is waarschijnlijk de laagste plek waar het water naartoe is gelopen. Volg vanaf hier de loop van het water naar de plek in het dak waar het water vandaan komt. Het is niet heel ingewikkeld, maar vereist enige tijd en handigheid.

daklekkage Utrecht

Lekkage schoorsteen

Zodra het hevig gaat stormen, dan verschuiven niet alleen de dakpannen, ook andere onderdelen op het dak hebben hier onder te lijden. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat er een lek ontstaat bij de schoorsteen. Het meest voorkomende probleem in dit geval is een verwaaide of versleten loodslab. Door de loodslab recht te leggen of te vervangen is de lekkage spoedig verholpen. Naast een lekkende schoorsteen vormen de lekkage van de dakkapel of het dakraam tevens vormen van daklekkage, waar onze loodgieter uit Utrecht regelmatig mee te maken krijgt. Laat daarom periodiek het dak en alle onderdelen controleren om vervelende lekkageproblemen te voorkomen.

waterleiding lekt

Wasmachine lekt

Wanneer de wasmachine lekt, dan ligt hier één van de volgende oorzaken aan ten grondslag. Het is zeer waarschijnlijk dat de aanvoer- of afvoerslang is versleten, waardoor er water uit de wasmachine loopt. Daarnaast is het tevens mogelijk dat het deurtje niet meer goed sluit. In de meeste gevallen betekent dit dat de rubber band rondom de deur niet meer waterdicht is. Als beide opties niet kloppen, kijk dan eens bij het filter onder in de wasmachine. Ook hier treedt regelmatig een waterlekkage op. Wij adviseren om bij het ontdekken van het lek snel contact op te nemen met een monteur via 088 444 7607. Zo weet u zeker dat u geen nieuwe overlast krijgt.

lekdetectie Utrecht

Lekkende kraan

Een lekkende kraan is in de meeste gevallen het gevolg van verkalking van het kraanleertje of de kraan zelf. Als u last hebt van een druppelende kraan, dan is het aan te raden om eerst eens te kijken naar de mogelijkheden voor het ontkalken van uw kranen. Hiervoor hebt u niet de hulp van een loodgieter uit [var]1 nodig. Het enige wat u hoeft te doen is de kraan te demonteren en alle onderdelen in een badje met soda en azijn te leggen. Zet de keuken- of douchekraan vervolgens weer in elkaar, en waarschijnlijk is de lekkage dan verholpen. Vervang eventueel de gehele kraan. Is er nog steeds sprake van een lekkende kraan? Schakel dan een professional in!

lekkage opsporen Utrecht

Lekkende radiator

Een lekkende radiator is eveneens een veelvoorkomende storing bij onze klanten uit Utrecht. Bij een waterlekkage van de radiator, is er meestal sprake van een gebrekkige aansluiting van de leidingen op de radiator zelf. Het is een optie om dit te op te lossen met speciale dichtingspasta. Wanneer het u zelf niet lukt de waterlekkage te verhelpen, dan is het mogelijk om hiervoor de hulp van een erkend monteur in te schakelen. Wanneer de radiatoren bij u thuis al zeer oud zijn, dan is het wellicht handig om deze volledig te vervangen. U voorkomt op deze manier dat u op korte termijn weer lekkageproblemen krijgt.

In Utrecht en omgeving

Afspraak inplannen? 088 444 7607

Hebt u hulp nodig bij het opsporen van een daklekkage bij het plat dak? Wil u weten wat de prijzen worden voor het gebruik van één van de geavanceerde methoden voor lekdetectie? Of hebt u een vraag over lekke waterleiding in de badkamer? Aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. Elke loodgieter uit ons bedrijf in Utrecht is u met alle plezier van dienst bij de lekdetectie en –reparatie, en komt graag bij u langs om het plat dak of plafond te controleren. Via 088 444 7607 of het contactformulier kunt u een directe afspraak met een loodgieter maken.