Lekkage in Oegstgeest?

Direct contact Jos Laan: 088 444 7680

Woont u in Oegstgeest en hebt u last van een lekkage bij het plat dak, de badkamer of in een waterleiding? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor het laten opsporen en verhelpen van deze waterlekkage. Elke loodgieter die voor ons werkt maakt gebruik van diverse geavanceerde technieken op het gebied van lekdetectie, en zorgt er bovendien voor dat u in korte tijd geen overlast meer van de daklekkage of ander soort lekkage ondervindt. Wij garanderen bovendien dat u bij ons profiteert van aantrekkelijke prijzen en heldere voorwaarden. Via het contactformulier of 088 444 7680 komt u direct in contact met een ervaren loodgieter uit Oegstgeest, die u met raad en daad bij zal staan.

Lekkage OegstgeestLekkage Oegstgeest

Daklekkage opsporen en verhelpen

Een veelvoorkomend probleem op het gebied van lekkage is de daklekkage. Zowel bij een schuin als plat dak is het mogelijk dat er een lek ontstaat, wat in de meeste gevallen het gevolg is van de invloeden van weer en wind. Op het plat dak treedt er bijvoorbeeld daklekkage op door het proces van vorst en dooi, en harde wind leidt tot daklekkage van schuine daken. Ook de dakgoot is een plek waar vaak lekkage ontstaat. Natuurlijk wilt u de daklekkage zo snel mogelijk opsporen zonder daarbij extra beschadigingen te maken. Een loodgieter beschikt over professionele apparatuur waarbij lekdetectie zonder hak- en breekwerk verloopt. Na het opsporen van de daklekkage zal hij uw dak volledig herstellen, zodat u snel weer geniet van een optimaal wooncomfort.

24 uur bereikbaar via 088 444 7680

Omdat wij begrijpen dat u graag zo spoedig mogelijk wilt worden geholpen bij een lekkage, hebben wij een speciale 24uurs spoeddienst. Dit betekent dat u dag en nacht een loodgieter uit Oegstgeest kunt bereiken via ons telefoonnummer 088 444 7680. De vakman zal dan binnen het uur bij u zijn voor het opsporen en eventueel verhelpen van de waterlekkage. Is het geen optie om een lekkende waterleiding direct te vervangen? Dan is het mogelijk dat onze loodgieter eerst een tijdelijke oplossing regelt, en de volgende dag bij u terugkomt om de klus af te ronden.

Lekkende leidingen

Een lekke waterleiding valt meestal in eerste instantie niet echt op. U zult wellicht een klein beetje onderdruk in de douche of keukenkraan ondervinden, maar hier blijft het vaak bij. Op het moment dat u warmteverschil of onderdruk registreert is het dan ook zeer belangrijk om direct de kans op lekkage te controleren. Het gat in een lekkende waterleiding zal namelijk steeds groter worden. Op een gegeven moment merkt u dit dan ook gegarandeerd door vochtplekken in het plafond of schimmel op de muren. Oorzaken voor een lekke waterleiding kunnen zijn:

  • Schade door vorst.
  • Schade door slijtage en langdurig gebruik.

Innovatieve lekdetectie technieken

Voor het opsporen van een lekkende waterleiding of daklekkage, maken specialisten gebruik van diverse methoden voor lekdetectie. Afhankelijk van het type lekkage maken zij gebruik van een rookgasdetectie, ultrasoon detectie of van thermografie. Is er sprake van daklekkage? Dan zullen de specialisten gebruik maken van de rookgasdetectie. Bij een lekkage in de waterleiding is thermografie de beste optie en wanneer er sprake is van lekkages in uw buitenmuren, dan kiest de specialist voor ultrasoon detectie. In alle gevallen wordt de lekkage opgespoord zonder daarbij hak- of breekwerk uit te voeren. Doordat de lekdetectie erg precies is, is het voor de specialisten mogelijk om het lek met minimaal breekwerk te herstellen.

Direct vrijblijvend contact

Omschrijving opdracht (*)thermografie OegstgeestLekdetectie Oegstgeest

Thermografie

Eén van de lekdetectie methodes die in Oegstgeest wordt toegepast bij een lekkage in de waterleiding, is thermografie. Met thermografie worden warmteverschillen in kaart gebracht. Wanneer er een lekkage in uw vloerverwarming of waterleiding zit, zal dit warmteverschillen opleveren. Door middel van deze infraroodtechniek is de locatie van de lekkage al snel duidelijk. Zonder dat de leidingen volledig blootgelegd moeten worden, heeft de specialist de lekkage al opgespoord. Hierna kan hij, met minimale schade, het lek verhelpen.

Ultrasoon detectie

Voor het opsporen van een lek in uw gevel wordt door loodgieters uit Oegstgeest een ultrasoon detectie methode gebruikt. In tegenstelling tot thermografie wordt hierbij niet gelet op warmteverschillen, maar zoeken we naar verschillen in geluid. In de woning wordt een speciale zender geplaatst die ultrasone geluidsgolven verstuurd. Van buitenaf meten wij met een ultrasoonontvanger of de geluiden ergens aanzienlijk sterker zijn: hier zit het lek. Wanneer het geluid hier naar buiten kan komen, dan kan er ook vocht naar binnen komen.

Rookgasdetectie

Tot slot gebruiken loodgieters uit Oegstgeest bij een daklekkage voornamelijk gebruik van een rookgasdetectie. Deze methode voor het opsporen van uw daklekkage is niet schadelijk voor uw dakbedekking en maakt direct duidelijk waar het lek precies zit. Bij deze techniek blaast de vakman rook onder uw dakbedekking. De dakbedekking werkt nu als een schoorsteen, op de locatie waar de rook naar buiten komt zit het lek. Op deze manier is het opsporen in een mum van tijd gedaan en kan de vakman beginnen met de reparatie.

badkamer lekkage

Badkamer of douche lekkage?

In de badkamer is eveneens lekkage in de waterleidingen een veelvoorkomend probleem. Daarnaast is het mogelijk dat er andere vochtproblemen in de douche ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkende kraan, of slechte kitranden van de douchebak. Ervaart u een vochtprobleem in de badkamer, hebt u bijvoorbeeld regelmatig last van schimmels? Dan is het zaak om de diverse onderdelen te controleren. Het opsporen van de oorzaak van vochtproblemen doet u eenvoudig zelf met behulp van een schroevendraaier. Controleer de tegels, de voegen en de kitranden op holle plekken en afbrokkelingen.

plat dak lekkage

Oorzaken van een plat dak lekkage

De dakbedekking voor een plat dak is in de afgelopen jaren aanzienlijk verbetert. Toch blijft een plat dak gevoeliger voor lekkages dan schuine daken. Eigenlijk heeft dit één belangrijke oorzaak: achterstallig onderhoud. Ieder plat dak loopt namelijk schuin af, maar in sommige gevallen is dit niet voldoende voor een goede afwatering. Bijvoorbeeld als de regenpijp verstopt zit met takken en bladeren, of als uw dak verzakt is en het water daardoor niet wegloopt. Stilstaand water is schadelijk voor uw dakbedekking en een groot risico voor daklekkage. Schakel bij een lekkage daarom hulp in voor een professionele lekdetectie.

vochtplekken plafond

Vochtplekken op het plafond

Als er sprake is van daklekkage, dan zult u al snel vochtplekken ontdekken op uw plafond. Ook bij een lek in uw badkamer is het mogelijk dat er vochtplekken op uw plafond verschijnen. Wij zien vaak dat klanten uit Oegstgeest ervoor kiezen om deze lelijke vochtplekken te schilderen, maar zolang er geen lekdetectie plaatsvindt wordt de oorzaak niet aangepakt. Hierdoor zullen de vochtplekken op het plafond snel weer terugkeren. Daarnaast heeft dit schadelijke gevolgen voor uw dak, waardoor u veel warmte verliest. Schakel daarom direct een specialist in als u vochtplekken ontdekt.

dakkapel lekkage

Dakkapel lekkage opsporen

Als u een lekkage heeft aan uw dakkapel, dan zult u dit al snel aan de binnenkant van de dakkapel merken. Hier ontstaan nare vochtplekken die er lelijk uit zien. Dit verlaagt de isolatiewaarde en vergroot de kans op schimmelvorming, waardoor het belangrijk is om een vakman in te schakelen voor een lekdetectie. Er bestaan diverse oorzaken voor een lekkage aan uw dakkapel. In de meeste gevallen zit is er sprake van een daklekkage, maar het is ook mogelijk dat de zijwangen niet goed vast zitten of dat het geheel niet goed afgekit is.

plafond lekkage Oegstgeest

Lekkage via de schoorsteen

Door de weersinvloeden is het tevens mogelijk dat bij uw woning in Oegstgeest sprake is van een waterlekkage bij de schoorsteen. Waait er opeens water naar binnen? Dan kan het ook zijn dat het hard waait, maar loopt het water langzaam naar beneden, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met de loodslabben. Deze loodslabben kunnen verwaaien of verouderen, waardoor regenwater gemakkelijk via de voegen naar binnen loopt. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen door de loodslab recht te leggen of te vervangen. Wij adviseren wel om hiervoor een loodgieter uit ons netwerk in te schakelen. U voorkomt zo onveilige situaties.

lekkage opsporen Oegstgeest

Wasmachine lekt, wat nu?

Ieder huishouden krijgt gemiddeld eens in de 15 jaar te maken met een wasmachine die lekt. De oorzaak voor de lekkage ligt in de meeste gevallen bij de aan- of afvoerslang. Wanneer deze versleten zijn, of niet goed geïnstalleerd, dan zal het al gauw voorkomen dat er water op de vloer ligt. Een tweede mogelijke oorzaak is een lekkage bij het deurtje van de wasmachine. In de meeste gevallen gaat het dan om een probleem met de afsluiting van de rubberen band rondom de deur. Door deze te vervangen is de waterlekkage in korte tijd opgelost. Schakel eventueel een loodgieter uit Oegstgeest in via 088 444 7680 voor het verhelpen van de waterlekkage.

Wilt u snel contact met een lekkagespecialist uit Oegstgeest?

Bel een vakman voor direct contact of een spoedklus. Liever mailen? Vul het contactformulier in!

Contact lekkagebedrijfcontact loodgieter Oegstgeest
direct contact loodgieter Oegstgeest
plat daklekkage Oegstgeest

Lekkende kraan, wat kan u zelf doen?

Een lekkende kraan heeft meestal maar één aanleiding: verkalking van het kraanleertje of de kraan zelf. Het is daarom relatief eenvoudig om uw lekkende kraan te repareren: demonteer de onderdelen en leg deze in een badje van azijn en soda. De kalk zal dan losweken en alles zal weer naar behoren werken. Heeft het weken in soda en azijn geen effect? Dan is het nodig om de volledige badkamer- of keukenkraan te vervangen. Hiervoor is het aan te raden de hulp van een ervaren loodgieter uit Oegstgeest in te zetten. U geniet dan weer snel van een optimaal wooncomfort, tegen aantrekkelijke prijzen.

toilet lekkage Oegstgeest

Toilet lekkage? Bel 088 444 7680!

Loopt het water in uw toilet na het doorspoelen niet meer weg? Of ontdekt u plotseling een grote plas rondom uw toilet? Dit is voor u ontzettend vervelend, omdat een lekkend toilet lastig te repareren is. Daar komt bij dat u de WC waarschijnlijk niet kan gebruiken tot de lekkage verholpen is. Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk een loodgieter raadpleegt. Heeft u daarom direct hulp nodig? Bel dan naar 088 444 7680 voor direct contact met een specialist uit Oegstgeest. Zo kunt u direct een afspraak inplannen.

lekkende kraan Oegstgeest

Oorzaken van een lekkende radiator

Wanneer de radiator lekt, dan is dit in vrijwel alle gevallen een lekkage van de aansluiting op de verwarmingsbuizen. Dit gedeelte veroudert relatief vlug, waardoor er een lek ontstaat. Het is soms mogelijk de waterlekkage te verhelpen met behulp van een dichtingpasta. Helpt dit niet? Dan zult u toch de hulp van een vakman moeten inroepen via ons telefoonnummer 088 444 7680. Onze loodgieter zal alle onderdelen van de verwarming controleren, en indien nodig de lekkage opsporen. Hij maakt hiervoor gebruik van thermografie als lekdetectie techniek, om het openbreken van wanden en vloeren te voorkomen. Eventueel is het ook een optie om hiermee de vloerverwarming te controleren.

vloerverwarming lekkage Oegstgeest

Wat te doen bij een lek in de vloerverwarming?

Vermoedt u dat er een lek zit in uw vloerverwarming? Dit kunt u controleren aan de hand van de druk. Als u merkt dat deze druk snel verdwijnt dan is de kans groot dat er inderdaad een lekkage is. In dit geval is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een vakman uit Oegstgeest. Doordat er warm water gelekt wordt, is het opsporen van de lekkages erg eenvoudig met behulp van de thermografie techniek. U ontkomt er niet aan dat u een deel van de vloer moeten laten openbreken, maar dankzij professionele lekdetectie wordt de schade zoveel mogelijk beperkt.

Lekkage? Wat is gedekt door de verzekering?

Klanten uit Oegstgeest vragen ons regelmatig of de verzekering hun schade vergoedt. Dit ligt aan de aard van de lekkages. In principe bieden opstalverzekeringen dekking voor de schade van lekkages. U heeft echter geen recht op een vergoeding als u deze problemen had kunnen voorkomen. Als u de waterleiding in de winter bevriest terwijl u op vakantie bent, bijvoorbeeld. Dit had u zelf kunnen voorkomen door de waterleiding dicht te draaien en af te tappen. In de meeste gevallen is de volgende schade gedekt:

  • Schade als gevolg van lekkages aan uw CV of waterleidingen
  • Schade aan uw dak, plafond of muur dankzij daklekkages
  • Schade die ontstaan is naar aanleiding van een lekkage bij de buren

In Oegstgeest en omgeving

lekkagespecialist Oegstgeest

Afspraak inplannen? 088 444 7680

Hebt u last van waterlekkage bij het plafond in de badkamer? Ziet u steeds vaker schimmel in de badkamer verschijnen? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het eigenhandig oplossen van lekke kranen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u met het alle plezier bij het opsporen van lekkages, en het bieden van een oplossing. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken van lekdetectie, zodat het plafond of de vloer van uw woon- of badkamer niet volledig onbruikbaar wordt tijdens de klus. Bel naar 088 444 7680 voor direct contact met een loodgieter, of vul ons contactformulier in voor meer informatie.